Peki Ya Bu Kümesi Patlatabilirlermi ? :D

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan simsek123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

simsek123

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Umut Şimşek
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
Arkadslar bugun ne aptım ne ettim kilit sistemimi bitirdim umarım beğenirsiniz levye biraz paslı ama yağladım düzeldi bakın bunu patlatabilirlermi ??

Ekli dosyalar

• Kümesin dıstan kilit sistemi.webp
    Kümesin dıstan kilit sistemi.webp
    86.5 KB · Görüntüleme: 794
  • Alarm sistemi.webp
    Alarm sistemi.webp
    44.6 KB · Görüntüleme: 739
  • Anahtarlı levye.webp
    Anahtarlı levye.webp
    41 KB · Görüntüleme: 681
  • Kümesin içi.webp
    Kümesin içi.webp
    55.3 KB · Görüntüleme: 871
bence çalmaya karar veren bu kümesi komple götürür:)tahta lazımsa:)şaka bir yana evet...

Hırsızlar sınır tanır mı ? Patlatırlar (:

O Kümesi yerinden kaldırma ihtimalleri sıfır bahcenin grişinde 1 tane daha kilit var burdaki hırsızlar gelince onlara yapcagımı bilriim :D

ÇOK BASİT KIRARLAR ŞİMDİKİ HIRSIZLARDA MODERNLESTİ ONLARINDA KENDİLERİNE GÖRE TEKNOLOJİLERİ VAR

YANİ O AMACI TASIYANLARIN AÇAMAYACAGI KIRAMAYACAGI KİLİT YOKTUR BENCE AMA YİNEDE TEDBİR TEDBİRDİR

umutcum hevesini kırmak istemem de bu kümesi çok rahat açarlar hatta ben bile açarım hiçbir bilgim olmamasına rağmen.ama yine de hiç yoktan iyidir.zaten içine çok aşırı değerli kuşlar koymayacaksın sanırım.o yüzden sıkıntı olmaz

s.a.duymayanlara duyrulur
KİLİT DOSTA VURULUR. insan oğlu kafaya koyduktan sonra dağı delip ortasından yol geçiriyor.
senin hesap 12 13 yaşlarındaydım kümesin kapısında baba bi kilitim vardı kimse bunu kıramaz diyordum vatandaş gelmiş
menteşeyi açmış..

İşte içten menteşe yaptım ben o 1 2cisi Hepinizin yorumlarınızı dikkatlice okudum yanlız bizim gecekondularda 2 kiracı var kiracının hemen baş ucunda bu kümes patlatmaya gelebilirlermi önceden dıstan kilit vardı simdi daha daha sağlam yapıcam .. 2 3 Tane daha kilit takıcam ? Siz görmediniz galiba o sağ tarafda zincirli kilitde var ama fazla bişi yaramaz sanırmm ?

abicim kümese dıştan kilit yaptım diye seviniyorsun ama o kilidi tutturduğun yeri çivi ile tahtaya tuturmuşun bunu görmek bile beni kahrediyor. çivinin arkasını ne kadar yamultursan yamult elle çeksem bile sökerim onu o yerinden. vede tahtaların ince ve eski 1 tekmeye bakar. senin o kiracı senin kuşları çokda düşüncekya. birde hiç kiracıların yada sizin evde olmadığınzı gün yok mu o gece girer bahçeye.

sana tavsiye bukadar ugrasacaksan ya tugladan ör yada eskicilere git 3-4 tane varil al cıkma ama saglam olsun onu testere yada sipralle kes tahtadan bir çerceve yap ve ona vidala vidaların baslarınıda yedirt ki dısardan birdaha sökülemesin. kilit yerinede 3 asma kilit yeterli o kilitlerde gri renklilerden değil sarı renkli var dikdörtgen seklinde onlardan alıp takacaksın yada çelik kapı kiliti yap 2 tane bak keyfine.

fiyatı 500 tl ye süper bir kümes yaparım gelen hırsızda zorlanır tabi illa ses yapması gerekir sesede illa uyanan olur falan yanii açamaz demiyorum açar ama sessizce açamaz.

Valla doğru söylüyorsunda bizim buralarda senın dediğin kadar profesyonel hırsızlar yok usta :D

umutcum bu ne sistem bee pes yaa :)) CIA gelsin giremez ne hırsızı...

kardeş sağlam değil gibi biraz yaaa kızma ama

Ali demir abi :D dalga geçmye ya burda o kadar pro hırsızlar yok ama :D

Kümesi komple alırlar... odunuylada ne güzel mangal oluyor derler..:))

Merhaba Umut üzüleceksin ama o kümesi ben bile patlatırım. İmkanın var ise sağlam bol demirli beton duvarı olan ve demir kapılı bir kümes yaptır. Menteşeleri ve kilitleri gizli olsun.

Arkadaşlar size kümes ordan hafifmiş gibi geliyor biz bunu 4 kişi cok zor çeviriyoruz kaldırmakda ne demek .. :(

kenan abi ben bildigin gibi öğrenciyim elime para geçmez anlıyacagın şimdilik böle besliyelim hayırlısı patlatmaya geleni elbet ben %100 bulurum bizim mahallenin çocukları yapar polisi çağırırım halolur .

simsek123' Alıntı:
Valla doğru söylüyorsunda bizim buralarda senın dediğin kadar profesyonel hırsızlar yok usta :D

profesyönellikle alakalı bişi değil bu hırsızlık arz namus olmıcak korku olmıcak sonunu düüşünmicek bi işe yaramayan insan olacak birde orayı gözetmeyi bilecek gerisini halleder herhalde.

simsek123' Alıntı:
Arkadaşlar size kümes ordan hafifmiş gibi geliyor biz bunu 4 kişi cok zor çeviriyoruz kaldırmakda ne demek .. :(

kenan abi ben bildigin gibi öğrenciyim elime para geçmez anlıyacagın şimdilik böle besliyelim hayırlısı patlatmaya geleni elbet ben %100 bulurum bizim mahallenin çocukları yapar polisi çağırırım halolur .

ögrenci cebine uygun bir kümes yapımı söyliyeyim ozaman sana

tugladan kümes üstü tahta tahta üstünede kiremit. kapısıda tahta ama üstüne yag tenekesi vidalıcaksın 2-3 katman.

yapılısı zemine yollar adösenen taşlardan döşe illa biryerden bulursun cıkma fala. eğer bulamaz isen tuğla alıp ondan döşeyeceksin tugla arasına ve altına harç yapıcaksın ( çimentonun torbası 7 tl tugla 20 kurus kumun metresi 30-40 tl )
sana 1 metre kum yeterde artar. tugla sayınıda kümesin büyüklüğüne göre ayarla çimento torba sayısıda 3-4 adet olsa yeter

zemin düz toprak üstüne taş yada tuğla dizerek ve aralarına harç yaparak başlayacaksın sonra hazırlamış olduğun zemin üstüne tuğlaları örmeye başlayacaksın tüğla aralarına harç koymayı unutma biraz bol koy harcı tuğlanın üstünü kaplasın 1 parmak kalınlığında olsa güzel olur. duvarlarını ördükden sonra en üstüne ister beton at istersen de tahta şeritler çek ve tahtaları 4-5 tür yani katlı telle bağla içden olmak şartı ile kümes içindeki duvarlara yada zemine tuttur duvar dibinden indirirsen hiçbir engelleme yaratmaz sana. en üstüne şerit tahtaların üstüne tahta vidala istersen ( 1 osb plagı 244x122 25-30 tl) yada teneke al üstünü teneke kapla ve üstüne 3-5 parça demir den çerceve yaprak beton dök almıs oldugun kumdan ılla kum kalabılır yada yarım metre çakıl alıp 2-3 torba çimento ile çatısını yapabilirsin. şerit tahtaların üstüne teneke ile kaplayıp beton dökecek isen seritlerin arası 20-30 cm civarı olsun ki teneke yamulup harç yere dökülmesin.

gelelim bu işin maliyeti.
tüğla sayın x 20 kuruş
çimento torbası 5 x 7 tl
kum metre karesi basına 30-40 tl
kapı menteşesi ücret farklı olabilir
vida tane başı x 10 kuruş
osb alıcak isen 25-30 tl
tenekeleri marketlerden pazar yerlerinden toparlayabilirsin yada eskicilerdeki saglam tenekeleri pazarlık ile alabilirsin tane bası 50 kurusdan fazala fiyat verme para etmıyor zaten teneke eskiciler için fazala isterse sen bilirsin de almıcak de geç illa yanaşacaktır.

bu iş sana teneke ile yaparsan en fazla 150 tl eder oda 1.5 metre kareden fazal büyük bir kümes yaparsın. yavas yavas yaparsan bu kümesi zorlanmaz sın maliyet açısından ürettiğin yavruları eğer avare yakalarsan onları satt para toplamış olursun.

kardeşim hevesini kırmak seni üzmek istemem ama bu kümes bi hırsız için bir dakikada sökülür bir levye yeter
bahçe seninse tuğladan ör daha sağlıklıdır

Alibeyköy'de profesyonel hırsız yok demişsin. buradaki büyük abilelerin şuan ot ve esrardan degil hırsızlıktan içeride yatıyolar, eskisi gibi kümes patlatanlar olmasada dışarı bölgeden gelenler olur,adamlar çelik kapıyı 5 dakikada açarken bunu açmak cocuk oyuncagıdır güvenme yani kümese.

kardeş emek vermiisin ama bende diğer arkadaşlara katılıyorum adam kilitle hiç uğuraşmaz tahtaları söker girer içeriye veya o kilidi kapıya tutturduğun demir parçaasını levye ile bile ayırabilirler kimse kümesi alıp gitmez içindekileri alıp gider emek vermisin hırsızlardan da dertlisin sanırım eleştirilere kulak vermeni tavsiye ederim sadece

ankara siteler adıl abının dernegınde duydugum bı muhabbette 6 ton agırlıgındakı kumesı vıncle gelıp almıslar goturmusler bu kumesı acmak hırsız ıcın cok kolay our yeterkı ıstesın hıc bır kuscu dostumuzunda kusu calınmasın emeklerı bosa gıtmesın saygılar
oguz ustundag

Arkadaşım Patlatmak İsteyen her türlü patlatır, kırar parçalar yinede patlatır. En iyi çözüm 1 Tane güvercinlere saldırmayan saldırgan köpek bulup kümesinin önüne koy kimse patlatamaz ama köpek havlayınca kümese bir göz at ne olur ne olmaz...

Arkadaşlar size şunu söyliyeyim . . . Patlatan gelsin patlatsın bende göriyim .. Direk polise gidicem ztn patlatanlar belli burda gidip çatılarına çıkıcam .

simsek123' Alıntı:
Arkadaşlar size şunu söyliyeyim . . . Patlatan gelsin patlatsın bende göriyim .. Direk polise gidicem ztn patlatanlar belli burda gidip çatılarına çıkıcam .
kardeşim sen patlatabilirler mi demişsin biz de cevap verdik.ne sinirlen ne üzül.polise gideceğini bize söylemene gerek yok.sanki içimizde bi hırsız varmış da kümesini gelip açacakmış gibi gözdağı vermişsin :).kümesin bence yaşına göre gayet güzel.sağlamlığı da iyi.ama açılmayacak bişeyi yok isteyen herkes açabilir.sen bunları boşver kuşlarını temiz düzgün özenli beslemeye bak.herşey zamanla hallolur merak etme

Umut kardeşim hırsızın açamayacağı kilit yoktur. Kilitler sadece insan yapımı hırsızlığa karşı alınan birer önlem birer yavaşlatma aracıdır, e insanın yaptığını insan açamayacakta kim açacak???? Aradığın sorunun cevabı en güzel böyle verilir. Dalga geçen arkadaşlarımız üsluplarında biraz daha dikkatli olurlarsa memnun oluruz.

Saygılar sevgiler.

__BaDBoY__' Alıntı:
ankara siteler adıl abının dernegınde duydugum bı muhabbette 6 ton agırlıgındakı kumesı vıncle gelıp almıslar goturmusler bu kumesı acmak hırsız ıcın cok kolay our yeterkı ıstesın hıc bır kuscu dostumuzunda kusu calınmasın emeklerı bosa gıtmesın saygılar
oguz ustundag

o vinçle kaldırıp götürme olayıan ben oturdugum yerde duydum vinle alıp gitmişler 2 metrekarelik kümesi görende olmamış :D

bir diğer duydugum olayda 2 metre boyunda 3 mm sacı balta ile delik acarak boydan boya yarmış özel çelik balta ile gelmiş adam :D
simsek123' Alıntı:

polise gitsen ne fayda ilk önce kuşların sana ait olduğunu belgelemen lazım.ve polisin işi gücü yokda 2-3 kuşu kolıcak çalınan kuş o mahallede durmaz. ha birde su var savcılık izni olmadan hiç bir polis ve kişi bir başkasının evine o mülkün sahibinin izni olmadan giremez tek giriş arama emri arama emride tutulur bir delile dayanıyor olmalı. yaşın küçük asıp kesmek lafla kolay ama icraata geçtim mi bu lafların yüzünden çok dayak yersin.

1 kuş için ne başını belaya sokmaya değer nede başka işlere bulaşmana değer. ğiden gitmiştir........

haltbar' Alıntı:
Umut kardeşim hırsızın açamayacağı kilit yoktur. Kilitler sadece insan yapımı hırsızlığa karşı alınan birer önlem birer yavaşlatma aracıdır, e insanın yaptığını insan açamayacakta kim açacak???? Aradığın sorunun cevabı en güzel böyle verilir. Dalga geçen arkadaşlarımız üsluplarında biraz daha dikkatli olurlarsa memnun oluruz.

Saygılar sevgiler.

Tamam abicim anladım ben sadece kuşlarımı besliyim en iyisi özenle patlatan gelsin patlatsın . kafama takmıyıcam 1 2 tane arkadsı götürdüm bugun dedi patlatamazlar burdakiler çocuklar güçleri yetmez felan dedi ama hayırlısı diyelim .. 2 Moderatörede katılıyorum dedikleriniz çok doğru insanoğlunun yaptığı kilidi insanoğlu açar . . İnsanoğlu işte napıcaksın napalım hayırlısı diyelim

İyi akşamlar :)

Ortadaki kilidi tutan demiri sanırım 1 vida veya 1 çivi tutuyor, güçlüce asılıp o tahtayı oradan çıkarabilir veya hazırlıklı gelirse malzeme kullanır zatenn :))

sa arkadasım ben fıkrımı acıkca belırtmek ıstıyorum hırsızlarla baya ıclı dıslı oldugumdan oturu(kımse yanlıs anlamasın arkadasların kusları calındıgında ılk bana ulasırlar bende calındıgı gun butun mezatları ısletenlerı cevredekı kus hırsızlarını ve butun kus besleyenlerı ararım %90 kusları gerı almıslıgım vardır) neredeyse butun teknıklerı çözdüm..senın kumesını bı hırsızın acması 3 dakıka....usttekı ıslanmıs ve curuk sıyah tahtayı levyeyle kastır sonra 1 cıvıyle caktıgın o kılıt ıptal..olmadı sag tarafa caktıgın curuk suntadan gırerler oda olmadı menteselerın cok kucuk rahatlıkla yamultulur..hıcbırı olmadı kumesın arkasına caktıgın suntadan gırılır o kumese..bu yuzden kuşunuzun calınmasını ıstemıyorsanız tahta kumesten vazgecın hem o kumes heryerınden soguk alır ve havalandırması yok..madem ev sızın bahcenızde var beton bı kumes yapmanızı tavsıye ederım demır bı kapı ve mutlaka gomme kılıt!! asma kılıtler anahtarcı bı arkadasımın yaptıgı şova dayanmıyor maalesef!sayısız hırsız gelmıstır kumesıme ve sonuc hep husran onların acısından fakat anahtarcı arkadasım pıyasada satılan ve rahatlıkla bulunan bı aletle asma kılıtlerımı anahtarla acar gıbı actı gozumun onunde..dedıgım gıbı beton kumes sızın ıcın en ıdealı...havalandırma olmak suretıyle!

Geri