Oyun Güvercinlerinde Yapışma ( Video )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kerim KINIR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 570
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kerim KINIR
Meslek
Operatör
İlgi Alanı
Kediler
S.a arkadaşlar.
Senelerdir oyun güvercinlerinde genetik bir sorun olduğu dile getirilen ve çokça karıştırılan " yapışma hareketi "konusunu arkadaşlara örnek olması açısından videolu bir şekilde tekrar dile getirmek istedim.Sizlerle , bir tanıdığımın hediye olarak getirdiği bir kuşun yaptığı bazı seferlerini ve iniş hareketi sizlerle paylaşarak bu yaptığı hareketin yapışma olup olmadığı hakkında muhabbetimiz olsun istedim.Sizinle 2 adet video paylaşacağım.2 videodaki kuşta aynı kuş(arap)'tur.
1. Videoda kuşun güzel bir şekilde yer edindiği mevkiden kendini sıkarak gelip seferlerini yapışını ve inişi paylaşacağım.
2. Video da ise aynı kuşun başka bir günkü yaptığı iniş hareketlerini birleştirdim ve sizinle paylaşıyorum.
Düşücelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

1.Video :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UDf8W9bnSck[/youtube]

2.Video:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7jh8xZmhWZw[/youtube]

NOT : KUŞ BURADA TOPLAM 5-6 DEFA UÇMUŞTUR.SON UÇUŞLARINDAN KESİTLERDİR

Videoların ikisinide izledim. Bana göre bu kuşun inişinde yaptığı hareket boş konma değil. Zaten yerine indiği zaman taklalı iniyor. Burada yan binaya yaptığı inişleri yapışma ( tutunma) olarak yorumlarım ben. İkisi bence farklı şeyler. Ha bu şekilde yan binaya tutunması iyi birşey mi tabiki değil ama kuşu bunu yapmaya iten sebep uçurduğunuz yerin oyun kuşu beslemeye tam müsait olmaması diye düşünüyorum. Benim yerimde sizinkine benzer bendede bu tarz sorunlar olabiliyor. Ben böyle durumlarda kuş eğer takip ettiğim bir kuş ise yerde besleyen arkadaşlarıma uçurtuyorum sonucu görmek için. Bu kuşu yerde açık bir alanda uçursanız böyle inişler yapacağını sanmıyorum.

Bende Ahmet abiyle aynı görüşteyim yan eve yaptığı hareket yapışma ama senin eve yapışma yapmıyor Kerim abi yan evede onu yapması Ahmet abinin dediği gibi uçurulan yerin fazla müsait olmamasından dolayı...

Düşünceleriniz için teşekkürler arkadaşlar ... :tamam:

Geri