Ödemiş Yerlisi ( Ödemiş Kelebeği) ( Ödemiş Sayası)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 57
  • Görüntüleme Görüntüleme 28K
s.ahüseyin bey ödemiş yerlileri müthiş görünüyor.bu görüntüleri bizlerle paylaşanın eline sağlık.çocukluk yıllarımda izmir kuş pazarına ödemiş ve tireden çuvallarla bu kuşlardan getirirlerdi.o zamanlar biz bunlara TİRE KELEBEĞİ diyorduk.getirilenlerin hemen hemen hepsi ırkının özelliğini tam olarak taşıyordu.tire kelebeği almak için biriktirdiğimiz bir kaç kuruşla pazar gününün gelmesini sabırsızlıkla beklerdik.fakat şimdi bu ırk kuşları kuş pazarlarında göremiyorum.pazara gelenlerde zaten ırkının özelliklerini taşımıyor.bu ırkın geleceği ne durumda besleyen arkadaşlarla tanışmak isterim.
saygılarımla.
ÖMÜR DENİZ.

merhaba bende ödemiş yerlisi almak isterim istanbuldayım msn adresim [email protected] eklerseniz acil bi şekilde almak isterim selamlar

s.a arkadaşlar bir çok arkadaş ödemiş kelebeği beslemek istiyorum veya hastasıyım gibi ifadelerde bulunmuş.verilen cep noyu aradığınız taktirde ne besleme iştahınız nede hastalığınızın kalmayacağından eminim.besleyen arkadaşım kuşlarının hayrını görsün.fazlada yüksekten ucmayalım lütfen.(fiyat verirken)saygılar
ÖMÜR DENİZ.

ıstanbuldan hasan bende almak ıstıyorum msn [email protected]

cüneyt arkın' Alıntı:
s.a arkadaşlar bir çok arkadaş ödemiş kelebeği beslemek istiyorum veya hastasıyım gibi ifadelerde bulunmuş.verilen cep noyu aradığınız taktirde ne besleme iştahınız nede hastalığınızın kalmayacağından eminim.besleyen arkadaşım kuşlarının hayrını görsün.fazlada yüksekten ucmayalım lütfen.(fiyat verirken)saygılar
ÖMÜR DENİZ.

Fazla yüksekten uçan yok ben güvercin alış verişi yapmıyorum. Aradınız bende bana söylenen fiyatları söyledim. Çifti en aşağı 80'den başlıyor. Bende olsa zaten vermem kusura bakmayın..

basoglanh' Alıntı:
cüneyt arkın' Alıntı:
ÖMÜR DENİZ.

Fazla yüksekten uçan yok ben güvercin alış verişi yapmıyorum. Aradınız bende bana söylenen fiyatları söyledim. Çifti en aşağı 80'den başlıyor. Bende olsa zaten vermem kusura bakmayın..

S.A hüseyin bey elçiye zeval olmaz, sözüm mal sahibine.kimseden zorla kuş almak düşüncesinde değiliz.fakat izmirde fiyatlar o kadar uçuk değil.o yüzden yadırgadım.saygılar ÖMÜR DENİZ.

cüneyt arkın' Alıntı:
basoglanh' Alıntı:
cüneyt arkın' Alıntı:
ÖMÜR DENİZ.

S.A hüseyin bey elçiye zeval olmaz, sözüm mal sahibine.kimseden zorla kuş almak düşüncesinde değiliz.fakat izmirde fiyatlar o kadar uçuk değil.o yüzden yadırgadım.saygılar ÖMÜR DENİZ.

Muğla'da fiyatlar malesef bu civarlarda. Sadece ödemişlerde değil genelleme yapmak gerekirse tüm ırklar pahalı Muğla'da.

selam arkadaslar bu sene ilk defa odemis yavrularimi ucurdum ve videoya cekip sizlerle paylasmak istedim ama henuz yavru olduklari icin pek fazla huner sergilemediler ve sayin arkadasimin dedihi gibi cok yuksek ucuyorlar ve bazilari henuz kanat hakimini aramakta bazilari ise hakim olup yere paralel bas almaya basladilar gorunen oki seneye avrupada favori kuslar arasina girecekler saygilar musa celik http://fr.youtube.com/watch?v=1QvUYwS69F8

bu kuslardan aydında gormustum ve ızlemıstım oyunlarını guzel oyuncular dır.herkeze tafsıye ederım

Bu kuşlardam anlamam ama soy bozmadan 50 yıl beslendigi için miras bırakanıda mirası alanıda tebrik ederim

abi bilgiler güsel sağol abi allahın işi işte girmez girmez oyuna bi girdimi alayına
KUBİLAY saygılarımla.......

ustam yavru elinize mührü vurmuş :ckmk:
paylasım için tesekurler.İşallah Allah nasip ederse guzel bir oynar kafesi kurcam,süs kafesi kurcam.mulakatlar .dönekeler,cakallar bademliler cok hos insanın şevkini artırıyor.paylasım için tesekurler.
saygılar...

Merhaba arkadaşım bunların sade yani sırtları makassız olanlarından çıkıyor mu

bunların sarı bademli olarak elimde 7-8 kadar sade olanlardan (makassız) olanlardan elde ettim.çok sağlam ve oyunları da fena değil

Maşallah çok güzel kuşlar..Böyle güzel ırktan beslemek isterim ulaşabileceğim bir adres var mı acaba?

Paylaşım için teşekkürler hüseyin bey emeğinize sağlık güzel kuşlar.

SELAMLAR
MAŞALLAH 41 KERE ÇOK GÜZELLER
ACABA BUNLAR BİZM YERLİ IRKIMIZ MI?
YOKSA BİR MELEZLEMEDEN Mİ ÇIKMIŞLAR
SAYGILARIMLA

Verdiğiniz bilgiler için sağolun.Dışardan kul getirtmek yerine kendi yerli kuşlarımızı çoğaltsak daha iyi olcak.Ki bu kadar zengin kanlarımız olduktan sonra. :evet: Yalnız ben tirelerin alnındakileri sakar diye biliyodum yanlışmı?

Bir çiftte bende var bunlardan çok güzel kuşlar.Fotolarınıda koyayım.

Ekli dosyalar

hüseyin abi paylaşım için teşekkürler ellerine sağlık çok güzel olmuş burdur dan selamlar.................

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
55ca0nr5.jpg

Resimleri görülen bu güvercinler Ödemiş' ten Hamdi hoca 'nın(babamın) 4 sene önceki kuşlarıdır.hala elinde olanlar var fakat çoğunu şahin kaptı vs. özbe öz yerli ırktır iki cinsin kırması değildir.şirazi hiç değildir.bu kuşların oynağı ve damarlısı makbuldür.gece yattığı yerden yakalanmadığı sürece kolay kolay teslim olmaz evi nutlaka bulurlar.1 ay düzenli tertipli uçurulmuş yavrular dahil.aşağıya ve karşıya doğru burkularak oyun yaparlar.uçuş süreleri yetiştirilişlerine göre, sahibine göre degişir.yavruyken uçmamışsa kartlayınca uçkunlaşmazlar.yapıları ayakları yüksek, boyun dik,tek veya çift badem 12 kuyruk, kuyruk üstü yağ bezesi,teleklerdeki beyazlıklar eşit ya da 1-2 fazla.elifleri düzgün, ökçeleri dolu, sarının,kırmızının,gelinalının koyu renklisi,ödulü, gök, pembe,açık sarının açık renklisi, gevşenlinin ise çıtırı makbüldür.
çok yüksek uçarlar çektiğin zaman anında inerler.terbiye edilmeye müsait bir yapıları vardır.ben kuşa değil kuş bana hizmet etmeli diyen ödemişli yılların kuşçularının beslediği ırktır.resimde görülen kuşlar tam 40 senelik soydur 2 damardan gelmektedirler. merak edenlerin bilgisine saygılar...

bu kuşları şiraziye nasıl benzettiniz çözemedim?biri paçalı biri paçasız,biri güllü biri kabak! benzetmeye kalkarsak çaykaya daha çok benziyorlar.

muygun' Alıntı:
Resimleri görülen bu güvercinler Ödemiş' ten Hamdi hoca 'nın(babamın) 4 sene önceki kuşlarıdır.hala elinde olanlar var fakat çoğunu şahin kaptı vs. özbe öz yerli ırktır iki cinsin kırması değildir.şirazi hiç değildir.bu kuşların oynağı ve damarlısı makbuldür.gece yattığı yerden yakalanmadığı sürece kolay kolay teslim olmaz evi nutlaka bulurlar.1 ay düzenli tertipli uçurulmuş yavrular dahil.aşağıya ve karşıya doğru burkularak oyun yaparlar.uçuş süreleri yetiştirilişlerine göre, sahibine göre degişir.yavruyken uçmamışsa kartlayınca uçkunlaşmazlar.yapıları ayakları yüksek, boyun dik,tek veya çift badem 12 kuyruk, kuyruk üstü yağ bezesi,teleklerdeki beyazlıklar eşit ya da 1-2 fazla.elifleri düzgün, ökçeleri dolu, sarının,kırmızının,gelinalının koyu renklisi,ödulü, gök, pembe,açık sarının açık renklisi, gevşenlinin ise çıtırı makbüldür.
çok yüksek uçarlar çektiğin zaman anında inerler.terbiye edilmeye müsait bir yapıları vardır.ben kuşa değil kuş bana hizmet etmeli diyen ödemişli yılların kuşçularının beslediği ırktır.resimde görülen kuşlar tam 40 senelik soydur 2 damardan gelmektedirler. merak edenlerin bilgisine saygılar...

Bilgiler için çok teşekkürler hocam.Afyon'da sizde besliyor musunuz?

evet afyonda da besliyorum.yakında burda beslediğim ödemiş dolapçılarımın resimlerinide ekleyeceğim siteye

özelden yazabilirsin Nuri ama taklacıdan pek anlamam

hüseyin bey ; eğer askerlik bittiyse bana biraz zaman ayırıp bu kuşları temin etmek için bir yol bulabilirmisin..?? senin tanıdığın bildiğin kişiler vardır, ben almaya kalksam ne gibi oyunlarla karşılaşırım bilmem.. mehmet uygun bey ile görüşmüştük bi ara yardımcı olacaktı sağolsun oldu da, ama ödemişe gitme şansın yok. bana istanbula gönderecek bir dost kuşsever gerekli...

SAYGILAR..

Geri