merhaba, sayin kuscu hobidaslar.
Oyun kusu tuzugu tek olmali, bagbinda bende dusuncelerimi siz kuscu kardeslerimle paylasmak isterim.
bence bu birligin saglanmasi hem cok zor hemde cok kolay diye dusunuyorum.
1. kolay olan, cogunlugun hem fikir olup itiraz etmedigi olmassa olmazlar 8-10 anamadde etrafinda birligin saglanmasi detaylarin ise, bolgesel gelenege birakilmasi, ve birinci olan kusdan bahsedilirken hangi bolgenin tuzugune gore oldugu ifade edilmeli ve o kus kusbazlarin gozunde ona gore bir deger bulmali ve yargilanmali. cesitliligimiz zengiligimiz olmali, isteyen istedigi bolge tuzugune gore sekil bulan kusu bilerek ve taniyarak beslemeli........
2.zor olan, simdi diyelimki, bu tek tuzugu Ankara kusculuk gelenegine gore hazirladik ve kabul ettik, eeee simdi ne olacak, farkli bolgelerimizde gecmisten simdiyedek tasinan kusculuk kulturunu bir kalemde silip atacakmiyiz, sadece Ankara kus severlerin zevklerine gore hoslarina gittigi sekilde olan tek tip kusmu besleyecegiz seyredecegiz, cunku hepimizde biliyoruzki, oyun kuslarinda farkli farkli ucus ve oyun tertipleri var, ve kuslardaki bu tertipler bolgesel olarakta farkliliklar gostermekte, bu zenginligimizi yok mu edecegiz. bir ornek vermek istiyorum, sahsen ben alcak ucan kumesinin etrafinda ari gibi viz viz dolanan, oyuna girdigi zaman sessiz olan veya kiriksesli olan, fisek sesi olmayan kuslardan nefret ediyorum, diyelimki bir baska kuscuda bu hareketleri begeniyor hosuna gidiyor, eeeee ne yapacagiz ozaman bu sadace bir ornek, daha bunu cok cok cok cesitlendirebiliriz.
oyuzden ben derimki bu cok zor bir is, benim aciz hane fikrim, bolgesel tuzukler olsun, ve bizler bu tuzukleri bilelim, kuslarida bolgelerine gore degerlendirelim, isteyende istedigi bolgenin kusunu beslesin,ve zenginliklerimizi cesitliliklerimizi heba etmeyelim, dusunseniz ya dunya tek renk olsaydi ne kadar cirkin olurdu, renkler dunyayi ne kadar guzellestiriyor,ve yasama sevinci veriyor.
farkliliklarimiz zengiligimizdir, yeterki bizler birbirimize ve bizim gibi dusunmeyene bile saygili olmasini becerelim o zaman her sey daha guzel olur diye dusunuyorum,
saygilar, hakkinizi helal edin.