ÖDEMİŞ DOLAPÇILARIM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muygun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 49
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K
selamlar
maşaallah kardeşim ödemişlerin çok güzeller.

sağol kardeşim .getireyim bi çift besle uçur dedim istemedin

valla kardeşim getireyim dedinde sibop olayı bitiriyo beni ya sendeki çorap olayı gibi ama gerçekten maşaallahları var.

evet bizdede çorap bitiriyo işi kardeşim

selamlar

mehmet hocam nasılsın hafta sonu pazarda 1 tane ödemiş denk geldi hiç yakından görmemiştim gerçekten güzel ırk yapılı havadaki performanslarınıda görmek isterdim.

NERDEN DÜŞMÜŞ ORLARA O HAVA PERFORMANSLARI DAMARINA GÖRE DEĞİŞİYO.ÇEKİP YÜKLEYEYİM SİTEYE DİYECEM AMA ÇOK YÜKSEKTE VE SERT OYNUYOLAR YAKALANMAZ KAMERAYLA

sene 1988..yasimda 8.. bi kuşçu abimiz bana ödemiş kelebeği vermişti..kuşçulaga başlamama sebep bu kustur..sabah yemlerini veriyorum okula gidiyorum geliyorum..hiç uçmuyolar..damda öyle duruyolar..bi gün değil iki gün değil günlerce hep aynı..etrafımdaki kuşcu abilerin kuşları uçuyo benimkiler niye uçmuyo diye hep üzülürdum..takı bi gün yeter artık bu kuşları uçurucam diyene kadar..her zaman kondukları çatıya çıktım bi gün.. elimde bi kargı ucundada poset..sallayıp durdum..uçtular..hemde ne uçma..bulunmuş olduğum bölgedeki bütün kuşçular kuş kaldırmışti bunları indirmek için ama bu iki kuş bırakın inmeyi o uçan kuş kümelerinin içine bile girmeden tam 4 saat boyunca uçtular..bu arada bir birlerinin üstüne doğru oyun yapmasıda çabası..yıldız tabir edilen göğe kadar yukseldiler..bi ara bi saat kadar gözden bile kayboldular..ben üzülmeye başlamıştim..kuşlar gitti diye ilk kez ucuyolardi bu şekil geri gelemez gelmez diye düşünüyodum..ama saatler sonra yine aynı kondukları çatıya indiler..ışte bu ödemiş kelebeklerinin benim kuşçuluga başlamamdaki en büyük sebeb..saygilarla..

doğrudur arkadaşım.damarlısı posta gibi damarlı olur kalktığı yeri illa bulur.

bizim buralarda bu tur guvercinlere tire adını vrıolar bende 1 cift var kara kanat olanından bir tanede yavru var ama ucusları ve donusleri güzel

SİZİN ORALARDA TİRE KELEBEĞİ DESİNLER GENÇ ARKADAŞ.bunun tartışması epey yapıldı formu incelersen görürsün.özbe öz ödemiş dolapçısıdır bunlar.ödemişten başka yerde bulamazsın.

Sonra o kuşları çoğaltim yavrularıni onunda yavrularını derken 30 tane kadar oldu 5 sene bunlardan baktım..ve fazla bilinmedigi ve tuttulmadigi için ve çok çok cüzi paralara satıldigi için bu kuşlardan vazgecip karanfillere döndüm.. şu an benim beslediğim gibi ödemiş kelebeği yok ızmirliyim ama pazarlara gelen.. mezatlara gelen.. eşte dostta gördüğüm kelebekler sanki biraz ufak..kut ..benim besledigim kuşlar uçak gibi.. uzun kuyruklu.. devasa iri eşgallı kuşlardi..istiyorum yine kümeste bi iki çift olsun ama yok bulamadım..kara kanat ve tabiki bademli cam göz ip gibi sülün gibi kuş arıyorum ama yok..

İZMİR PAZARINDA ÇIKINTILARINI BULURSUN GÜZEL KUŞ PAZARA DÜŞMEZ.BU HER KUŞ CİNSİ İÇİN GEÇERLİ.ÖDEMİŞTE DE SAYILI KİŞİLERDE TOPLU VE SOYU DÜZGÜN KÜMES KALDI.

evet pazara düşen kuştan fazla hayır beklenmez.damızlık soylar pazara düşmez

ben çok iyi oyunlu kuş arıyorum ve internetten araştırma yapıyorum. şu anda aydın yerlisi ve ödemiş kuşlarını araştırıyorum. sanırım yakın zamanda aydına ve ödemişe gideceğim. ödemişte bu kuşları hakkıyla besleyen kim var ve bu insanlara nasıl ulaşırım. bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

kaanben' Alıntı:
ben çok iyi oyunlu kuş arıyorum ve internetten araştırma yapıyorum. şu anda aydın yerlisi ve ödemiş kuşlarını araştırıyorum. sanırım yakın zamanda aydına ve ödemişe gideceğim. ödemişte bu kuşları hakkıyla besleyen kim var ve bu insanlara nasıl ulaşırım. bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Ödemişte eski istasyon denilen mevkide güvercin kahvesi var.oraya gidip krıterlerini söylersen sana yardımcı olurlar.kuşu yerde süsüne göre alacaksan ya da havada oyununa göre alacaksan sıkıntı yok ama hem havada oyun hemde yerde süs ikiside olsun dersen bulmakta zorlanabilirsin.satımkar olmazlar çünkü öyle kuşu kolay kolay.kelebekler sebebiyle bizim yerli kuşu besleyen sayısıda azaldı zaten.her kümeste mutlaka vardır 2-3 tane ama öyle 20-30 çift besleyen ya da sadece bu kuşları besleyenler azaldı.

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.ben sadece kuşun oyununa bakıyorum. kuşun kostümü önemli değil benim için. isim olarak biliğiniz kişiler var mı? bu insanlara ulaşabileceğim telefon numarası?

kaanben' Alıntı:
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.ben sadece kuşun oyununa bakıyorum. kuşun kostümü önemli değil benim için. isim olarak biliğiniz kişiler var mı? bu insanlara ulaşabileceğim telefon numarası?
mehmet şensöz ü bul onda çok güzel oynak sayalar, ödemiş dolapçıları vardı.kendinde yoksa bile kimde olduğunu biliyodur o.telefon kullanmaz kuş kahvesinde bulursun onu

istediğim buydu, çok teşkkür ederim. forumda okuduğumda hep kuşların orjinallarinin kalmadığını üzülerek okuyorum. aslında gerçekten kuşculuğu tutkuyla yapanlan insanlar organize olup herkes kendi zevkine uygun bi türün orjinal soyunu devam ettirme çalışması yapılsa ne harika olurdu. bende lise yıllarında pazardan aldığım kuşları bile artık bulamıyorum. özellilke izmirde kuş pazarından alınan 5-10 tl lik kuşları insanlar neden besler hiç anlamıyorum. döneği eşi yok diye sayayla eşlerler. alttan çıkan yavru felaket. sonra pazarda 10 tl diye biri alır bangoyla eşler. siyahı kırmızıya maviyi siyah eşle ortaya acayip bişe çıksın. sonuç: orjinali kalmadı

mehmet bey saygılar;
uzun zaman oldu siteye gelmeyeli ama pişman oldum, özellikle ödemiş dolapçılarını çok özlemişim..
4 çift mavi kanat elde ettim. ama hastalık kuşlarımı perişan etti ve artık o çok sevdiğim ödemiş dolapçılarına uzaktan bakmakla yetiniyorum adeta kuşçuluğa küstüm.ama resimlerdeki kuşlarınız yüzümü güldürmeye yetti. keşke gerçek soylarımızın değerini bilebilsek ama malesef sonuç hüsran..

esenlikle kalın...

sinoplu' Alıntı:
mehmet bey saygılar;
uzun zaman oldu siteye gelmeyeli ama pişman oldum, özellikle ödemiş dolapçılarını çok özlemişim..
4 çift mavi kanat elde ettim. ama hastalık kuşlarımı perişan etti ve artık o çok sevdiğim ödemiş dolapçılarına uzaktan bakmakla yetiniyorum adeta kuşçuluğa küstüm.ama resimlerdeki kuşlarınız yüzümü güldürmeye yetti. keşke gerçek soylarımızın değerini bilebilsek ama malesef sonuç hüsran..

esenlikle kalın...
umarım tekrar elde etme şansınız olur.Hiç olmazsa bazılarımızın ,yerel kuşlarımıza populariteye yenik düşmeyerek sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum.sonra arayıp bulamamak var :asla:

Geri