ankara kuşcusu
Üye
- Ad Soyad
- serkan karahan
- Meslek
- kurye
- İlgi Alanı
- Kediler
ben bu kardeşi kardeşle veya alt yavruyla çaprazlama kırma olayında yaşanmış bi örnek veriyim.. burda kuş vesilesiyle bir komşuyla tanıştık elinde aynı soydan kuşlar vardı oda başkasından bir çift alıp çoğaltmış kuşların biri çok iyi kardeşi sersem. alt yavru kardeşi çok uçuyor 1 saate 1 sefer yapıyor,, bir alt yavrusu çok iyi .. kardeşi oyun bozmuş ben diyor böyle kırarak deniyerek iyi kuşu bulacam dedim bulamassın çünki anası iyise babası nasıl veya dedesi soyda bir düzensizlik varki imkanı yok düzene girmez dediğim şekilde bütün soyu elden çıkardı buna kan katsanda yine aynı kan içerde genlerde olacak............. önemli olan sabit geni aktaran iyi kuş bulmak ben çocukluğumda hatırlarım topal apo isminde bi abimiz vardı çok iyi bir arap ve bir beyazı eşleyşip birsürü yavru almıştı yavruların biri arap biri beyaz atardı kesinlikle ala vermezdi iyi kuş almak isteyenler bağya bi para verip ondan alırdı.. alan herkesde menmun kalırdı önemli olan direkt kuş kendi genini aktarması lazım ON KERE BİR ON 7 KERE 1...7 GİBİ GUŞ KENDİ GENİNİ YÜZDE 5 KADAR HATTA HİÇ KATMADAN ESAS MEMNUN KALINAN DAMARI "AKTARMASI SORUNU YAŞANIYOR bence önemli olanda kan katmadaki mantık budur bilinçli veya bilinçsiz uygulanıyor zaten bunu... sıfır gen kuşu bulmakta şansa kalmış mesela vur yabani kuşa erkek oyunluyu eğer yavruya dişi yabani direk babanın genlerini aktarma özelliğine sahipse altdan gelenler hep oyunlu çıkar hepsi aynı olur bence