oyun kuşu besleyenlerin geliştirilmesi için ne yapılabilinir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan k.murat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 77
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K
selami bey benim sormam bişey ifade etmez benim adilin oraya gidip ne vaktim nede zamanım var siz kendi kuşlarınızı yeni bir konu açıp anlatırsanız ben genç arkadaşların bilinçlenmesi için anlatmanızı ricaetmiştim ben üstümede bişey alınmadım sitede sizin gibi insanların geçmişte kendi kuşlarını anlatıp kuşun nasıl beslenip nasıl uçcağını anlatmanız için yazmıştım . saim usta kuşlarınında nasıl oynadığını biliyorum . b en saim ustakuşlarını anlatın diye yazmadım sizin kendi kuşlarınızı anlatmanız için genç arkadaşlarımızı bilinçlendirin ditye yazmanızı istemiştim eğer anlatmak istemiyosanız yine teşekkür ederim sitede bişeyler öğren mek istiyen arkadaşlarımızın adına.

s.a
iyi bir konu olur amaçlı açmıştım konuyu ama sanırım yanılmısım gene konu başlıgıyla hiç alakasıs yorummlar yapılmış.
bir kaç tane çok güzel düşünce haricinde form formlugundan çıkmış
neye niyet ettik nereye baglandı sonu
anlıyorumki konunun ne oldugu hiç önmeli degil ne amaçlı açıldıgı çok önemlide degil.

genç osman kardeşim gençlere ne verebiliriz demişsin
bende acizane fikirlerimi söylemek istedim bazıları konuyu şahsına algıladı nedense
şimdi diyorumki gençlere kuş severlere kısaca

BU İŞİ PARA İÇİN DEĞİL ZEVK İÇİN YAPALIM
DUYDUKLARIMIZA İNANIP MİNARELERCE 50 TAKLALARLA OYNAYAN KUŞ ARAMA SEVDASINA GİRMEYELİM
HER GÖRDÜĞÜMÜZ KUŞU DAMIZLIK YAPMAYALIM
SENEDE 50 KUŞ DEĞİŞTİRMEYELİM
KUŞLARI EN AZ 2 YAVRU ALIP DEĞERLENDİRELİM
HERKES ELİNDEKİ KUŞLARLA TATMİN OLMASINI BİLSİN
YETERİ KADAR KIRILAN KUŞLARI DAHA FAZLA KIRMAYALIM HAYAL ÖTESİ KUŞ ARAMAK İÇİN
BENCE İYİ KUŞ HER ZAMAN OYNAYAN ORTALAMA 15-20 SEFER OYNAYAN 5-6 TAKLALI KUŞTUR

EN İYİ KUŞ KÜMESİNDEKİ KUŞTUR BUNU UNUTMAMAK LAZIM
nasılki totodan 30trilyon bana çıksa neler yapardım demek gibi
en iyi para cebindeki paradır misali

selami06' Alıntı:
genç osman kardeşim gençlere ne verebiliriz demişsin
bende acizane fikirlerimi söylemek istedim bazıları konuyu şahsına algıladı nedense
şimdi diyorumki gençlere kuş severlere kısaca

BU İŞİ PARA İÇİN DEĞİL ZEVK İÇİN YAPALIM
DUYDUKLARIMIZA İNANIP MİNARELERCE 50 TAKLALARLA OYNAYAN KUŞ ARAMA SEVDASINA GİRMEYELİM
HER GÖRDÜĞÜMÜZ KUŞU DAMIZLIK YAPMAYALIM
SENEDE 50 KUŞ DEĞİŞTİRMEYELİM
KUŞLARI EN AZ 2 YAVRU ALIP DEĞERLENDİRELİM
HERKES ELİNDEKİ KUŞLARLA TATMİN OLMASINI BİLSİN
YETERİ KADAR KIRILAN KUŞLARI DAHA FAZLA KIRMAYALIM HAYAL ÖTESİ KUŞ ARAMAK İÇİN
BENCE İYİ KUŞ HER ZAMAN OYNAYAN ORTALAMA 15-20 SEFER OYNAYAN 5-6 TAKLALI KUŞTUR

EN İYİ KUŞ KÜMESİNDEKİ KUŞTUR BUNU UNUTMAMAK LAZIM
nasılki totodan 30trilyon bana çıksa neler yapardım demek gibi
en iyi para cebindeki paradır misali
selami abi tesekrler.ne guzel demıssın.olay budur..

BAZI ARKADAŞLARIN KONU İLE İLGİLİ YORUMLARINI OKUDUM,KATILMADIĞIM BİR ÇOK YÖN VAR YAZILARINDA.EĞER BİR KUŞÇU ELİNDEKİ KUŞLARI GELİŞTİRMEK İÇİN KAN KATMAZ,YADA EŞ DEĞİŞTİRMEKSİZİN AYNI KUŞLAR İLE DEVAM EDERSE KUŞLARININ OYUN PERFORMANSININ GİT GİDE GERİLEDİĞİNE ŞAHİT OLACAKTIR.KUŞTA İDEALİST OLMAK ŞART.KENDİNİ GELİŞTİRMENİN SINIRI YOK BU İŞTE.İ40 YILLIK USTALARIN DAHİ YENİ BİR ŞEYLER ÖĞRENEBİLECEĞİ BİR HOBİ BU.AMA ŞU VAR Kİ,İDDAASIZ KENDİME KUŞ UÇURURUM BU KADARI İLE YETİNİRİM DERSENİZ BU SİZİN SORUNUNUZ.BU MANTIKLA GİDEN BİR KUŞÇU KENDİNİ BİR YERDE KÖRLEŞTİRMEYE BAŞLAYACAKTIR.

BU İŞ DENEME YANILMA YOLU İLE ELDE EDİLEN BİLİMSEL BİR İŞTİR.KUŞLARIN GENETİĞİNİ ÇÖZEMESEKTE,MEVCUT TECRÜBELERE DAYANARAK YAPILAN BİR ÇEŞİT SONUCA GİDEN DENEYDİR YAPTIKLARIMIZ.İDEALİST OLUP ÇABA HARCAMAK BU İŞİN İLK ADIMIDIR.YOKSA SIRA KUŞÇUSU OLUR ONUN BUNUN UÇURDUĞUNU MASADA DİNLERSİNİZ.KUŞTA DAHA İYİSİNİ BULDUĞUNUZU DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ ANDA SİZİ GERİLETECEK OLANDAN KURTULMANIZ GEREKMEKTEDİR.UMUDUNUZU BAĞLADIĞINIZ BİR KUŞU YANLIŞ EŞLEMENİZ SİZİ YILLARCA GERİYE GÖTÜRÜYOR BAZEN.HER ARABA USTASI ARABA TAMİR EDEBİLİR AMA HEPSİ ARABA YAPAMAZ.KUŞÇULUKTA BÖYLE BİRŞEY İŞTE HERKES KUŞ BESLEYEBİLİR AMA HERKES KUŞA BİRŞEYLER KATAMAZ.

SAYGILAR ARKADAŞLAR....

bu yuzden kuslar bozuldu zaten...kırma kuslara kan katıyorlar bıseyler bulabılmek ıcın artık.bunu kastedıyorsanız dıyecegım bırsey yok huseyın bey

k.murat' Alıntı:
s.a
iyi bir konu olur amaçlı açmıştım konuyu ama sanırım yanılmısım gene konu başlıgıyla hiç alakasıs yorummlar yapılmış.
bir kaç tane çok güzel düşünce haricinde form formlugundan çıkmış
neye niyet ettik nereye baglandı sonu
anlıyorumki konunun ne oldugu hiç önmeli degil ne amaçlı açıldıgı çok önemlide degil.
S A Murat kardeş konu önemli ama lüzumsuz şeyin peşinden koşulunca LÜZUMLU ÖNEMLİ

KONULAR ALAŞAGI EDİLİYOR SAYGILAR

konu konuyu acıyor aslında.bence normal bu.murat beye hak verıyorum bende ancak sordugu sorunun cevapları tukenmeye yuz tutunca baska yolarda acılıyor dogal olarak.hassaten tesekr ederım konu baslıgı ıcın..ama dedıgım gıbı konu aslında evrılıyor bı sure sonra bunuda normal karsılamak gerek..

YILLARDIR ÖZENTİ VE HAYRANLIKLA AVRUPALI ARKADAŞİLARIN KUŞ BESLEME YÖNTEMLERİNE İMRENİYORUM.BENCE ŞEHİR ŞARTLARINDA OYUN KUŞU BESLEMENİN ZORLUKLARINI ÇOĞUMUZ YAŞIYORUZ.ÖZENLE BÜYÜTTÜĞÜMÜZ BÜYÜK UMUTLAR BAĞLADIĞIMIZ KUŞLARIMIZ BAZEN ŞEHİRİN BATAKLIĞINDA İNSANLAR GİBİ YOK OLUP GİDİYOR.EVET BENCE HOBİ BAHÇELERİ BİZİM İÇİNDE MÜKEMMEL BİR YÖNTEM OLABİLİR.

KUŞÇULARIN GÜZEL BİR ORTAMDA,BİLGİ BECERİ VE PAYLAŞIMLA HEM KENDİLERİNİ HEMDE KUŞLARINI DAHADA GELİŞTİREBİLECEĞİ BİR ORTAM BENCE HOBİ BAHÇELERİ.AMA KEŞKE ŞARTLARIMIZ AVRUPADA YAŞAYAN ARKADAŞLAR KADAR İYİ OLSA İDİ DE BİZLERDE BÖYLE BİR ORTAM YARATABİLSEYDİK.ŞU ANDA İSTANBULDA BİRKAÇ YERDE YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR BİLDİĞİM KADARI İLE.İSTANBULUN SON YILLARDA OYUN KUŞU KONUSUNDA KENDİNİ GELİŞTİRMESİNİN SEBEBLERİNDEN BİRİDE BU ASLINDA.HER NE KADAR SORUNLU İNSANLAR OLSADA YARDIMLAŞMA ÇOK İYİ.KUŞ ALIP VERMELER,BİLGİ PAYLAŞIMI....

DEDİĞİM GİBİ,HOBİ BAHÇELERİ OYUN KUŞU İÇİN ÇOK ÖNEMLİ GELİŞİM YERLERİ OLACAK EMİNİM.ELEŞTİRİ VE PAYLAŞIM HATALARI DÜZELTMEKTE BÜYÜK BİR ETKEN.BU İŞTE BİR ADIM ÖNDE OLAN ARKASINDAN BİRİLERİNİ YANINA GETİRDİKÇE BİR ADIM DAHA İLERİ GİDECEKTİR.BU YÜZDEN BİLGİLİ VE TECRÜBELİ ARKADAŞLARIN BÖYLE ORTAMLAR KURMAKTA ÖNCÜ OLMALARI GEREKİYOR.

SAYGILAR ARKADAŞLAR....

hüseyin turan' Alıntı:
YILLARDIR ÖZENTİ VE HAYRANLIKLA AVRUPALI ARKADAŞİLARIN KUŞ BESLEME YÖNTEMLERİNE İMRENİYORUM.BENCE ŞEHİR ŞARTLARINDA OYUN KUŞU BESLEMENİN ZORLUKLARINI ÇOĞUMUZ YAŞIYORUZ.ÖZENLE BÜYÜTTÜĞÜMÜZ BÜYÜK UMUTLAR BAĞLADIĞIMIZ KUŞLARIMIZ BAZEN ŞEHİRİN BATAKLIĞINDA İNSANLAR GİBİ YOK OLUP GİDİYOR.EVET BENCE HOBİ BAHÇELERİ BİZİM İÇİNDE MÜKEMMEL BİR YÖNTEM OLABİLİR.

KUŞÇULARIN GÜZEL BİR ORTAMDA,BİLGİ BECERİ VE PAYLAŞIMLA HEM KENDİLERİNİ HEMDE KUŞLARINI DAHADA GELİŞTİREBİLECEĞİ BİR ORTAM BENCE HOBİ BAHÇELERİ.AMA KEŞKE ŞARTLARIMIZ AVRUPADA YAŞAYAN ARKADAŞLAR KADAR İYİ OLSA İDİ DE BİZLERDE BÖYLE BİR ORTAM YARATABİLSEYDİK.ŞU ANDA İSTANBULDA BİRKAÇ YERDE YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR BİLDİĞİM KADARI İLE.İSTANBULUN SON YILLARDA OYUN KUŞU KONUSUNDA KENDİNİ GELİŞTİRMESİNİN SEBEBLERİNDEN BİRİDE BU ASLINDA.HER NE KADAR SORUNLU İNSANLAR OLSADA YARDIMLAŞMA ÇOK İYİ.KUŞ ALIP VERMELER,BİLGİ PAYLAŞIMI....

DEDİĞİM GİBİ,HOBİ BAHÇELERİ OYUN KUŞU İÇİN ÇOK ÖNEMLİ GELİŞİM YERLERİ OLACAK EMİNİM.ELEŞTİRİ VE PAYLAŞIM HATALARI DÜZELTMEKTE BÜYÜK BİR ETKEN.BU İŞTE BİR ADIM ÖNDE OLAN ARKASINDAN BİRİLERİNİ YANINA GETİRDİKÇE BİR ADIM DAHA İLERİ GİDECEKTİR.BU YÜZDEN BİLGİLİ VE TECRÜBELİ ARKADAŞLARIN BÖYLE ORTAMLAR KURMAKTA ÖNCÜ OLMALARI GEREKİYOR.

SAYGILAR ARKADAŞLAR....
hüseyin bey
bizim bahçeye bir zahmet bakarmısın beğenecekmisin
başkent kanatlı hayvan yetiştiricileri derneği
diye giriliyor
kuscular org tan

hüseyin bey
bizim bahçeye bir zahmet bakarmısın beğenecekmisin
başkent kanatlı hayvan yetiştiricileri derneği
diye giriliyor
kuscular org tan

EVET SELAMİ BEY GERÇEKTEN GÜZEL BİR ORTAM KURMUŞSUNUZ TEBRİK EDERİM.BU TARZ YERLERİN ÇOĞALMASI EMİNİM OYUN KUŞU GELİŞİMİNİ SAĞLAYACAKTIR.

DERNEK ÇATISI ALTINDA OLMASI DAHADA İYİ AMA UMARIM DURUM SADECE TİCARİ DEĞİLDİR.İYİ KUŞU UÇURDUNMU ZATEN ALICISI BOL OLUR AMA ÖNEMLİ CAMİAYA SÜREKLİ KATKIDA BULUNACAK POTANSİYELİ YAKALAYABİLMEK.BUDA BİRAZCIK AMATÖR RUHTA GEREKTİRİYOR.

SAYGILAR....

hüseyin bey
bizim dernekte topllam 20 kümes var birkaç arkadaşın beraberliğiyle yapılan maddi konu olarak beklenti yok, masraflara destek olsun diye haftada bir ihale yapılıyor.
bir ocakçımız ve bir gece bekçimiz var onların masraflarını köpeklerin masrafını arkadaşlar arasında paylaşmaya çalışıyoruz.
toplam 20 arkadaşın çoğu iş güç shibi birkaç tanesi ise emekli arkadaşlar.
dostane bir şekilde vakit geçirmeye çalışıyoruz kısaca
her şehirde böyle yerlerin çoğlaması dileklerimle.

slm arkadaşlar iyikuş nasıl olmamalı her kesin kendine göre iyi kuşu vardır yalnız genelde çok konuşur kuşcular benim kuşum şömy böy ama içrata gelice yok makazladım yk atmaça aldı yk yediler daha büsürü mazeret sayarlar genelde böyledir bem şunu söylüyorum eni kuş havadaki kuş tur yer de tavuk gibi gezmektense hava bir direk oynasın yete ınsanı en azından tatmın eder bide şunu söleyim ben 30 sedir kuş beslerim ve alımsatımla uraşırım elimden haftada en az 50 kuş gelir gecer elim den benken ayıramıyorum insanlar 5 tl lik kuşu alıyor damızlık yapıyor bu nasıl iştir ben se en gzl kuş larıalı8rım uçurum ondan son satarım benim silere bütün samiyetim le söylüyorum uçur dugum kuşlar 1 vy2 direk oynuyorlar ben buları bile begen miyorum satıyorum hemen yani demem oki damızlık bir kuşu gözlegör öyleseç yok şunun kuşu yokbunun kuşu yokmeşulardan felan fişman uçursun öyle bunun krdeşi şunun yv rusu yok böylebirşey10 krdeş den biri onar hepsi aynı oynamaz okadar syglr tosun kuşcu

selami06' Alıntı:
hüseyin bey
bizim dernekte topllam 20 kümes var birkaç arkadaşın beraberliğiyle yapılan maddi konu olarak beklenti yok, masraflara destek olsun diye haftada bir ihale yapılıyor.
bir ocakçımız ve bir gece bekçimiz var onların masraflarını köpeklerin masrafını arkadaşlar arasında paylaşmaya çalışıyoruz.

GERÇEKTEN KUŞÇULUK ADINA GÜZEL BİRŞEYLER YAPIYORSUNUZ TEBRİK EDERİM.ORALARDA OLSAM BENDE KATILIRDIM ARANIZA HERHALDE.UMARIM ZEVKİNİZE GÖRE KUŞLAR UÇURUR SEYREDERSİNİZ.ANKARAYA GELDİĞİMDE UĞRAMAK İSTERİM ORTAMI GÖRMEK İÇİN,MÜSADE EDERSENİZ.

SAYGILAR.....

hüseyin turan' Alıntı:
selami06' Alıntı:
hüseyin bey

GERÇEKTEN KUŞÇULUK ADINA GÜZEL BİRŞEYLER YAPIYORSUNUZ TEBRİK EDERİM.ORALARDA OLSAM BENDE KATILIRDIM ARANIZA HERHALDE.UMARIM ZEVKİNİZE GÖRE KUŞLAR UÇURUR SEYREDERSİNİZ.ANKARAYA GELDİĞİMDE UĞRAMAK İSTERİM ORTAMI GÖRMEK İÇİN,MÜSADE EDERSENİZ.
teşekkür ederiz, ziyaretinizdende zevk duyarız, herkese kapımız açıktır.
bir çayımızı içmeye gelen kussever arkadaşlar

SAYGILAR.....

kuşcuismail06' Alıntı:
slm arkadaşlar iyikuş nasıl olmamalı her kesin kendine göre iyi kuşu vardır yalnız genelde çok konuşur kuşcular benim kuşum şömy böy ama içrata gelice yok makazladım yk atmaça aldı yk yediler daha büsürü mazeret sayarlar genelde böyledir bem şunu söylüyorum eni kuş havadaki kuş tur yer de tavuk gibi gezmektense hava bir direk oynasın yete ınsanı en azından tatmın eder bide şunu söleyim ben 30 sedir kuş beslerim ve alımsatımla uraşırım elimden haftada en az 50 kuş gelir gecer elim den benken ayıramıyorum insanlar 5 tl lik kuşu alıyor damızlık yapıyor bu nasıl iştir ben se en gzl kuş larıalı8rım uçurum ondan son satarım benim silere bütün samiyetim le söylüyorum uçur dugum kuşlar 1 vy2 direk oynuyorlar ben buları bile begen miyorum satıyorum hemen yani demem oki damızlık bir kuşu gözlegör öyleseç yok şunun kuşu yokbunun kuşu yokmeşulardan felan fişman uçursun öyle bunun krdeşi şunun yv rusu yok böylebirşey10 krdeş den biri onar hepsi aynı oynamaz okadar syglr tosun kuşcu
HELAL KUSCU İSMAİL

kuşcuismail06' Alıntı:

İSMAİL BEY YAZINIZI OKUYUNCA SİZE BİRŞEYLER YAZMAK İSTEDİM.ASLINDA KONU BAŞLIĞIDA TAM BÖYLE BİR MEVZUYU İÇERİYOR.MURAT ARKADAŞ KUŞ BESLEYENLERİN GELİŞTİRİLMESİ DİYE BAŞLIK AÇMIŞ.ÇOK DOĞRUDUR.İYİ KUŞ İYİ BİR KUŞÇUDA DEĞİLSE O KUŞUN İYİLİĞİDE ASALETİDE,KALİTESİDE KALMAZ.SIRADAN OLUR.YAZINIZA CEVAPLAR YAZARAK(ASLINDA BİR SORU YOK AMA)KUŞÇULARIN GELİŞİMİNE KATKIM OLACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN YAZIYORUM.

1-KUŞÇUYA GÖRE GÜZEL KUŞ OLABİLİR AMA PERFORMANSI HERKESE AYNI GÖRÜNÜR.OYUN TARZI OLARAK HERKES FARKLI BİR TARZIN ÜZERİNDE YOĞUNLAŞIP HEDEFLESEDE PERFORMANS OLARAK YETERLİ OLAN HER KUŞ ,HER KUŞÇU İÇİN GÜZELDİR.

2-EVET BAZEN İYİ KUŞÇULARDA SEYİSLİK HATASI YAPABİLİR.ÇÜNKÜ HER KUŞUN OYUN TARZI FARKLI SEYİSLİK GEREKTİREBİLİR.BU YÜZDEN BAZI KUŞLAR MAKASLANIR,YATIRILIR YADA KAYBEDİLİR.ZAMAN ZAMAN HASTALIK DÖNEMLERİ OLUR YADA TÜY DÖNEMLERİNE DENK GELEN ZAMANLAR OLUR KUŞÇU KUŞUNU UÇURAMAZ.BUNLAR HERKESİN YAŞAYABİLECEĞİ SORUNLARDIR.BÖYLE HUSUSLARDA KUŞLARIN SAĞLIĞI İYİ KUŞÇU İÇİN HER ZAMAN ÖN PLANDA OLUR.

3-KUŞ TİCARETİ YAPAN İNSANLARIN İYİ KUŞ UÇURABİLECEĞİNE SABIRLI DAVRANACAĞINA İNANMIYORUM.BU İŞE PARA GİRDİNMİ ÖNCE TİCARET DÜŞÜNÜLÜR.O YÜZDEN KUŞUN PEK ÖNEMİ OLMAZ.HER KUŞUN BİR FİYATI VARDIR ÇÜNKÜ TÜCCARA GÖRE.

4-EVET BAZEN BENDE İHALELERE GİDİYORUM.GEZMEK AMAÇLI OLARAK,ARKADAŞLAR KUŞ ALACAKLARI ZAMAN YARDIMIMI İSTERLER BAZEN.5 TL YADA 15 TL FARKETMEZ ORADA KUŞ BAKANLARIN ÇOĞU GÖSTERİŞLİ GÜNÜN MODASINDA KUŞ ARIYORLAR GÖRDÜĞÜM KADARI İLE.AMA İYİ KUŞLARINDA TEZGAHA ÇIKTIĞINA DEFALARCA ŞAHİT OLDUM.(KÜMESTE EKE YAPILACAK KUŞ)ZATEN BU İŞİN TÜCCARIYIM DİYORSUNUZ ,BAZEN SAHİBİNİN FİYAT VEREMEDİĞİ KUŞLAR BAZILARININ ELİNE 5 YADA 10 LİRAYA GEÇEBİLİYOR.

5-KUŞLARINIZIN 1-2 DİREK OYNADIĞINI VE BUNLARI BİLE BEĞENMEDİĞİNİZİ YAZMIŞSINIZ.DEVAMLILIĞI OLAN ,HATASIZ OYNAYAN GÖREVİNİ İCABI İLE YAPAN KUŞ UN NE KADAR OYNADIĞI DEĞİL NASIL OYNADIĞI ÖNEMLİDİR.MÜKEMMEL KUŞLARINDA EKELERİ BAZEN ANCAK O KADAR GÖREV YAPARLAR.ÖNEMLİ OLAN EŞ UYUMUNU SAĞLAYIP PERFORMANSI GELİŞTİREREK YAVRUYA AKTARABİLMEKTİR.

6-İKİ TANE ARIZALI ARABA VAR FARZEDİN.BİRİSİ SON MODEL BİR ARABA VE BU ARABAYI BİR ÇIRAĞA TAMİRE GÖTÜRÜN,DİĞERİ BİR MURAT 131 OLSUN VE BU ARABAYI BİR USTAYA VERELİM.SİZCE O ARABALARDAN HANGİSİ TRAFİĞE ÇIKIP İŞLEV GÖRECEKTİR.SON MODEL ARAÇ TAMİRCİDE YATSADA KİME FAYDA USTA ELİ DEĞMEDİKTEN SONRA.

7-TUTMUŞ BİR ÇİFT EKENİM HER YAVRUSU OYNAMAYABİLİR AMA HER YAVRU AYNI GENİ TAŞIR VE İYİ YAVRU VERİR.AMA HER YAVRUDA AYNI YÜZDEYİ YAKALAYAMAZSINIZ.KALİTE OYUN GENİ TAŞIYAN BİR KUŞ BU KALİTESİNİ İYİ BİR EŞLE HARMANLAYAMADIĞI SÜRECE İYİ YAVRU VERMEZ İŞTE KUŞÇULUKTA İŞİN ÖZÜDE BURADA ZATEN DOĞRU EŞLEME....

8-SELAMİ BEY SİZİNDE BU YAZIYI ONAYLAMANIZ BANA BİRAZ KOLAYCILIK GİBİ GELDİ.BİR OYUN KUŞUNU YETİRLİ PERFORMANSA GETİRMEK İÇİN GEÇİRİLEN BU EVRELERİ BENCE İNSANLAR ÇOK HAFİFE ALIYOR.İYİ BİR KUŞÇU BİR SEZONDA KAÇ YAVRU KAYBEDİYOR EMİNİM SİZ BENDEN DAHA İYİ BİLİRSİNİZ.

SAYGILAR......

SEVGİLİ hüseyin kardeşim

Ben o yazıyı onaylamak maksadıyla yazmadım.iyi nutuk atmış gibilerinden helal sana ismail dedim.
bunu açıklamayı uygun gördüm.

kuşcuismail06' Alıntı:
S A İsmail kardeşim bayagı erken başlamışsın 30 sene dile kolay 2 yaşından beri kuşçusun ve ticareti ile ugraşansın ama sen hep bu ticarat amacını güdüp üçe alıp beşe satmanın hesabını yapmıssın gelişi güzel alıp uçurdukların ve sattıklarında yeterince seyislik yapmadan biraz oynatıp içerde takla vursun para eder düşüncesinde olmuşsun konuşmalarından benim çıkardıgım bu kuş uçurup oynatabilmek tam performans alabilmek her kesin harcı degil
EN BAŞTA SABIR
ZAMAN
SEVGİ
DİSİPLİN
BAKIM
DÜZENLİ ANTREMAN
GÖZLEM
Gerektirir ÇOK MECBUR KALMADIGI SÜRECEDE KİMSEDEN DAMIZLIK KUŞUNU ALAMAZSIN BEN KUŞCUYUM DİYENİN DAMIZLIGI YOK İSE ZATEN KUŞÇU OLAMAMIŞTIR ALIM SATIM DA BELKİDE NE MÜKEMMEL KUŞLAR VARDI AMA NERDEN BİLECEKSİN UÇURUP SATTIGIN BİLMEDİGİN KUŞLARIN NEYİNİ NE KADARINI GÖREBİLDİN GERÇEK ANLAMDA KUŞ HAZIRLAYIP OYNATABİLMEK HER KESİN BEGENİSİNE SUNABİLMEK NE KADAR KOLAY BİR TURNUVAYA KUŞ HAZIRLAMAK İSTEDİGİN DE ÜÇ BEŞ TANE KAYBEDİP İKİ ÜÇ TANE ATMACAYA VERİP HÜSRANA UGRADIGIN HİÇ OLMUŞMUDUR ALIP SATAN OLARAK BİR YETİŞTİRİCİ KADAR KAYBEDİLEN EMEGE YETİŞTİRİCİNİN ÜZÜNTÜSÜNÜ NE KADAR ANLAYA BİLİRSİN HEP ALIP SATAN OLARAK SENCE ÇOK GÜZEL OLDUGUNU VEYE KENDİ BİLDİGİN İYİ BİR KUŞU DEGERİNİN ALTINDA VERDİGİN OLURMU OLDUMU TİCARETİNİ YAPAN BİRİ OLARAK BİR YETİŞTİRİCİYİDE KENDİN GİBİ DÜŞÜNEBİLMESİNİ İSTEYEBİLİRMİSİN EMEK SARFEDİLMEDEN GELİŞİ GÜZEL KUŞLARDA GÖRDÜGÜN PERFORMANSI KENDİNE NE KADAR MAL EDEBİLİRSİN KENDİNE AİT YETİŞTİRDİGİN BİZLERE ANLATABİLECEGİN KUŞLARIN VARMI PERFORMANSLARI NASILDIR SİZCE KUŞCU VEDE İYİ BİR SEYİS NASIL OLMALIDIR BİR KUŞA BAKINCA BU İYİDİR KÖTÜDÜR DİYEBİLİRMİSİNİZ İYİ KUŞCU İYİ SEYİS VEDE SİZİN GİBİ KUŞLARLA İÇ İÇE OLAN BİR ARKADAŞIMIZ OLARAK SORUYORUM KUŞUN RENGİNDEN TİPİN DEN ŞEKLİN DEN ANLAYABİLİRMİ SİNİZ BİZLERE BUNLARI ANLATABİLİRMİSİNİZ ÖGRENMEK İSTERİM TEŞEKKÜR EDERİM
SAYGILAR

kusun sekli şemali rengi kanadı beli vs sadece kusun denemeye değer olup olmadığı konusunda fikir verebilir...yoksa bazı safkan kuslar haricinde corba olarak tabir edilen kuslarda fizik ozellıklerınden yola çıkılarak kesin bir tahminde bulunurum diyen karavanacıdır..

kusun içinde olacak,oda görünür bise değil...

hayırlı akşamlar,malesf kısa vadede bunun olabilmesi imkansız.
Bana göre;
su anda beni bildiğim samsun sakarya eskişehir ankara kayseri istanbul illerinde kupalar düzenleniyor.ayrıca blgeler arasında da kupalar var.kupa tüzükleri her yere göre farklı;bütün bu kupalar içinde hepsinin ortak noktasında olması gereken en önemli nokta kesinlikle uçacak kuşun EKE OLMASIDIR.açıklamasını yapayım pek çok kişi yavruyken çok iyi oynayıp sonradan oyun bozan kuş görmüştür,kupalarda işte eke kuş uçsa bu tarz da kuşlar zamanla yok olup gider.
şimdi neyapıyoruz yavruyu uçuruyoruz oyun açıyor 1 ay seyret sonra kes kanadını damızlık yap oyun bozan kuşsa gitti seneler.elimizdeki kuşların genelide bu şekilde kuşlarda hata yok suçlusu yinede bizleriz.sağlam damarlı bi kuş olsa kusura bakmayın uçuran nekadarda acemi olsa da o kuş yinede oyununu sergiler yeter ki uçurun

SİVRİHİSARLI' Alıntı:
hayırlı akşamlar,malesf kısa vadede bunun olabilmesi imkansız.
Bana göre;
su anda beni bildiğim samsun sakarya eskişehir ankara kayseri istanbul illerinde kupalar düzenleniyor.ayrıca blgeler arasında da kupalar var.kupa tüzükleri her yere göre farklı;bütün bu kupalar içinde hepsinin ortak noktasında olması gereken en önemli nokta kesinlikle uçacak kuşun EKE OLMASIDIR.açıklamasını yapayım pek çok kişi yavruyken çok iyi oynayıp sonradan oyun bozan kuş görmüştür,kupalarda işte eke kuş uçsa bu tarz da kuşlar zamanla yok olup gider.
şimdi neyapıyoruz yavruyu uçuruyoruz oyun açıyor 1 ay seyret sonra kes kanadını damızlık yap oyun bozan kuşsa gitti seneler.elimizdeki kuşların genelide bu şekilde kuşlarda hata yok suçlusu yinede bizleriz.sağlam damarlı bi kuş olsa kusura bakmayın uçuran nekadarda acemi olsa da o kuş yinede oyununu sergiler yeter ki uçurun

S A Osman kardeş geriye dönük iletilerimde bu tüzük meselesini bende tartışmıştım evet dediginiz gibi farklı farklı illerde farklı tüzük uygulanıyor kuşculugun gelişimindeki en büyük engel budur tüzük nedemektir herkesim tarafından herkesimin kabul ettigi degişmez degiştirilemez oldugudur ama çok yerde bu uygulanmıyor
KUŞA GÖRE DEGİL
TÜZÜGE GÖRE KUŞ PUANLAMASI YAPILMALIDIR YANİ TÜZÜK ELASTİKİ ESNEK OLMAMALIDIR BENİM BİLDİGİM KANUN GİBİDİR
EKE KUŞ YAVRU KUŞ TURNUVASI AYRI AYRI DA YAPILABİLİR BERABERDE YAPILABİLİR EKE KUŞUN PUANLAMASI DAHA YÜKSEK OLUR YAVRU KUŞ İSE YAVRU OLUŞUNUN DEZ AVANTAJINI ALIR
oynayan kuşa gelince kuş bildigin kuş ise yavrudur ekedir bir şey farketmez neticede kuşu ve kuşun ne yapacagını biliyorsun HA turnuvaya kuşun kendi neslini bilmedigi güzel bir kuş uçuran kişinin amacı kuşun kalitesi orjini degilde yarışma kazanıp kuşu degerlendirme çabasında olanlarda var yoksa gerçek bir yetiştirici önünü sonunu bilmedegi bir kuşu turnuvaya hazırlamaz zaten kuşcunun araması gereken özellik kuşun sonunu görebilmektir saygılar

s.a.marik ustam benim eke kuş uçurulması grekli dememdeki gayede bu sonunu bildiğimiz kuşlara hizmet ,sizinde dediğiniz gibi. İlla kupaya ucacak diyede birşey yok ama eke kuş bilincinde olursak,daha kaliteli kuşlar elde edeceğimize inanıyorum.şimdi oyun kuşu denilince akla ilk önce ankara geliyor,senelerdir oyun kuşu belendiği için oldukca güzel kuşlar var ,aynı zaman da değerli bilgilere sahip kuşun aklından geçenleri bilecek ustalar var.ama her yerdebu böyle değil.
Eskişehirden örnek verecek olursak :
Tabi bunlar eskişehirli bütün kuşçulariçin geçerli değil.
yıllardır oyun kuşu besleniyor olmasına rağmen ele alınır doğru düzgün bikuş bulamazsın vatandaş uçurmasını bilmiyor oynatmasını bilmiyor taklacı kuş beslerim diye geçiniyor.dediğiniz gibi altını üstünü bilmeden bu kuş falancanın kuşu yok ankaradan geldi kendini kandırıyor.böyle oluncada bi kaç il dişında oyun kuşunu bulmak biraz zor olur.
turnuvalar kişileri bu rekabet ortamına soktuğu için kişilerde bilinçlenmeye başladı.oyun kuşuna önem verilmeye başlandı.şebap miski masa üstü kuşçuluk eski rağbeti görmüyor artık hergün yeni bir kuşçu oyun kuşuna yönelirken sağlam damarlı oyun kuşlarına ihtiyacımız var buda 7 sinde neyse 70 de de aynı olan kuşlarla olur.

evet..yarısmalarda eke kus uçurulmalı..yavru kus uçumuna izin verilmemeli..ama yarısmaya uçacak yeteri kadar sayıda eke kus ve eke yarıstıracak kuscu cıkarmı :D...bence bu kuralın uygulanamamasının baskaca sebepleri var..:)

s.a
güzel konu. ama murat arkadaşım kendi düşüncelerinden bahsetmemiş,eminimki çok ilginç,faydalı bilgiler ve projeleri vardır.
sen bizlere ne önere bilirsin.

yanık' Alıntı:
s.a
güzel konu. ama murat arkadaşım kendi düşüncelerinden bahsetmemiş,eminimki çok ilginç,faydalı bilgiler ve projeleri vardır.
sen bizlere ne önere bilirsin.
...konu,forumda daha fazla gerilemeden ve dağılmadan burada önerilebilecek olan fikri bende merak ediyorum.

Re: oyun kuşu besleyenlerin geliştirilmesi için ne yapılabil

kuscu_marik' Alıntı:
S A Osman kardeşim güzel konulara deginmiş sagolsun zaten bizlerin de anlatmaya çalıştıgı bu durumlardır insan kendisinin nasıl kuşçu nasıl kuş beslemesi gerektigini kuşta olması olmaması gerekenler nedir nasıl olmalıdır standartlar belli böyleyken bile aksini söylemek tartışmak kime ne verebilir geriye dönük iletilerde hep söyler dururuz ama bizler neyi ne kadar anlatırsak anlatalım olması gereken dogrular herkese dogru gelmeyebiliyor halbuki oyun kuşunda olması olmaması gereken standart varken aksini söyleyenlere ne verebiliriz neyi ne kadar anlatabiliriz asıl SORUN buçok genç bir kardeşimiz yapılması gerekeni ögrenmiş uygulayabiliyor ama 50 60 yaşına gelmiş bazı büyüklerimiz kuşun kişiyi utandıracak haraketini MAKUL Görebiliyor vede savunuyor böyle düşünenlerin de çok oldugu bu ortamda kime neyi nasıl anlatabiliriz oda ayrıca bir sorun kuşçulukla ilgili bütün bilinmesi gereken uygulanması gereken olmazsa olmazlar zaten hep söylenildi ama her kes işine geldigi tarafını kendince dogru sandıgını uygulama çabası içerisindeler dogruyu yanlışı olması gerekeni pek düşünen yok gibi işte en büyük yanlış bu şekil düşünenlerin ilerlememize koydugu takoz dur bir çok yetiştirici ve ustaların bu hobiye büyük katkılar saglamaya çalıştıkları ama anlatılmak istenileni anlatsalarda yeni yetişenlerin uygulama becerisini ve en önemlisi SABRI NI Göösteremedikleridir pek çok kişi veya kişler net ten yazarak ahkam kesmek kolay diyebilirler diyorlarda zaten kuşçu olacaklardan istenilen zor olan dır
ODA NEDİR
SABIRDIR
YAPTIGIN İŞİ SEVMEKTİR
FEDAKARLIKTIR
PAYLAŞIMDIR
ALÇAK GÖNÜLLÜ OLUP SEVGİ SAYGI GERKLİLİGİDİR
İYİYİ ARAMAK KÖTÜYLE UGRAŞMAMAKTIR
HER KESE KESİME SAYGILI OLAMAK KALP KIRMAMAKTIR
HEP BENDE OLSUN DEMEMEK HERKESTE OLMASINI İSTEMEK TİR
Zaten bu hobinin kolay odugunu kimse söyleyemez kolay oldugunu düşüneneler kuş besliyor desinler diye besleyenler eglence arayanlar mevsimlik besleyenler ticaretini düşünenler mefaat ugruna besleyenler
öyle kolay olsaydı
HERKESTE İYİ KUŞ OLURDU
HERKES USTA OLURDU
HERKES HER KUŞU OYNATIRDI
HERKES HERKESE İYİ KUŞUNU VERİRDİ
Halbuki insanlar parasıyla da iyiyi bulamıyorlar iyiyi verecek olanlarda gerçekten verselerde zaten içi yanarak veriyor neden emek vermiş o seviyeye getirmiş degere binmiş hizmet edip çilesini zevkini stresini tatmış kişi gelip parayı basıp alıyor o kişi o kuşu kaybetse de onun için önemi yok yine parasını verir yine alırım diye düşünür ama yetiştiren için öyle degildir onun için gençler kuşçu olacaklar bu site çatısı altın daki ustalara yetiştiricilere ve büyük ve küçüklerine saygılı sevgili olabilsinlerki bilinmesi gerkenleri de ögrenebilsinler bu durumun ustalıgın yetiştiriciligin uzun zaman yaşanmış yaşla yıllarla ilgil olmadıgını samimiyetle söyleyebilirim neyle ugraştıgınla ne aradıgınla ne buldugunla nasıl baktıgınla ne gördügünle ne görmek istediginle neye hizmet ettiginle neyi ne kadar yaşayarak ögrendiginle bunları nasıl uygulayabildiginle ve ne kazandıgınla alakalıdır yazılıp çizildigi gibi kolay hiç degildir diyor MURAT KARDEŞİMEDE KONU BAŞLIGI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

EVET NE YAPILMALI NEDİR YAPILMASI GEREKEN DOGRULAR

SAYGILAR

Re: oyun kuşu besleyenlerin geliştirilmesi için ne yapılabil

Düşüncelerini paylaşan bütün ağabeylerimize dostlarımıza teşekkürler. :slm:

Geri