OYUN KUŞU PROFESÖRLERİNE

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ERDEKLİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 44
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Re: OYUN KUŞU PROFESÖRLERİNE

..........

..........

..........

Selamlar...

Sn. Aras Bey, konuyu başından beri tekrar tekrar okuyor ona göre yazıyorum. Hiçbir yazdığımın da başlıklar alakasız olduğunu düşünmüyorum. Tabiki görüş farklılıklarımız olacak, bu iş zevk işidir. Ne siz, ne de ben dahil kimse söylediklerinin kanun olduğunu iddia etmedi, sadece görüşlerimizi yazdık. Bu konuya da son kez yazıyorum. Sizin istediğiniz güzellikte kuşlar uçurmanızı dilerim....

performans58' Alıntı:
Selamlar...

Sn. Aras Bey, konuyu başından beri tekrar tekrar okuyor ona göre yazıyorum. Hiçbir yazdığımın da başlıklar alakasız olduğunu düşünmüyorum. Tabiki görüş farklılıklarımız olacak, bu iş zevk işidir. Ne siz, ne de ben dahil kimse söylediklerinin kanun olduğunu iddia etmedi, sadece görüşlerimizi yazdık. Bu konuya da son kez yazıyorum. Sizin istediğiniz güzellikte kuşlar uçurmanızı dilerim....

yanlış anlaşılmalar olabilir . ama bilgi yinede paylaşılır kimse kimsenin oyun zevkine tabir birşey demiyor ama bir standartı olması lazım yönetim bu konuda bir oylama sayfası acarsa sevinirimi.

..........

erdekli_krallar' Alıntı:
performans58' Alıntı:
Selamlar...

Sevgili dostum öncelikle iyi dileklerin için teşekkürler..Ben açtıgım konuda dedimki OYUN KUŞU bak tekrar söylüyorum OYUN KUŞU meraklısı TAKLACI MARDİN KUŞU degil oyun kuşu meraklısı biri gagaymış tırnakmış paçaymış önemsemez o kişi için önemli olan kuşun sadece oyununu ve soyunun devamlılıgıdır..Tabiki kimsenin zevkine karışamayız isteklerine sınır koyamayız ama bu işinde bir kanunu vardır yani..O kanunda OYUN KUŞU hastasıysan kuşun rengine degil oyununa bakmak geri kalan özellikleri artı olarak kabul etmek..Onun içinde ben oyun kuşu beslerim degipte oyun kuşunda gaga paça rengi arayan oyun kuşu besliyorum demesin bak bunun en güzel örnegi isminde saklı OYUN KUŞU bu kuşların ismi renk kuşu degil...İyi geceler size ve iyi dilekleriniz için teşekkürler aynı dilekler sizin içinde geçerli

Yazmayacağım dedim ama yanlış anlaşıldığımı düşündüğüm için yazma ihtiyacı hasıl oldu. Buna benzer başka konularda da daha önce yazdıkılarımdan da anlaşılacağı üzere, kuşun performansı benim için en önde gelir. Eğer yazdığım yorumlara bakarsanız bunu açıkça görebilirsiniz. Tabiki tercih etmediğim renk türevleri vardır ama oyunu bu kusurları kapatıyorsa görmezlikten gelebilirim.

Benim söylediğim yine geçerli, konu yeni bir mecraya kaymış durumda. Konu, "Oyun kuşunda renk kombinasyonu aranır mı?" sorusuna dönüştü. Oysa ilk çıkış noktası "kuşun fiziki özelliklerinden performansı hakkında değerlendirme yapılabilir mi? Yapabilen profesörler bunu bize de öğretsin" gibi bir konuydu. Bu konuda yine tekrar edeyim görüşlerimi. Evet kuşun fiziği (sadece renk kombinasyonları akla gelmesin, duruşu, kanat kuyruk yapısı, hareket karakteri vb.) %100 doğru olmasa da kuşun performansı hakkında bir fikir verebilir diye düşünüyorum. İlk yazımda buna bazı örnekler de vermiştim. (uzun boy - basketbol, Koca Yusuf - Kırat örneği) Ama bunun için gerçekten iyi bir tecrübeye ihtiyaç var. Bunun bende olduğunu da hiçbir zaman iddia etmedim, edemem de. Ama bizzat bu tecrübeye sahip birilerini tanıyorum. Tabi yine söyleyim fiziki özelliklerine bakarak kuşun kaç saat uçacağını, kaç sefere geleceğini, kaç mt. çıkacağını, kaç takla atacağını vb. kimse söyleyemez. Ama kuşun bu saydığım özellikler bakımından vasatın üzerinde olmasının kuvvetle muhtemel olduğunu (%100 değil dikkat!) söyleyebilecekler var bence. Tabiki kuş alırken, damızlığa ayırırken en doğru netice izleyerek elde edilir. Bunu kimse inkar edemez. Ama kuşu izleme imkanı yoksa kuşun fiziğinden de yorum yapmak zorunda kalınabilir. Netice de onu da getirip uçuracaksınız.

Sonuç olarak kuş işi biraz nasip, sabır, tecrübe, maddiyat, maneviyat gerektiren zorlu ve uzunca bir süreçtir. Herkese bu mücadelede başarılar dilerim...

..........

hemşehrim abim yazdıklarına kısmen katılıyorum ama şöyle bi genelleme yapamazsın oyun kuşunda kanundur renk aranmaz kim yazmış bu kanunu ben arıyorum renk derken ben şebapçıların aradıgı özellikleri kasdetmiyorum ki kınalı bi bozkirlim olsun paçaları kılıç olsun perçem gözleri kapasın ve 2o metre fişeklesinmi diyorum yooo
ben diyorum bi kuşu izlerim oyun olarak beni tatmin ettimi alırım elime bu kuş gökmü mesela benim kümesime girmesi için gagası beyaz başlayıp siyah bir akmayla sonlanmalı tırnakları full siyah olmalı diyorum buda benim kıstasım sen bunun dışında kalanı beslersin saygı duyarım ama ben beslemem afedersin ama kanunda kabul etmem
herkaesin kümesinde bi kıstas vardır bende de bu

..........

cümeleten selam ola kolay gele abiler,kardeşler,üstadlar forumda yeniyim arkadaşımın yazdığı maddeleri okudum ve yanlış anlaşılma olmazsa ufak bi ekleme yapayım eş alan erkek kuşlarda birkaç kere yaşadım anında oyun ve performansı dibe vuruyor.saygılar kolay gelsin...

ACEMİDE OLSAK SAYGI LÜTFEN !!!

formda usta acemi yok arkadaşım hepimiz paylaşım yapıyoruz dediginede sonuna kadar katılıyorum

erdekli_krallar' Alıntı:
valla kardeşim kusura bakmıcan ozaman kuş istedigi kadar iyi oynasın ama tırnakları alacalı ise kümese sokmayan birine ben sadece taklacı kuş besleyen derim oyun kuşu degil seninle dilimiz farklı uzlaşamayız kardeşim biz allah gönlünce kuşlar uçurmayı nasip etsin sana iyi geceler

selam bencede dilleriniz farklı kuş oyun için beslenirse renk bencede aranmaz ama oyunu bulunursa üstünede kostumu herkes ister. buda gerçek arkdaşın dediği bu sanırım hem iyi oynasın hemde ırkın bütün özelliklerini taşısın valla öylesini bulanın yada ucuranın kümesini kaldırmaları 1 ayı geçmez :=) bulduysanız sakın bence ucurmayın yada kırıklarını uçurun :=)

konunun başlığı profösör olunca herkes profosyonel olmuş yok arkadaş iyi kuşu bulmak adamın yıllarını alır deniyecen seyisliğini iyi yapacan ve seni tedavi edecek önce 4x4 kuş çıkartmak zor 4x3 bulursak yakalarsak devam kuş bu illa bi hata yapar hatasız kuş olmaz önemli olan az hatalısı saygılar

Selamlar
Bir polemik başlatmak için yazmadım diyorsun ama başlık bile bir polemik başlangıcı.Her kuş besleyen yerde anlarım desin anlamam desin yerde duruşuna paçasına ayağına kanadına kafasına bakar.Ona göre hoşuna gider gitmez.
Tabiki yerde bakarak bu kuş böyle uçar şöyle oynar diyemez kimsede müneccim değildir.Sadece oyunayan kuş seyretmişse veya kendinde oyun yapabilen kabiliyette kuşlar varsa o kuşu göz önüne alarak , benzeterek tahminde bulunur şekli şemali buna benziyordu diyerek.

Geri