perdeli oyun kuşu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşçu26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 55
  • Görüntüleme Görüntüleme 24K
Re: ayakları perdeli arplar

Buyrun 2 adet örnek.

Ekli dosyalar

• gvercin0581.webp
    gvercin0581.webp
    84.6 KB · Görüntüleme: 2,671
  • gvercin0681.webp
    gvercin0681.webp
    101.3 KB · Görüntüleme: 2,729

butun yorumlar ve resimler için ayrı ayrı teşekkür ederim biliyosunuz kuş deyince butun kanatlı hayvanlar bu katagoriye giriyor bunların birbiriyle akrabalığıda biliniyor nasıl paçalı pacasız siyah ve beyaz varsa bunlarda ayrı bir ırk olma ihtimali var diye düşünüyorum

yalihan' Alıntı:
butun yorumlar ve resimler için ayrı ayrı teşekkür ederim biliyosunuz kuş deyince butun kanatlı hayvanlar bu katagoriye giriyor bunların birbiriyle akrabalığıda biliniyor nasıl paçalı pacasız siyah ve beyaz varsa bunlarda ayrı bir ırk olma ihtimali var diye düşünüyorum

Merhaba Yalıhan bey,

Söylediğiniz Bir bakıma doğru gibi gorunsede, o mantıkla gidersek sakat doğan cocuklar ( Örn. 6 parmağı olan bir çocuk gordum) farklı bır ırk tan gelıyor....

Halbuki tıpta genetik bozukluk diye bir gerçek vardır. (Anomali)

sizin söylediğinizde doğru güvercinlerde takla atmakta bir hastalık ama genlerinde var bizde onları besleyip taklacı ırkı olarak ayırıyoruz

Ellerinde bu kuşlardan olanlar resimlerini paylaşabilirlermi?

genç kardeslerimizin bilgilenmeleri açısından

önemli bir konu faydalanılmalı ilerde karsılarına çıkar

saygılar

Yorumları mümkün mertebe takip etmeye çalışıyorum.Bu konuda bilimsel gerçekleri diğer aynı başlıklı konuda paylaştım.
Genetik konusuna olan merakım ve araştırmalarım fiziki değişikliklerin her ne kadar kuşun yaşamını olumsuz etkilemese de
genetik bozukluk olduğu ortada.Birde mutasyon denen genetik şifrelerde ki kalıcı değişiklikler var ki bunların tamamına yakını olumsuz ve yaşamı etkilemesinin yanında azda olsa yararlı yada nötr denen mutasyonlarda görülebilmekte.
Kuşlarda perçem takka,paça v.s örnekler verebiliriz.
Güvercinlerde de genetik kusur olmakla beraber takla,oyun v.b durumlar genetik şifrelere yerleşmiş ve ırk özelliği haline gelmiş biz insanlarda bu tür yaşamı çok etkilemeyen durumları hobi olarak görerek bu ırkları korumuş ve değişik bilinçsiz eşleştirmelerle maalesef isteklerimizin sonu gelmediği için içinden çıkılmaz bir hale getirmişiz hala da getirmeye devam ediyoruz.
Bu genetik değişiklik yada kusuru güvercin kontrol edebiliyorsa süreye bağımlı da olsa bizim için önemli olan budur.
Biz yetiştiriciler bu kuşları doğada kendi haline bıraksak acaba yaşamlarına ne kadar devam edebilecekler veya edebilenler nasıl doğaya uyum sağlayacak buda ayrı bir tartışma konusu.
Yani hiç bir canlı yaşamını olumsuz durumda bırakacak saatlerce uçup yuvasına inmeyi beceremeyecek,durduk yere taklalar atacak,kanat patlatacak,takla atarken çakılma uğruna ölümünü göze alacak,v.s say say bitmez.
Bunun neresi normal bir durum yorumu sizlere bırakıyorum.
Eskiden dergilerde ilginç konuları,resimleri keser saklardım.Yıllar önce okuduğum ve resmini gördüğüm bildiğimiz evcil kaz çiftliğinde hepsi beyaz olan,10 bin yumurtada bir simsiyah kaz çıktığını görünce şaşırmıştım.
Genetik merakım ve araştırmalarım sonucu bunun zararsız bir mutasyon olduğu kanısına vardım.Meraklı birisi bu kazları eşleştirip soy yapabilir.
İnsanlar neden zenci, beyaz,sarı ten renklerinde oluyor hepimiz merak etmişizdir bende ettim çok araştırdım.
En sonunda araştırmalardan gördüğüm şu ; zamanla bulunulan coğrafi yerin iklim ve çevre koşullarına uyum sağlayacak genetik değişimler yaşamaları sonucuna vardım.
İnsanlarda ve canlılarda renk melanin pigmetinin yoğunluğuna ve türüne göre şekil alıyor.Bu pigment sıcağı yani güneş ışığıyla MSH hormonunu artırıyor buda melanin sentezini yoğun hale getiriyor buda demek oluyor ki afrika gibi sıcak yerlerde rengi koyulaştırıyor.Zamanla bu çevre koşullarına uyum genetik mekanizmaya yerleşiyor.

merhabalar;

KaRaCaKMaKLi' Alıntı:
yalihan' Alıntı:

Merhaba Yalıhan bey,

Söylediğiniz Bir bakıma doğru gibi gorunsede, o mantıkla gidersek sakat doğan cocuklar ( Örn. 6 parmağı olan bir çocuk gordum) farklı bır ırk tan gelıyor....

Halbuki tıpta genetik bozukluk diye bir gerçek vardır. (Anomali)

gönderen oguz06 » Dün, 19:27
oguz06' Alıntı:
İnsanlarda ve canlılarda renk melanin pigmetinin yoğunluğuna ve türüne göre şekil alıyor.Bu pigment sıcağı yani güneş ışığıyla MSH hormonunu artırıyor buda melanin sentezini yoğun hale getiriyor buda demek oluyor ki afrika gibi sıcak yerlerde rengi koyulaştırıyor.Zamanla bu çevre koşullarına uyum genetik mekanizmaya yerleşiyor.

perde ayaklı kuşlar iyimidir kötümüdür bilmiyorum nasıl kuşlardan türediği önemlidir. ancak;
demek oluyorki, 6 parmağı olan iki kişi evlenirse çocuklarındada 6 parmak olma olasılığı yüksek, bu şekilde devam ederse de yeni bir ırk (damar) oluşturulabilir. rengi koyulaşan insanların zencileri oluşturduğu gibi.. diye düşünüyorum saygılar...

http://www.orhanberberguvercin.com/

kuşun Asıl Cinsi Kerkük'dür Sizin yörede Ne denir Bilmem Ama Donuk ve Donuksinekli Vs vs kuslarda görülür Köken Irak Tır Saygılar Bu Arada Çifti 2 bin tl 5 bin tl civarıdır Elinize nasıl geçti bilmiyorum ama Damar Güzel Saygılar ;)

perdeli ayaklar kuşun soyunun sürekli aynı kardeşe yumurta kardeşi gibi kırdıkca ileride çıkıyor
ben zamanında arkadasımdan yumurta getırmısdım altındakı yavrunun ayakları perdelı cıkdı araştırdıgımda boyle bı sonuca vardım kuşun soyu ilerledikce aynı kardeşlerden ayakları perdeli çıkabiliyor

perde ,takke, perçem vs gibi kuştaki fiziksel değişikliklerin tek sebebi akraba eşlemelerinden meydana gelen gensel bozukluklardır, her perdeli kuş iyi diye bişey yok ama iyi olarak beslenmiş ve rastgele perdeli olarak türemiş kuşlar mevcut olduğundan genel görüş perdeli kuşun derin soy oldugudur ama aksi ıspatlanmıştır, perde bi fiziksel bozukluktur oyunla soyla alakası yoktur, selamlar...

Selamünaleyküm

Düşüncelerinize saygı duyuyorum.ama benim düşüncem farklı. Sözüm kimsenin kusurunu bulmak veya incitmek değildir ama normal olan bazı insanlarda Parmakları birleşik veya altı parmaklı insanların çocuklarında aynı tarz görünmüyo akraba evliliği olsa bile.akraba evliliğinden sakat çocuk olduğu söylenir ama süper zeka hiperaktif çocukta doğabilir .kuşlarda ise takke perçem kuşlara ankut ve demkeş ırkından taklacı kuşuna girmiştir.bunlar zamanla yerleşmiştir.perdeli kuş iyi olcak diye bişey yok ama bunlar bir ırktır ve nesillere aktarabildigine göre hastalık değil özelliktir.perçem ve takkede keza. Bunlar akraba eşlemesi değil farklı ırk kuşlardan girer.akraba eşinden çıkan sakat kuşlar ancak ve ancak çapraz gaga ,yamuk ayak (ördek yürüyüşü tarzında ) ,vücudun ensede veya göğüsde veya kanatında uzun tüy , kanat altında uzun tüy , veya kuyruk tüylerinde çatal kuyruk çıkar.akraba eşinden bunlar olabilir. Perde değil de bitişik yapışık parmak olabilir akraba eşinden. Benim görüşüm bu bi düşünün...selamlar

selamın aleyküm samet kardeş,
öncelikle şunu belirteyim ben perdeye takkeye perçime hastalık demedim gensel bozukluktur dedim, nesillere aktarılabildiğine göre hastalık değil özelliktir demişsiniz ama nesillere aktarılabildiği için kalıtsal bir bozukluktur zaten, mesela şöyle bir örnek vereyim ; sende en az bitane görmüşsündür doğuştan saçı önden taralı gibi dalgalı olan insanlardan, şimdi bu insan ayrı bir tür müdür ? çocuğun saçındaki kalıtsal bir bozukluktur sadece, takkeyle perçemle aynı şeydir tüyün kalkık olarak dünyaya gelmesi, güvercinin ayağının şekli kanadının şekli başının şekli bellidir bunun dışındaki herşey kalıtsal bozukluktur,ha bozukluk derken kötü manasında değil ama orjinal şeklin dışında bi görünümdür,benim düşünmemle alakalı bi durum değil bu samet kardeşim, işin bilimsel açıklaması bu, biraz araştırırsan sende olaya hakim olabilirsin, selamlar...

Selamünaleyküm

Aleykumselam şimdi ali abi ben bu sitede yaşça büyük olanlara veya uzun zaman kuş besleyen birine sorsak mutlaka yıllardır aynı kan aynı soy beslemekteyim diyen çok olacaktır.etrafındada vardır.otuz senedir bu soyu besliyorum diyene sorarmısın takke perçem olmayan kuşların yıllar sonra takke perçem veriyormu diye.adam yetmiş yaşında yirmi yaşından beri dumanlı besliyo ama hala kurlarında takke perçem perde çıkmıyo.akraba eş hastalığı olsaydı vermesi gerekmezmi? Her hayvanın farklı yaratılışı vardır.yıllardır kelebek veya dönek besleyen arkadaşlar var.aynı soy besler hiç takkeli perçemli dönek kelebeği varmı? Çünkü bu kuşlara zamanında böyle bi özellik verilmemiş...kuştaki akraba eşi sonucu hastalığı uzun tüy yamuk ayak çatal tüy olabilir sadece.takke perçem demkeş ankut kurlarından girmiştir oyun kuşuna.perde ise suriye kurlarından girmiştir bizim kuşlarımıza

Re: Selamünaleyküm

kuşçu26' Alıntı:
Aleykumselam şimdi ali abi ben bu sitede yaşça büyük olanlara veya uzun zaman kuş besleyen birine sorsak mutlaka yıllardır aynı kan aynı soy beslemekteyim diyen çok olacaktır.etrafındada vardır.otuz senedir bu soyu besliyorum diyene sorarmısın takke perçem olmayan kuşların yıllar sonra takke perçem veriyormu diye.adam yetmiş yaşında yirmi yaşından beri dumanlı besliyo ama hala kurlarında takke perçem perde çıkmıyo.akraba eş hastalığı olsaydı vermesi gerekmezmi? Her hayvanın farklı yaratılışı vardır.yıllardır kelebek veya dönek besleyen arkadaşlar var.aynı soy besler hiç takkeli perçemli dönek kelebeği varmı? Çünkü bu kuşlara zamanında böyle bi özellik verilmemiş...kuştaki akraba eşi sonucu hastalığı uzun tüy yamuk ayak çatal tüy olabilir sadece.takke perçem demkeş ankut kurlarından girmiştir oyun kuşuna.perde ise suriye kurlarından girmiştir bizim kuşlarımıza

O yazıyı çok aradım ama bulamadım, hatta yönetici arkadaşlardan yardım istedim yardım ettiler sağolsunlar ama o da yetmedi, yazı bilimsel bir yayından alınma , bir tez vs değil, ıspatlanmış bir yazı ama neticede bulamadık ve ıspatımız yok, o yüzden ne anlatsam havada kalıcak, bi gün bi yerde tekrar rastlarsam paylaşırım kardeş,
kimse 30 sene aynı kuşları besleyemez , illa ki aralara kuşlar kanlar sokulmuştur öyle birşey yok, ha belli bir süre aynı kuşları besleyen herkeste de illaki takke perçem veya perdeli ayaklı kuşlar çıkar, istediğine de sorabilirsin, kuş katmış olsalar dahi aralardan çıkar muhakkak, dönekten kelebekten hiç anlamam, ama 8 10 sene kuş katmadan bir ana babadan gitsin dönekte değil postada bile takke perçem vs çıkar !
ben o yazıyı bir öğretim görevlisinden okudum, işin bilimsel boyutuyla anlatıyordu, ben o kadarını anlatamıyorum, bulabilirsem memnunıyetle paylaşıcam, selamlar...

Selamünaleyküm

Selamünaleyküm abi görüşüne saygı duyuyorum kuşlar uçacak altında sohbet artacak maksat. Bende beslemedim dönek kelebek.demek istediğim dönek kelebek postada niçin takke perçem yok o vakit.bilimsel açıklamayı yapanda sen ben gibi insan.onların açıklamasına göre takla atmak yabancı avcı kuşlardan kaçarken kazanılmış yetenekmiş miş.hiç alakası yok. otuz yıl bir ırk saklanır hemde hiç kuş katmadan.bende bunu gördüm.sağlıcakla kalın...

perdeli irkindan bende suan bir tane arka tepe eski sabuni mevcuttur iki yavru aldim kustan yavrularda aynidir oyunlarida kusursuzdur annelerini daha ucurmadim niyetimde yok bir birbucuk minare fisekliyor disi yavru dama dustu kanat sesi yogun degil ama tatminkardir fisek basina 6-8 takla ceviriyor suan ve gayet nizami dik cikiyor sivaci omerin kuslarindandir rahmetlinin soyu safkandi perdeliler cok nadirdir ama bir sikintisi var yasamadim arastirdim. erken oluyormus kuslar 5,7 yas arasinda

arkafaslar takke percem gul ayna kuyruk gumus dal bunlar 30 50 yila bakmaz kus safkansa o kusta o kusun soyundan gelen kirilmamis soya sahip kuslarda cikmaz ama gunumuz kusculugunda irklari soylari o kadar kirdilarki bakin 4 yil once daha yavru kizmasi 4 tel aynali sabuni aldim erkek sabuni yavruma es olsun diye 3 yildir altlarindan bi sabuni bi sebap taneli cakmakli yavru cikiyor anlayacaginiz saf kan kusta irki neyse o cikar 30 - 60 yilda beklesen baska bisey cikmaz saygilar

guvercin07' Alıntı:
deli bas' Alıntı:
takla guvercinin gen bozuklugundan dolayi takla attigi dusuncesini kesinlikle kabul etmiyorum bu olay kusa yaradilistan verilen bir guzelliktir ozelliktir diye dusunuyorum

taklacı kuşlardaki oyun özelliğinin genetik bir bozukluk yada mutasyon olmadığını düşüncesine ben de katılıyorum, nedeni de: doğa, zaten bu tür genetik düzensizlikleri " doğal seleksiyon" yoluyla bertaraf etmeye programlanmıştır, yani zaten böyle bir hatayı kendi içinde yok etmeyi deneyecektir . perdeli ayaklılık da eğer kuşun yaşam sürecinde olumsuz bir etki yapıyor olsa o özellikte doğal olarak zamanla ortadan kalkmak durumundadır.
üstelik takla atma refleksinin bir kalıtsal bozukluk olduğunu düşündüğümüz anda kuşlarımızın oyun performansını geliştirmek adına yaptığımız tüm çabaların onları daha da hasta etmek anlamına geldiğini de kabul etmiş oluruz :evet:
esenlikler

Kuslarda ki oyun ozelligi genetik bir bozukluktur. Ama burada kullanilan bozuk kelimesi taklaci kuslarin ise yaramaz oldugunu anlatmak icin degil normal olmadigini anlatmak icin kullanilmistir. Kesinlikle mutasyondur, yoksa dogada yasayan ve evcil olmayan butun guvercinler bugun takla atiyor olurdu. Mutasyan, evcil olmayan kusta olmayan her ozelliktir, bu kusun tasidigi renkten, buyuklugunden, tuylerinden, otusunden, yuruyusunden, ucusundan, belli olur. Butun evcil kuslar, dogada bulunan vahsi ozelliklerden farkli ozellik tasiyorsa bu MUTASYONTUR. Perdeli ayaklar sadece takla irkinda degil her kus irkinda gorulen bir durumdur, ve performansla ilgisi yoktur. Cok degisik bir mutasyondur ve bazi irklarda farkli gorulur. Seks kromozomunda bulunan ve olumcul olan bir turu (Genetik adi: web-lethal) olmakla birlikte, zararsiz olanlarida vardir.

guvercin07' Alıntı:
deli bas' Alıntı:
takla guvercinin gen bozuklugundan dolayi takla attigi dusuncesini kesinlikle kabul etmiyorum bu olay kusa yaradilistan verilen bir guzelliktir ozelliktir diye dusunuyorum

taklacı kuşlardaki oyun özelliğinin genetik bir bozukluk yada mutasyon olmadığını düşüncesine ben de katılıyorum, nedeni de: doğa, zaten bu tür genetik düzensizlikleri " doğal seleksiyon" yoluyla bertaraf etmeye programlanmıştır, yani zaten böyle bir hatayı kendi içinde yok etmeyi deneyecektir . perdeli ayaklılık da eğer kuşun yaşam sürecinde olumsuz bir etki yapıyor olsa o özellikte doğal olarak zamanla ortadan kalkmak durumundadır.
üstelik takla atma refleksinin bir kalıtsal bozukluk olduğunu düşündüğümüz anda kuşlarımızın oyun performansını geliştirmek adına yaptığımız tüm çabaların onları daha da hasta etmek anlamına geldiğini de kabul etmiş oluruz :evet:
esenlikler

Eğer insanlar güvercin beslemese bir tane takla atan kuş doğada yaşamını sürdürebirmiydi.?

Bu durum çok üzücü ya sende ne soy kuş var perdeliler abiii süper soy bu bu sadece şuna benzer sağınız solunuz duvarla örülü sadece önünüze bakıyorsunuz.bir sürü etken veya özellikler bir araya gelmeden kuşun iyi olması imkansızdır. eğer denilen gibi perdeliler güzel kuşlar olsaydı takla meraklısı her 3 kümesten 2 de olurdu.takla kuşu bir ara ben cocukken şu vardı o bu kuş kısa gaga musul hemde cam beyaz göz bunlar süper kuşlar bunların hepsi kişileri kandırmak yada kişilerin yanlış bilmesidir. iyi oynuyor benim kuşum diyen insanlar yada bir sürü kupa alan insanlar eger kuşlarda tek özellikle devamllılık olsaydı başka yerlerden kümese kuş sokarlarmıydı yada başkalarının kapılarına kuş izlemeye giderlermiydi. veya bir kümeste tek ırktan fazlası olurmuydu. bu çok yazı yazılabilecek konu bizdede perdeli posta var bu nerden gelme ?? siz siz olun bence kuşta hiç bir şeye takmayın takla kuşu besliyorsanız tüm notunu ve tüm kararınızı havada izlerken verin yıllarca emekleriniz heba olur kendinize kızsanızda fayda etmez her türlü ırka kuşa özelliğe akıllı bir yetiştiriciyseniz sahip olabilirsiniz ama geride bıraktıgınız boşa kürek çektiğiniz hiç bir saliseyi geri getiremezsiniz.. adı üstünde perdeli oyun kuşu 14 kuyruk oyun kuşu sivas oyun kuşu v.s v.s yüzlerce çeşit sadece bir yöreye ait diye bir kuyruk fazla diye ayakta perde var diye kuş beslerseniz beslersek diyelim 1 arpa boyu yol alamadığımız gibi arpa kadar ilerleyecek yol kalmaz.bence perde genetik bozukluktur iyisini izlersem beslerim. kötüsünü ilzersem beslemem oyun kuşu bu şekilde seçilir fazlalıkları yada eksikleri sadece havada oyununa ek bir katkıda bulunuyorsa değerlidir. başka şekilde hiç bir anlama ifade etmemeli yetiştiriciye...

DELIYUREK41' Alıntı:
http://www.youtube.com/watch?v=mbC43D4Wxvc&feature=share

perdeli kus iyi oynar yada kotu oynar diye bir yorum yapilamayacagini dusunuyorum.ayni olay insanlarda da oluyor perdeli parmaklar.bu embriyodaki bozukluk sonucu olusur.insanlar dogmadan belli bi sure once elleri perdelidir.dogum yaklasinca bu perde erir.perdeli ayak yada parmak da bu olayin olmamasi sonucu olusur.guvercinler ile insanlardaki perdeliligin ayni temele dayandigini dusunuyorum.elinize bakarsaniz bas parmagi ile isaret parmagi arasini hafif perdeye benzer.

Geri