ÖZELEŞTİRİ.......

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Murat Eralp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 909
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Murat Eralp
Meslek
memur
İlgi Alanı
Balıklar
Bu konuyu nereye açacağımı bilmediğim için alanım olan dolapçı sayfasında paylaştım.
Tüm kuş sever arkadaşların dikkatine.Ben güvercin alım satımı yaparım.Bazen kümes alırım bazen rakam bana uygun gelirse tek tek te kuş almışlığım ve satmışlığım vardır.Evet bu işi yaparken başlarda bir kaç insana itimat ederek onların sözleri ile gönderi yaptığım bir kaç kişi bu yüzden mağdur oldu.Yani beklentilerinin dışında çıktı hayvanlar ki onlar yerden göğe kadar sitem etmekte haklıydı.Yanlız anladımki ve daha sonra yaptığım şu oldu kuşu kimden aldıysam ve hayvan neyse onu söyledim başından ve doğru olanda buydu.
Bazı insanların çıkarları doğrultusunda hareket etmedim karalandım,bazılarınında istediklerini yapmadığım için karalandım.Bunların farkındayım ben.Ondan kuş alınmaz şöyledir böyledir dendi.Davet ettim ıspartaya.Gelen arkadaşlarda oldu havada görerek yanılgılarını anlayıp doğru söylediğimi görenlerde oldu saolsun.Bazende gelipte istem dışı görüşemediklerimde oldu elimde olmadan.Ama her insan gibi benim başlarda kusurlarımın olduğunu büyük bir öz veri ile kabul ediyorum.
Kendime ait hayvanların arkasındayım hiç sıkıntı yok.Alım satım yaptığım hayvanlar içinde durumları neyse onu diyorum.Bazı kesim benim için olumsuz konuşacağına bu konuşmaları yapan daha borçlarını ödemeyen karektersizler önce borçlarını ödeyecek bana.Benim yüzüme gülüp arkamdan bir sürü insana karalama yapan zayıf karekterli insanlarında ne yazıkki buradan allah belasını versin demekten başka bir şey demiyorum.
Ben memurum.Bir maaşım ve gelirim zaten var.Bu işten evde geçindirmiyorum adam gibi çıkarda sağlamıyorum.Benim canımı bu yazıyı okuyup üstüne alınanlar sıkmasın buradan cümle aleme isim isim kepaze ederim.Direk araştırmalarım var isim isim hakkımda abuk subuk konuşan beyefendiler.
Benden kuş almak isteyen ister gelir ıspartada yerinde görür alır ister buradan resimlediğim hayvanı beğenirse alır.Kuş neyse onu yazar onu çizerim.Aklında hakkımda şüphesi olan varsada zaten alış veriş yapmaz.Tüm arkadaşlara buradan tüm samimiyetimle duyurmayı uygun buldum.Seven sevmeyen tüm arkadaşlara sağlık mutluluk dolu günler diler herkese Allah gönlüne göre versin derim.HAKKIMDA NE KONUŞURSAN ALLAH SANA İKİ KATINI VERSİN.Diyorum sadece.

Sevgili Murat Abicim ne seni aramak ne de böyle bir ortamda senle iletişime geçmek içimden geçiyordu ya şans eseri bu msjını gördüm geç olacak biraz ama gene de yazayım. Geçen sene sende 4 adet kuş aldım. 1 çift karaçil 2 dişi kırmızıçil, sana telefonda belki bir saat anlattım abi istediğim kuşların özellikleri kuşların altı sağlam olsun dedim başka yavru vermesin dedim rengi gözü gagası tırnağı düzgün olsun dedim sağlıklı genç olsun yeter parası önemli değil dedim. Sen bana kuşları gönderdin abicim gönderdiğin karaçil çiftten 3 yavru aldım üçüde gökçil çıktı abicim gözler kıpkırmızı alev çakıyor, kırmızı çil sıfatı altında gönderdiğin kuşların biri altınbaş kırması ne idüğü belirsiz tüyübozuk bi yavru diğeri ise kanadı sakat iç parazitli yaşlı bi dişi. Kuşlarının hepsini çoluk çocuğa dağıttım abicim yeni başlayanlara böyle kuşları vermek adettir hani. Herneyse lafı uzatmayayım aldıın paraların HAYRINI görmüşsündür inşallah. Allaha emanet.

GENÇLERİMİZİ KANDIRMAK YERİNE ; GENÇLERİMİZE ''İYİ ÖRNEK OLMALIYIZ.BİR BÜYÜK OLARAK BEN UTANDIM..''

Kuş masada değil havada uçar diye bir söz var zamanında bende bu tip insanların tuzağına düşmüştüm elin iyisi bitmez o günden beri asla havada görmediğim kuşu almadım.

Nisan 2012 tarihinde Manisa/Sarıgöl den kuş simsarından İnternetten satış ilanlarına bakarak 5 adet kuş aldım. 5 adete 310.00 TL para ödedim.Kuşlar geldi.garda baktım istediğim kuşlar. sayıda tamdı.kuşları eve getirdim.hemen salmaya koydum.1 baktım 1 tanesi kabarıyor.hemen ayırdım yanınada bendeki damızlık erkeği attım. kuş salmanın bir köşesinde pustu kaldı. hemen viatmin şurubunu şırınga ile gagalarından verdim.yem-su koydum. yemle suyla hiç ilgisi yok. erkek damızlık kuşumu hemen ayırdım yanından.hemen telefon açtım bu kuş kabarıyor yem yemiyor su içmiyor diye. Bana hemen abi tetra 500 al hemen yuttur. birde supradyn vitamin hapı alıp 1 tane yuttur dedi. eczaneye gittim tetra 500 antibiyotik hapıymış. baktım 500 mg hap bir kuşa ağır gelir bunun daha düşük olanı varmı dediğimde 250 mg lığı var dedi. aldım. kapsül şeklinde olduğu için kapsülü açtım 3/2 sini döktüm. kapsülde 3/1 i kaldı. 3/1 i nide kuşa toz halinde yutturdum.Supradyn nide 1 hap olarak yutturdum. bir baktım hayvan hapı kusmuş. ne kadar uğraştıysam hayvan geldiği günün 2.günü öldü. daha sonra gelen kuşlardan bir tanesi çok tuhaf sesler çıkartıyor gık gık gibi. çok tuhafıma gitti. elime aldım yokladım kuşu.kuşun gögüs kemiği sivrileşmiş. hayvan zayıf.onuda tedaviye aldım. 2.kuşda 7.gün mefta oldu. sonra yem yiyen kuşlara bakarken sarıgöl den gelen kuş yem yemede zorlanıyor her yemi alışta kafasını havaya kaldırıyor. elime aldım kuşu kuşun gagası hem yamuk, hemde gagası şahin gaga gibi olmuş.gaganın sivri kısmı aşağıya doğru büyümüş. hayvan zorla yem yiyor. mesela pirinç-buğdayı alamıyor.sadece darı yiyor.ensede dedikleri kuşlar yumurtlamak bilmedi. 1 tanesi 1,5 ay sonra kaçırdım.Sonra bu elde kalan kuşuma Manisa saruhanlı Appak köyünden 1 kuşbuldum. kuşun yavrusunu aldım kuş dişi dedi. 75.00 tl ye aldığımkuşun bana maliyeti 150.00 tl.yi buldu. kuş geldi. 2012 yılı Temmuz ayından beri 1 tek yumurta almak nasip olmadı. Yine manisa merkez den horozköy mahallesinden Ağrı lı birinden 1 tane tepeli karabozalı aldım.100.00 tlpara saydım. kuşbir geldi.kuşun gözü 1 renk diğer gözü1 renk.kuyruk kapağında koskocaman 1-2 tane beyaz telek. açtım telefon bu kuşun kuyruk kapağında beyazlık var ya dedim. oda meğerse kuşlar tüy dökme zamanında kanatlarını, kuyruklarını çekermiş de ondan beyazlık çıkmış.
Kuş alırken internetten resmini görüpte alışveriş yapmayın. kuş simsarlarına kanmayın. kuşu elinize alıp, kuşu incelemedikten sonra, uçuşunu görmedikten sonra boşu boşuna para vermeyin.benim yaptığımgibi yaparsanız emeğinizi ve paranızı heba etmiş olursunuz. Akıllı olmak lazım.Çakal olan dolandırıcılar çok akıllılar.bütün boş saatlerini kuş besliyen arkadaşlarımızı nasıl dolandıracaklarının planlarını yapmaktadırlar. internette bir başka kuşçunun kuşlarını pazarlayanlar, kuşun parasını alıp, otobüse 1 kutu içine kuş yerine kağıtlar koyup otobüse verenleri duydum.Allah c.c. herkesi helal süt emmiş,kişilik sahibi insanlarla karşılaştırsın.

Geri