Nurullah ÇAM (Ankaranın İyi Kuşcularından)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dogan18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 45
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

dogan18

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Doğan
Meslek
Özel Sektör
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar..
Başlıkta bahsini ettiğim kişi, Ankarada 30 yıldır kuş uçuran Nurullah Çam.. Demetevlerin üzerinde Yeşilevlerde (Avukat Kadın arazisi mevkii) kuş uçurur.Uçurduğu kuşların ana damarı Bozdumanlı dan geliyor. Bozdumanlıları ,Mermerci hasan,Matbaacı,Sabri,Fatih,İbotoker,Levent,Karapürçekli Hüseyin amca(rahmetli) kuşları ile kırmış,ve gerçekten seyrine doyum olmayan kuşlar uçurmuştur.Ve halende uçurmaya devam etmektedir.
Aşağıdaki video da,ankaralı kuşcuların hem sohbet amaçlı,hemde nurullah çam ın kuşunu seyretmek için geldiklerini izleyebilirsiniz.
Video çekimi amatör olduğu için,öncelik kuşcuların görüntülerine verilmiştir.Ankarada kuş besliyorsanız,buradaki kuşcuların birkaçını mutlaka tanırsınız..

Bu başlık altında Nurullah Çam damarlarının Videolarını vakit buldukça ekleyeceğim.Nurullah dan kuş almış ,kendi kuşları ile eşleştirmiş ve uçuran arkadaşlarımız olursa,izlemeye gelir videosunu çekebiliriz.Sizlerde Nurullahın uçurduğu kuşları izlemek isterseniz,,herzaman başımızın üstünde yeriniz var.
Sevgi ve Saygılarımızla

sabrigk0003.jpg

sabrigk0001x.jpg

sabrigk0004.jpg

sabrigk0005.jpg

sabrigk0006.jpg

sabrigk0007.jpg

sabrigk0008.jpg

sabrigk0009.jpg

sabrigk00010.jpg

sabrigk00011.jpg

Yazdığım mesajı düzenleyemiyorum?
Birde video linkini bağlantıdan dolayı yükleyemedim. 1-2 saate yüklerim..
Ayrıca aynı başlığı yanlışlıkla 3 sefer göndermişim(bağlantı hatasından dolayı) kusura bakmayın.
saygılarımla

Re: Nurullah ÇAM (Ankaranın Hızlı Kuşçularından)

Maasallah emeginize saglik güle güle besleyin kuslarinizi Nurullah abi.Gecen sene Bahadir abi ve Erkan abi ile yaninaza ugrayip kuslarini izleme firsatimiz olmustu gercektende nadide kuslariniz var tebrik eder basarilarinizin devamini dilerim.

Herseyin gönlünüzce olmasi dileklerimle,saygilar..

selamlar güzel bir paylaşım yanlız ben şunu merak ettim kümesin önüne o barikat neden koyulmuş kuşlar kümese kapısı acıkken girip iniyorlarmı yada hedef önüne boş konmasınlar diyemi yapılmış bilgilendiriseniz sevinirim.

tengelli' Alıntı:
selamlar güzel bir paylaşım yanlız ben şunu merak ettim kümesin önüne o barikat neden koyulmuş kuşlar kümese kapısı acıkken girip iniyorlarmı yada hedef önüne boş konmasınlar diyemi yapılmış bilgilendiriseniz sevinirim.

Kamera kümesin tam karşıdan çektiği için,barikat kümese yakın gibi görünmüş.Aslında kapı ile tümsek arasında5-6 metre mesafe var.
Özellikle kuşun hedefe oynaması için yapılmış bir tümsek.Ankarada bu tür hedef yeri belirleme yaygındır.

Maşallah emeğinize sağlık . Allah bol bol güzel kuşlar uçurmayı nasip etsin .. selamlar ŞEREF

[dailymotion]xa5961[/dailymotion]
Alternatif Link
http://www.dailymotion.com/user/toygarb ... _lifestyle

Uçurduğumuz Boz Dişi;
1995 senesinde Rahmetli Karapürçekli Hüseyin Amcadan aldığımız,Siyah Boncuklu Erkek Gök ile Hasköyde İsmail Kuş isimli ağbeyimizinden hediye gelen Dişi Gök Perçem,den türeme kuşlarımızdan birtanesi.
Bu soy yaklaşık 14-15 yıldır devam ediyor.Uçurduğumuz kuşların tamamına yakını aynı oyunu veriyor.
Yüksekten hedefe çok hızlı atıp;Taban takladan itibaren ortalama 5-10 takla arası ile uzun gidiyorlar.
Bu videoda gördüğünüz gibi; bitişikteki inşaat halindeki binayı sıyırıyor.Bina 9-10 katlı sanıyorum. Kameranın bataryası bittiği için bozu uzun süreli çekemedim.

Bir sonraki video Bozun Yuva kardeşi Kirli Kırkanat Akkuyruk,da batarya dolu idi,bu videoya nazaran daha güzel bir çekim oldu.

İyi Seyirler

Not: Video girişindeki Kurt köpeği yavrusu ,gelecekteki kümesin bekçisi olacak.Şimdiden yabancılara karşı duyarlı :)

[dailymotion]xa59g7[/dailymotion]
Alternatif Link
http://www.dailymotion.com/video/xa59g7 ... _lifestyle

Kirli Kırkanat Akkuyruk dişi (Üstdeki Bozun Yuva kardeşi)
50-55 dakikada 40-45 sefer çıkardı,yüksekten atışları çok iyi,taban taklasıda çok iyi,takla arası mesafede çok iyi kısaca Soyunun hakını veren güzel kuşlarımızdan birtanesidir.
İyi Seyirler

Not:Bu videoyu geçen hafta içinde çektik.Kuşlar halen uçuyor.Seyretmek isteyen arkadaşlarımız olursa herzaman bekleriz.
Bu arada şunuda belirtmek istiyorum,KUŞ SATIŞI v.s. yoktur ve olmamıştır.30 yıldır Hobi olarak besliyoruz.

Saygılarımızla

selamlar 50_55 dakıkada 40_45 sefer yaptı diyorsunuz bu normalmi kaç dakikadada geliyorki?

selamın aleyküm öncelikle kuşlarınız güzel güle güle beseyin allahım sağlık sıhhat içinde beslemenizi nasip etsin. Benim için en önemli bir konuya değinmişsiniz Rahmetli Hüseyin amcaya Allahım gani gani rahmet eylesin çok günümüz geçti onunla kapı komşumdu. Ondan çok şey öğrendik siyah boncuklu kuşları iyi bilirim aslında siyah bancuklu dumanlı kirliler vardı onlarda harika oynarlardı. Bende elimden geldiğince bizlere hediye ettiği kuşlardan beslemeye kanı bozmadan devam etmeye çalışıyorum. Tekrar güle güle besleyin selam ve saygılarımı sunarım iyi günler

xcenkx' Alıntı:
selamlar 50_55 dakıkada 40_45 sefer yaptı diyorsunuz bu normalmi kaç dakikadada geliyorki?

Kirli Akkuyruğun videosuna dikkat ederseniz,büyük çoğunluğu kesilmeden direkt olarak görüntüdelerden oluşuyor.Burada kuş 30-40 saniye içerisinde 2 kez sefere girdiğini görebilirsiniz.Video olduğu günkü seferleri tektek saymadım ama, ortalama 1saat içinde 40-45 sefer yapıyor.Buda ortalama 1,5 dakikada 1 sefere denk geliyor.
not: uçuş süresi içerisine ,yere kuşları çıkarana kadar geçen süre(kanatların ısınması süresi) dahil değil.

selamlar sevgiler

kılıçbey' Alıntı:
selamın aleyküm öncelikle kuşlarınız güzel güle güle beseyin allahım sağlık sıhhat içinde beslemenizi nasip etsin. Benim için en önemli bir konuya değinmişsiniz Rahmetli Hüseyin amcaya Allahım gani gani rahmet eylesin çok günümüz geçti onunla kapı komşumdu. Ondan çok şey öğrendik siyah boncuklu kuşları iyi bilirim aslında siyah bancuklu dumanlı kirliler vardı onlarda harika oynarlardı. Bende elimden geldiğince bizlere hediye ettiği kuşlardan beslemeye kanı bozmadan devam etmeye çalışıyorum. Tekrar güle güle besleyin selam ve saygılarımı sunarım iyi günler

Doğru söulüyorsunuz, Siyah boncuklu dumanlı kirlileri,hatta takkalı olanlarını ayrı tutardı hüseyin amca.Ben aldığım gök erkeği,seyrederek aldım,(Anası Dumanlı kirli ,babası Gök idi) kümesi evinin az üstünde ,kümesin olduğu yere gelişi ve oyunu çok harikaydı..Gözlerimle şahid oldum ,yanınızda bulunan minareyi götüren birçok kuşu vardı..Allah Rahmet eylesin.

Sizde güle güle besleyin.Yenimahalle tarafına yolunuz düşerse bir çayımızı içmeye beklerim..
sevgiler selamlar

İNŞALLAH YOLUMUZ DÜŞERSE UĞRARIM BENDE SİZİ BEKLERİM KARPÜRCEKTEN BİR SENE OLDU TAŞINDIM LALAHANDAYIM

Videolarını izlediğimiz ,boz yavru ve kirli kırkanat akkuyruk yavrunun,anne(kirli takka)-babası (güneşlenen dumanlı) ve kardeşi bozdumanlı akkuyruk ablası
resim00033.jpg

o kadar sürede 40-45 baş yaparsa başları 3 metre yi geçmez

hakan_23el' Alıntı:
o kadar sürede 40-45 baş yaparsa başları 3 metre yi geçmez
Kardeş, kapımız herkese açık.Buyur gel misafirimiz ol birlikte izleyelim.Kaç metre yada kaç direk çıkıyor gözünle gör.Dün uçurduğumuzda sefer sayısı azdı,ancak bu kezde takla sayısı fazla ve daha uzun gidiyordu.Yavru olduğu için değişkenlik gösterebiliyor.
Gerçek olan birşey var,uçarken,oynarken altında çay içiriyor.
sevgiler

SELAMUNALEYKUM
onceliklekle paylasim icin tesekkurler kuslarinizin masallahi var
ii gunlerde huzurla beslemenezi dilerim
saygilarimla ferhat

ferro18' Alıntı:
SELAMUNALEYKUM
onceliklekle paylasim icin tesekkurler kuslarinizin masallahi var
ii gunlerde huzurla beslemenezi dilerim
saygilarimla ferhat

Teşekkür ederim ferhat kardeşim.
Bu arada memleket çankırımı?
selamlar sevgiler

bu videodaki kuşun rengi ne dumanlı benekli mi...

gebze-sado' Alıntı:
Tüyü kadar ömürleri uzun olsun Emeğe Saygı...

Teşekkür ederim sadık kardeşim.Daha iyisi sizlerin olur inşallah.

_BaDyGaRd_' Alıntı:
bu videodaki kuşun rengi ne dumanlı benekli mi...

3 adet video var Hüseyin kardeşim:
1 inci. videodaki gök dişi
2 inci. videodaki boz dişi
3 üncü. videodaki bozun yuva kardeşi kirli akkuyruk dişi !
sevgiler

kuşunda guzel köpeginde gule gule besle kardeşim

Sitedeki payalaşımınız icin tşkler videolarınızı izledim izlemsi cok hoş canlısınıda izlmesi eminim daha güzeldir ama bunları izledikce elimizdekinin kıymetini daha ii anlıyoruz boşa hizmet etmedihimizi daha iyi anlıyoruz bu konuda yardımcı olduhunuz icin tşkler :tamam:

canyolan' Alıntı:
Sitedeki payalaşımınız icin tşkler videolarınızı izledim izlemsi cok hoş canlısınıda izlmesi eminim daha güzeldir ama bunları izledikce elimizdekinin kıymetini daha ii anlıyoruz boşa hizmet etmedihimizi daha iyi anlıyoruz bu konuda yardımcı olduhunuz icin tşkler :tamam:

Rica ederim Uğur kardeşim.İnterneti altına üstüne getirdim.Oyunlu kuşlar ile ilgili Bütün videoları tek tek araştırdım.
Ama zevkle seyrettiğim bir kaç video harıç görüntü yok denecek kadar az diyebilirim.. Bizim kuşların 1 saate yakın görüntüsünü,hiç kesmeden tüm oyununu eklemeye çalıştım.
İki kardeşten biri 6 takla yapıyor 10 katlı inşaatı sıyırıyor (1 saatde 15-20 sefer yapıyor)
Diğer kardeşi 3-4 takla yapıyor 1-2 direk çıkıyor (1 saatde 40-45 sefer yapıyor)
Her ikisinin de en önemli özelliği (bana göre) taban taklası var ve hedefe atışları çok hızlı.Ayrıca yavruya baktığı dönemlerdede oyunlarını bozmamaları.
Videoda uçurduğum 2 yavrunun 2 yaşında ablaları var(bozkirli) onun oyunuda çok farklı.onuda eklediğimde,tüm kardeşlerin ortak yönünü hep birlikte göreceğiz..

İyi kuşcu Arkadaşlarımızın Yerlere göklere sığdıramadıkları 20 yıllık,30 yıllık.50 yıllık elindeki kıymetli kuşlarının da videolarını izleyebilmek umudu ile
sevgiler sunuyorum.

selamlar..

ben sizin kuşlarınızı çok beğendim sizinle görüşmek isterim haftasonu ankaraya gelicem bana ulaşırsanız sewinirim 0541 641 44 71 Sadık Bayar..Kocaeli/Gebze

iyi güzel kus eyvallah ama seferlerde bıraz daha havalansa 10 numara olur. smdıkı halıde guzel yanls anlasılmasın.

Geri