hayalet beyaz' Alıntı:
saygı değer kuşçu abilerim yaşıtlarım ve kardeşlerim yıllardır duyduğum ve her ortamda her kuşçunun kullandığı böyle kuşu kırarsan şöyle oynatırsın bunu tek başına oynatamassın iç içe gire gire köreldi kıracanki oynasın,bunlar kısa oynar kırdınmı uzatıyor buna benzer bir ton cümle ve konu duydum tartışma duydum biri bana dedinki şu kırma işini kırdınmı o dediğini yapacak garantisi varmı her kırılan kuş oynayacakmı her yeni eşleme yeni macera değilmi her kırdığımız ve oynamayan kuş pazarda orda burda kuş sisteminin içine katılarak sonraki versiyon kuşçular tekrar kırıp kendince bişey çıkarmaya çalışıp kuş ırklarını rezil hale sokmuyormu bunun doğrusunu tartışalım ve içinden almak isteyen doğru şeyleri alsın saygılar
Ben oyun kuşunun kırıldıkca gen havuzunun bozulacağına inananlardanım,onun için kırma yerine araya kan katma işine katılırım.
Ustalık nedir ?
Bir işi hakkıyla bilip yerine getirmek ve yaptığı işi bir adım daha ileri götürmektir.
Kuşçular arasında sağdan- soldan duyduğunu kendi fikriymiş,kendi görüşüymüş gibi satmayı maharet sayan komplekse kapılmış birçok kuşçuya ratlıyorum, onların bu yaptıkları sadece kendi komplekslerini tatmin edip kendilerine usta dedirtmekten hoşlanan küçük insanlardır, yaptıkları bu uygulama amatör kuşçuları yanlış yönlendirmekten başka bir işe yaramaz ve mevcut kuşlarında daha geriye gitmesine sebep olurlar.
Ben şahsen hangi kuşa,hangi kuşu eşlemeyi düşünüyorsam iki kuşunda artı ve eksisini tartar hangileri diğerinin açığını tamamlarsa öyle eşler veya araya katmaya karar veririm.
Mesela bir dişiye iki kardeş erkekten birisini eşlersin çıkan yavrular mükemmel olur,diğerini eşlersin çıkanlar karga olur ,işte kuşçulukta ustalık budur,buda tamamen tecrübe ve deneyimden kaynaklanır,diğeride aynen millipiyango gibi ya tutarsa ????????????????
KENDİLERİNİ USTA SANANLARA İTAF OLUNUR.......................