Ne Olur Yardım Edin!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan perfotakla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

perfotakla

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakkı Ülker
Meslek
İlahiyat
İlgi Alanı
Kediler
es-selamu aleykum ve rahmetullâhi ve berekâtuhû...

Kıymetli Güvercinsever Kardeşlerim,Abilerim!

Yardıma ihtiyacımız var! Evimize yangın düşmüş suya ihtiyacımız var!

Çağımızda o kadar çok problemle karşı karşıyayız ki insani bir görev olarak başımızı nereye çevireceğimizi,elimizi nereye ulaştıracağımızı, malımızı nereye harcayacağımızı şaşırır olduk ya da şaşırtır oldular.

Fazla söze hâcet yok kardeşlerim. Sizlerin yardımına ihtiyacımız var. Müslümanlar olarak şu an hiçbir suçu ve günahı olmadan zulüm gören, insanın kanını donduracak işkencelerle şehid edilen, kadınlarına ahlaksızca yaklaşılan kardeşlerimiz için oturduğumuz yerden de olsa insanî bir görevi yerine getirmemiz için hareket lâzım.

Bu zulümlerin videolarını ve resimlerini rasgeldikçe görüyoruz ama artık izlemek yerine yarın hesab gününde hiç değilse malımızla yanlarında bulunduk, bizde malımızla cihad ettik Allah'ım diyebilmek için lütfen güvendiğiniz yardım kuruluşları vasıtasıyla başta Sûriye olmak üzere yardımda bulunalım.

Bu yolda senelerdir hizmette bulunan İHH - insani Yardım Vakfı'na telefonlarımızda ya da hesap numaralarından ulaşalım. Varsa oralara hizmet ulaştıran, elinizden geldiğince günlük bir ihtiyac gibi hiç değilse aylık kenara onlar için bir miktar konulsunda onlarında bizden olduğu, müslüman müslümanın kardeşidir ifadesinin doğruluğunu içimizde yaşayalım.

Gönül ister ki Güvercin Sever Camiası olarak büyük bir katılım ve organizasyonla bu yolda ses getirelim. Sesimiz Ahiret Yolunda da duyulsun. İki kanatlı sevginin birçok hayra kanat çırpabildiğine şahit ve güzel bir örnek olunsun. Bu sesim duyulsun inşâallah...

www.ihh.org.tr adresinden İHH Yardım Vakfına Ulaşabilirsiniz .

http://iyibirseyyap.com sitesinden de kolaylıkla telefonlarınızdan yardımda bulunabilirsiniz...

Lütfen yemek sofralarımızda, sıcak yataklarımızda, aile muhabbetlerimizde, velhâsıl sahib olduğumuz Dünyalık birtakım nimetler üzerinden, bu nimetlere sahip olamayan mazlumlar olduğunu ve üstelik kardeş olduğumuzu unutmayalım!

Allah azze ve celle bakın bizleri nasıl uyarıyor :

"İnsanlar, “İnandık” demekle imtihan edilmeden bırakılacaklarını mı zannederler." [Ankebût/2]

" - Ey iman edenler! Mallarınız ve evlatlarınız sizi, Allah’ı zikretmekten alıkoymasın. Her kim bunu yaparsa, işte onlar ziyana uğrayanların ta kendileridir.

- Herhangi birinize ölüm gelip de, “Ey Rabbim! Beni yakın bir zamana kadar geciktirsen de sadaka verip iyilerden olsam!” demeden önce, size rızık olarak verdiğimiz şeylerden Allah yolunda harcayın.

- Allah, eceli geldiğinde hiçbir kimseyi asla ertelemez. Allah, bütün yaptıklarınızdan haberdardır
." [Münafikûn/9,10,11]

"Şüphesiz ki sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar ve Allah’a güzel bir borç verenler var ya, (verdikleri) onlara kat kat ödenir. Ayrıca onlara çok değerli bir mükâfat da vardır." [Hadîd/18]

"Size ne oluyor da, Allah yolunda ve “Ey Rabbimiz! Bizleri halkı zalim olan şu memleketten çıkar, katından bize bir dost ver, bize katından bir yardımcı ver” diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz? [Nîsâ/75]

"Yoksa siz; Allah içinizden (malıyla,canıyla) cihad edenleri belli etmeden, sabredenleri ortaya çıkarmadan cennete gireceğinizi mi sandınız?" [Âl-i İmrân/142]

Re: SURİYE ' Mİ ?

TARİHTE FRANSIZ, İNGİLİZLERLE.. BİRLİK OLUP BİZİ SIRTIMIZDAN (ATALARIMIZI ) VURAN SURİYE'YE BİR DE YARDIM EDELİM..

MÜSLÜMAN OLABİLİRLER FAKAT ''KARDEŞ '' DEĞİL KALLEŞLER KUSURA BAKMA ..

BU DA BENİM DÜŞÜNCEM ''DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ '' VAR.. VE YAZIYORUM..DÜŞÜNCEMİ ..

Kimseye cevab yetiştirecek değilim. Allah'ın Dini ne diyor o taraftan düşünmeyi bilenlerin hangi safta olduğu ortada. Dileyen dilediği gibi yaşar...

Buraya bir yazı yazdıysan adabıyla cevap vermek meşguliyetindesin türker abiye katılıyorum ilk önce aç komşu yetim evsiz barksızlara bakın sokakda kalmış çöpden yemek toplayan insanlara bakın baliye alışmış mahallenin kenar köşesinde sigara içen daha 13 yaşındaki çocuklara bakın evine tek asgari ücret giren 4-5 haneli rutubetli evde ömür geçiren hasta çocuklara sahip insanlara bakın ilk önce kendi ülkenizi bakın içtimiz 1 paket sigara parasına 2 gün ev geçindiren insanlar var ... KİMSEYİ YARGILAMIYOR SORGULAMIYORUM HERKES KENDİ ÇAPINDA YARDIMINI YAPIYORDUR. SURİYEYE YARDIM ETMEYİN GÖNDERMEYİNDE DEMİYORUM SADECE TÜRKER ABİYE VERDİĞİN CEVAP İÇİN BU YAZIYI YAZDIM SANA ... YÜCE RABBİMİZ HERKESE YARDIMCI OLSUN AKIL VE SAĞLIKLI DÜŞÜNME GÜCÜ VERSİN ...
SAYGILAR.
Kaan ÖZKOYUNCU

Haklısın Kaan tabiki cevab vermem gerekiyor ancak Türker Öden'e bu şekilde cevap vermemi haklı kılan hem bu şekilde bir cevabın, yazdığına karşılık yerinde olması hemde Arapların Türklere İhanet'i gibi bir söylemin bu ülkede belli kesimlerin ezberinden ibaret olmasından kaynaklanıyor. Zaten Türker Öden diğer yapmış olduğum paylaşımda da bana karşı olan tepkisel yaklaşımıyla benden daha yumuşak bir tavır beklemeyeceğinden kendisi bunu normal karşılayacaktır. Burada biz birbirimiz anlıyoruz ve kısmen paylaşımlarımızla fikirlerimizi ölçebiliyoruz.

Belirli fikirler etrafındaki saplantıların insanı insaf çizgisinden uzaklaştırdığını hepbirlikte görmekteyiz. Biz önce fikirlerimiz için bir ortam hazırlar ve o ortama zihniyetimizi dayatmak için çabalarız. Maalesef toplumsal bir hastalık halindedir bu! Hakikat arayışı bizleri insaftan uzaklaştırmıştır.

Ne zaman işin bir ucundan bir hakikatı aktarmaya çalışsak hemen öbür ucundan çekilmeye başlanılıyor. O bakımdan insanlar birilerine bir itirazda bulunurken şöyle bir düşünmeli "ben bunları bu adama söylüyorum da, bu adam bunları hakediyor mu?"

Arkadaşlar! Sizden istirham ediyorum. Bakın, herzaman karşınızdaki insanlardan nazik olmayı beklemeyin. Eğer bir nezaket ve edeb örneği görmek istiyorsanız aynı şekilde yorumda bulunalım ve gerçekten dillendirmiş olduğumuz fikirlerin karşı tarafı galeyana getiren ve karşınızdaki insanında bir insan olduğunu ve sinir potansiyeli olduğunu hatırlayın.

Kimseyi görüşünden dolayı şahsını kınayacak değilim bu haddimde değil. Ben fikirlerin doğru olup olmadığı hususunda kendi bildiğim değerler üzerinden değerlendirir ve doğrumu söylerim. Tâ ki fikirler şahsı ve genel değerleri edeben itham etmesin...

SURİYE KARDEŞİM DEĞİL BENİM. TERORİSTİ BARINDIRAN .PKK YI BAĞRINA BASAN KARDEŞİM DEĞİL BENİM..

BENİM KARDEŞİM SURİYE SINIRINDA ŞEHİT OLDU..

perfotakla' Alıntı:
Kimseye cevab yetiştirecek değilim. Allah'ın Dini ne diyor o taraftan düşünmeyi bilenlerin hangi safta olduğu ortada. Dileyen dilediği gibi yaşar...

HİÇ KİMSE BİR BAŞKASININ DİNİ İNANÇLARI HUSUSUNDA YORUM YAPMAMALI . VE BEN HER ZAMAN NEZAKETİMİ MUHAFAZA EDERİM.

BU BAŞLIK SURİYEYE YARDIM KONUSUDUR .. DİNİ İNANÇLARIN YARGILANMASI MEVZU EDİLEMEZ.

HADDİNİZİ BİLMENİZİ RİCA EDERİM.

Re: SURİYE ' Mİ ?

[email protected]' Alıntı:
TARİHTE FRANSIZ, İNGİLİZLERLE.. BİRLİK OLUP BİZİ SIRTIMIZDAN (ATALARIMIZI ) VURAN SURİYE'YE BİR DE YARDIM EDELİM..

MÜSLÜMAN OLABİLİRLER FAKAT ''KARDEŞ '' DEĞİL KALLEŞLER KUSURA BAKMA ..

BU DA BENİM DÜŞÜNCEM ''DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ '' VAR.. VE YAZIYORUM..DÜŞÜNCEMİ ..

Bu başlığa Hakkı kardeşimin duyarlılığına ve burada yaptığı duyuruya teşekkür mahiyetinde bir kaç satır yazmak niyetindeydim. Ancak, ben yazana kadar konu nerelere nerelere gitmiş.
Hislerimi yazılı olarak aktarabilmem her ne kadar zor da, olsa en basit ifadeyle çok üzüldüm.
Bu yorumun her hangi birinden değil de, hasta veya yadıma muhtaç her güvercin için hiç bir arkadaşımızdan desteğini esirgemeyen Türker Abi'den gelmesi beni bir başka yaraladı.
Suriye'de 2 senedir Dünya'nın seyrettiği bir insanlık trajedisi yaşanıyor. Suçsuz günahsız onlarca sivil insan toprağa düşüyor. Süper güçler, masum Suriye topraklarını hiç olmadığı kadar açık bir şekilde satranç tahtası olarak kullanıyor.
Yeterli bilgi birikimine sahip olmayan insanları kandırmak kolay olduğu için belki,son yüzyılda türlü İngiliz oyunlarının marifetiyle milyonlarca kardeşimizden ayrı düştük.Son çeyrek asırda yine Baas yönetiminde, Suriye kullanılarak memleketimize saldırılarda bulunuldu ve yine memleketimizi karıştıran ismini bu sayfalarımızda yazmaya değer görmediğim kimseler oralarda barındırıldılar.
Ama bütün bunlar en zor zamanlarında mağdur ve mazlum Suriye'li kardeşlerimize yardım etmememiz gerektiği sonucuna varmamıza nasıl sebep olabilir?
Unutmayalım ki Alah Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor:
"Mü'minler ancak kardeştirler. O halde kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'ın emirlerine uygun yaşayın ki rahmete nail olasınız." [Hucurat Suresi 10.Ayet]

İstiklal şairimiz Mehmed Akif Ersoy'da bu konuda tam 100 sene evvel,
"Bir değil mahvedilen devlet-i İslâmiyye

Girdiler aynı siyâsetle bütün makbereye

Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;

Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.

Bırakın eski hükümetleri meydandakiler

Yetişir, şöyle bakıp ibret alan varsa eğer.

İşte Fas, işte Tunus, işte Cezayir, gitti!

İşte Irak’ı da taksim ediyorlar şimdi..." (Safâhat, 2. kitap, Süleymâniye Kürsüsünde)
dizeleriyle tüm zamanlara hitap etmiş sanki.
Kardeşliğin asıl manasına vakıf olabilmemiz temennisiyle...
Khalid

KADİR SEN PKK TERÖRÜNDEN ŞEHİT VE GAZİ OLAN TÜRKLERE ACIMIYOR DA PKK YA YATAKLIK EDEN SURİYE HALKINA MI ACIMAKTASIN BİR ANLAMAK İSTERDİM..HİÇ KUSURUMA BAKMA KADİR..YANLIŞ YOLDASINIZ..SİZİN MİLLİYETÇİLİK RUHUNUZ KÖRELMİŞ OLMASIN.

MÜSLÜMAN MÜSLÜMANI TABBİ Kİ KORUMAK ,KOLLAMAK ZORUNDA FAKAT SURİYE TARİHİNDE BİZİ NEREDE KORUMUŞ VE KOLLAMIŞTIR..

Gönlüm isterdi ki şu paylaşımın altından eğer bir fikir yürütülecek ve yorum yapılacaksa etraflı bir şekilde konuyu ele alanlar ile konuşalım. Tekrar ediyorum ki; ortada bir zihniyetin mâsumâne görünmeye çalışan ibretlik problemiyle karşılaşıyoruz.

Bu problemin en büyük sıkınkıtısı, ortada olmuş ve yaşanmış bir durum ve olay var ise, onu özele indirip topa tutmaktır. Dünya'nın geçmişinde bir kara tarihe rastlarsanız orada ne demek istediğimi, bir deli yüzünden bir milletin nasıl katledildiğini görmüş olursunuz.

Pireye kızıp yorgan yakmanın ne olduğunu bilirler ancak Hakk'ı tutup kaldırmazlar.

Konu mâdem buraya geldi, öyle ise şu paylaşımı tâkip eden kardeşlerim özellikle Araplar ve Türkler diye başlayan ve en sonunda Arapların Türklere İhâneti diye biten cümlelerin içeriğini insaf ve vicdan çerçevesinden öğrenmek isterler. Öyle ise hep dediğimiz şu ki; doğru olanın peşinde koşanlar hiçbir zaman mağlup olmamıştır.

Güneş tepemizde dururken, ona fener tutmaya gerek var mı denilse aklını yitirmiş muâmelesi ile cevap alırsınız. O halde üzerinde türlü türlü oyunların döndüğü şu mes'ele açık ve net iken bir milleti bir iftira ile "kardeş" ifadesinin dışına itip "kalleş" ifadesiyle tanımak haktan yüz çevirmektir. Millet ifadesine dikkat edilsin. Biz vatan ve millet sevgisinin ne olduğu da nasıl yaşanacağınıda bildiğimiz gibi milletle ümmetin nasıl değerlendirileceğini de biliriz. Yapacağım alıntının sahibine dikkat çekerek ve alıntının kendisi hakkında açıklayıcı birçok malumata sahip olacağınızı ifade ederek Arapların Türklere İhâneti adlı konu hakkında şu anafikir doğruyu araştıran insaf sahiplerine bir yol çizebilir;

American-Israeli Cooperative Enterprise (Amerikan-İsrail İşbirliği Girişimi) adlı düşünce kuruluşunun başkanı, Ortadoğu analisti Mitchell G. Bard:

"O dönemin romantik kurgusunun aksine, Arapların çoğu I. Dünya Savaşı’nda Türklere karşı müttefiklerin yanında savaşmadılar. İngiliz Başbakanı David Lloyd George’un belirttiği gibi, Arapların çoğu, Türk yöneticileri için savaştı. [Osmanlı İmparatorluğu’na isyan eden] Faysal’ın Arabistan’daki taraftarları, bir istisnaydı."

Araştırıcılara birazdaha yol göstersin diye Prof. Dr. Zekeriya Kurşun'un şu ifadeleride çok kısa bir özettir ;

"I. Dünya Savaşı’nda Türk ordusu ile beraber çeşitli cephelerde Türklerle omuz omuza çarpışan Arapların büyük yararlıklar gösterdikleri bir hakikattir."

İnsaf ehli kıymetli kardeşlerim bu kısa ifadelerin arkasında çok büyük gerçeklerin yattığını ve hatta cephede yanımızda saf tutanlarla yine bu toprakların sınırları içerisinde kabir komşusu olduğumuzu gezilerde görürler. Güneş balçıkla sıvanmaz...

Sûriye'de zulüm gören Müslümanlar benim kardeşim olduğu gibi Dünyâ'nın birçok yerinde zulme mâruz kalmış diğer Müslümanlar da benim kardeşimdir. Şu an onların bu mazlum halinden faydalanan birçok grup ani çıkışlar ile oralarda boy göstermekle beraber onların oralarda ki gösterileri Mücahidlerin gözünden kaçmadığı gibi gerekli karşılığı da görmekteler. Bu adamların oralarda yaşaması orayı düşman etmeyeceği gibi çıkıp şu an bizim meydanlarımızda da aynı gösterileri belirli bir bölgede yaptıkları zaman o bölgeyi komple düşman göstermez. Perdeler siyah olunca dışarıdaki olayları göremezsiniz. Kalbimizdeki Îman ile biz yakınımıza ve uzağımıza, millet farkı gözetmeden ve birilerinin hataları onları bağlamamışken, mazlumlara el uzatmakla emrolunduk.

Allah celle celâluhû buyurdu: "Size ne oluyor da, Allah yolunda ve “Ey Rabbimiz! Bizleri halkı zalim olan şu memleketten çıkar, katından bize bir dost ver, bize katından bir yardımcı ver” diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz?" [Nîsâ/75]

İşte Müslümanlar şu ayet-i kerime ile imtihân ediliyorlar. Bizde dedik ki hiç değilse malımızla birşeyler yapalım, yaptığımızı varsa elimizde arttıralım, unuttuysak hatırlayalım. Çünkü biz biliyoruz ki iman kardeşliği kan bağıyla olan kardeşlikten Allah katında öndedir.

Rasûlullâh (aleyhi's-selâtu ve's-selâm)'ın : "Müminler birbirlerine bir duvarın tuğlaları gibi bağlıdırlar." sözlerini
işittik ve itaat ettik...

Yardım konusunun geldiği nokta insanlarının düşüncelerini yargılamak manevi duygularını irdelemek mi ? yada yazılan ıletının acılan konun çekilmek istendiği nokta bumu ortada doğrular konuşuyor saptırmayın pkk yı barındıran yardım yataklık eden bizden değildir... rusya ıle ısraıl ıle iş birliği yapan bizden değildir kardeşe kardeş deriz kimse bunu yalanlamaz ama haine de hain demeyi bileceksiniz HİÇ Mİ YOK İÇİLERİNDE DİYECEKSİNİZ evet var var tabı cogu turk topraklarında bızım toplama kamplarımızda BİZİM ÖDEDİĞİMİZ VERGİLERLE KARINLARINI DOYURUYOLAR HAK EDENE HELAL OLSUN . DAR KALIPLI DÜŞÜNMEYİN OLAYLARI SAPTIRMAYIN abimin görüşlerine katılıyorum (TÜRKER ABİMİN)
buraya bir konu açılacaksa eğer doğrusuyla yanlışıyla eğrisiyle cevaplar yazılacaktır kimse kimsenin fikriyle uyuşmak zorunda değildir ... ayrıca ayetler dinimizin gerçeğidir biz islamı en güzel yaşayan milletiz siyasal açıdan değil şahıs açısından ...
bizde müslümanız bizim üzerimizde oynan soğuk oyunlara alet olan müslümanlar bizden DEĞİLLERDİR...
Saygılar...
Kaan ÖZKOYUNCU

Bu başlığı açan arkadaş nedense bu forumu bu tarz şeyler için kullanıyor sürekli. Ve her başlığının altında da polemikler çıkıyor.

Bu işlerle ilgili bir sürü forum, yazılım siteleri mevcut, neden kuşçular.org?

Sadete gelecek olursak. Hayır, Hasenat, Yardım, Fıtra, Zekat vs vs vs.. bunların tamamı gizli yapılacak olan şeyler. Senin izlediğin şeyi, herkez izliyor, her birey de bunun bilincinde, Suriye ye yardım diyorsun, Türkiye'de Suriye ye yardım etmeyen insan yok ki, TÜRKER ÖDEN abim dahil..

Sen sınırdaki kamplarda mülteci olarak ağırlanan suriyelilerin ihtiyaçları nasıl karşılanıyor sanıyorsun? Türkiye Devleti tarafından mı? EVET.. Eh be kardeşim Türkiye Devleti KİM?, O devlet sensin, benim, Türker abi, Ahmet, Mehmet.. Senin sigortandan benim sigortamdan, bakkal hamdi amcanın ödediği vergiden, Türker abinin motoruna aldığı benzinden kesilen vergiden, vs. vs. vs. toplanan paralar ile bu yardımlar yapılıyor. Ne sanıyorsun, Bakanların kendi ceplerinden karşıladıklarını falan mı?

Ayrıca üstteki yorumlarda arkadaşların değindiği noktalardan en önemlisi de "komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir" Sen önce kendi eşrafındakilerin dertlerine derman ol, sonra cemaatsal maşalığına devam et..

Senden özellikle ricam, yapmak istediklerini başka sitelerde yap, Burada bu tarz şeyler yaparak Biz değerli GÜVERCİN sevenleri fikir ayrılıklarına sokma, 2 kanat üzerinde birleşmişken, kafalara nifak sokma.

Hepimizin yaptığı yardımlar gizlidir, Aşikare yapılan gösteriştir..

KAAN VE MESUT GÖZLERİNİZDEN ÖPÜYORUM.

HEPİNİZE SEVGİ VE SAYGILARIMLA.

Eğer yazdıklarımı sakin bir kafayla okursan ne demek istediğimi anlarsın. Eğrisiyle doğrusuyla olayları açıkladığımı düşünüyorum. Ben olayların eğri tarafında ısrar eden arkadaşların topyekün bir milleti neden silmek istediğini anlamakta güçlük çekiyorum.

Bahsedilen PKK bağlantılarının olduğunu ve PKK'nın üst kurumlarında Sûriye kimlikli ya da diğer bazı bölgelerden olanların bulunduğunu biliyoruz. Ben Vatan savunması açısından PKK'nın karşısında olmakla beraber, PKK'yı Müslüman olmayan Zerdüşt bir oluşum olarakta görüyorum. Hal böyle olunca bu oluşuma karşı hem Vatanî hem İmanî bir tavır içerisindeyim.

Dar kalıp geniş kalıp muhabbetine şuradan bakmakta fayda var; Bizim Sûriye'deki Müslümanlara yardım çağrısı yapılması gerek diye düşündüğümüzde Sûriye ifadesinden kimleri anlıyoruz. Eğer Esed'i ve yandaşlarını anlıyorsanız ve bahsedilen PKK barıntısınında Esed tarafından sağlanıldığını düşünüyorsanız bu görüşünüze bir taraftan katılıyor diğer taraftan katılmıyoruz. Çünkü bizim kasttettiğimiz sizinde anladığınız üzere Esed ve hain yandaşları değil. O halde aynı düşüncede birleşmek yerine neden genel bir kabûlün içerisine Esed'in tarafında olmayan yine Esed tarafından zulme uğrayan mazlum halkta sokuluyor.

İşte bu noktada PKK bağlantısı olarak eleştirilen Sûriye diye ifade etmeye çalıştığınız eğer Esed ve Ordusu ise gelin mazlum "Sûriye Halkı"'nın yanında olalım. Devamlı Nîsâ Sûresi/75. âyetinden olayı bağlamaya çalışmamda ki sebep işte budur!

Biz sadece Sûriye için bunu konuşmuyoruz. Ama ne gariptir ki biz Çeçenistan, Afganistan, Filistin, Doğu Türkistan, Keşmir, Sudan, Irak, Musul-Kerkük, Bosna, Çad, Arakan, Patani ve diğerleri için aynı fikri yürüterek bir el uzatmaya kalkışsak bazı çevrelerden anlam veremediğimiz birtakım yaklaşımlar görüyoruz.

İşte biz tekrardan şu âyet-i hatırlıyoruz ve millet olarak bunu uygulamaya çalışıyoruz ;

"Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O’nun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de O sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz." [Âl-i İmrân Sûresi/103]

Biz millet olarak ne zaman Kur'ân'ı işimize,aşımıza, hayatımızın her alanında yaşamak uğruna çaba sarfedersek o kadar Müslümanız. Haklısınız! Ne zaman ki Milletimiz İslamiyeti şahıs olarak yaşamaya başladı işte o zaman ayrılıklar ve kopukluklar yaşanır oldu. Öyleki bir mazlum müslümanın hakkını almak yerine üstüne toprak atmak için birbirimizle çeşitli sebeplerden dolayı tartışır olduk...

İHH Yardım Vakfı vasıtasıyla ister Yurtiçi ister Yurtdışı mazlumlarına, garibanlarına yardım etmek için http://www.ihh.org.tr/ adresinden hizmetleri tâkip edebilirsiniz....

FeLix_ beni çok zorluyorsun!

Senin derdin güvercin veya Kuş falan değil, sen bildiğimiz maşasın, çok gördüm ben senin gibi bu tarz işlere emri maruf gözüyle bakıp belli bir süreden sonra kafayı sıyırıp hastaneye yatanları.. Ayet yazıp durma burada hiç KURAN-I KERİM veya hadis kitabı okumayan üyelerimiz varsa bile Ramazan-ı Şerif ayı geldiğinde iftara doğru tv programlarında senin bu yazdıklarını okuyorlar biliyorlar...

Özetle, yazılması gerekilenler yazıldı, okundu. Senin anlayabileceğin dille (Herkesin TUTTUĞU (oruçta) KENDİNE) yaptığı hayır hasenat vs. de kendine..

(Sen beni hiç zorlamıyorsun, senden o kadar çok varki, alışkınız yurt genelinde..!)

Uzatmanın alemi yok...

...TÜRK OLMAK GURURUM, BAYRAĞIM DA NAMUSUMDUR...

SURİYE BİR DEVLETTİR.BU DEVLET BENİM ŞEHİTLERİMİN KATİLLERİNE YATAK VERMİŞ, AŞ VERMİŞ YATAKLIK ETMİŞTİR.

SURİYE DEVLETİ BENİM ŞEHİTLERİMİN KATİLLERİNİ SAKLARKEN ,KULLANIRKEN MÜSLÜMAN DEĞİLMİYDİ...

ŞİMDİ KARDEŞ Mİ OLDUK..SURİYE DEVLETİYLE....SINIR A YAKLAŞAN MEHMETÇİĞE TERÖRİSTİ KORUMAK AMACIYLA ATEŞ AÇMADILAR MI ? UÇAKLARIMIZI DÜŞÜRMEDİLER Mİ..?..

NE KARDEŞİ , DİNİ SÖMÜRMEYELİM..BENİM ŞEHİT OLAN KARDEŞLERİM HIRİSTİYANMIYDI ?

Kuscular.org çatısı altında yanlızca kuşlar hakkında yorum yaptım bu güne kadar.
Fakat daha önceki iletimde de yazmıştım,Türker Abi'den beklemediğim o çıkışı görünce cevap yazma ihtiyacı duydum.
Ama bizim burada, yazarak ve tartışarak yüzlerce sayfada anlatamayacağımızı bundan yüz sene önce Mehmed Akif şiirle anlatmış. Bu münakaşalara bu şiirle son vermemiz uygun olur diye ekliyorum:

Ayrılık Hissi Nasıl Girdi Sizin Beyninize?

Müslümanlık sizi gayet sıkı, gayet sağlam,
Bağlamak lazım iken, anlamadım, anlıyamam,

Ayrılık hissi nasıl girdi sizin beyninize?
Fikr-i kavmıyyeti şeytan mı sokan zihninize?

Birbirinden muteferrik bu kadar akvamı,
Aynı milliyetin altında tutan islam'ı,

Temelinden yıkacak zelzele, kavmiyettir.
Bunu bir lahza unutmak ebedi haybettir...

Arnavutlukla, Araplıkla bu millet yürümez..
Son siyasetse bu! Hiç böyle siyaset yürümez!

Sizi bir aile efradı yaratmış Yaradan;
Kaldırın ayrılık esbabını artık aradan.

Siz bu davada iken yoksa, iyazen-billah,
Ecnebiler olacak sahibi mülkün nagah.

Diye dursun atalar: 'Kal'a içinden alınır.'
Yok ki hiç bir kişiden... Millet-i merhume sağır!

Bir değil mahvedilen devlet-i islamiyye...
Girdiler aynı siyasetle bütün makbereye.

Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukca yürekler, onu top sindiremez.

Bırakın eski hükümetleri meydandakiler
Yetişir, şöyle bakıp ibret alan varsa eğer.

işte Fas, işte Tunus, işte Cezayir, gitti!
işte Irak'ı da taksim ediyorlar şimdi.

30 Muharrem 1331
27 Kanunuevvel 1328
1913
Mehmet Akif Ersoy
---------------------Sözlük---------------------
müteferrik:çeşitli/zelzele:deprem/lahza:an/haybet:mahrumiyet,amaca ulaşamama/ efrad:fertler,bireyler/kavmiyyet:ırkçılık/esbab:sebepler/iyazen-billah: Allah'a sığınarak(Allah muhafaza)/nagah:ansızın/
merhume:vefat etmiş/makbere:mezarlık/ taksim:pay
---------------------Sözlük---------------------

[email protected]' Alıntı:
SURİYE BİR DEVLETTİR.BU DEVLET BENİM ŞEHİTLERİMİN KATİLLERİNE YATAK VERMİŞ, AŞ VERMİŞ YATAKLIK ETMİŞTİR.

SURİYE DEVLETİ BENİM ŞEHİTLERİMİN KATİLLERİNİ SAKLARKEN ,KULLANIRKEN MÜSLÜMAN DEĞİLMİYDİ...

ŞİMDİ KARDEŞ Mİ OLDUK..SURİYE DEVLETİYLE....SINIR A YAKLAŞAN MEHMETÇİĞE TERÖRİSTİ KORUMAK AMACIYLA ATEŞ AÇMADILAR MI ? UÇAKLARIMIZI DÜŞÜRMEDİLER Mİ..?..

NE KARDEŞİ , DİNİ SÖMÜRMEYELİM..BENİM ŞEHİT OLAN KARDEŞLERİM HIRİSTİYANMIYDI ?
BU YAZIMA CEVAP VERİN KONUYU KAPATIYORUM..SEVGİ VE SAYGILARIMLA..

Geri