KaRaCaKMaKLi
Üye
- Ad Soyad
- ÖzGüR aFaCaN
- Meslek
- Bilgisayar Mühendisi
- İlgi Alanı
- Kediler
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
yalihan' Alıntı:butun yorumlar ve resimler için ayrı ayrı teşekkür ederim biliyosunuz kuş deyince butun kanatlı hayvanlar bu katagoriye giriyor bunların birbiriyle akrabalığıda biliniyor nasıl paçalı pacasız siyah ve beyaz varsa bunlarda ayrı bir ırk olma ihtimali var diye düşünüyorum
KaRaCaKMaKLi' Alıntı:yalihan' Alıntı:butun yorumlar ve resimler için ayrı ayrı teşekkür ederim biliyosunuz kuş deyince butun kanatlı hayvanlar bu katagoriye giriyor bunların birbiriyle akrabalığıda biliniyor nasıl paçalı pacasız siyah ve beyaz varsa bunlarda ayrı bir ırk olma ihtimali var diye düşünüyorum
Merhaba Yalıhan bey,
Söylediğiniz Bir bakıma doğru gibi gorunsede, o mantıkla gidersek sakat doğan cocuklar ( Örn. 6 parmağı olan bir çocuk gordum) farklı bır ırk tan gelıyor....
Halbuki tıpta genetik bozukluk diye bir gerçek vardır. (Anomali)
oguz06' Alıntı:İnsanlarda ve canlılarda renk melanin pigmetinin yoğunluğuna ve türüne göre şekil alıyor.Bu pigment sıcağı yani güneş ışığıyla MSH hormonunu artırıyor buda melanin sentezini yoğun hale getiriyor buda demek oluyor ki afrika gibi sıcak yerlerde rengi koyulaştırıyor.Zamanla bu çevre koşullarına uyum genetik mekanizmaya yerleşiyor.
kuşçu26' Alıntı:Aleykumselam şimdi ali abi ben bu sitede yaşça büyük olanlara veya uzun zaman kuş besleyen birine sorsak mutlaka yıllardır aynı kan aynı soy beslemekteyim diyen çok olacaktır.etrafındada vardır.otuz senedir bu soyu besliyorum diyene sorarmısın takke perçem olmayan kuşların yıllar sonra takke perçem veriyormu diye.adam yetmiş yaşında yirmi yaşından beri dumanlı besliyo ama hala kurlarında takke perçem perde çıkmıyo.akraba eş hastalığı olsaydı vermesi gerekmezmi? Her hayvanın farklı yaratılışı vardır.yıllardır kelebek veya dönek besleyen arkadaşlar var.aynı soy besler hiç takkeli perçemli dönek kelebeği varmı? Çünkü bu kuşlara zamanında böyle bi özellik verilmemiş...kuştaki akraba eşi sonucu hastalığı uzun tüy yamuk ayak çatal tüy olabilir sadece.takke perçem demkeş ankut kurlarından girmiştir oyun kuşuna.perde ise suriye kurlarından girmiştir bizim kuşlarımıza
guvercin07' Alıntı:deli bas' Alıntı:takla guvercinin gen bozuklugundan dolayi takla attigi dusuncesini kesinlikle kabul etmiyorum bu olay kusa yaradilistan verilen bir guzelliktir ozelliktir diye dusunuyorum
taklacı kuşlardaki oyun özelliğinin genetik bir bozukluk yada mutasyon olmadığını düşüncesine ben de katılıyorum, nedeni de: doğa, zaten bu tür genetik düzensizlikleri " doğal seleksiyon" yoluyla bertaraf etmeye programlanmıştır, yani zaten böyle bir hatayı kendi içinde yok etmeyi deneyecektir . perdeli ayaklılık da eğer kuşun yaşam sürecinde olumsuz bir etki yapıyor olsa o özellikte doğal olarak zamanla ortadan kalkmak durumundadır.
üstelik takla atma refleksinin bir kalıtsal bozukluk olduğunu düşündüğümüz anda kuşlarımızın oyun performansını geliştirmek adına yaptığımız tüm çabaların onları daha da hasta etmek anlamına geldiğini de kabul etmiş oluruz :evet:
esenlikler
guvercin07' Alıntı:deli bas' Alıntı:takla guvercinin gen bozuklugundan dolayi takla attigi dusuncesini kesinlikle kabul etmiyorum bu olay kusa yaradilistan verilen bir guzelliktir ozelliktir diye dusunuyorum
taklacı kuşlardaki oyun özelliğinin genetik bir bozukluk yada mutasyon olmadığını düşüncesine ben de katılıyorum, nedeni de: doğa, zaten bu tür genetik düzensizlikleri " doğal seleksiyon" yoluyla bertaraf etmeye programlanmıştır, yani zaten böyle bir hatayı kendi içinde yok etmeyi deneyecektir . perdeli ayaklılık da eğer kuşun yaşam sürecinde olumsuz bir etki yapıyor olsa o özellikte doğal olarak zamanla ortadan kalkmak durumundadır.
üstelik takla atma refleksinin bir kalıtsal bozukluk olduğunu düşündüğümüz anda kuşlarımızın oyun performansını geliştirmek adına yaptığımız tüm çabaların onları daha da hasta etmek anlamına geldiğini de kabul etmiş oluruz :evet:
esenlikler
DELIYUREK41' Alıntı:http://www.youtube.com/watch?v=mbC43D4Wxvc&feature=share