oyun kuşunu kırmak veya kan katmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hayalet beyaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
selım komur
Meslek
kamu
İlgi Alanı
Kediler
saygı değer kuşçu abilerim yaşıtlarım ve kardeşlerim yıllardır duyduğum ve her ortamda her kuşçunun kullandığı böyle kuşu kırarsan şöyle oynatırsın bunu tek başına oynatamassın iç içe gire gire köreldi kıracanki oynasın,bunlar kısa oynar kırdınmı uzatıyor buna benzer bir ton cümle ve konu duydum tartışma duydum biri bana dedinki şu kırma işini kırdınmı o dediğini yapacak garantisi varmı her kırılan kuş oynayacakmı her yeni eşleme yeni macera değilmi her kırdığımız ve oynamayan kuş pazarda orda burda kuş sisteminin içine katılarak sonraki versiyon kuşçular tekrar kırıp kendince bişey çıkarmaya çalışıp kuş ırklarını rezil hale sokmuyormu bunun doğrusunu tartışalım ve içinden almak isteyen doğru şeyleri alsın saygılar

:slm: Yazdığın yazıda baştan sona haklısın selim abi fakat günümüzde şöyle bi durum söz konusu insanlarımız iyi kuşların saklamakta ve piyasaya çıkarmamakta çıkarsa bile çok yüksek bi fiyat vererek kuşun satılmaması için elinden geleni yapmakta olaya yeni başlayan birisi açısından bakarsak eğer kuşçuluk konusunda çok fazla bi bilgisi olmayan birisi açısından bakarsak olaya yeni başlayan birisi kimden yardım alıcak kimden nasıl bi bilgi edinip uygulayacak bu bence çok büyük 1 ci sorun. 2 cisi diyelim yıllardır kuşçulukla uğraşan birine danışacak veya ondan kuş alacak yıllardır kuş besleyen birisi buna hiç bişey bilmiyor gözüyle bakıp kümesinde en beyenmediği 1 çift kuşu hediye edecek veya satacak veya hasta kuş vericek örnekleriyle çok karşılaştım.Böyle bi durumda zamanla bişeyler öğrenen yeni başlıyan birisi kime güvensin bu durumda kimden kuş alsın kimden gidip yardım istesin bişeyler öğrenmeye çalışsın etrafındaki insanlar bildiklerini kendine saklamaktaysa.Bu durumda yapacağı tek bişey var rastgele kafasına göre aldığı kuşları birbiri içinde eşleyerek bişeyler yapmaya çalışmak.Doğru bişey mi diye sorarsanız bana göre doğru bişey etrafındaki insanlar bildiklerini paylaşmayıp bir çok şeyi saklayıp yapıyolarsa.İnsanların en iyisini veya güzelini çıkarma çabasıda bu yönde doğru bana göre çünkü iyi kuşu kimse satmıyor veya kalkıpda birine hediye etmiyor.Bu yazdığım yazı kendini kuşçuyum diye avutanlara aslında.Bana göre asıl kuşçu bildiğini paylaşan ve elindekini esirgemeyip paylaşan insanlardır. görüşündeyim.SAYGILARIMLA OĞUZ

oguzhan_kasap' Alıntı:
:slm: Yazdığın yazıda baştan sona haklısın selim abi fakat günümüzde şöyle bi durum söz konusu insanlarımız iyi kuşların saklamakta ve piyasaya çıkarmamakta çıkarsa bile çok yüksek bi fiyat vererek kuşun satılmaması için elinden geleni yapmakta olaya yeni başlayan birisi açısından bakarsak eğer kuşçuluk konusunda çok fazla bi bilgisi olmayan birisi açısından bakarsak olaya yeni başlayan birisi kimden yardım alıcak kimden nasıl bi bilgi edinip uygulayacak bu bence çok büyük 1 ci sorun. 2 cisi diyelim yıllardır kuşçulukla uğraşan birine danışacak veya ondan kuş alacak yıllardır kuş besleyen birisi buna hiç bişey bilmiyor gözüyle bakıp kümesinde en beyenmediği 1 çift kuşu hediye edecek veya satacak veya hasta kuş vericek örnekleriyle çok karşılaştım.Böyle bi durumda zamanla bişeyler öğrenen yeni başlıyan birisi kime güvensin bu durumda kimden kuş alsın kimden gidip yardım istesin bişeyler öğrenmeye çalışsın etrafındaki insanlar bildiklerini kendine saklamaktaysa.Bu durumda yapacağı tek bişey var rastgele kafasına göre aldığı kuşları birbiri içinde eşleyerek bişeyler yapmaya çalışmak.Doğru bişey mi diye sorarsanız bana göre doğru bişey etrafındaki insanlar bildiklerini paylaşmayıp bir çok şeyi saklayıp yapıyolarsa.İnsanların en iyisini veya güzelini çıkarma çabasıda bu yönde doğru bana göre çünkü iyi kuşu kimse satmıyor veya kalkıpda birine hediye etmiyor.Bu yazdığım yazı kendini kuşçuyum diye avutanlara aslında.Bana göre asıl kuşçu bildiğini paylaşan ve elindekini esirgemeyip paylaşan insanlardır. görüşündeyim.SAYGILARIMLA OĞUZ

Burada kuşçuluk üzerine bir çok konular paylaşılmaktadır. takıldığınız konuları burada araştırırsanız görürsünüz. fakat bir kuşçu arkadaş yıllarca bilgi birikimini, emeğini ve parasını vererek ortaya güzel bir kuş çıkartıyorsa o kuşu hediye vermeye, satmaya, paylaşmaya mecbur değildir. emek vermeden, para harcamadan elde edilenlerin kıymeti bilinmez, yeni başlayanlar koşmadan önce emeklemeyi öğrenecek.sonra tay tay yapacak, sonra yürümeye başlayacak. öyle hazır lokmayı kimse kimseye vermiyor. bakın geçen gün bir yorum okudum. bir kardeşimiz derki benim kuşum fişeklesin, takla atsın ben zevkimi alayım varsın yakalansın diyor. işte bazı arkadaşların kendi bildikleri doğrular bana göre yanlış doğrulardır. bir kuş ne kadar güzel performans sağlarsa sağlasın uçtuktan sonra evini bulamıyorsa o kuşun benim kümesimde yeri yoktur.bu da benim doğrumdur.

metkor1961' Alıntı:
oguzhan_kasap' Alıntı:

Burada kuşçuluk üzerine bir çok konular paylaşılmaktadır. takıldığınız konuları burada araştırırsanız görürsünüz. fakat bir kuşçu arkadaş yıllarca bilgi birikimini, emeğini ve parasını vererek ortaya güzel bir kuş çıkartıyorsa o kuşu hediye vermeye, satmaya, paylaşmaya mecbur değildir. emek vermeden, para harcamadan elde edilenlerin kıymeti bilinmez, yeni başlayanlar koşmadan önce emeklemeyi öğrenecek.sonra tay tay yapacak, sonra yürümeye başlayacak. öyle hazır lokmayı kimse kimseye vermiyor. bakın geçen gün bir yorum okudum. bir kardeşimiz derki benim kuşum fişeklesin, takla atsın ben zevkimi alayım varsın yakalansın diyor. işte bazı arkadaşların kendi bildikleri doğrular bana göre yanlış doğrulardır. bir kuş ne kadar güzel performans sağlarsa sağlasın uçtuktan sonra evini bulamıyorsa o kuşun benim kümesimde yeri yoktur.bu da benim doğrumdur.

ARKADAŞLAR KİMİSİ İKİ KANAT BİR KUYRUK DEYİP KUŞ İŞTE VER BANADA YADA NE VARKİ GİBİ BASİTE İNDİRGEYİP OYUN KUŞUNU SIRADANLAŞTIRAMAZ KUŞ SAHİBİ İSTER HEDİYE VERİR Kİ VERİYODUR KENDİ DOSTLARINA HERKESE VERMESİ BEKLENEMEZ BURDA ÖNEMLİ OLAN GİTTİKÇE ÇENBERİN AÇILDIĞI OYUN KUŞUNI FAZLA BOZMADAN ÖZÜNE SADIK KALARAK SAKLAMAK VE İLERİYE TAŞIMAK KONUMUZ BUNUN HAKKINDA BİR CÜMLE ALACAĞIMIZ ÖĞÜT BELKİ 10 YILIMIZA MAL OLUR BİZLERE VE SİZLERE FAYDASI OLUR

metkor1961' Alıntı:
oguzhan_kasap' Alıntı:

Takıldığım konuları tabikide burdan öğreniyorum Zekeriya abeyim fakat anlatmak istediğimi yanlış anlamışsınız.Ben senelerce emek verip uğraştığı kuşu versin demiyorum.AMA (öleceğini bildiği bir kuşuda vermesi sizce doğrumu_?) diye sorarım.veya hasta olduğunu bildiği bir kuşu size durumunu söylemeden vermesi doğrumudur.? Bazı şeyler zamanla öğreniliyor fakat birşeyler bilenlerde paylaşması lazım bana göre.Yani hazıra elde edilen kuşların kıymeti bilinmiyebilir doğru.Benim takıldığım ve kızdığım nokta (HASTA ÖLECEK KUŞU BİRİNE HEDİYE ETMEK YADA AĞIR KUSURLU KUŞU BİRİNE HEDİYE ETMEK SİZE GÖRE DOĞRUMUDUR YALNIŞMIDIR_?)
bir kuş ne kadar güzel performans sağlarsa sağlasın uçtuktan sonra evini bulamıyorsa o kuşun benim kümesimde yeri yoktur.bu da benim doğrumdur.(BU YAZI GAYET AÇIK VE NET AYNI ŞEKİLDE BENİMDE İSTEDİĞİM BUDUR.PERFORMANSI TAM OLMAYA BİLİR AMA EVİNİ KAYBETMEZ.PERFORMANSI SÜPER OLUR UÇUNCA EVİNİ BULAMAZ.PERFONMANSI AZ OLANI TERCİH EDERİM.) SAYGILARIMLA OĞUZ.

kirma konusu biraz deneyim isidir size bir kac ornek vererek anlatayim olayi.hani derler ya bu kus cok taklaci yavrulari da on numara olacak diye biyolojiye dayanarak bunun bir sacmalik oldugunu acikca soyleyebilirim.Mesela C.Ronaldo nun babasinin da on numara topcu olmasi gerekirdi eger babadan gecseydi.kuslarda ise mesala takla atmaya elverisli kuslar vardir genel olarak kelebek denir.kelebeklerin vucutlari buna elverisli oldugu icin kuslar guzel oyun yapar.ama siz guzel bi kusunuzu hic antremana cikarmazsaniz alttan gelen yavrulari odun gibi kuslar elde ederseniz.kirma konusuna gelirsek irk elde edecegiz diyor bazi arkadaslar bu tamamen yanlis irk elde edebilmeniz icin alttan gelen kuslarin da anaya babaya benzemesi gerekir.biz buna damar diyelim.kuslari kirmanin mantigi mendel genetiginde genetik yonden tasiyici cekinik hasta kisinin evlatlarina bunu aktarmasini engellemek icin yapilan bi uygulamadir.kostum kuslarinda uygulamasam da oyun kuslarinda uygulamaya calisirim.takla atan kusun yavrusu takla atacak diye birsey yok eger oyle olsaydi usta denilen insanlarin yuzlerce kus bakacagini mi saniyorsunuz...kus isi biraz tecrube ve sans isi.tonlarca para verip aldiginiz kusun yavrulari hic oyun yapmayabilir..... kirma derken de badem ile bursanin kirilmasi gibi birsey anlasilmasin.kendi kumesinizdeki kus ile baska kumesten ayni irk farkli soydan gelen kusun kirilmasi. NOT:yazdiklarimin %20si tecrube %80i ise mendel genetiginden vb. biyoloji dersinden ogrendigim bilgilerdir.

oguzhan_kasap' Alıntı:
metkor1961' Alıntı:
oguzhan_kasap' Alıntı:

Takıldığım konuları tabikide burdan öğreniyorum Zekeriya abeyim fakat anlatmak istediğimi yanlış anlamışsınız.Ben senelerce emek verip uğraştığı kuşu versin demiyorum.AMA (öleceğini bildiği bir kuşuda vermesi sizce doğrumu_?) diye sorarım.veya hasta olduğunu bildiği bir kuşu size durumunu söylemeden vermesi doğrumudur.? Bazı şeyler zamanla öğreniliyor fakat birşeyler bilenlerde paylaşması lazım bana göre.Yani hazıra elde edilen kuşların kıymeti bilinmiyebilir doğru.Benim takıldığım ve kızdığım nokta (HASTA ÖLECEK KUŞU BİRİNE HEDİYE ETMEK YADA AĞIR KUSURLU KUŞU BİRİNE HEDİYE ETMEK SİZE GÖRE DOĞRUMUDUR YALNIŞMIDIR_?)
bir kuş ne kadar güzel performans sağlarsa sağlasın uçtuktan sonra evini bulamıyorsa o kuşun benim kümesimde yeri yoktur.bu da benim doğrumdur.(BU YAZI GAYET AÇIK VE NET AYNI ŞEKİLDE BENİMDE İSTEDİĞİM BUDUR.PERFORMANSI TAM OLMAYA BİLİR AMA EVİNİ KAYBETMEZ.PERFORMANSI SÜPER OLUR UÇUNCA EVİNİ BULAMAZ.PERFONMANSI AZ OLANI TERCİH EDERİM.) SAYGILARIMLA OĞUZ.

OĞUZ KUŞU VEREN KİŞİNİN AHLAKIYLA ORANTILI BİR DURUM SÖYLEDİĞİN KONU BURDA KUŞ VERMEK DEĞİL YANİ VARYA BİR DEĞİM BALIK DEĞİL BALIK TUTMAYI ÖĞRENMEK BURDA ONU YAPARSAK DAHA FAYDALI OLUR

halilkursat96' Alıntı:
kirma konusu biraz deneyim isidir size bir kac ornek vererek anlatayim olayi.hani derler ya bu kus cok taklaci yavrulari da on numara olacak diye biyolojiye dayanarak bunun bir sacmalik oldugunu acikca soyleyebilirim.Mesela C.Ronaldo nun babasinin da on numara topcu olmasi gerekirdi eger babadan gecseydi.kuslarda ise mesala takla atmaya elverisli kuslar vardir genel olarak kelebek denir.kelebeklerin vucutlari buna elverisli oldugu icin kuslar guzel oyun yapar.ama siz guzel bi kusunuzu hic antremana cikarmazsaniz alttan gelen yavrulari odun gibi kuslar elde ederseniz.kirma konusuna gelirsek irk elde edecegiz diyor bazi arkadaslar bu tamamen yanlis irk elde edebilmeniz icin alttan gelen kuslarin da anaya babaya benzemesi gerekir.biz buna damar diyelim.kuslari kirmanin mantigi mendel genetiginde genetik yonden tasiyici cekinik hasta kisinin evlatlarina bunu aktarmasini engellemek icin yapilan bi uygulamadir.kostum kuslarinda uygulamasam da oyun kuslarinda uygulamaya calisirim.takla atan kusun yavrusu takla atacak diye birsey yok eger oyle olsaydi usta denilen insanlarin yuzlerce kus bakacagini mi saniyorsunuz...kus isi biraz tecrube ve sans isi.tonlarca para verip aldiginiz kusun yavrulari hic oyun yapmayabilir..... kirma derken de badem ile bursanin kirilmasi gibi birsey anlasilmasin.kendi kumesinizdeki kus ile baska kumesten ayni irk farkli soydan gelen kusun kirilmasi. NOT:yazdiklarimin %20si tecrube %80i ise mendel genetiginden vb. biyoloji dersinden ogrendigim bilgilerdir.[/quo

Ben kelebeklerin takla attığını hiç görmedim. Eğer takla atan kelebek-saya varsa onlar ırkı bozulmuş kuşlardır. ha sayaların göt oturduğunu çok gördüm. bu göt oturmaya iç anadolu da bel kırma derler ki taklacı besliyen komşumdaki kuşlarda da görmekteyim.bu göt oturma da daha çok eşi ile uçurulduğunda, enseye düştüğünde bazı sayalar arada yaparlar ki bu sayalar da saya besliyenler tarafından elden çıkarılma yoluna giderler.(kanadı tutuklarda daha çok görülür). fakat ne hikmetse kelebeklerde hiç göt oturma olayına şahit olmadım.
şimdi mendel genetiğini bir kenara bırakın. elinizdeki performansı bilinen kuşa, performansı bilinen ve gözlenen kuşlarla eşleşme yoluna gitmek her zaman doğru yoldur. fakat benim zamanım çok derseniz çok zaman kaybetmiş olursunuz ki geçmiş zaman telafi edilemez.Bakın bazı arkadaşlarımız performansı güzel kuşlarını bu sitede olsun, facebook ta olsun videoya çekip yayınlıyorlar. ve bazı arkadaşlarımız fiyat veriyorlar bazıları şöyle olsaydı diye yorum yapıyorlar, bazılarıda maşaallah diyorlar. bizim amacımız nedir. performansı güzel olan kuş üretip uçurmaksa, anne ve babayı performansı güzel olan kuşlarla eş etmek. kümesinde performans kuşun yoksa, o kuşlardan performans kuşu çıkartmak hayel olur. şimdi taklacı besliyenler ilk önce taklacı ırkının performans özellikleri nedir, neler önemlidir, olmazsa olmazı nelerdir bunu öğrenecek.bu yolda adımlarını atacak. Ben saya ve kelebekçiyim. Bizlerde çok sert oynayan, yere düşen kuşların sertliğini almak için daha ağır, yumuşak oynayan kuşlarla eşleştirme yoluna giderizki yavrularındaki sertlik kaybolsun diye. fakat ne hikmetse bu oynama olsun, oyuncu kuşlarda olsun herkesin sevdiği, zevk aldığı stiller farklı olunca, farklı oynama ve oyun sitilleri ortaya çıkmakta. mesela burada bir kardeşimiz bir video atmış derki ben böyle kuş arıyorum. videoyu incelediğimde kuşda oynama namına hiç bir şey yok. çok değişik bir şekilde uçarak yere düşüyor. sanki kuş havada ölmüş, yada ölmek üzereymiş gibi havadan yere inişi vardı. fakat genç kardeşimiz beslediği veya besleyeceği ırkın uçuş sitilini veya performanslarını bilmediği için bu şekildeki kuşun peşine düşüyor. Mendel genetiğinden anlamamda, inanmamda benim şahit olduklarım benim için önemlidir. Ege liler Erzincan dan, Yozgat tan saldıkları ve 1.olan postların yavrularına neden binlerce TL.istiyorlar, ve satın alıyorlar gözü gibi bakıp aldıklarının yavrularını yarışa sokuyorlar.Bence her kuçşu, kuş beslerken, beslediği kuşun kendi ırkının performansının üstün özelliklerini taşıyanlardan edinme yoluna gidilmelidir.

kelebegi oraya yanlis yazmisim taklaci itk olacak dikkat ederseniz para yarismayi kazanan kusa verilir yavrusuna degil.

abi bu arada kusun inisi falan anatomisi ile alakali sen sevdigin anatomideki kuslari birlestiriyorsun ve kendi stiline uygun kuslar elde ediyorsun.postada ise olay farkli ondada yapisina bakilir kusun.kuslar oncelikle sartlara uygun olacak yani yavrular ama onda da bi garanti yok!ben sadece takla atan bi kusun yavrusu taklaatacak diye bi sart yok diyorum.sen nasil anlamak istiyorsan oyle anla abi.oyunlu kusun yavrusu oyun yapicak diye bi kural yok bunu sizin bnden daha iyi bilmeniz lazim.ben sadece bi veletim siz bildiginiz yolda ilerleyin.hani cok az insan vardir yavrusunu alan buyuk para verip odullu kusun yavrusunu alan.POSTADA İSE BUYUK KUS GERİ DONECEGİ İCİN ALİNMAZ Bİ UMİT DEYİP YAVRUSU ALİNİR.

halilkursat96' Alıntı:
abi bu arada kusun inisi falan anatomisi ile alakali sen sevdigin anatomideki kuslari birlestiriyorsun ve kendi stiline uygun kuslar elde ediyorsun.postada ise olay farkli ondada yapisina bakilir kusun.kuslar oncelikle sartlara uygun olacak yani yavrular ama onda da bi garanti yok!ben sadece takla atan bi kusun yavrusu taklaatacak diye bi sart yok diyorum.sen nasil anlamak istiyorsan oyle anla abi.oyunlu kusun yavrusu oyun yapicak diye bi kural yok bunu sizin bnden daha iyi bilmeniz lazim.ben sadece bi veletim siz bildiginiz yolda ilerleyin.hani cok az insan vardir yavrusunu alan buyuk para verip odullu kusun yavrusunu alan.POSTADA İSE BUYUK KUS GERİ DONECEGİ İCİN ALİNMAZ Bİ UMİT DEYİP YAVRUSU ALİNİR.

Konun dağılmamasını rica ediyorum Halil Kardeşim.
Bu konunun oyun kuşu yetiştiriciliğinin en hassas konularından biri olduğuna,bilenlerin bilgisine ihtiyacımız olduğuna inanıyorum.
Yoksa iki satırda bir biraz Mendel biraz Olasılık yazacak lise bilgisi hepimizde var...
Evvela,okumak sonra yazmak gerekir diye düşünüyorum.

Konu dagildikca yerimizde sayariz sahsen ben dagilmasin diye ugrasirim ama genc ve daha cok yoluolan arkadaslar sizlere tavsiyem kusculukta en onemli yontemler fikirler ve konular bu eşleme olayidir ve dinleyip konu kapmaliyiz her bilgisi olan abimizi

Vala bana gercek damardan bi cift kus bulsam butun kuslari birakip o damardan giderim ama onu bulamiyorum isde

Selim beyin actigi konu gercekten güzel ve bir okadarda önemli bir konu oyun kusunu kirma yada yeni kan ekleme haricinde dogru esleme yapilmasi sonucunda daha pozitiv sonuclar alinabilinir bununda ön evreleri vardir bunlari kisaca tanimlarsak eslenecek kuslari nekadar taniyoruz? hangi özeliklere sahip? oyun yapinca eksik yönleri nelerdir? bütün bu sorularin cevabini bulmak lazim bunuda bilmek icin elimizdeki kuslari yavrulugundan tutalim taki yumurta ve yavru görene kadar gecen sürede ucurup iyi bir takip sonucu analiz edebiliriz vardigimiz sonuca göre eslemek daha dogru olur. Tabiki iyi iki kustan mükemmel yavru düsecek diye bir kayde yok ama bilincli bir ciftlestirme herzaman rastgele ciftlestirmekten daha iyi sonuc alinabilinir istisnalar haric. saygilar

Kusun Tüyü Kuscunun Yalani bitmez!!!

Sidar beye katiliyorum ve bu nedenle actim konuyu esleme konusunada bilgi ve tecrube sahibi olan beyler buyrun paylasima

bu ve benzeri baslıklar kus esleme aynı soyu devam ettirme gibi degişik adlarla tartısıldı tabi yinede yetişecek olanlar için anlatılmalı ama yetişecek vede yukarda yazan çok küçük kardeslerimizde önce okumayı takip edebilmeyi ögrenmeyi bilebilmeliler hala çok çok tecrübelilerinde hala bilemedikleri var iken her konuya atlamamaları gerek bu ugras zor iş kus esleme ise bir baska zor iki es edilen secerelerini gördügünüz birbirlerinin eksiklerini tamamlayacagına ihtimal verdiginiz eslemede bile olacak tutacak garantisi zaten yok ya tutarsa eslemeye bilebilmek kadar sansın da çok çok önemi var esleme yapılırken kişinin esleyecegi kusun geriye dönük secerelerinide bilebilmesi gerek çünkü bilinmeyen iki iyiyi eslediginizde iki kus eslendigi sanılmasın en az 10 kus eslemiş oluyorsunuz ana baba ebe dede kendileri vs derken geriye dönük bütün olasıkları oyun ve renk ve olumsuz hatalar olarakda vermesi kacınılmaz esleme bilinen kuslarla yapılmalı kusların secereleri iyi takip edilmeli dir eslemede olmus diyebilmek için yukardaki anlatımlarımdan sonra olmus demek daha katılması gereken olup olmadıgı degil çıkarılmaması gerektigi zaman olmus demekdir
alınan uçurulup görülen 10 yavrudan 5 6 sı olmus digerleri olmamıssa yinede basarılmıs istenilene ulasılmıs olamayız
ha deyince olacak bir sey zaten degil

zaman sabır seceresi bilinen kus iyi takip vede sans gereklidir
KIRMAK YADA KAN KATMAK ise ya dahada iyisini aramak için yada aynı kan yani aynı nesil kusların içiçe girmesiyle olusan olumsuzluklarda kanı rahatlamak için yapılanlardır ama bana göre aynı nesil yani tek kan kus besleyenlerin dısardan kus katmaları gerekmez ben ihtiyaç duymadım çünkü yetinebilenler için kan katmaya ihtiyaç olmamalı aynı kan kuslarla dısardan kus katmadanda devam edebilmek seceresini korumak mümkün kuslarını tanıyan bilen ler ihtiyaç duymamalı benimki görüş tabiki ama kişiler daha iyisi daha bol taklalısı daha mesafelisi diyebilirler unutulmamalıki her seyin fazlası zarardır eldeki bilinen altından gelen devamlılıgı olan kuslara sahip olanlar mükemmele sahiptirler kıymetini bilmeliler aranmamalılar sonrada ah vah dememeliler
saygılar

Bence kuşların oyununa fiziğine göre tahminen kırma yöntemi doğru olan, denemeden uğraşmadan nasıl doğrusunu uçuracağın kuşu bulucaksınki. Kimisi yavru geç sökülüyo diye kırar kimi uzatması için kimi dalışı için kimi rengi için vs vs kuşçulukta olması şart olan bişey diye düşünüyorum zaten beğendiğin damarı yakalayınca neden kırasın bidaha ?

SELİM kardeşim ,bakın ANKARA lı bazı abiler,ustalar nasıl kırıyorlarmış kuşu...atışlı kuş çıkarmanın yöntemi.... :ckmk: :ckmk: :ckmk:

gönderen hüseyin turan » 23 Mayıs 2013 21:01

SELİM kardeşim ,bakın ANKARA lı bazı abiler,ustalar nasıl kırıyorlarmış kuşu...atışlı kuş çıkarmanın yöntemi....
http://www.youtube.com/watch?v=HQyhqVL0zto

adı gecen altın kafesin sahibi mehmet agabeyi tanırım ulus halin altında yıllardır kus satar kuslara ilaç yapar tedavi etmeye çalısır ettigide söylenir hatta ve hatta çalısmıs oldugum ank ünv veteriner fakültesinede ilaç yaptıgı söylenir kendi agzındanda duymusum dur yukarda hüseyin kardesimizin attıgı videoda söylenenleri mehmet agabeyin kendi agzındanda duymusumdur yapmıs oldugu dogrudur degildir mehmet bey böyle inanmıs böyle anlatmıs zaten hepimiz olarak bu çatı altında ortak bir dogruda bulusamadıgımızdan arayıslar hep sürer oda o kişinin kendi dogrularıdır buradaki söylemim yanlıs anlasılmasın kimseye deildir kimseyede taraf degilimdir haddim de degildir simdi istanbuldan bir arkadasımız yıllarını vererek emek ve stresiniş yasayarak her türlü fedakarlıga katlanarak çok çok kaliteli hatta mükemmel kus yetiştirmiş olsa bu kuslarda türkiye çapında nam salsa her kesim olmasada pek çok kişiler bu kusladan sahiplenmek isteseler bizlerde buradan desekki İSTANBUL lulartürkiyenin en kaliteli kuslarını yetiştirmişler helal olsun masallah desek o kusları yetiştiren kişi oradan yani istanbuldan demezmiki neden istanbullular kardesim bu kuslar benim emegim kimsenin bunların üzerinde hakkı emegi yok neden tüm istanbullulara mal ediyorsunuz dediginde çok çok haklı degilmidir haklıdır bunları ankarada oldugum yada taraf oldugum sanılmasın kesinlikle öyle bir niyet tasımıyorum bu yapılanında tüm ankaralılara yakıstırılmasıda yanlısdır bütün ankaralılar bu sekilmi kus esliyor bir ata sözünde diyorki
en yükseklere kartallarda yılanlarda çıkabilir biri süzülerek biri sürünerek

e simdi ankarada olarak bu arkadas bu sekil kendince dogru bulup inandıgı bir seyi anlatmıs videoda paylasmıs
buradan çıkıpta bir kişinin kendince dogrularını anlatmasını ve bunu bir sekilde tüm ankaralılara maletmek ne kadar dogru varın cevabını siz verin yıkıcı olmakda üzerimize yok yapıcı olmayı daha çok basarabildigimiz sürece iyi seylere sahip olabiliriz gecen bir baslık açmısdım /// kusu kuscuyu kusculugu// yorumlamak elestirmek diye kusculugu kusu elestirelimde kuscuyu elestirmek kimsenin haddi olmamalı diyenler oldu onlarda kendilrince haklı olabilirler ama ben kendim olarak bu sekil düşünceleri hep elestiririm beni de kuslarımıda kusculgumuda eksikler yanlıslar yanlıs anlamalar yada anlatmalar olursa her kes elestirebilirler bu bana farkında olamadan sarfettiklerimi gözden kacırdıklarımı yanlıslarımı bilemediklerimi ögretir ve beni mutlu eder yanlıslarım oldu ise af ola

bu baslıga gençlerin faydalanacagı tecrübelerin akatırılması daha mantıklı olabilir gençler daha güzel seyler ögrenebilir

saygılar

Muharrem abi ben ankara kuscusu falan bisey demedim basligida hem ogrenmek hem faydali olmak icin actim bahsi gecen linki ben atmadim linki veren huseyin beydi sanirim bu nedenle sitemin banami pek anlamadim

hayalet beyaz' Alıntı:
Muharrem abi ben ankara kuscusu falan bisey demedim basligida hem ogrenmek hem faydali olmak icin actim bahsi gecen linki ben atmadim linki veren huseyin beydi sanirim bu nedenle sitemin banami pek anlamadim
yok yok selim kardesim zaten hüseyin kardesim özelden yazmıs bana :tamam:

şimdi arkadaşlar kuş nası kırılır anlatalım inş, yalnız bu mendelle mendille kanuna göre tam değil, şimdi yaşamış olduğum tecrubelerime göre anlatayım.. 1.elimizde bir çifrt sert oyunlu kuş var diyelim bunları birbirine vurunca çıkan yavrular emin ol sefere girerken yavrular sapıtacaktır 90 derece değil yanlamasına ne dek gelirse öyle sefere girer ve düzen tutmaz
2.. oyun bozmuş kuşdan herzaman iyi yavru çıkar, ama oyunu esnek olan sert olmayan sefersiz kuşla kırılırsa.. zaten oyun bozma nedeni sık ve sert çok fazla kırılmış soydan geldiği için oyun bozar ve bir anda boşa çıkar.. piskolojikmende etkilenen kuşlarda oyun bozar ama bu konuyla ilgili değil. gelelim esas konuya.. 3..eğer bir çift kuşdan enk uyumluluğu iyi ve şekli iyi yavru verirse [ yani aynı renk] oyun şekli mükemmelse işte yavrunun bir sonraki alt yavrusuda aynı renk ve oyunluysa böyle devam ederse devamlı bu soy kuşu olur bu kuşun yavrusu başka renkler verirse olmaz 300 yavrunun 300 de aynı olacak bende birzamanlar çorum çıplağı arap vardı, bu kuşu sefersiz arap akkuyrukla kırdım başka kuşcular benle alay etmişlerdi ama sıvama paça gökbenekli akkuyruk yavru aldım ve oyununuda mahalle uzaktan seyrederdi dişinin soyunda oyun vardı. her kırışta yavru farklı çıkıyorsa herseferinde bu kuş ya nanaya ya babaya bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete..... kırılan kuşta mutlaka renk uyumluluğu olmalı kuşların birisi mutlaka esnek ve lastik top gibi olmalı havada yay gibi falsolu uçmalı ..... şimdilerde vur sert oyunluyu daha iyi olsun diye elinde ne var arap ve beyaz kır sert e vur sert e soydan gelen ala kırkanat uçarken 1 saat te bir sefer yapsın sıka girsin sıktan çıkınca sağ sola düşşün 3 metre ancak oynasın bir çift besle ama tam besle.... mesela türker beyin karakanatları hep aynı işte bu mesela soy kuşu gerekirse ankaralı abinin videosundaki gibi kuşun soyunu rezil etmektense yabaniye vur daha iyi bence benim görüşlerim tecrubem bu.. selamlar herkese

hayalet beyaz' Alıntı:
saygı değer kuşçu abilerim yaşıtlarım ve kardeşlerim yıllardır duyduğum ve her ortamda her kuşçunun kullandığı böyle kuşu kırarsan şöyle oynatırsın bunu tek başına oynatamassın iç içe gire gire köreldi kıracanki oynasın,bunlar kısa oynar kırdınmı uzatıyor buna benzer bir ton cümle ve konu duydum tartışma duydum biri bana dedinki şu kırma işini kırdınmı o dediğini yapacak garantisi varmı her kırılan kuş oynayacakmı her yeni eşleme yeni macera değilmi her kırdığımız ve oynamayan kuş pazarda orda burda kuş sisteminin içine katılarak sonraki versiyon kuşçular tekrar kırıp kendince bişey çıkarmaya çalışıp kuş ırklarını rezil hale sokmuyormu bunun doğrusunu tartışalım ve içinden almak isteyen doğru şeyleri alsın saygılar

Ben oyun kuşunun kırıldıkca gen havuzunun bozulacağına inananlardanım,onun için kırma yerine araya kan katma işine katılırım.

Ustalık nedir ?

Bir işi hakkıyla bilip yerine getirmek ve yaptığı işi bir adım daha ileri götürmektir.
Kuşçular arasında sağdan- soldan duyduğunu kendi fikriymiş,kendi görüşüymüş gibi satmayı maharet sayan komplekse kapılmış birçok kuşçuya ratlıyorum, onların bu yaptıkları sadece kendi komplekslerini tatmin edip kendilerine usta dedirtmekten hoşlanan küçük insanlardır, yaptıkları bu uygulama amatör kuşçuları yanlış yönlendirmekten başka bir işe yaramaz ve mevcut kuşlarında daha geriye gitmesine sebep olurlar.

Ben şahsen hangi kuşa,hangi kuşu eşlemeyi düşünüyorsam iki kuşunda artı ve eksisini tartar hangileri diğerinin açığını tamamlarsa öyle eşler veya araya katmaya karar veririm.

Mesela bir dişiye iki kardeş erkekten birisini eşlersin çıkan yavrular mükemmel olur,diğerini eşlersin çıkanlar karga olur ,işte kuşçulukta ustalık budur,buda tamamen tecrübe ve deneyimden kaynaklanır,diğeride aynen millipiyango gibi ya tutarsa ????????????????
KENDİLERİNİ USTA SANANLARA İTAF OLUNUR.......................

Ben videodaki abiye pek inanmadım ne yalan söylim

cevdet özbayer' Alıntı:
hayalet beyaz' Alıntı:

Ben oyun kuşunun kırıldıkca gen havuzunun bozulacağına inananlardanım,onun için kırma yerine araya kan katma işine katılırım.

Ustalık nedir ?

Bir işi hakkıyla bilip yerine getirmek ve yaptığı işi bir adım daha ileri götürmektir.
Kuşçular arasında sağdan- soldan duyduğunu kendi fikriymiş,kendi görüşüymüş gibi satmayı maharet sayan komplekse kapılmış birçok kuşçuya ratlıyorum, onların bu yaptıkları sadece kendi komplekslerini tatmin edip kendilerine usta dedirtmekten hoşlanan küçük insanlardır, yaptıkları bu uygulama amatör kuşçuları yanlış yönlendirmekten başka bir işe yaramaz ve mevcut kuşlarında daha geriye gitmesine sebep olurlar.

Ben şahsen hangi kuşa,hangi kuşu eşlemeyi düşünüyorsam iki kuşunda artı ve eksisini tartar hangileri diğerinin açığını tamamlarsa öyle eşler veya araya katmaya karar veririm.

Mesela bir dişiye iki kardeş erkekten birisini eşlersin çıkan yavrular mükemmel olur,diğerini eşlersin çıkanlar karga olur ,işte kuşçulukta ustalık budur,buda tamamen tecrübe ve deneyimden kaynaklanır,diğeride aynen millipiyango gibi ya tutarsa ????????????????
KENDİLERİNİ USTA SANANLARA İTAF OLUNUR.......................

Cevdet bey sanırım bugüne kadar yavru almış büyütmüş sökmüş oyun kuşu besleyen herken kırınca havuzun bozulabileceğini her kuşu birbirine vurunca iyi kuş çıkmadığını bir kardeşe vurduğunda oynamayıp diğerinde oyunu farklı olabildiğini yaşamış tecrübe yapmıştır fakat burdaki ustalık işte o ince ayrıntıda siz yaşınız itibariyle daha tecrübelisiniz size soralım gençler bilgilensin bizle birlikte bir dişiyi iki erkek kardeşine vurunca ayrı şekilde ne sebeple yavru verebilir neden farklılıklar olur hangi noktalara bakarak doğru kardeşe eşlenir ?

Geri