oyun kusu AC mi TOK mu ucmalidir

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan baytuncer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

baytuncer

Üye
Katılım
21 Eyl 2012
Mesajlar
13
Tepkime puanı
0
Yaş
42
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
aziz yikan
Meslek
guvenlik
Şehir
İstanbul-II (Anadolu)
İlgi Alanı
Kediler
S.A
arkadaslar cok yorum ve baslik okudum sitede fikre saygim sonsuz olmakla beraber 16 yildir kendim besledigim baba meslegim dedigim kusculuk olayinda iki tecrubem oldu beynime kazidigim. birincisi kuslari insandan ayiran tek ozellik kanatli olmasi ve konusamamasidir. geri kalan hislerin hepsi aynidir duygular aynidir kus yavruluktan cikip taklayi cevirene kadar yari tok ucurulur bu vesileyle kas ve oyuna erken oturmasi saglanir deneyin. oyuna iki haftada oturmayan bas vermeyen kus zaten damar soy olarak iyi oyun vermez oynamazmi oynar uzun ucmazmi ucar saati gecenler vardir ama oyunda keyif vermez bunun degisme ihtimali varmi var tabiki nasil var iki haftada keyif vermeyen kusu sokuk oynar kusla ucuracaksin usta cirak misali. yetiskin kusu ben son 7 yildir ucurmadan iki saat once yemlerim ve sunu unutmayin yem saatide odul saatide belli ve hep ayni standartda olacak sabah 06:00 yemliyorsan hep o saatte yemliycen 07: de yemlemiycen oldu geciktirdin ucurmayacaksin o gun 6 da yemledin. saat 8 de ucurmaya baslayacaksin en onemli husus cevrede gordugum catida damda yerde ucan kus konmaya geliyorken kiskislayan cuval sallayan falan bunlar kusa zarar verir ucsun istiyorsun konuyor kus gucsuz kas yok birak sahasina hedefine konsun 10 dk. dinlensin gene kaldir kiskislayip bes tur fazla atacak kusu on tur daha ucur. neyse konu dagilmasin kusu 8 de ucurdun hedefe inen kusa duruma gore fi olur misir olur bezelye olur haslanmis yumurta olur yagsiz peynir olur mutlaka birini vereceksin mukafat olarak ne zamana kadar kus misyonunu tamamlayana kadar ve kus ucarken oyunlu kusta ozellikle yem sahasinda hedef sahasinda kus olmayacak ki seferini o noktaya keyifli ve istekli yapsin onlar acaba yemmi yiyor ciftlesiyormu disim ordami erkegim ordami dusunmeden. son husus kuslari 10-15 gunde bir esleriyle basbasa ucurun ki gelisme kaydetsin 10 - 15 gunluk sureyi asama kaydederek gecirsin esine daha iyi oldugunu gostermek icin saygilarimla Allah herkesin yuvasini hastaliktan hirsizliktan salgindan korusun keyifle izlemeyi nasip etsin
 
kuş tok uçar aç oynar...
 
yem yesmeden su içmeden kalksın derim.
 
konu başlığına bakıp okumadan vazgeçecektim fakat okuyunca gördüm ki son zamanlarda okuduğum en özgün yazılardan biri olmuş. öncelikle teşekkür ederim . ezbere konuşan ezbere kuş uçuran kuşu oyuna getirmenin kuşa pırıltı vermekten ya da altına onlarca kuş sermekten geçtiğini düşünen kişiler okumalı ve ezberci taklitçi anlayıştan vazgeçmeliler. yavruları ben de yarı tok uçururum fakat teke alınmış kuşu yemleyip uçurma konusunda hemfikir değiliz. ama dediğiniz gibi kuşu nasıl alıştırırsanız öyle gider. hedef konusunda söylediklerinizi çok beğendim aynı şekilde bi kuşu yavruluktan sonuna kadar hedef konusunda çok itinalı davranmak gerekir. aynı şekilde uçan kuş uzun bi süre tam anlamıyla hazır olana kadar hedefte kuş görmemelidir.
paylaşımınız için tekrar teşekkürler.
 
aziz kardeş yanlış anlama da bende anadolu yakasındayım kaynarcadayım, muhtemelen yakınızdır, müsait olduğunda mevsimi gelince hazır kuşun olunca 2 saat önce yemleyip teke uçurduğun kuşa misafir olmak izlemek isterim, tabi yerin durumun müsait olursa, sadece merakımdan ! 2 saat önce yem yiyen kuşun performansını çok merak ettim ciddiyim polemik olsun diye yazmadım, yani ben bunu uygularsam kuş oynatamam çünkü benim düzenim bu değil, lakin sizde oynuyorsa da bilgi edinmek amacıyla orada bulunmak isterim, selamlar...
 
alidemirsmm' Alıntı:
aziz kardeş yanlış anlama da bende anadolu yakasındayım kaynarcadayım, muhtemelen yakınızdır, müsait olduğunda mevsimi gelince hazır kuşun olunca 2 saat önce yemleyip teke uçurduğun kuşa misafir olmak izlemek isterim, tabi yerin durumun müsait olursa, sadece merakımdan ! 2 saat önce yem yiyen kuşun performansını çok merak ettim ciddiyim polemik olsun diye yazmadım, yani ben bunu uygularsam kuş oynatamam çünkü benim düzenim bu değil, lakin sizde oynuyorsa da bilgi edinmek amacıyla orada bulunmak isterim, selamlar...


Aynen bende görmek isterim bana da telefondan bile video çekseniz olur. 2-3 saat önce yem yemiş kuş bende 30 dk performans gösteremiyor iken aynı kuş yem yemeden 4-5 saat inmiyor. Ben böyle alıştırdım diye mi yoksa ben mi yanlış biliyorum onu öğrenmek için görmek istiyorum. Hatta forumdan Özgür KAHVECİ arkadaşımızda kuşları full yem yemişken uçuruyordu, ben zorlaya zorlaya denemesini sağladım, daha geçen gün kuşlarını sinekten aşağıda görmediğini, uçururken atmacadan korktuğunu söyledi.

Düzenleme Sebebi : Devrik cümle..

.

.
 
Öncelikle selam.Tok kuş fazla uçmaz istenildiği gibide oyun yapmaz .Tok kuş uçar uçmaz diye birşey yok ama istenildiği gibi hedefe çökmez çöksede 1 i 2 yi geçmez 3 üncüde başlar ters takla vurmaya.Genelde oyun kuşu uçurulcağı zaman bi gece öncesi diğer kuşlardan ayrılır tek bölmeye konulur yem su verilmez o gece.Uçurulcagı gün hafif yem vererek karnını doyırmıcak şekilde ne çok aç nede tok olcak şekilde yem verilir ve su verilir.Ve uçurucın kuşu dısarı tek salarak artık hangi hedefe evin yada yerin hangi köşesine gelip fişek yapıyorsa hedefinden kaldırılır yerden elle değil.Kaldırdıktan sonra ısınma nefes açma zamanında 10-15 dakka diğer kuşlar salınmaz.Niyemi misal bir futbolcu düşünün ısınmadan oyuna gire biliyormu direk kuşlarda böyledir ısınmadan eve gelip istenilen randumanı yapmaz.Diğer kuşlar salındığındada uçan kuşun hedefinin olduğu yere hafif yem atılır yerdeki kuşlar orada yem yiyip neşelnirken uçan kuşta bunları görüp hedefe daha hırslı daha verimli ve her fişekten sonra çıktığın turun ardından tekrar hedefe kilitlenmesini sağlamaktır.Bunlar benim görüşürüm gerek büyüklerimden aldıklarım tavsiyeler sözler gerekse kendi uyguladıklarımdır.Sizin kuşunuz tok uçuyosa 1 saat yada 2saat istenildiği gibi de çöküp çıkıyosa helal olsun birtek o soydan gidin derim.

Not ; Her kuş uçar her kuş takla atar önemli olan uzun uçması takla atması değil eve gelip yapıcağı artislik hareketleridir...
 
aç uçarsa tansiyonu düşer havada başı döner yere çakılır :)
şaka şaka

bende kuş beslerken yavruları aç
oyunlu kuşu çok az yok denecek kadar az yemli uçururum
niye derseniz
bilimsel bi açıklamam yok ama :)

mantıken kuş kendini yorar terler vucut besin ihtiyacı duyar bu az attığım yen bunu karşılar
kendimçe bi çözümleme yaptım ama :) ne bileyim doğrudur :)
saygılar
 
DURSUN ABİ SANA KESİNLİKLE KATILIYORUM... KUŞA UÇMADAN ÖNCE 10-15 TANE YEM TANESİ VERİLMELİDİRKİ KUŞ ZATEN HAVADA HAREKET HALİNDE OLDUĞUNDAN O VERDİĞİN YEMLER ERİYECEKTİR.EN AZINDAN HAVADAYKEN BESİN İHTİYACINI ÇOK AZDA OLSA KARŞILAR .. ÇÜNKÜ HAVADA HAREKET HALİNDE SONUÇTA. YEMLER ERİYECEKTİR (:8
 
tetragon33' Alıntı:
DURSUN ABİ SANA KESİNLİKLE KATILIYORUM... KUŞA UÇMADAN ÖNCE 10-15 TANE YEM TANESİ VERİLMELİDİRKİ KUŞ ZATEN HAVADA HAREKET HALİNDE OLDUĞUNDAN O VERDİĞİN YEMLER ERİYECEKTİR.EN AZINDAN HAVADAYKEN BESİN İHTİYACINI ÇOK AZDA OLSA KARŞILAR .. ÇÜNKÜ HAVADA HAREKET HALİNDE SONUÇTA. YEMLER ERİYECEKTİR (:8


10-15 tanecik dediğinizi zaten bir gün evvelden yemlikten kendi yiyor, bizim bahsettiğimiz tok yada aç olması. Ben aç olmasından yanayım, sizin dediğin 10 15 yem tanesini hesaba bile katmıyoruz. Elbette nasıl insan kalkar kalkmaz mutlaka azıcık bir şeyler yemesi yada en kötü ihtimalle azıcık su içmesi gerekiyorsa bu kuşlarda da böyledir, ama tam olarak doymuş kuş performanslı uçamaz.
 
HAKAN ABİ 10 TANE YEM DEN NOLUR... SADECE KUŞUN HAVADA FAZLA ENERJİ KAYBETMEMESİ İÇİN ..ÇÜNKÜ NASIL OLSA HAREKET HALİNDE .. ONLARI DA ÖĞÜTÜR ..UÇTUKTAN SONRA KONSA BİLE HAVADA 10- 15 TANE YEMİ ERİTTİĞİ İÇİN TEKRAR YEM YEMEK İÇİN İNECEKTİR ..
 
Ben her yörede ve her mekanda baska durumlar oldugu kanaatindeyim.
Cünkü kus beslemeye basliyali ki yil olmadi ve acemiyim her türlüsünü deniyorum.

Kus yemsiz daha iyi ucuyor gerci ben ucuyor saniyorum sen kargami besliyorsun diyebilirsin.

Diyelimki kusu az yemleyip ucurduk'ki onuda denedim o sekilde kusun hangisi yemi yiyor nerden anliyorsunuz.
25 kus birden havalanir yeri gelir 30,35 kus ucuyor ama bir kaci dama konmaya baslarsa digerleride ona uyuyor.
Dama catiya konan kuslari ayiriyorum yenileri ekleniyor

sabah yemlemek ve aksam yemlemek konusu biraz garip geldi bu sanirim ucan kuslar icin uygulanan bir durum olsa gerek.
yani damizlik besleyenler bunu yapmiyorlar ve bu durumda kuslarin altindan cikan kus anasiz babasiz nasil ögreniyor oyun yapmayi.
Benim kuslar yemi 24 saat yesede ayni durum oluyor ucmak istemiyorsa ucmuyor.

gecen bakiyim dedim gücü olmayan kusmu var diye merak edip uzaktan atdim kuslarin cogu geldi,demkki 1km ucma gücleri var.
simdi kuslar ayni sekilde yemliyorum uc diyorum ucmuyor havaya kaldirmak icin bir deynek bir poset yardimiyla ucuruyorum.
bu sebebten kuslar korkuyla havaya kalkiyor ama ucma bazilar haric cogu 3dakikayi sürmüyor.
Anlamadigim yemlesemde ayni yemlemesemde ayni kuslari islik sayesinde yere indiriyorum ama tok karna ben inaniyorum bir cogu gelmiyecek.
kus gelmeyince nerdeyse ben gidene kadar orda duruyor ne zaman kumesi kapatdim gitdigimi görüyorlar kuslar kümesin üstüne geri dönüyor.

benim tecrubem yok bu sebeten damar kus alip besleme niyetimde yok ne yapar ne ederler nasil yasarlar ne isterler ne yerler neyle halsizlikleri giderilir nasil bir bakim uygularim nasil bir rahatsizliklari olur bunlari ben daha cözemedim.
yani cözemememin sebebi her ay ayni durumu sergilemiyorlar.

bu aralar kuslarim assagi inemez hale geldi inmek istiyorlar ama bir türlü beceremiyorlar.
bu inemeyen kuslar cok iyi ucan yada inemedigi icin uzunca ucma denemeleri olan kuslar diye tahmin ediyorum.
Nasil oluyorda bendeki kuslar hep ayri durumlar sergiliyorlar.
Kuslari normalde 1 ögünle idare ediyorlardi 3 gün önce iceri girdim ve kuslar sanki savas icindeler normalde yemligi koydugum yerde sanki yem varmis gibi bir birine girdiler.
Bu durum benim kafami iyice karistirdi sonucta 3 gün yem vermeden egitim yapan birisiydim.
ama 1 gün ac kalmadan dolayi bu aclik hirsi cok sasirtdi beni,acaba tüyden cikma durmumu onuda anlamadim.


Bu sebebten ben ne yazikki her yazilana inanmiyorum,satarsan kusu baska ortamda kus bozulur ben buna kesinlikle eminim.
simdi yemlemeyi sabah erken saatde yapmak icin her gün o saatde kalkman gerek kalkamayan olursa bu durumda basarisiz olacak.eskiden belki erken kalkan ciftci bunu uygulamis olabilir ama kuslarin icinde bir duygu bir karakter olmaliki bu zamana kadar kendilerini korumuslar.
Eger kendi karakterleri neyse onu uygulasaydi kuslarda bozulmuyacak ve hep ayni ucusu sergiliyecekti.
Ama bakiyorumda her 3 ayda bir durum degisiyor.havalar sogumaya basladi burada yagmur havasi kara bulutlar doldu.
artik cok disarda tutmaya korkuyorum
bazen disarda kaliyorlar ertesi gün geliyor yada ertesi günde durum ayni kac gün böyle gidecek kac durum böyle degisecek merakla bekliyorum.

son durum algilamam kuslar uzunca zaman ucurmamak.
Bu kuslari yatmaya baglarmi kuslar artik ucmak istemezmi,gerci mekan büyük öyle 1metre kare bir alan degil ucma ve takla gösterilerini icerde sergileme imkanlari var ama ne olacak bilmiyorum.
birde yavru var daha gelismedi hayvan öyle bebek yüzlü kaldi

kuslar bizlere benzer durmu bana sacma geldi
ya kümeste cok zaman gecirmiyorsun yada kuslari hic tanimiyorsun.
 
Aynen bende görmek isterim bana da telefondan bile video çekseniz olur. 2-3 saat önce yem yemiş kuş bende 30 dk performans gösteremiyor iken aynı kuş yem yemeden 4-5 saat inmiyor. Ben böyle alıştırdım diye mi yoksa ben mi yanlış biliyorum onu öğrenmek için görmek istiyorum. Hatta forumdan Özgür KAHVECİ arkadaşımızda kuşları full yem yemişken uçuruyordu, ben zorlaya zorlaya denemesini sağladım, daha geçen gün kuşlarını sinekten aşağıda görmediğini, uçururken atmacadan korktuğunu söyledi.

Düzenleme Sebebi : Devrik cümle..

.

.[/quote]
S.a arkadaşlar konuya yazılan yorumları okudum. Ben yeni basladım bu sevdaya ve cok fazla bir tecrube sahibi olan biri olarak başlamadım; etrafımdakı kus ucuranları birkac kez gözlemledim sadece bu bilgim . Forumdan surekli birseyler ögreniyorum abilerim kardeslerim arkadaslarım burada bilgilerini paylasıyorlar. Alger hakan da forum sayesinde tanışmış oldugum bir arkadaşım. Sağ olsun bilgilerini fikirlerini paylasıyor. Aslında dediğiniz konuyu hafta sonu bana gelip gözlemlicektik haftaya işallah. Bende forum a yazmıştım daha once ; bende yem disiplini yok diye gercektende kumesin önunden gecsem yem atıyorum gerci hala ama yem yedikten sonra kuslar acaba ucsam mı ucmasammı diyorlar değil poşet sallamak ramazan topunu atsan en fazla 3 bilemedin 5 dakka havada kalıyor inince agızları yırtılacakmıs gibi açık makıne gibi nefes alıyorlar. Hakanın ısrarı ile yem vermeden aksam 6-7 gibi yem verip kumesi kapatıyorum sabah7 gibi acıp 3-5 dakka tel bölümde bıraktıkdan sonra ucuruyorum sonuç benim için inanılmaz daha önce ucan diyorum bana öyle geliyordu kuşlar sinekte görükmüyor havada hareket eden bir sey var diyorsun fark edersen her neyse bu sefer korku basladı kusları indiremicem diye cunku ucan kuslar ekeler ve 3yas uzeri kuş . 40-45 dakka cıvarı dayana bildim kuş actım indirmek için ama kuslar ucmuyor sanki havada dans ediyor bana göre inmeye hiç niyetli değil sonra pırıltı filan niyetsiz niyetsiz alcalıyorlsr bir baktım havada kuş yok hepsi farklı gonlere kaçısıyor meger ben pırıltı derdindeyken atmaca saldırmış yagaca kadsr girdi yavru atmacadan kacarken. Bu hakanın zorlaması ile aç ucurdugum ilk seferdi.tok kenki gibi ne gagaları acıktı nede nefes nefese kalmışlardı sanki hiç ucmamışlar. Sonrasındakı gunlerde de sabahları ac ucuruyorum ama 1gün olmasa diğer gün atmaca saldırıyor. Ben kaybetmeyi göze alırsam ac ucurmaya devam edecegim yavrular 1-2defa daha antraman yapsın ekeler ile ekelere makas yavrular ile devam ac ucurmaya video koymuştum ucarkenki kumes ve kusların filan oldugu bilgisayarda tam ekranda secemiyorum kusları ac ucdugu zaman ve bendeki kuşlarda nerede ise yavrularım 2-3 aylık kuşlar eke gibi yapılı ona ragmen ac iken o kadar hareketliler. Hakan ayın 6da cıkan yavrulardan biri takkalı arap paçaları sadece beyaz diğeride dumanlı akkuyruk takkalı çıktı diğerleride sendeki takımın aynısı galiba
 
ozgur06' Alıntı:
Aynen bende görmek isterim bana da telefondan bile video çekseniz olur. 2-3 saat önce yem yemiş kuş bende 30 dk performans gösteremiyor iken aynı kuş yem yemeden 4-5 saat inmiyor. Ben böyle alıştırdım diye mi yoksa ben mi yanlış biliyorum onu öğrenmek için görmek istiyorum. Hatta forumdan Özgür KAHVECİ arkadaşımızda kuşları full yem yemişken uçuruyordu, ben zorlaya zorlaya denemesini sağladım, daha geçen gün kuşlarını sinekten aşağıda görmediğini, uçururken atmacadan korktuğunu söyledi.

Düzenleme Sebebi : Devrik cümle..

.

.
S.a arkadaşlar konuya yazılan yorumları okudum. Ben yeni basladım bu sevdaya ve cok fazla bir tecrube sahibi olan biri olarak başlamadım; etrafımdakı kus ucuranları birkac kez gözlemledim sadece bu bilgim . Forumdan surekli birseyler ögreniyorum abilerim kardeslerim arkadaslarım burada bilgilerini paylasıyorlar. Alger hakan da forum sayesinde tanışmış oldugum bir arkadaşım. Sağ olsun bilgilerini fikirlerini paylasıyor. Aslında dediğiniz konuyu hafta sonu bana gelip gözlemlicektik haftaya işallah. Bende forum a yazmıştım daha once ; bende yem disiplini yok diye gercektende kumesin önunden gecsem yem atıyorum gerci hala ama yem yedikten sonra kuslar acaba ucsam mı ucmasammı diyorlar değil poşet sallamak ramazan topunu atsan en fazla 3 bilemedin 5 dakka havada kalıyor inince agızları yırtılacakmıs gibi açık makıne gibi nefes alıyorlar. Hakanın ısrarı ile yem vermeden aksam 6-7 gibi yem verip kumesi kapatıyorum sabah7 gibi acıp 3-5 dakka tel bölümde bıraktıkdan sonra ucuruyorum sonuç benim için inanılmaz daha önce ucan diyorum bana öyle geliyordu kuşlar sinekte görükmüyor havada hareket eden bir sey var diyorsun fark edersen her neyse bu sefer korku basladı kusları indiremicem diye cunku ucan kuslar ekeler ve 3yas uzeri kuş . 40-45 dakka cıvarı dayana bildim kuş actım indirmek için ama kuslar ucmuyor sanki havada dans ediyor bana göre inmeye hiç niyetli değil sonra pırıltı filan niyetsiz niyetsiz alcalıyorlsr bir baktım havada kuş yok hepsi farklı gonlere kaçısıyor meger ben pırıltı derdindeyken atmaca saldırmış yagaca kadsr girdi yavru atmacadan kacarken. Bu hakanın zorlaması ile aç ucurdugum ilk seferdi.tok kenki gibi ne gagaları acıktı nede nefes nefese kalmışlardı sanki hiç ucmamışlar. Sonrasındakı gunlerde de sabahları ac ucuruyorum ama 1gün olmasa diğer gün atmaca saldırıyor. Ben kaybetmeyi göze alırsam ac ucurmaya devam edecegim yavrular 1-2defa daha antraman yapsın ekeler ile ekelere makas yavrular ile devam ac ucurmaya video koymuştum ucarkenki kumes ve kusların filan oldugu bilgisayarda tam ekranda secemiyorum kusları ac ucdugu zaman ve bendeki kuşlarda nerede ise yavrularım 2-3 aylık kuşlar eke gibi yapılı ona ragmen ac iken o kadar hareketliler. Hakan ayın 6da cıkan yavrulardan biri takkalı arap paçaları sadece beyaz diğeride dumanlı akkuyruk takkalı çıktı diğerleride sendeki takımın aynısı galiba[/quote]


Ehehhe sorma ya nöbet kitlediler haftasonuna, ama haftaya kesin geliyorum inşallah. Senin dediğin gibi böyle güzel bir seyir keyfini bölen atmacalar olmasa kuşlar hep öyle izlenmeli. Sonuç olarak kim ne derse desin ustalarımın da affına sığınarak ben kuş uçuracaksam aç uçururum keyfime bakarım. İsteyen tabiki istediği gibi uçurur, kimseye uçurma kuralı koymak da haddim değil. Hepinize iyi uçuşlar dilerim.
 
ya arkadaşlar bu ne ya . açlıktan tokluktan ne anlıyorsunuz önce bi bunu idrak edin . ben de aç uçururum ama tok uçuruyorum diyen adam kursağını dolduruyorum demiyor. kuşun canı ne ki kursağında o kadar yemle uçsun bide takla atsın. biraz mantıklı olun. vay arkadaş birisi de demiş benim tecrübem yok fazla anlamıyorum ama sen galiba kuştan anlamıyorsun demeyi ihmal etmemiş :)
 
Selam arkadaşlar çok basit bir konu.Yoğun idman yapacak sporcuların beslenmesi spordan 2-3 saat öncedir ama kesinlikle spora başlarken şişkinlik yapacak derecede ne su içilir ne yemek yenir.Her şey ortada SAYGILAR
 
kiymetli yorumlariniza sonsuz saygim oldugunu bilmenizi isterim her kuscunun bir tarzi stili ve anlayisi vardir kisa ornekler vermek isterim insanlarin hemen hepsi metebolizmasi hasarli olanlar haric yedikleri gidayi 33 dakikada ogutur ve besin degeri denen vitamin mineral vs. yi vucuduna stoklamasi 50 dk. toplam zamanda gerceklesir bu sure (gevissiz) buyuk bas hayvanlarda1saat15 dk. civari surungenlerde2-2.3 saat ve kanatlilarda 55 dak. dir bunu ben degil veterinir olan kardesim soyluyor
yani yem yedikten kki saat sonra ucan kusun kursagi zaten bostur yedigi yemin besin degeri vucudundadir. simdi size gene insandan bi ornek vereyim sabah kahvalti yapmayip calismaya basladiniz ogleni gorebilirsiniz ama vucudun ic organlari islevlerini yitirmeye baslamistir oglen yemediniz aksam eve gidince yiyeceksinizdir ya artik dis organlarda yavaslamaya ve islevde azalma dikkat kaybina baslamistir tum dunyada insan dogasi bu sekilde isler kuslarda %88 oraninda insana esdeger vucut ve kas yapisina sahip olduguna gore bu ornekteki kus icinde gecerlidir tek fark surda ortaya cikar ac ucurmak yanlismidir degil tok ucurmak yanlismidir degil.
bu tamamen aliskanlik ve sabitlemeyle izah ediliyor ac ucurmayi kusun zihnine yerlestirirseniz o aliskanlik dogrultusunda devam eder misal rejim yapan insan yemegi azaltmaya hatta bi ogunu hayatindan cikarmaya karar verir ama bi anda deneyince basarisiz olur ama yavas yavas aliskanlik haline getirerek bunu yapmaya calisinca sikinti yasamaz basarili olur uzun lafin kisasi kimse bu baslik altindaki yorumumu bir iki yavrusunda denemekten bi zarar gormez bunu hepimiz biliyoruz deneyin sonuctan memnun kalmazsaniz devam etmezsiniz kalirsaniz edersiniz denemek zorunda da degilsiniz bu arada gelmek izlemek tanismak isteyen arkadaslar yigit lafinin arkasinda durur derler bozim adetlerde izinli oldugum hergun kapim her kus sevdalisina aciktir yayinlanirsa telefon numaram 0534 471 19 14 umraniyedeyim geleni yolda karsilar cayimizi kahvemizi icirmeden kus izletmeden gondermeyiz oyle ruzgar var yan yatti camura batti bahanelerinede siginmayiz saygi ve sevgilerimle
 
bende kuslarımı aç ucuruyorum tok oldukları bir zaman ucurmaya kalktım ama kustan istedigim performasın 3te 1ini bile aldıgım söylenemez selamlar :)
 
merhaba arkadaşlar,

bir kublede ben yazayım istedim normalde iyi bir oyun kuşu saati zamanı gelmeden zaten yem yemez bekler seyisini zamanını hedefine çıktığı zaman şöyle güzelcene bir bakar sağa sola ödül olarak 3 veya 5 yem atarsın yerse yer çişine bakarsın kümese doğru bakmıyorsa üstüne hafiften gittiğin zaman direk havada olur. her zaman da yavruda olsa teke düşende olsa aç uçar çünkü biz taklacı performans kuşu besliyoruz. performansını iyi göstermesi gerekir bence. uçan kuşada çerez verilmez bence buğdaydaki vitamin yeterince kafidir bence.
saygılarımla.
 
Abiler iyi güzelde bende mantık olarak bir şeyler yazmak istiyorum.Şimdi bir kuş günde kaç kez yem yiyer ? Bana göre tahminimce 3 kez.Sabah öğle ve ikindiden sonra.3 olmasa bile yine en az 2 kez yem yiyer.Sen kuşu aç bırakırsan bu kuş güçsüz kalmaz mı ? Mesela ben dün değil öbür gün sabah kuşları uçurdum ve yem verdim.Sözde akşam gelip tekrar uçuracağım için önlerine az yem koydum.Bu kuşlar öğleye kadar bunu bitirmişlerdir.Bu kuşlar ortalama 1 buçuk gün aç kaldılar.Bu akşam uçurmak için kümese girdğimde kuşların tipi bile değişmişti.Kaldırdım 1 buçuk saat uçan yavru kuş 20 dk bile uçmadı ve fişeğini sağlam yapamadı.Her zamankinden düşük bir performans verdi.Mantık olarak kuş değil hangi hayvan aç kalırsa gücü düşer.Gücü düşen kuş nasıl oyun yapacak ? Uçar fişekler seferde yapar ama bana göre fişeğini ve takla sayısını düşürür.Düşürmese dahi sert girmez o kadarda uzun kaçmaz.

İnsanda böyledir 1 gün yemek yeme sonra çık koşu yap mantık olarak bunu kaldırabilirmisiniz.Bence yarı tok yarı aç uçurulmalı.Tok derken sen kuşu akşamdan aç bırak sabah gel önüne 15 20 tane buğday at kaldır demek değil.Zaten o hayvanın gücü sarsılmışsa bu sürede kendini toparlamaz.Bana göre aynen abinin dediği gibi kuşu bana göre yarım saat evvelinden dışarıda tek doyurup nefeslendikten suyunu içtikten 15 dk sonra uçuracaksın.Bence daha iyi performans sağlanır.Bu dediklerimi ben uyguluyormuyum hayır.Bende kuşu hep sizin gibi aç uçuruyorum ama şimdi mantığa vurunca güzel olacak diyorum.Bende bu sabah bir deneme yapacam.Sonucu yine yazarım buraya.

Ama en önemlisi bana göre doyasıya suyunu içmeden uçurulmayacak.Her hayvan susuz koşarsa uçarsa güçten düşer ve su içmek için yerine iner yada inemezse dahi oyun için hevesi kalmaz.Yine mantık olarak aç olan kuşun gözü yemde olur.Kuş hevesli şekilde oyun yapabilmesi için aklı hiç bir şeyde olmayacak.Nasıl çifte gelen kuşun aklı dişisinde ise oyunu kesiyorsa buda bu unsurlardandır.
 
sibersahne' Alıntı:
Abiler iyi güzelde bende mantık olarak bir şeyler yazmak istiyorum.Şimdi bir kuş günde kaç kez yem yiyer ? Bana göre tahminimce 3 kez.Sabah öğle ve ikindiden sonra.3 olmasa bile yine en az 2 kez yem yiyer.Sen kuşu aç bırakırsan bu kuş güçsüz kalmaz mı ? Mesela ben dün değil öbür gün sabah kuşları uçurdum ve yem verdim.Sözde akşam gelip tekrar uçuracağım için önlerine az yem koydum.Bu kuşlar öğleye kadar bunu bitirmişlerdir.Bu kuşlar ortalama 1 buçuk gün aç kaldılar.Bu akşam uçurmak için kümese girdğimde kuşların tipi bile değişmişti.Kaldırdım 1 buçuk saat uçan yavru kuş 20 dk bile uçmadı ve fişeğini sağlam yapamadı.Her zamankinden düşük bir performans verdi.Mantık olarak kuş değil hangi hayvan aç kalırsa gücü düşer.Gücü düşen kuş nasıl oyun yapacak ? Uçar fişekler seferde yapar ama bana göre fişeğini ve takla sayısını düşürür.Düşürmese dahi sert girmez o kadarda uzun kaçmaz.

İnsanda böyledir 1 gün yemek yeme sonra çık koşu yap mantık olarak bunu kaldırabilirmisiniz.Bence yarı tok yarı aç uçurulmalı.Tok derken sen kuşu akşamdan aç bırak sabah gel önüne 15 20 tane buğday at kaldır demek değil.Zaten o hayvanın gücü sarsılmışsa bu sürede kendini toparlamaz.Bana göre aynen abinin dediği gibi kuşu bana göre yarım saat evvelinden dışarıda tek doyurup nefeslendikten suyunu içtikten 15 dk sonra uçuracaksın.Bence daha iyi performans sağlanır.Bu dediklerimi ben uyguluyormuyum hayır.Bende kuşu hep sizin gibi aç uçuruyorum ama şimdi mantığa vurunca güzel olacak diyorum.Bende bu sabah bir deneme yapacam.Sonucu yine yazarım buraya.

Ama en önemlisi bana göre doyasıya suyunu içmeden uçurulmayacak.Her hayvan susuz koşarsa uçarsa güçten düşer ve su içmek için yerine iner yada inemezse dahi oyun için hevesi kalmaz.Yine mantık olarak aç olan kuşun gözü yemde olur.Kuş hevesli şekilde oyun yapabilmesi için aklı hiç bir şeyde olmayacak.Nasıl çifte gelen kuşun aklı dişisinde ise oyunu kesiyorsa buda bu unsurlardandır.[/qu

KALİTELİ KUŞCULUK HEDEFLERİ

A) İLK ETEPTA OLMASI GEREKENLER

1.KALİTELİ VE SAĞLIKLI KÜMESLERDE KUŞ BESLEMEK
2.KALİTELİ DAMIZLIKLARDAN OYUN KUŞU ÜRETMEK
3.OYUN KUŞUNA UYGUN YER VE ALAN BELİRLEMEK
4.ANTIRAMAN VEREREK İYİ UÇURUCU VE SEYİS OLMAK
5.YEM TERBİYESİ VEREREK KİLOSUNU VE FORMUNU KORUMAK
6.TÜYÜNÜ VE SAGLIGINI HAVA ŞARTLARINI TESPİT EDİP UÇURMAK
Bunlar oyun kuşunda olmazsa olmazlarıdır
-------------------------------------------------------------------------------------

B) İYİ BİR OYUN KUŞUNUN TANIMI

İYİ BİR OYUN KUŞUNDA OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLER. HEDEFİNE OYUN İÇİN ALÇALMASI, TABAN TAKLASI, BOL TAKLALI OLMASI, DİK GİTMESİ, SESLİ OLMASI, UZUN VE KADEMELİ GİTMESİ, ÜST TAKLAYI BAGLAYIP BELLİ BİR SÜRE GEZİP KANADINI KİTLEYİP HEDEFİNE ATARAK GELİP BOL SEFERLİ OLUP YERİNE TAKLALI VE YA HARMANLAYARAK İNMESİ EN ÖNEMLİ OLUP BUNUN YANINDA BUNLARI UZUN VADELİ YANİ EKELİGİNDE YAPMASI GEREKİR BU ÖZELİKLER BÜTÜN OYUN KUŞCULARININ İSTEDİGİ ŞEYDİR AMA NE YAZIKKİ BÜTÜN BU ÖZELLİKLERİN HEPSİNİ BİR KUŞTA BULMAK ÇOK ZORDUR HATTA İMKANSIZDIR ÇÜNKÜ VAR OLAN KUŞLARIMIZIN SOYLARINA GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KADAR İYİ VE KÖTÜ KUŞ IRKLARININ HEPSİ GİRMİŞ OLUP BUNLARIN HEPSİNİ VERMESİ MÜMKÜNDÜR GÜNÜMÜZDE HER GÜN DEGİŞEN KUŞ TÜRLERİYLE KARŞILAŞILMAKTADIR TARTIŞMASIZ BİR KUŞUN İYİ OLDUGUNU ANLAMAK İÇİN İÇİNDEKİNİ SON NOKTASINA KADAR ALMAK GEREKİR BUDA YERDE AÇIK ALANDA UÇURMAKLA ANLAŞILIR HER OYUN KUŞU BESLEYEN KENDİ DAMIZLIKLARINI DENEYEREK UÇURARAK EKSİKLİKLERİNİ TESPİT ETMELİ YOKSA SONU OLMAYAN BİR YOLA GİRER.....

-------------------------------------------------------------------------------------

C) KÖTÜ BİR OYUN KUŞUNUN TANIMI

OYUN KUŞUNDA EN KÖTÜ KUSUR SAYILAN YAPIŞMASIDIR YANİ GELİŞİNE TAKLASIZ DÜZ KONMASIDIR ÇÜNKÜ NE ZAMAN NE YAPACAGI BELLİ OLMAYIP KISA VADELİ OYNAYAN KUŞ TÜRÜDÜR BUNU ÖNLEMEK MÜMKÜN DEGİLDİR BU ÖZELLİKLER TAMAMEN KANLA SOYLA ALAKALIDIR GENELİKLE ÇOK ALÇAGA GİREN KUŞLARDA GÖRÜNÜR BUNUN ÇEŞİTLERİ DE VARDIR MESALA BİR YERE GİRMESİ YANİ KAPIDAN İÇERİYE VE YA AGACA GİRMESİ SAÇAGA TUTUNMASI GİBİ BUNLARIN HEPSİ TARTIŞMASIZ KONMA YAPIŞMADIR BUNLARA EKLEYECEK OLURSAK . KANAT YEMESİ, KANAT AÇMASI YANİ KANATMASI, KENDİ YERİNE OYNAMAMASI, BOŞ BOŞ SEFERSİZ UÇMASI,İNERKENE BAŞKA YERLERE İNMESİ, GEVŞEK, SESSİZ, TAKLASIZ ,YATIRARAK YAMU OYNAMASI, KISA VADELİ 15/20 GÜN OYNAMASI KUSURLARIN TAVSİYE EDİLMEYENLERİDİR....
-------------------------------------------------------------------------------------

D) YAVRU KUŞUN OYUNA HAZIRLANMASI

YAVRU KUŞ HAVAYA ATILMADAN ONCE SAGLIGI YERİNDE OLMALIDIR İLK DIŞARIYA ÇIKTIGINDA 1/2 GÜN ÇEVREYİ TANIMASI İÇİN GEZDİRİLMELİDİR ONDAN SONRA FAZLA SIKIŞTIRMADAN UFAK UFAK KOVALANIP MÜMKÜNSE SAGA SOLA ATMAYAN KUŞLARLA GURUP UÇURULMALIDIR EGER KUŞ BEL KIVIRMAYI BIRAKIP TAKLA ÇEVİRMEYE BAŞLADIKTAN SONRA EN FAZLA 3 KUŞLA UÇURULMALIDIR ÇÜNKÜ GURUP OLURSA TAKLA ATMASI ZORLAŞACAKTIR TAKLALARINI DAHADA SIKLAŞTIRIRSA TEKE DÜŞENE KADAR İKİ KUŞLA UÇURULMALI ÇÜNKÜ TEKE DÜŞENE KADARÇOK İYİ DÖVÜNÜP YANİ TAKLA ATIP KAFA KALDIRIP FİŞEGE BAŞLAMASI DAHA İSTİKRARLI OLACAKTIR KUŞ KENDİNİ TAMAMEN DOLDURUP SEFERE HAZIRLANDIGI ZAMAN ÖNCE KUŞSUZ TEKE DÜŞÜRÜP SONRA 1/2 KUŞ SERİP SAATİNİ DOLDURDUKTAN SONRA KUŞ SAYISINI ARTIRMALIDIR YEMİNİ VE SUYUNU OYNADIGI HEDEFTE VERMEK GEREKİR BU ŞARTLANDIRIP HEDEFCİ YAPACAKTIR...

İYİ OLACAK YAVRU TAKLA ÇEVİRMEYE BAŞLADIKTAN KISA BİR SÜRE SONRA ANLAŞILIR MÜMKÜNSE TAKLALARINI KANADINI DÖVEREK ATMAMALI DÖVEREK TAKLA ATAN VEYA HAVADA KANADINI DÖVEREK FİŞEKLİYEN KUŞLAR UZUN VADELİ İSTİKRAR GÖSTERMEZLER YAVRU İLK TAKLASINI YUVARLAYARAK DÖNÜP YÜZÜNE YÜZÜNE TAKLA ATARAK SIKLAŞTIRIP TAKLA GÜCÜYLE FİŞEKLEYİP YÜKLENEREK OYNAMALIDIR.....
-------------------------------------------------------------------------------------
E) HAZIR BİR KUŞUN KORUNMASI

BİR KUŞUN OYUNA HAZIRLANMASI ASGARİ ÖLÇÜLERDE 3 İLE 5 AY GİBİ BİR ZAMAN ALMAKTADIR TAMAMEN HAZIR OLSA BİLE SÜREKLİ ONU FORMDA TUTMAK İÇİN PERYODİK ARALIKLARLA UÇURMAK GEREKİR BÜTÜN CANLILARDA OLDUGU GİBİ GÜVERCİNLERDEDE BAGIŞIKLIK SİSTEMİ VARDIR BUNUN İÇİNDİRKİ YEMLEME VE UÇURMA ZAMANLARININ SİSTEMLİ HALE GETİRMEK GEREKİR UÇURMA KÜMESİ AYRI OLUP İÇİNDE KANAT ÇIRPAMAYACAGI YANİ İÇİNDE UÇUP GÜÇ KAYBETMEYECEGİ BOYUTTA OLMALIDIR MÜMKÜNSE EŞE ATILMAMALI ATILIRSADA ERKEK KUŞ ENSEDEYKENE YANİ DİŞİSİNİ YUMURTAYA KOVALARKENE UÇURULMAMALIDIR ERKEK KUŞ EN İYİ OYUN PERFORMANSINI YAVRULARINI YEME DÜŞÜRME AŞAMASINDA SERGİLER DİŞİ KUŞ YUMURTLAMA VE MAYALAMA DÖNEMLERİ İYİ TESPİT EDİLİP ÖYLE UÇURULMALI DİŞİ KUŞ EN İYİ OYUNUNU YUMURTLADIKTAN 6 GÜN SONRA SERGİLER YAVRULARIN YUMURTADAN ÇIKMASINA 3/4 GÜN KALA MAYA YAPACAGINDAN UÇURULMAMALIDIR. HAZIR KUŞUN OYUN BOZMASINA ETKEN OLAN ŞEYLER.
ÇİFT VEYE TOPLU UÇMASI, HAVANIN SICAK VEYA RÜZGARLI OLMASI, KARNININ TOK OLASI VE YA ÇOK AÇ OLMASI, KALIN VE YA İNCE TÜYDE OLMASI KUŞUN OYUNUNA ÇOK BÜYÜK ETKENDİR EGER BİR KUŞ GÖGÜS TÜYÜNDE İSE TAKLADAN KAÇAR KANAT TÜYÜNDE İSE FİŞEKTEN KAÇACAKTIR.
-------------------------------------------------------------------------------------
KALİTELİ DAMIZLIK

TAKLACI OYUN KUŞUNDA SON NOKTA DAMIZLIKCILIKTIR....
ONUN İÇİNDİRKİ DAMIZLIK SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİDİR BUNU ANLAMANIN VE TESPİT ETMENİN BELLİ KRİTERLERİ VARDIR KENDİ IRKLARINA DENK KUŞLARLA EŞLEŞTİRMEK GEREKİR YOKSA KUŞLARIN FİZİKSEL ÖZELİGİNDEN ÇOK OYUN PERFORMANS ÖZELİKLERİ BOZULMAKTADIR BUNU YAPARKEN ERKEK VEYA DİŞİDE DİYE AYIRT ETMEK YANLIŞ OLUR KARIŞIK HER TÜR OYUN KUŞUYLA EŞLEŞTİRİLİRSE İSTİSNA OYNAYAN KUŞLAR ÇIKA BİLİR AMA KESİNLİKLE DAMIZLIK OLMAZ TABİYAKİ OYUN KUŞUNDA PAÇA,TEPE,RENK,GÖZ,ERKEK DİŞİ AYIRT EDİLMEZ AMA DAMIZLIK YAPACAKSAK ÇOK ÖNEMLİDİR HATTA KENDİ RENGİ ,GÖZ RENGİ, KANAT VE FİZİKSEL YAPISIYLA UYUM SAGLAYAN KUŞLARLA EŞLEŞTİRİLMELİDİRLER KESİNLİKLE SOY TAKİBİ ERKEK VE YA DİŞİ DİYE YAPILMAZ FİZİKSEL ÖZELİGİ VE OYUN ÖZELİGİNE GÖRE DENEYEREK ANLAŞILIR GEN UYUŞUMUDA ÖNEMLİDİR BUNLARIN HEPSİNİ TAM OLARAK YAPSAK DAHİ HER YAVRU OYNAYACAK DİYE BİR ŞEY YOKTUR HATTA OYNAMAYAN BİR YAVRUDAN ÇITALAR ÜSTÜ OYNAYAN BİR YAVRUDA ÇIKABİLİR BUDA SOY TAKİBİYLE VE GÖZLEMLEYİP ETÜD ETMEKLE MÜMKÜNDÜR .
BİR KUŞA BİR ÖZELLİK KAZANDIRMAK İSTERKEN FARKINDA OLMADAN BİR ÇOK ÖZELİGİNİ KAYBETTİRE BİLİRİZ DENEME YAPARKEN TEK KUŞ ÜZERİNDE YAPMALIYIZ BUNU YAPARKEN 0/30 YERDE TAMAMLANSA DAHİ TARTIŞMASIZ 0/70 UÇURARAK OYUN ÖZELİGİNE GÖRE YAPMALIYIZ BUNU TAMAMEN BİTİRMEK SIFIRA İNDİRMEK MÜMKÜN DEGİLDİR ÇÜNKÜ GEÇMİŞDEN GÜNÜMÜZE KADAR VAR OLAN KUŞLARIN SOYUNA İYİ VE KÖTÜ IRKLARIN HEPSİ GİRMİŞ OLUP HEPSİNİ VERME OLASILIGI VARDIR BUNLARI ASGARİ ÖLÇÜLERDE UYGULAYA BİLİRSEK GERİSİ ÇORAP SÖKÜGÜ GİBİ GELİR.
NETİCEDE TEORİ VE PRATİK MESELESİDİR HERKESİN DOGRUSU KENDİSİNE DOGRU GELMİŞTİR DOGRU TEKMİDİR YOKSA İZAFİMİ BURADA SOMUT ŞEYLER DEGİNME İHTİYACI DUYDUM YOKSA PİSKOLOJİK BİR BOYUT ALIRDI..

---KUŞCULUK SOSYAL BİR FALİYETTİR ARKADAŞLIK VE DOSTLUKTAN ÖNEMLİ DEGİLDİR TARAFSIZLIK ESASTIR KUŞCULUK EVRENSELDİR AMAÇ OYUN KUŞUNU DEGERLİ BİR HALE GETİRİP UÇURUCUYU TEŞFİK ETMEKTİR BUNUN İÇİNDİRKİ HAYATIN GERÇEKLERİNDE YOLA ÇIKILIP ELEŞTİRİLERİMİZ YAPICI OLMALIDIR SÖYLEMEKTEN ÇOK GÖSTERMEK DOĞRUDUR HİÇ BİR TEORİ PRATİGE DÖNÜŞMEDİKCE GERÇEKLEŞMEZ........
( BİLGİ PAYLAŞTIKCA ÇOĞALIR )
ARAYIŞIMIZIN BİTMEMESİ DİLEGİYLE. ALINTIDIR

Saygılarımla.
 
Geri
Üst