Neden sIk taklaya girerler ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaslar/abilerim ,

Benim bir gok kusum iyi ucardi , yalniz fisekleme oyun felan yapmiyordu..uzun ucardi yuksek ucardi.
Ben bunu hergun ucuruyorudum , esi yumurtladi ..gecen hafta yavrusu cikti.Lakin yavru cikmadan 1 gun once , bu ucan kus sIk taklaya girdi.yerden kalksa 1 metreye kadar kalmadan takla atarak yere konuyor ucurmaktan korkuyorum artik kaybolur felan diye cunku yavrusu var.

Hayretler icindeyim , kusu 1 gun ucurmadim erstesi gun ucurayim dedim bahceye cikarttim urkuttum bir havalansin diye ama takladan yerden kalkamadi.

Bunun nedeni nedir acaba ?
Yumurtaya yatti diyemi boyle yapiyorlar , yoksa 1 gun ucmadi diyemi boyle yapiyor ?

Tamam bazen ucurmazsin bir mudded sonra yatik olurlar , yavruya kusarlar oyunlari acilir veya kus bozulur ama bunlarin hicbiri benim icin gecerli degildir.

Tesekkurler.

Böyle bir duruma rastlamadım hiç , ilginç , akşamdan sabaha ne olmuş o kuşa ? bende çok merak etim bilen varsa anlatsın öğrenelim beraber ..selamlar .ŞEREF

Ustam biz bu duruma sarraha girme deriz.Kus iki hafta içinde kendini toparlayacakdır.ve sarrakdan cıkınca daha sık takla atmaya baslıyacakdır.Bu durumu taklayıcı besleyen ustalar bilir.Her yavru buyudukten sonra tuylerini değistirdikten
sonra guzel besilendiyse kanında taklacılık varsa bu durum cok dogal.
saygılar.

evet usta dogru söylüyor 1-2 haftaya kalmaz toparlar daha iyi takla atar ama sen iyi yapmışsın fazla ucurma 5-6 gün zorlama o kendine toparlıycaktır bendede olmuştu bi ara hic ucamıyor takla atıyor yere cakılıyor her neyse sen biraz ucurma onu hem kendini toparlasın hemde yavrusunu büyütsün bu aralar fazla sıkıştırmazsan iyi edersin !

Dun aksama dogru bir ucurayim dedim , kus cok degisti.Eskiden iyi ucardi uzun ucardi ama simdi birde cok yukseliyor sinege kadar cikiyor ve yuksekte oyun yapiyor(cok uzun cekmesede 2 taklayla surekli cok yuksekte oyun yapiyor) vede bol bol takla atiyor , eskisine gore hemen hemen iki kati takla atiyor yani cok daha guzel olmus.
1 cift yavru ile birlikte ucurdum yavrularida pesine takarak yavrularinda yukselmelerini sagladi .Yani dun guzel bir ucum izledim 3 kus gayet guzel uctular 15 dakika felan uctular sonra benim yavrular alcalmaya basladi , bu kus halen tek basina yuksekte tek basina ucmaya basladi ben korktum kaybolur diye pirilti verdim indirmeye calistim.Yavrular hemen indi ama bu kus bi 5 dakikka daha kaldi oyle sonra tam inerken sIk taklasi yuzunden ilerdeki komsunun bahcesine dustu..bende gidip komsunun bahcesinden yakaladim.Birdaha ucurmayi dusunmuyorum , 1 haftalik yavrusu oldugundan bu riski goze almayacagim ..yavru yeme dusune kadar ucurmayacagim bu kusu.
Herseyi cok iyi yalniz inisi cok kotu , insallah en yakin zamanda bu huyundan vazgecer..birde arka kuyrugundan 4-5 telek cekmistim ama faydasini gormedim.

Bu doğal bir süreçtir. Bütün takla kuşlar normal oyuna geçmeden önce benzer durumlar yaşar. Bazıları bu durumdan uçurulmadıkları zaman çıkar bazıları da çok sık uçurularak. Sizin kuşun özelliğini bilemeyiz tabi. Ama bana sorarsanız genellikle bu gibi durumlarda uçurmakta fayda var. Sık derken günde en çok iki kez tabi. Çünkü bu dönemde çok enerji harcadığı için hali kalmayıp bir yere düşer ve yakalanabilir.Uçurunca mutlaka takip edin. Bu durum en fazla iki hafta sürer. İkincisi kuyruğunu mutlaka yolun. Kuyruk kısmının dip tüylerini de yolun. Bunun mutlaka faydası olur. kolay gelsin..

Hoca' Alıntı:
Bu doğal bir süreçtir. Bütün takla kuşlar normal oyuna geçmeden önce benzer durumlar yaşar. Bazıları bu durumdan uçurulmadıkları zaman çıkar bazıları da çok sık uçurularak. Sizin kuşun özelliğini bilemeyiz tabi. Ama bana sorarsanız genellikle bu gibi durumlarda uçurmakta fayda var. Sık derken günde en çok iki kez tabi. Çünkü bu dönemde çok enerji harcadığı için hali kalmayıp bir yere düşer ve yakalanabilir.Uçurunca mutlaka takip edin. Bu durum en fazla iki hafta sürer. İkincisi kuyruğunu mutlaka yolun. Kuyruk kısmının dip tüylerini de yolun. Bunun mutlaka faydası olur. kolay gelsin..

Merhaba Hocam , dediginiz gibi yapmayi cok isterdim fakat bizim burdaki evlerin hepsi yanyana , onuzum ve arkamizda ayni sekilde sirali evler var hepsinin bahceleri var.Kus dustugunde komsularin bahcelerine dusuyor , ve hal boyle iken surekli komsularin kapilarini calip bahcelerine girmek icin izin istemem gerekiyor ki surekli rahatsiz etmis olurum tum mahalleyi.Herkesin bunu hos gorecegini zannetmiyorum , hatta ben yan komsum okadar adi bir insanki gecen gun kumes yaptiginizi felan gordum ve bu benim hic hosuma gitmedi , guvercinleri ve pisliklerini benim bahcemden nasil uzak tutmayi dusunuyorsun dedi..ufak bir tartisma yasadim ..dedim bu sizin bildiginiz gibi guvercinlerden degildir , sadece benim catima ve kendi bahceme konarlar pislik konusundada merak etmeyin yaban guvercinleri gibi sizin bahcenize etmezler felan dedim ve netice olarak ben hakli ciktim tabi ..icimden dedim lan sizin gavurlarin hepinizin..sunun surasinda hobimizi kurmusuz ne diye bos yere dirdir ediyorsunuzki ?
Halbuki kendi bahcelerini ayiptir soylemesi bok goturuyor , ormanlik gibi her yere birseyler bicmisler..o yuzden kuslarin baska bahcelere dusmesini istemiyorum , bosuna dirdir ve kavga yapmak istemiyorum cunku benim sinirlerim bir zipladiginda kimseyi gozum gormez ..surda yeni evlenmisiz , cocugumuz olmus kendi evimize tasinmisiz hobimizi kurmusuz kimseyle tartismak istemiyorum.Bos arazi felan olsa usururdum yine ama maalesef bizim elimiz buna el vermiyor bazi haysiyetsizler yuzunden.

yavrulara tane yem verene kadar ucurmamanı onerırım suan mayadalar sanrıım

usta sen oyun izlemek istiyosan uçurçaksın
yok böle yerde takla atsın yada havaya atıp sarıp düşsün diyosan uçurma
tabi kuşun zerde şuan
zerden cıkıp dama düşünce güzel oyun yapacağının garantisi yok tabi sen kuşun soyunu bilmiyosan
sen uçur bi gör kuşu derim

Bu durumun aynısını bende yaşamadım saolsun forumdaki arkadaşlarım abilerim yardımcı oldu ve bu durumdan kurtuldu kuşum.
Kuşu hergün düzenli ve aynı saatten aç karnına uçurdum , kuş yuksekten ucuryor taklada dengesı bozuluyor ve 2 3 gun baska catılara zorunlu olarak ınıs yapıyordu , ve hergun gıttıkce dahada düzeldi , kusu havada görmek ıstıyorsan bol bol ucurmalısın , ben kusun kenarlarda 2 tane kuyruk bırakmak sartıyla cekdım ve faydasını gördüm tavsiyede ederim, kusun bu durumlarda kaybolma rıskı veya kendını yere atma catılara atma rıskı olcakdır ama d,zenlı ucurdugun zaman 2 haftaya kendını toplıcakdır ve seferlere baslıcaktır .

Aslan

Geri