Nurullah ÇAM (Ankaranın İyi Kuşcularından)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dogan18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 45
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K
karizmatik_angel' Alıntı:
iyi güzel kus eyvallah ama seferlerde bıraz daha havalansa 10 numara olur. smdıkı halıde guzel yanls anlasılmasın.

Teşekkür ederim Cemil kardeşim.Sanırım sen kirli akkuyruk yavrunun oyunundan bahsediyorsun.Haklısın,şimdierde kuş tüye girdi,ama halen uçuyor.sefer sayısı azalsada atışları ve takla sayısı çoğaldı.Ama yavruya kusmasını bekleyeceğim.O zaman seyretmesi çok daha keyifli olacağından eminim.

Not: Bu yavruların 2 yaşında ki ablasının videosunu hazırlıyorum,eklediğimde 3 kardeşinde ortak noktalarını göreceksiniz.
Bozkirlinin bakıldığı kümes,çok daha güzel ve kuşlar çok daha sağlıklı.Böyle olunca atışlar ve taban taklalar aynı ama,uzun gitme konusunda vitaminli ,iyi beslenen sağlıklı kuş daha keyifli oynuyor.

sevgiler

Re: selamlar..

gebze-sado' Alıntı:
ben sizin kuşlarınızı çok beğendim sizinle görüşmek isterim haftasonu ankaraya gelicem bana ulaşırsanız sewinirim 0541 641 44 71 Sadık Bayar..Kocaeli/Gebze

Sadık kardeşim seni yarın arayacağım.

masallah bence kirli akkuyruk yavruya kusunca daha uzun fiseklıycekdır oyunu ve sefer sayıları dahada oturacak düzene girecekdır, damarı saglam hayvan kendını hemen bellı edıyor zaten. saglıklı ve huzurlu günlerde izlemeniz dilegiyle

yillarin kusculari 10 15 iki uc taklallii kuslari böyle videolara cekip 55dakkada 45 sefer yapiyor deyiptee insanlariii sasirtmayin

oyunlu limoni' Alıntı:
masallah bence kirli akkuyruk yavruya kusunca daha uzun fiseklıycekdır oyunu ve sefer sayıları dahada oturacak düzene girecekdır, damarı saglam hayvan kendını hemen bellı edıyor zaten. saglıklı ve huzurlu günlerde izlemeniz dilegiyle

Teşekkür ederim Ahmet bey.Eskişehir bize uzak değil,buyurun Ankaraya misafirim olun,birlikte izleyelim.Kuş şu an tüyde ama videodaki oyunundan daha uzun gidiyor ve 5-6 takla dan aşağı yapmıyor.Ancak sefer sayısını yarının altına düşürdü.Dediğiniz gibi yavruya kusunca gerçek oyunu oturacaktır.
selamlar sevgiler

atmaca78' Alıntı:
yillarin kusculari 10 15 iki uc taklallii kuslari böyle videolara cekip 55dakkada 45 sefer yapiyor deyiptee insanlariii sasirtmayin

Ne diyeyim,sende haklısın yakışıklı kardeşim. :)

Not: Sadece videoya bakıp yorum yapma.önce benim ve bu sayfadaki diğer arkadaşlarının ne yazdığını oku,sonra yorum yap..
İleride mahçup olacağın mesajlar yazma.Gözlerinden öperim.

selamunaleykum
dogan abi boz dumanli yavrular ne yapti ucura bildinmi veya baska baslayan oldumu abi
insallah ankaraya gelince sizi bulacam ozellikle boz dumanlilari canli gormeyi isterim
saygilarla ferhat

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
dogan abi boz dumanli yavrular ne yapti ucura bildinmi veya baska baslayan oldumu abi
insallah ankaraya gelince sizi bulacam ozellikle boz dumanlilari canli gormeyi isterim
saygilarla ferhat

Ferhatcığım
Bozdumanlı yavruların her ikisinide uçuruyorum.Birtanesi erken tüye girdi,diğeri ise şu an perdah vermeye başladı 2-3 takla yapıyor..Onların haricinde,birkaç yavru daha uçuruyoruz.
Ankaraya geldiğinde,Memmuniyetle misafir ederim.
sevgilerimle

salamunaleykum dogan abi
eyvallah muhakkak ugruyacam ama bozbumanlilardan cogalt biraz oyle geleyim.
saygilarimla ferhat

SAyın doğan18 bey çankırılıyım ama Nurallah Üsdatın ismini hiç duymadım yaşım itibariyle olabilir.

Saygılarımla Yasin06500

ferro18' Alıntı:
salamunaleykum dogan abi
eyvallah muhakkak ugruyacam ama bozbumanlilardan cogalt biraz oyle geleyim.
saygilarimla ferhat

Sen gel ferhat kardeşim.Çoğalmasada faretmez.İstediğin bozdumanlı olsun.
sevgiler

Yasin06500' Alıntı:
SAyın doğan18 bey çankırılıyım ama Nurallah Üsdatın ismini hiç duymadım yaşım itibariyle olabilir.

Saygılarımla Yasin06500

Merhaba Yasin kardeşim
Bencede yaşın itibari ile tanıyamamış olabilirsin.Nurullah kardeşimiz Karşıyakada Avukat kadınınn bahçesi diye adlandırılan mevkiide besler.
Bende kayalarda beslerim. Muhteemelen Benide tanımayabilirsin.ama benim biraderim ibo toker,i muhtemelen tanırsın. ibo 30 yaşında.
Kendimizi tanıttıktan sonra ,birde seni tanıyalım, Çankırının neresindensin,şentepede nerede oturuyorsun?Görüşelim isterim..
sevgilerimle gözlerinden öperim.

Sayın doğan18 Çankırılı Merkez kırovacıkköyü Ankarada pursaklarda oturmaktayım abii

Şentepede oturan cengiz bey

bende görüşmek isterim abii hemşerimizi tanımak isteriz.

Saygılarımla Yasin06500

selamlar.vidolardan gözlemleyebildiğimiz kadarıyla kuşlar güzel .fakat ben açık uçan ve daha uzun zaman aralığında sefer yapan kuşların daha performanslı olduklarını gözlemledim.bu tür kuşlar 3 satte 30 40 sefer yaparlar ki bu performansı daha uzun yıllar gösterebilirler.açık uçar kümesden oldukça uzun bir mesafe açılırlar.oldukça yukarıdan kısarak dalışa geçerler ve fışkırma hızına böylece daha az enerji sarfederek ulaşırlar.böyle olunca da enerjilerini daha verimli kullanırlar.ve daha uzun zaman aralıklarında sefer yaptıklarından kolay yorulmaz yıpranmazlar.tabii bı tercih meselesi.bazı kuşçular 3 saat uçan kuşları pek beklemezler.1 saat uçup 30-40 sefer yapan kuşları tercih eden kuşçulara da saygı duyarız elbette.kişisel bir tercih meselesidir .saygılar.

GUNCEL

Geri