neden sarı kafa miskiler çok pahalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnytclr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K
teşekkürler bilgiler için

Kuşun rengi insanları tatmin etmey yetiyo.Hatırlarsanız adamın biri sırf kuşun rengi için mercedes'le deişmişti...

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
zevkler ve renkler tartışılmaz.
O rengi elde etmek için az çalışılmadı, emek harcanmadı.
Yani kolay değil. O paralarda o emeğin karşılığı.
Kolay üretilen kuşlar olsa; o kostümleri,o zerafeti,o endamı elde etmek basit olsaydı eğer fiyatlarda normal olurdu.
Şimdi oyun kuşu yapanlara soruyorum.
Neden çok süper oynayan,çok uçan, seferi uzun,sık sefer yapan iyi bir kuşa çok para istiyorsunuz?Aynı kapıya çıkıyoruz. O da zor çünkü o kuşu elde edip uçurup açmak,antrenman yaptırmakta zor.
Yani zor olan, ender bulunan şey her zaman kalitelidir ve her zaman kalitesinin bedeli ağırdır.

Mesela; Benim uçurup oynattığım bir kuşu,bir başkası benim uçurup oynattığım gibi uçuramaz.ama hali hazırda bulunan bir çift kuşun istediği kadar yavrusunu alıp çoğaltabilir.

Bansama tepe kafadan kızıl miski bendede var.inanınki şuan diğer kuşlarımın yavrularına bakıcılık yapıyor.

Bizim 1 sokak aşağımızda yaşlı bir amca vardı onda epey miro,şebap vardı ona kahvede sorarlardı amca neden uçuruyorsun evladım derdi asıl oyun kuşu bunlar millet uçurmuyor sadece kostümleri için benimkiler ise hem kostüm hem oyun hem uçmazsa ne zevk alıcam derdi millet bunak derdi ama adam haklıydı

bende musul gaga kaplama var bir cift kuslar hem ucuyor hem oynuyor sadece fisekleri kısa ama uctumu 2 -3 saat ucuyorlar bazen bende sasırıyorum haa birde 2 metre 4 takla atıyor

bu kuşlar tamamen yoz evet bir zamanlar cok pahalıydı ama ne oldu artık herkeste var 10 yaşındaki çocuk bile en kral sarı kafalı miski çıkarır işte herkesin elinde patladı pazarlarda 15 ten 40 liraya kadar düştüler uğraştıklarına değmedi şebapçılık ta bitior artık herkeste var ama oyunkuşu hastalığı hiç bitmez tabi şebapçıların sayesinde kuşlar biraz kırıldı ama herkes keliteyi bulmak için uğraşıyor diçeğim odurki birgün herkes oyunkuşu bakaçak

bende gök şebaplar var bu kuşların özel bir oyun kuşu oldğna inanıyorm yavrular daha oyun sökmeden perdahlı ve kanat sesi hepsinikide çok yüksek kuşlaın anasını bile aldığım arkadaş bastıramamış kaybetmiş babalarıda tavana yapışiy ve acaip yavruya düşkünler. dikkat etim birde kuş kendi soyundan olanı eş olarak tercih ediyor ben şebapları sevdim kanat sesleri perdahları bile keyf veriyor tabi bu benim görüşüm 20 senelik kuşçuyum yere bir karış sefer yapan şebap da vardı bende ama sağolsun mahallenin kuşçuları yeni uçurduğum kuşu çekmek için pırıltı manyağı yaptılar kaybetmiştim eskiden şimdi hayılısı inş

Geri