neden sarı kafa miskiler çok pahalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnytclr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K

cnytclr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tyenuc relic
Meslek
çoban
İlgi Alanı
Kediler
merhaba arkadaşlar;
ben çok merak ediyorum neden sarı kafa miskiler çok pahalı? çok mu uçuyorlar,çok mu oyun yapıyorlar,3-4 saat uçup 2 dakikada bir dama gelip çekiyorlar mı? acaba bu kuşların farkı nedir? sarı kafa miski alan biri neden o kadar çok para veriyor.hayır kuş güzel olur 5 milyarda verilir.ama bu kuşu iyi oyun yaptığı için mi alıyorlar? ben çözemedim bu işi,bilgisi olan varsa banada bilgi verirse sevinirim.
saygılarımla...

cnytclr' Alıntı:
merhaba arkadaşlar;
ben çok merak ediyorum neden sarı kafa miskiler çok pahalı? çok mu uçuyorlar,çok mu oyun yapıyorlar,3-4 saat uçup 2 dakikada bir dama gelip çekiyorlar mı? acaba bu kuşların farkı nedir? sarı kafa miski alan biri neden o kadar çok para veriyor.hayır kuş güzel olur 5 milyarda verilir.ama bu kuşu iyi oyun yaptığı için mi alıyorlar? ben çözemedim bu işi,bilgisi olan varsa banada bilgi verirse sevinirim.
saygılarımla...

Hayır iyi oyun yaptığı için değil rengi ve popülerliği için yani moda için.

Şebab türü kuşlar form özelliğine göre para eder. Oyun özelliğine göre değil. Bu tip kuşlarda az bulunan kıymetlidir. Sarı kafa miski de diğerlerine bakarak az olduğundan biraz daha kıymetlidir.

evet sarı kafa miskiler pahalıdır; ne oyunu için neden uçuşu için alınır. sadece kostümü için alınan kuşlardır. para sadece kuşun rengine verilir.

bencede cok sacma bır olay, cumartesı gunu bır arkadasımla kus pazarına gıttık, ılk defa goruyordu ben anlattım falan snra bı kac sebbab vardı anlatamadım neden pahalı oldugunu sadece gorunbusu var kımse bu kusları ucurmazda ole sus kusu dedım, anlatırken bıle gercekten sacma oldugunu dusundum. bence populerıte sadece, bı ara sabunı cok paraydı sımdı bunlar falan, bırılerı buna karar verıyo...

Ben kusu kendım begenırım alırım gerısı yalan... Ayrıca ucmayan kus kus degıldır bana gore kusun degerı havada bellı olmalıdır...

zevkler ve renkler tartışılmaz.
O rengi elde etmek için az çalışılmadı, emek harcanmadı.
Yani kolay değil. O paralarda o emeğin karşılığı.
Kolay üretilen kuşlar olsa; o kostümleri,o zerafeti,o endamı elde etmek basit olsaydı eğer fiyatlarda normal olurdu.
Şimdi oyun kuşu yapanlara soruyorum.
Neden çok süper oynayan,çok uçan, seferi uzun,sık sefer yapan iyi bir kuşa çok para istiyorsunuz?Aynı kapıya çıkıyoruz. O da zor çünkü o kuşu elde edip uçurup açmak,antrenman yaptırmakta zor.
Yani zor olan, ender bulunan şey her zaman kalitelidir ve her zaman kalitesinin bedeli ağırdır.

bu kuşlar ne uçarlar ne de oynarlar.öyle kümeste beklerler.ömer abi öyle diyosunda emek doğru.ama bu kuşları çok yüksek uçurdular ve oyun kuşunun seceresini bozdular.çık pazara mezata heryer miski kurenk sarıkafa morkafa cart curt kaynıyo.oyun kuşu göremiyon.yazık oluyo oyun KUŞUNA...sağlıcaklakalın...

Muhakkak ki zevkler ve renkler tartışılmaz bu tercih meselesi dir.Yalnız sarı kafalarda oyun olmaz diye bir şey yok oyun yapanlarıda var tabi performans olarak oyun kuşlarının yakınından bile geçemezler ama bazen keyif verenleride çıkabilyor

kuşçu26' Alıntı:
bu kuşlar ne uçarlar ne de oynarlar.öyle kümeste beklerler.ömer abi öyle diyosunda emek doğru.ama bu kuşları çok yüksek uçurdular ve oyun kuşunun seceresini bozdular.çık pazara mezata heryer miski kurenk sarıkafa morkafa cart curt kaynıyo.oyun kuşu göremiyon.yazık oluyo oyun KUŞUNA...sağlıcaklakalın...

tercih meselesi samet kardeşim.istek işte.herkes onları aramasa ,onlardan almak istemese ,alan satan olmasa azalır elbet.ama kuşcularımız inatla onları edinip beslemek istediği için piyasada o kuşlar dönüyo.arz talep meselesi.
yani önce kuşcuları suçlayacaksın anlayanda anlamayanda miski peşinde koşuyo.
Ama merak etme bunlar moda buda geçicek.az bir zamanı kaldı.

tabi abi isteyen istediği kuşu besler.ben oyun beslerim o kelebek bakar biri dönek başkasıda şebab bakacak.ama ellerindekilerin kıymetini bilsinler sadece.modaya uyupta zaman ve para kaybetmesinler.iyisini bulmuşken moda uğruna kuşları telef etmesinler.şu kuşu besliyordum 10 yıldır da artık sıkıldım diyerek çorap niyetine kuş değiştirmesinler.yazık günah o hayvanlara.bilmiyerek anlamıyarak alıyolar güzelim kuşları afedersiniz ellerindeki atı eşek yapıyolar...

kuşçu26' Alıntı:
ama ellerindekilerin kıymetini bilsinler sadece.modaya uyupta zaman ve para kaybetmesinler.iyisini bulmuşken moda uğruna kuşları telef etmesinler.şu kuşu besliyordum 10 yıldır da artık sıkıldım diyerek çorap niyetine kuş değiştirmesinler.yazık günah o hayvanlara.bilmiyerek anlamıyarak alıyolar güzelim kuşları afedersiniz ellerindeki atı eşek yapıyolar...

Sana bu yorumlarına tamamen katılıyorum.Moda uğruna,iyi para ediyor diye kuş alıp üretip satmaya çalışanlara ben de çok kızıyorum.

selam arkadaşlar iyi kuş iyi para kuşun iyisini eldetmek büyük emek ister kuş kelebek,bango,bursa olmuş farketmez. saygılar

Selamlar bana görede moda başka birşey değil.
Hatırlıyorsunuzdur bir zamanlar arap akkuyruklar ne paraydı ve çok azdı. Bir zamanlar sabuniler ne paraydı ve azdı. Şimdi arap akkuyruklar yığılı 10 liradan tutun 50 yi geçmiyor genelde. Sabuniler çok iyi değilse sarılığı kostümü yine 10 ile 50 civarı. Yani herşey moda. Bugün siz bir modamı çıkarttınız tamamdır bir renkmi öne sürdünüz ve tutuldumu işte o zaman o kuşa dönük yetiştiricilik başlayacaktır. Şimdileri şampanya modası var ama nerde öyle almak satmak yokki piyasada. Çalışma eseri hepsi.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

AKARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ AZ BULUNAN HER ZAMAN PAHALI OLUYO TARİF EDECEĞİM KUŞU ELİNDE OLAN VARSA PARADA SINIR YOK ŞEBAP KUŞ KADAR BOYU POSU OLACAK KANAT KAPLAMASINDA HİÇ BOŞLUKSUZ ARAP KUŞ KANADI GİBİ OLACAK AYAK YÜKSEK OLACAK PAÇALARI ŞEBABI KISKANDIRACAK ÖNTEPESİ GÖZÜ KAPATACAK KAFA SARISI KİREMİT TONUNDA BOŞLUKSUZ OLACAK GÖZLER ÇAKIR OLACAK RENGİ CİLALI ARABA GİBİ PARLAK OLACAK EĞER ELİNDE BÖYLE BİR KUŞ YADA KUŞLARI OLAN VARSA PARADA SINIR YOK YETERKİ BU KIRİTERLERE SAHİP OLSUN ....ARKADAŞLARIN MERAK ETTİĞİ SORUNUN CEVABI BU İŞTE BÖYLE BİR KUŞU OLAN VARSA KARŞILIĞI BOL SIFIRLI OLSUN ÖNEMLİ DEĞİL.

ÖZAY TORUN
AMASYA GÜVERCİN KÜLTÜRÜ DERNEĞİ

merhaba arkadaşlar bende yorum bırakmak istedim sarıkafa kuşların oyun yapmadığı konusunda bilgi sunmak istedim bu kuşlar tokat yöremizde bildiğimiz gümüş miskilerle kırılarak çıkarıldı uçuruldğunda antrenmanlı düzenli olarak gayet güzel oyun yapıyorlar pahalı olmalarına gelince de kostüm olarak diğerlerine göre iyisi daha zor çıkarılabilen kuşlar yani 10 üzerinden 10 verebileceğimiz bir sarıkafa çok zor yuvaya düşüyor tabi şunuda söylemeden geçemicem birileri kendi çıkarları üzerine bu kuşları çok para vererek satın almış öyle olunca da herkezin dikkatini üzerine çekmiş ve bu kuşlar değer görmüş halada görüyor benim düşüncem popüleritesini kolay kolay kaybetmeyeceği yönünde teşekkürler...

Yakında morkafa çakmaklıları mavileri görürüz, miskilerin modası yavaş yavaş geçemye başlayacak ve birileri bunu farkında morkafalar için çoktan çalışmaya başlamışlardır.AMAÇ:Kuşların sırtından para kazanmak.

KUŞLARDA MODA DÖNEMİ VARDIR ÇİFTİ 50 YTL LİK KUŞ 500 YTL YE SATILIR AMA MODASI GEÇTİMİ TEKRAR GERÇEK FİYATINA DÖNER BİRAZ ESKİ KUŞÇUYSAN EĞER ESKİ MODA KUŞLARIN NESİLLERİNİN ŞİMDİ NASIL ÇOCUKLARIN ELİNDE OYUNCAK DİYE GEZDİĞİNİ GÖRÜRSÜN...

BÖYLE GÜVERCİNCİLERE YAZIK...

selamlar sarıkafa miskilerin miyadı doldu amasya festivalinde iyileri ama harbiden iyiydi adamın kuşları
50 60 arası satıldı
fazlada inanmamak lazım o tıraşlar varya
milyarlardan bahsedenlere selamlar

sarı kafa miski (yavru)

arkadaşlar olaya bir resim ile cevap vereyim kuşun bu rengini yakalabilmek için çok mücadele veriyoruz.... sırf rengi yakalamak için bir sezonu harcıyoruz... buyrun sarı kafa miski yavrum...

cnytclr' Alıntı:
merhaba arkadaşlar;
saygılarımla...

merba arkadaşlar bu kuşculuk dipsiz kuyu helede renk kuşu bakan arakadaşlara çok üzülüyorum o kadar parayı veriyorlar yazık günah verilen paralara sarı kafa bal kafa kaplamalı miskiler oyun kuşu değildir renk kuşudur bende anlamadım 5 sene içinde hortladılar bu ırklar kırdılar şampanya rengi miskilerle eşleyerek karanfil aksesuar katarak kuşlara süslediler ama şu bir gerçek bu iş rant işi para işi samsunda düzenlenen yarışmada bu kuşları satan arkadaşlar geçen sene 400 ytl.ye satılan kuşları bu sene 100 liradan sattılar seneye 70 lira diğer sene 30 lira olcak çünkü patlama yaptı her kes para var bu işte dedi aldılar bir çif sürdüler yumurtaları çoğalttılar ama bir şeyi unuttular bu bal kafa işide bitecek yakın zamanda ayağa düşecek

her zaman en iisiii oyun kuşudur tabi bildiğimiz renklerdir eskiden atamızdan ne gördüysek o dur başkası kümesime giremez saygılar
Ahmet kara

bu tip kuşlar form özelliği taşıyan kuşlardır genel olarak renklerinden ve tiplerinden dolayı beslenmektedir fiyatlarının pahalı olmasının sebebide piyasada çok fazla olmaması

Slm.
Bu işi senelerdir yapan arkadaşlar var, bunlardan biride İstanbul/Gaziosmanpaşadan ,Kerim abidir.Yakında resimleri sizle paylaşacağım,daha kaliteli ve net olarak.

kostüm kuşuna önem verenler için değerli gösüken bir kuş türü pahalı olması ondan olsa gerek

merhaba ben beykozdan özgür kaplama miski üreticisiyim bu kuşlar niçin çok para bu kuşlar kostüm kuşudur aranan özellikleri fazladır kınası kasası kanat karası gözü paçası bunları bünyesinde bulunduran kuş çok yok o pazardakiler mezattakiler kaplamaların yani bu işi para kazanmak için gösteri yapmak için üretenlerin bozuk üretemedikleri kuşlar iyisi iyi para ayrıca oyunlrı hakkında kendi kuşlarımdan örnek veriyim benim kaplamalarım ırak kökenli dedeleri uçurulmuş görülmüş güzel kuşlar kaplama uçmaz diye birşey yok

[No message]

Ekli dosyalar

• S7301298.webp
    S7301298.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 5,438
sezgin_ertemur' Alıntı:
selamlar sarıkafa miskilerin miyadı doldu amasya festivalinde iyileri ama harbiden iyiydi adamın kuşları
50 60 arası satıldı
fazlada inanmamak lazım o tıraşlar varya
milyarlardan bahsedenlere selamlar
çok çok katılıyorum gerçekten doğru bu

gökay' Alıntı:
Slm.
Bu işi senelerdir yapan arkadaşlar var, bunlardan biride İstanbul/Gaziosmanpaşadan ,Kerim abidir.Yakında resimleri sizle paylaşacağım,daha kaliteli ve net olarak.
yaklasık 1,5 2 ay önce denizli çivrile gitmiştik arkadaslarla orada bu ırktan besleyen emekli bir komutan vardı bu kuzların tanesinin 500 600 ytl oldugunu söyle bilmiyorum aslı varmı
ama kuslar kostüm olarak güzeller

Son resimdeki kuş gayet güzel söylediğiniz fiyatıda hakediyor.
Her şeyin bolunun az para ettiği gibi şebablarda ,balkafa miskiler,mermeriler sayıca arttıkca piyasada fiyatları oldukca düştü.
Millet bu kuşlarda iyi para va diyerekten,ticaretini düşünerekten birer çift edindi herkes.
ama bu akıllılığı çok kişi yaptığı için her taraf bu kuşlardan doldu ve dolayısıyla piyasası düştü.
Eskiden bu kuşlardan az olunca pek özellik aranmıyordu,çünkü kuşlar yoktu piyasada,seçme şansın yoktu.
şimdi her tarafta,her keste iyi yada kötü var bu kuşlardan.
Çoğalınca kuşlar gözüne,kaşına,paçasına,renk yonuna,iriliğine,kuyruğuna vb.. özelliklerine daha fazla dikkat edilir oldu.
ve bu özelliklerin hepsi tam olmayan kuşların alanı satanı bitti.o nedenlede fiyatlar ucuzladı. çoluğa çocuğa düştü.
ama halen daha gerekli özellikler tam kuşlar iyi paralara alınıp satılıyor.

karataş32' Alıntı:
gökay' Alıntı:
Slm.
yaklasık 1,5 2 ay önce denizli çivrile gitmiştik arkadaslarla orada bu ırktan besleyen emekli bir komutan vardı bu kuzların tanesinin 500 600 ytl oldugunu söyle bilmiyorum aslı varmı
ama kuslar kostüm olarak güzeller

Arkadaşım bu resimdeki kuşların çiftine 16.ooo ytl. verdiler, sahibi 20.000 istiyor,bu resmi abim, resim üzerinden cep telefonu ile cekti,kuşların rengi gercekte cok farklı, salma resimlerini cok yakında yayınlayacağım.

daha az önce bir arkadaşımın damına gittim kuş wermeye kuşlarını izledim bi çift sarı kafa miskiler 2 tanede yazruları wardı çok güsellerdi...

Geri