Nesli Tükenmeye Yüz Tutan "Yaşmaklı"

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 46
  • Görüntüleme Görüntüleme 21K
çok teşekkür ederim arkadaşlar, gercekten sizlerin arasinda olabilmek mukemmel bir duygu, hepinize sevgiler kendimden buyuklerede saygilar sunarim..

gercekten guzel kuslar...

valla ben senelerce kelebek ve mardin besledim, zaman zaman bango...

ama bursa oynarına nerden alıstıysam, baska kus gormez oldum. butun kusları seviyorum, ama bursa yı ayrı bir seviyorum.

bursa oynarı, cidden anlatılmaz.. bir atiyorsun hava',ya 5 saat 4 saat ucuyor.

surekli neseliler... su an 15 tane oldular, gecen gun makaslı bir sekilde damızlıklardan teki kacmıstı, 3 gun sonra geldi. cok ahlaklı kuslardır aynı zamanda..

su an 2 cift yumurtları var, bugun yarın cıkarlar, amacım bu yaz bitene kadar 15 cift yavru alabilmek...

insallah olur..

ve bursa kusu sevdalıları cogalır. ilk bakısta, pacasız kus, herhangi bir oyunu olmadigi icin 4 saat naapiyor diye sorular olabilir, yukseliyorlar ve kus gosterme ile asagi inmez bursa kusu. birbiryle yarısır ucmak icin..

bende arkadaşımdan bi bursa geldi ama kuş kırılmış heralde ki bi gözü siyah bi gözü turuncu ama oyun yapıyor dişi b, bursa bulursam eşe atcam cok sadık bi kuş ama fazla ucamıyo damcı olmuş istanbuldayım istanbulda besleyen arkadaşlar varsa yarım ederlerse sevinirim

Sevgili coster bursaya gelebilirsen sana Bursa oynarindan hediye edebilirim
kendim beslemesemde cevremde samimi oldugum oynarci arkadaslarim war..

rahatsız' Alıntı:
gercekten guzel kuslar...

valla ben senelerce kelebek ve mardin besledim, zaman zaman bango...

ama bursa oynarına nerden alıstıysam, baska kus gormez oldum. butun kusları seviyorum, ama bursa yı ayrı bir seviyorum.

bursa oynarı, cidden anlatılmaz.. bir atiyorsun hava',ya 5 saat 4 saat ucuyor.

surekli neseliler... su an 15 tane oldular, gecen gun makaslı bir sekilde damızlıklardan teki kacmıstı, 3 gun sonra geldi. cok ahlaklı kuslardır aynı zamanda..

su an 2 cift yumurtları var, bugun yarın cıkarlar, amacım bu yaz bitene kadar 15 cift yavru alabilmek...

insallah olur..

ve bursa kusu sevdalıları cogalır. ilk bakısta, pacasız kus, herhangi bir oyunu olmadigi icin 4 saat naapiyor diye sorular olabilir, yukseliyorlar ve kus gosterme ile asagi inmez bursa kusu. birbiryle yarısır ucmak icin..
oynarlar hakkındaki iyi düşünceniz ve övgüleriniz için bir bursalı olarak teşekkür ederim.Sizinde belirttiğiniz gibi oynarlar anlatılmaz ve sadece yaşanır.Bugün malesef ortalıkta çok kırılmış oynarlar görüyoruz.Onun içinde oynar edinirken kanı hakkında setaylı bilgiye sahip olmamız gerekmektedir.Dilerim bolca yavru elde edersiniz,iyi uçurmalar.

Gökhancım, oynarlar hakkında piyasadaki karabas, yasmaklı cicili muskalı vs vs gibi terimleri resimleriyle ifade edebilme sansımız varmı, oynar ırkını tanımayan arkadaslarımız ıcın yararlı olacagı gorusundeyım

sözünü ettiğim bursa oynar erkeğimde böyle beyaz sakallı yakında resimlerini ekleyecem, marifeti mi noktadan resmen kuşu zor gördüğüm bir noktadan oyuna giriyor hiç kesmeden çatıya kadar bazen ıslık vb.hakertlerle uyanıp kesiyor uzakta oyuna girdiğinde ise çatıya düşüp kalıyor. şu an bir bacağı sakat , abartısız söylüyorum noktadan yere kadar hiç kesmeden oyuna giriyor, sizce bu normal mi bursa oynarı için yoksa benim kuşumda mı a normallik var. dişisi o kadar oyun yapmıyor.

Serdar abicim vermiş olduğun fikir için teşekkür ederim,şu ara işlerimin yoğunluğundan siteye bile dikkat ettiyseniz girememekteyim.Ancak kısa bir zaman içinde oynarımızın sahip olduğu tüm çeşitlerini elimden geldiğince resimlerle açıklamaya çalışacağım.

arkadaşlar yaklaşık 10 yıldan bu yana güvercin beslemekteyim. beslediğim güvercinlerimin arasın da miski sabuni mermeri. bir çift açık çakmaklı bir çift beyaz mardin var. yaşmaklıyı eski bir kusçu arkadaşım vardı onda görmüştüm fakat böyle bir kuş almaya şuana kadar hiç fırsatım olmadı. daha doğrusu maddiyatım olmadı. şimdi bir çift YAŞMAKLI almak istiyorum. bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. yaşmaklı satmak isteyen arkadaşlar varsa eklesinler. msn adresim [email protected] cevaplarınızı bekliyorum. fiyat da belirtirsenizx sevinirim.

kimler de var bu kuşdan

ekrem güneysu' Alıntı:
kimler de var bu kuşdan

Merhaba,

İnegölde bu tarzda oynar rahatlıkla bulabilirsin.Çeltikçi, İbrahim derler resimdeki kuşlar ona ait.Sitemizde üye İbrahim Akdemir isimli bir dostumuz var ona ulaş o sana yardımcı olur kanaatindeyim.Çeltikçi İbrahimi tanır.Fiyat konusunda bilgim yok.

Selam

Ekrem bey bu kuşlardan www.iguder.com adresinde galeriler bölümünde yer alan Çeltikçli İbrahim abimizde bulunmakta. Kendisi ile site aracılığıyla görüşebilirsin. Numarası sitede mevcut.

allah bu yasmaklı oynarını cıkarmıs cok guzel ve emın ellerde bırakmıs hem bunu besleyenlere hem uretenlere basta ıstanbullu olarak suan beslemesemde zamanında bu kuslardan edınıp besleyıp zevkını tam anlamıyla alamsamda cunku bunun zevkı bıtmez bıze bu kusları gorme ucurma zevkını tattıran bursa uretıcılerıne ve bu kusa sahıp cıkan elınde olan arkadaslara cok tskler allah bu kusları da besleyenlerıde nazardan saklasın ısallah ılerde tekrar bu kuslardan beslemek umıdıyle hayırlı aksamlar

MERAK ETMEYİN NESLİ TÜKENMEZ İYİ YERLERDE KAPALIDA BESLİYORUM YAŞMAKLI .BADEMLİ HER ÇEŞİDİNDEN

abilerim kardeşlerim affınıza sığınarak bnde bir şey söylemek isterim internette GÜVERCİN ilanlarına bakarkan YAŞMAKLI diye bir ilan gördüm ve fiyatı şaşırtıcıydı yorumlarınızda el yakıyor denmişti ancak fiyat çok ucuzdu 50tl idi eğer reklam olmassa ilanı vermek isterim saygılar...

Burhan Özdemir

abi ben geen gün bu kuşalardan bi tane yakaladım adamın elindi gibi aynı kümesimde duruyo bi ödemişle eşledim yumurtaya yattı. nesli mi tükeniyomuş . o zaman ben bu kuşu o abimize yolıyıcam

güvercin avcısı' Alıntı:
abi ben geen gün bu kuşalardan bi tane yakaladım adamın elindi gibi aynı kümesimde duruyo bi ödemişle eşledim yumurtaya yattı. nesli mi tükeniyomuş . o zaman ben bu kuşu o abimize yolıyıcam
nesli falan tükenmıs degıl.bursa bu kusları severek besler..ama bu kusları odemıs veya baska bır kusla kırmayın yazık edersınız..
saygılar..

Geri