ÖRDEKLER HANGİ AYLARDA YUMURTLAR?

mrtmermer

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mrt mrlmrl
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
arkdaşlar benim 10 tane ördeğim var.
ama daha kanat tüyleri yeni çıkmaya başladı. bildiğim kadarıyla 1-2 ay içerisinde erginleşiyorlarmış..
ama hangi aylarda yumurtlarlar vede her yumurtadan yavru çıkarmı danışmak istedim..
bide arkadaşlar yavruların dişimi erkekmi olduğu nasıl anlaşılıyo..
daha 5 tane daha alıcamda onlarıda bakarak aliimm dedim..
bir bilginiz varsa yardım ederseniz çok sevinirim..

Selamlar ördekler 2 3 ayda erişkinboya erişir, erişkinleşen ördeklerin dişileri bilinen ördek '' vak 'laması ile öter erkeklerise Dişilere nazaran kısık ve tiz ıslık'sı bir ses çıkarır'' feek feek '' yada buna yakın bir ses erkeklerin kuyruk ortasında tam orta yerde kıvrımlı bir tüy olur , erkekler daha parlak renkli ve alımlı dır bazılarının boynu yeşil kırmızımsı parlak gözalıcı renklere bürünür dişlilerin boynu mat ve sade dir. Dişiler daha sade renklidir .. Bu aylarda yavaş yavaş kurr ve çift leşmeler başlar kışın hızlanır kasım sonu gibi yumurta vermeya başlarlar nisan ayları ve yaz başlarında kuluçkaya otururlar . .. Ortalama 30 50 gibi yumurta yaparlar kuluçkada ordeğin iriliğine bağlı olarak 12 15 arası yumurta konulur tercihen en son yaptığı yumurtalar seçiilirki yavru doğmaihtimali yüksek olsun .. Her yumurta döllü olmayabilir .. Bazıları yem yumurtası tabir ettiğimiz boş yumurtalardır .. Kuluçka süresi içinde 12 . ci günü takip eden günlerden sonra boş ve dolu mayalı yumurtalar belli olur . Bilen bir kişi akşam ışık veya mum gibibir şeyle bu kontrolü yapıp boş yumurtaları belirler ve bu boşlar alınır .. 30 gün sonra ördek palazları yumurtadan çıkar .. Kuluçka süresi daha uzun olan bir de burnunun üstü kırmızı amerikan ördeği vardır onların yumurtaları 40 günde çıkar .. selamlar ŞEREF

Ördeklerde dişi ile erkek ayrımında en basit yöntem kuyruklarına bakmanız olacaktır. Dişi ördeğin kuyruğu normal düze şekildedir. Erkeğin kuyruğunda ise bir kaç tüğün birleşmesi ile yukarı doğru kıvrılmış kıvrım bulunmaktadır.

teşekkürler arkadaşlar çok yardımcı oldunuz..

Arkadaşlar Ben Yaza Ördek Alacam Yavrularında Kuyrukları Öle Aynı Olurmu Olmazsa Yavru Ördeklerin Cinsiyeti Nasıl Alırım.. Bide Makineden Çıkan Ördekler Yumurtanın Üstüne Yatarmı? Yatmazmı .ACİLL!!! Ona Göre Alcam..!!

Merhabalar,
Yeşilbaş ördeğim 25-30 tane yumurtalıktan sonra yumurtlamayı bıraktı, şu an erkeği çok agresifleşti sanırım kuluçkaya oturmak istiyor ama havalar çok soğuk ve yumurtalarının bazıları maalesef kırıldı, bazılarını da yedik kısacası şu an altına koyacak yumurta yok. Tekrar yumurtlar mı yoksa bu şekilde kuluçkaya oturmadan süreci atlatır mı? Yavru çıksın istiyorum açıkçası ama martta otursun ki soğuklarda yavrulara birşey olmasın. Yardımcı olursanız sevinirim.

Beklemekten başka çare yok gibi duruyor. Yumurta olmadan hayvanlar boş yere yatmazlar, önümüzdeki ay inş. istediğiniz gibi olur.

mrb arkadaşlar bende yaban ördekleri var yumurta yapmaya başladılar, kaç yumurta olur ve yavru çıkartmak için ne yapmam gerekli.

Ördeklerde dişi ile erkek ayrımında en basit yöntem kuyruklarına bakmanız olacaktır. Dişi ördeğin kuyruğu normal düze şekildedir. Erkeğin kuyruğunda ise bir kaç tüğün birleşmesi ile yukarı doğru kıvrılmış kıvrım bulunmaktadır.
Abicim onu herkes bilir önemli olan yavruyken belli olması cinsiyetinin

arkdaşlar benim 10 tane ördeğim var.
ama daha kanat tüyleri yeni çıkmaya başladı. bildiğim kadarıyla 1-2 ay içerisinde erginleşiyorlarmış..
ama hangi aylarda yumurtlarlar vede her yumurtadan yavru çıkarmı danışmak istedim..
bide arkadaşlar yavruların dişimi erkekmi olduğu nasıl anlaşılıyo..
daha 5 tane daha alıcamda onlarıda bakarak aliimm dedim..
bir bilginiz varsa yardım ederseniz çok sevinirim..
6veya7ayda yumurtlar

tsekür ederim ordeyimin erkek oldugunu anladım çoooooooook tskür:winkytongue::winkytongue::winkytongue::openedeyewink::closedtongue::teary::idontcare::confounded::kisskiss:

Ördeğin poposuna hafif bir baskı uygalınca ufak bir penis görünürse erkek gözükmezse
dişi olur

Geri