kuşçu26
Üye
- Ad Soyad
- Samet Dönmez
- Meslek
- Laborant ama işsiz bi laborant
- İlgi Alanı
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ömer ÖZKURT' Alıntı:ayaklarının perdeli olması perdahlarını etkilemiyormu?
İnişlerinde bir farklılık olmutormu?
Ömer ÖZKURT' Alıntı:ayaklarının perdeli olması perdahlarını etkilemiyormu?
İnişlerinde bir farklılık olmutormu?
alp66' Alıntı:Ayaklardaki perdeyle, oyunun hiçbir ilgisinin olmadığını düşünüyorum, yani bana göre perdelilerin oyunu nasıl diye sormak veya oyunu şu şekildedir diye cevap vermek yanlış. Buraya bir arap kuş resmi koyup arapların oyunu nasıldır diye sormak gibi birşey burada yapılan...
redhotchilipeppers' Alıntı:Merhabalar,bu tür özellikte ki kuşlar perde ayak,yamuk parmak,yamuk alt gaga,bitişik parmak,yırtık burun ve bir burun deliğinin olmaması, gibi vsvs sakatlıklarda Dünya ya gelen kuşlar zaman zaman görmekteyiz tabi ki bu tür kuşlar soy takibi yapılıb belli özellikleri korun sun diye de üretilmiş oyunlu kuşlar olabilir.Fakat bu tipte kuşlr benim bilgime göre gen bozukluğu na kan çatışmasına maruz kalmış ''doğuştan sakat kuşlardır''.Düşüncem ve daha önce yapmış olduğum kısa çaplı araştırmam da elde ettiğim sonuç bu tür fiziki bozuklukların gen bozukluğu nesil bozukluğu ve bu nesillerden nesillere aktarma ve geçiş özelliği sağlayabilen ''sakatlık,özür kalıtsal bir özelliktir''.
Taklacı güvercinlerin gen bozukluğun dan takla attığı düşüncesini kabul edersek, taklacı ırkında bu tipte sipastik fizik bozuklukları taklacı ırkın da daha fazla görüldüğü kısmende olsa hep hafızalarımızda yer almaktadır.Bir çok yetiştirici oyun özelliği olmayan bir güvercin ürettiğin de bu ürettiği güvercin perde ayaklıda Dünya ya gelse işte bu benim perde ayaklı süs,form,kostüm kuşum deme gereksinimi bulmamaktadır.TAklacı besleyen yetiştirici ağarlıklı olarak soya çekiyor, geçmişte perde kanı taşıyor. vs gibi düşüncelerle PERDE AYAĞIN normal bir özellik olduğunu düşünmekte olabiliyor bu tabiki herkese göre farklılıklar gösterebilen bir düşünce.
Unutmamız gerekmektedir ki hiç bir canlıya kullanmadığı veya kullanamayacağı bir özellik Allah tarafından verilmemiştir.Perde ayağın tamemen gen bozukluğu olduğunu düşünüyorum taklacı ırkının da gen bozukluğundan takla attığı düşüncesindeyim ve taklacı ırkında bu gen bozuklukları perde ayaklar daha fazla gözüktüğünü düşünüyorum iyi zamanlarda esenlikler dilerim.
deli bas' Alıntı:takla guvercinin gen bozuklugundan dolayi takla attigi dusuncesini kesinlikle kabul etmiyorum bu olay kusa yaradilistan verilen bir guzelliktir ozelliktir diye dusunuyorum
Görüşlerine saygı duyarım ama bence tamamen yazdıkların yanlıştır. Bu kuşların çıkış noktası bildiğim kadarıyla Afganistan ve yakın çevresidir. Burdan Irak ve Suriye ye gittiyse onu bilemem ayrıca dış görünüş özellikleriyle oyunun hiçbir ilgisi yoktur, dış görünüş özelliklerinin içine renkde girer, paça yapısıda girer, ayaklardaki perdede girer vs. Yazmış olduğun Ankara,Sivas,Kayseri, Çorum taklacıları ayrı birer ırk değildir. Taklacı güvercin bir ırktır. Yörelerimize göre taklacı ırkında istenilen özellikler değişmektedir, Mesela Ankarada yöresinde yetiştiriciler kuşun sık oyuna gelmesini, bol taklalı gitmesini isterler ve yıllarca ona göre kuşlar yetiştirmişlerdir, bu demek değildirki her oyunu böyle olan kuş Ankara kuşudur veya her gözü kızıl kuş Sivastır veya her paçasız taklacı Çorumdur.Senin dediğin gibi bir yörede yetişen kuşlarında oyunları asla aynı olamaz. Ayakları perdeli birçok kuş yetiştirilmektedir ve dediğin gibi hepsinin oyunu aynı değil farklıdır, kaldıki aynı soydan yakın akraba kuşlardan oluşan bir kümesteki kuşlardan iki tane yuva kardeşi kuş alsan ve kovalasan eminim ikisinin oyunu birbirinden çok farklı olacaktır. Aynı şey şu an talibi çok olan Mirolarda da geçerlidir, miroda bir ırk değildir sadece renktir. Hepsinin birbirinden farklı oyunları, paça yapıları, göz ve gaga renkleri vardır, mirolar bol taklalı uzun oynuyolarmış deyip alıp uçuran ve hüsrana uğrayan arkadaşımız çoktur.kuşçu26' Alıntı:bu kuşlar ırak suriye kuveytten girme kuşlar.yani bi ırktır.ankara kuşu gibi kayseri kuşu gibi veya çorum sivas kuşları gibidir.bu yörelerde farklı renklerde kuşlar var ama oyunlarının aynı olduğunu bilir herkes.buda bi ırk (yavruların hepsinde aynı özellik var) olduğu için renkerl farklı olsada oyunları aynı.renk le karşılarştırılamaz...her kuşta olduğu gibi bu perdelilerdede kırılma olduğu için sizin izlediklerinizde başkasının izlediği birbirine tutmaz...
ruzgar' Alıntı:slm arkadaslar
guvercinlerde perde olayi tamamen ozurdur sadece bu perde taklacilara mahsus bir sey degildir
her cins kusta ayni kan kuslarin ustune dusuldugunde ortaya cikar
ayaklari perdeli guvercin cinsi yoktur
saygilar
sevgiler
ruzgar' Alıntı:slm arkadaslar
guvercinlerde perde olayi tamamen ozurdur sadece bu perde taklacilara mahsus bir sey degildir
her cins kusta ayni kan kuslarin ustune dusuldugunde ortaya cikar
ayaklari perdeli guvercin cinsi yoktur
saygilar
sevgiler
alp66' Alıntı:Görüşlerine saygı duyarım ama bence tamamen yazdıkların yanlıştır. Bu kuşların çıkış noktası bildiğim kadarıyla Afganistan ve yakın çevresidir. Burdan Irak ve Suriye ye gittiyse onu bilemem ayrıca dış görünüş özellikleriyle oyunun hiçbir ilgisi yoktur, dış görünüş özelliklerinin içine renkde girer, paça yapısıda girer, ayaklardaki perdede girer vs. Yazmış olduğun Ankara,Sivas,Kayseri, Çorum taklacıları ayrı birer ırk değildir. Taklacı güvercin bir ırktır. Yörelerimize göre taklacı ırkında istenilen özellikler değişmektedir, Mesela Ankarada yöresinde yetiştiriciler kuşun sık oyuna gelmesini, bol taklalı gitmesini isterler ve yıllarca ona göre kuşlar yetiştirmişlerdir, bu demek değildirki her oyunu böyle olan kuş Ankara kuşudur veya her gözü kızıl kuş Sivastır veya her paçasız taklacı Çorumdur.Senin dediğin gibi bir yörede yetişen kuşlarında oyunları asla aynı olamaz. Ayakları perdeli birçok kuş yetiştirilmektedir ve dediğin gibi hepsinin oyunu aynı değil farklıdır, kaldıki aynı soydan yakın akraba kuşlardan oluşan bir kümesteki kuşlardan iki tane yuva kardeşi kuş alsan ve kovalasan eminim ikisinin oyunu birbirinden çok farklı olacaktır. Aynı şey şu an talibi çok olan Mirolarda da geçerlidir, miroda bir ırk değildir sadece renktir. Hepsinin birbirinden farklı oyunları, paça yapıları, göz ve gaga renkleri vardır, mirolar bol taklalı uzun oynuyolarmış deyip alıp uçuran ve hüsrana uğrayan arkadaşımız çoktur.kuşçu26' Alıntı:bu kuşlar ırak suriye kuveytten girme kuşlar.yani bi ırktır.ankara kuşu gibi kayseri kuşu gibi veya çorum sivas kuşları gibidir.bu yörelerde farklı renklerde kuşlar var ama oyunlarının aynı olduğunu bilir herkes.buda bi ırk (yavruların hepsinde aynı özellik var) olduğu için renkerl farklı olsada oyunları aynı.renk le karşılarştırılamaz...her kuşta olduğu gibi bu perdelilerdede kırılma olduğu için sizin izlediklerinizde başkasının izlediği birbirine tutmaz...
Saygılar...
Sevgili arkadaşım, yorkshıre terıer ile great dane veya kangal ın yanyana geldiğini bir düşün aralarındaki cüsse ve diğer farkları ardındanda bildiğimiz halen yaşayan bir ırk olan kurt un bunların atası olduğunu düşün veya yurt dışında yaşıyormuşsun bir zenciyle bir beyazın arasındaki farkları düşün ve deki hepimiz Hz.Adem den geldik. Saydığın şehir isimleriyle anılan kuşlar yine söylüyorum ırk degil, alt türdür hepsinin atası aynıdır, istenilen özelliklere göre sonradan birbirinden farklı özellikler göstermeye baslamıslardır ama dediğim gibi o özellikler birçok başka türdede mevcuttur, paçasız taklacı sadece Çorum degıldır, sarı gözlülük sadece Sıvas kuslarında degıldır benım söyledığım bu.Bir kusun dış görünüşüne bakıp bunun rengi bu şöyle oynar,bu bana sivastan geldi hemde sarı gözlü bunlar böyle oynar, bunda paça yok çorum çıplağıdır şöyle oynar, bunun ayaklarında perde var böyle oynar DİYEMEZSİN , ha ben derim diyosan kendi kendine de, burda kimseyi yanlış yönlendirip şekilciliğe itme bence...hagi1010' Alıntı:slm arkadaslar, ben sizin zannettiginiz gibi butun taklacilar tek irktir dusuncesine katilmiyorum, sebelerine gelince mesale has olan urfa taklacilarinda gul veya takke ozellileri olmayip vede mardinlerde olmasi, vede yapi olarak birbirlerinden farkli olmalari, bu dusunce sivas ve ankara icinde gecerli has olanlarinda buyuk farkliliklar baki bakmaz goruldugu icin katilmiyorum, zaten corum kuslari bunlarla karistirmak korluktur yada hic corum ciplagi gormemislikten gelmektedir, oyuna gelince her kus ayni oynayacaktir diye bir gale yok ama bununda kardes olan veya ayni damar takip etmekte olan kuslardaki buyuk oyun farkliliginin damarina farkli yorenin kusu ile kirildigindan kaynaklandigindan eminim, cunki denedim. kusun nekadar ucup nekadar cekmesi yapisi ve sagliginin buyuk etkisi olmaktadir. yavruluk zamanini saglikli vede guzel antiramanli geciren kuslarin hepsi performansin maximunu vermektedir, saf olduklari zaman. bu kuslarin kirilmasinida uygun gormuyorum, cunki boyle devam ederse senin dedigin gibi yakin zaman icinde taklaci irki tek kalacak, vede hic bir kusdan devamlilik zor olacaktir.
selamunaleykumyalihan' Alıntı:slm arkadaşlar bir arkadaşım beyazlarından aldığı arap yavruların ayaklarında ördeklerde olduğu gibi perde var bunlardan besleyen yada gören arkadaşların bilgi vermelerini rica ediyorum
kuşları dört beş senedir onda ilkez arap yavru aldığını söylüyor !!!
selamunaleykumKaRaCaKMaKLi' Alıntı:Perdelı ayaklar genetık bozukluktan doğar diye duymustum... perdelı ayaklı kusların cok ıyı oynadıgınıda savunanlar var.
ferro18' Alıntı:selamunaleykumKaRaCaKMaKLi' Alıntı:Perdelı ayaklar genetık bozukluktan doğar diye duymustum... perdelı ayaklı kusların cok ıyı oynadıgınıda savunanlar var.
genel olarak deyil ben kendi gordugum perdeli ayakli kuslardan bahsettim perde bencede genetik birsey kuslarin asiri birbirine girmesi ile olmustur yada baska bir sebepten ama azda olsa gordugum perdeli ayakli kuslar piyasa uzerinde kuslardi yoz kusdada perde ayakli gorsem sasirmam
saygilarla ferhat