oyun kuşunu kırmak veya kan katmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hayalet beyaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
ben bu kardeşi kardeşle veya alt yavruyla çaprazlama kırma olayında yaşanmış bi örnek veriyim.. burda kuş vesilesiyle bir komşuyla tanıştık elinde aynı soydan kuşlar vardı oda başkasından bir çift alıp çoğaltmış kuşların biri çok iyi kardeşi sersem. alt yavru kardeşi çok uçuyor 1 saate 1 sefer yapıyor,, bir alt yavrusu çok iyi .. kardeşi oyun bozmuş ben diyor böyle kırarak deniyerek iyi kuşu bulacam dedim bulamassın çünki anası iyise babası nasıl veya dedesi soyda bir düzensizlik varki imkanı yok düzene girmez dediğim şekilde bütün soyu elden çıkardı buna kan katsanda yine aynı kan içerde genlerde olacak............. önemli olan sabit geni aktaran iyi kuş bulmak ben çocukluğumda hatırlarım topal apo isminde bi abimiz vardı çok iyi bir arap ve bir beyazı eşleyşip birsürü yavru almıştı yavruların biri arap biri beyaz atardı kesinlikle ala vermezdi iyi kuş almak isteyenler bağya bi para verip ondan alırdı.. alan herkesde menmun kalırdı önemli olan direkt kuş kendi genini aktarması lazım ON KERE BİR ON 7 KERE 1...7 GİBİ GUŞ KENDİ GENİNİ YÜZDE 5 KADAR HATTA HİÇ KATMADAN ESAS MEMNUN KALINAN DAMARI "AKTARMASI SORUNU YAŞANIYOR bence önemli olanda kan katmadaki mantık budur bilinçli veya bilinçsiz uygulanıyor zaten bunu... sıfır gen kuşu bulmakta şansa kalmış mesela vur yabani kuşa erkek oyunluyu eğer yavruya dişi yabani direk babanın genlerini aktarma özelliğine sahipse altdan gelenler hep oyunlu çıkar hepsi aynı olur bence

Kargadan kuş,azmandan şampiyon çıkar, ama ikisininde altından yavru çıkmaz !!!!!!!!

Talebe Cevdet

cevdet özbayer' Alıntı:
Kargadan kuş,azmandan şampiyon çıkar, ama ikisininde altından yavru çıkmaz !!!!!!!!

Talebe Cevdet
Cevdet bey bir õnceki sayfadaki size sorumu okudunuzmu cevaplarsaniz sevinirim

hayalet beyaz' Alıntı:
cevdet özbayer' Alıntı:

Talebe Cevdet
Cevdet bey bir õnceki sayfadaki size sorumu okudunuzmu cevaplarsaniz sevinirim

Cevdet bey sanırım bugüne kadar yavru almış büyütmüş sökmüş oyun kuşu besleyen herken kırınca havuzun bozulabileceğini her kuşu birbirine vurunca iyi kuş çıkmadığını bir kardeşe vurduğunda oynamayıp diğerinde oyunu farklı olabildiğini yaşamış tecrübe yapmıştır fakat burdaki ustalık işte o ince ayrıntıda siz yaşınız itibariyle daha tecrübelisiniz size soralım gençler bilgilensin bizle birlikte bir dişiyi iki erkek kardeşine vurunca ayrı şekilde ne sebeple yavru verebilir neden farklılıklar olur hangi noktalara bakarak doğru kardeşe eşlenir ?
Kullanıcı avatarı
hayalet beyaz

ZOR SORU SELİM KARDEŞ...500,000 LİK SORU... :heyo:

kuşun genlerine bakarak eşleşme yapılır en doğrusu bu oyunlu kuştan gen örneği alınır vurulacsak eşe bakılır ona göre kırılır

Ankarali sen bu i§te fonemensin tek gecerim seni

merhaba. konu güzel paylasım ve fikir alışverişi açısından yararlı. bu tür konuların uzun uzun tekrar tekrar paylasılması gerek. bende kendi fikirlerimi yazayım . öncelikle kuş aramaya baslamadan uçurmayı öğrenmek gerekir. önce seyislik öğrenilecek bu işin felsefesi kavranacak yetiştiricinin sabrı kabiliyeti sınanacak yani çıraklık evresi atlatılıp kalfa olunacak. uçurmayı öğrendikten sonra zaten sabrınızı azminizi birileri görüp takdir edecek all şu kuşları uçur diyecektir. oyun kuşunda kırmaktan ziyada damızlık seçimini biilmek gerekir. aynı kanda olsa her kuş birbirine vurulmaz. kuşu öncelikle uçurmak havada görmek esastır. kanat kuyruk değiştirip. ekeliğiindede oyun bozmaması önemlidir. taban ve bağlama takllası önemlidir. taban takla her kuşta olmaz ancak bağlama taklası damızlıkta mutlaka aranmalıdır. damızlık kuş birdefa bile taklasız konmaz. tüy kalitesi yüksek olur. kanat açmaz. 1yıl makaslı kalsa bile kanat verdinmi uçumuna kaldığı yerden devam eder. damızlık kümesine giriş kriterleri nekadar yüksekse sonuç okadar zor elde edilir ancak bir okadarda iyidir. kırmak kan katmak ileri. düzey deneyiim gerektiren bir konudur deneyimsiz kişilerce yapıllması kardan çok zarar getirir. sırf üretmiş olmak için kuş üretmemek gerekir. bir kuşun kkuş olup ollmadığını 1senede anlarsınız 1sabah 1 akşam uçursanız düzenli. olarak iki kuş uçurursunuz yani iyi bir kuşçuya senede 2 bilemedin 4yavru lazımdır. o halde bu üretim merakı nedir anlayamıyorum. ayrıca 1 takım kuşa artısıyla eksisiyle inanıp ömür boyu hizmet edin 10 sene sonra bugün beğenmediğimiz kuşlarıda arayacağız. eskiye özlem yerine günümüzdekini bozmadan yarına nasıl taşırız bunuda. düşünmek gerek:-)

Geri