Performans Irkları Form&Kostüm ırkı Olarakta İki Seçenekte Yetiştirilebilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 42
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
A

Anonymous

Misafir
MErhabalar sevgili dostlar hep birlikte görüyoruz ki performans ırkalarından da en güzel kostümler istenmekte ve performans özellikleri 2. hatta 5. plana itilmekte!Göz ardı edilemekte!Sebebi tabiki önce para yapan masa kuşu!Buna da itirazımızın olmadığını düşünsem de bu durumun performans ırklarına ne denli zarar verdiğini hep beraber görüyoruz!

Bİr çok performans ırkından istenen kostüm özellikleri bir çok performans ırkını ne şekilde etkiliyor bu başlıkta bunları biraz tartışalım ve bu durumun gelecekte ki güvercin dünyasına etkilerini azda olsa tahmin etmeye çalışalım.

Asıl başlık soruma gelecek olursa konu şudur sevgili dostlar.

Performans Irkı Form&kostüm ırkı olarakta masa kuşu olarak beslenebilir mi? BU duruma evert diyorsanız sonuçları hayır beslenemez diyorsanız neden beslenemez.Kostüm uğruna performans göz ardı edilebilir mi? lütfen bilginizce fikir sunarmısınız? İlgi ve katılımlarınıza teşekkürler.

bence hayır performans kuşu masa kuşu olarak beslenemez beslenmemeli de
taklacı performans beslemekteyim hobimdeki egilim daha çok kanat şıkırtısı dinlemeye ve sefer izlemeye uçum seyir etmeye yönelik oldugum performans besliyorum performans kuşları masaya dogru kaydırıldıgında anlam ve deger yitirecegini düşünüyorum....
saygılarımla...

Merhaba
Suanda dediginiz olay çok yaygın bir şekilde war we bu performansı çok fazla düşürmüş bulunuor her ırkın genleri, kas sistemi ve kanat yapssıfarklı oldugu için problem çıkartıor %90 tutmama ihtimali buda sorunları açıkca ortaya koyuor..
Performans kuşu besleyen Degerli Abilerimiz Arkadaşlarımız Bu işe canı gönülden baglı olan kişiler bunu yapmaz her zman kendi bildikleri kuşları üretir we besler...

Saygılar

abi masa kuşu iyi oyun kuşu bulamamaktan veya para kazanmaktan kaynaklanır.ama oyun kuşu başkadır, bunu sadece oyun kuşuna gönül veren bilir.şimdi bana getirseler kümesime 10 tane 10 numara şebab indirseler benim kümesimdeki oyun kuşlarımdan değil yumurtalarından alamazlar.ha benim kuşlarımı satılık sanmasınlar da.ben 3 çift oyun kuşa yeni evli bir adamın bütün borçlarını kapatmak isyeni gördüm.sadece 3 çift kuş.ve kümeste 50 kuş olmasına rağmen ve o kadar borç olmasına rağmen ben kuş satmıyom diyipte adamlara çaylarını içirip göndereni gördüm.
oyun kuşu oyun için beslenir.masada tutulmaz masada uçurulmaz parayla satılmaz.kuşçu parayla kuş satmaz...
bu söylediklerim bana aittir.isteyen kuşçu kuş satabilir...saygılarımla...

KOnu başlığına katılım sağlayan değerli fikirler belirten herkese teşekkürederim.Fakat konu başlığının özeünde yatan konu şudur:Madem ki performans ırkı kostüm için beslenmiyor veya beslenemez bu ortak görüşse eğer buna da bir itiraz etme çabamız yok fakat olay şudur ki Performans ırkıları kendi araların da ikiye ayrılarak örnek:Şebab taklacaılar kostüm için boz dumanlılar performans için beslenebilir denilebilir mi yani bir ırk performans ırkıysa iki seçenekte ayrılabilir mi konu başlığı budur sevgili dostlar.

Performans ırkına kostüm kazandırılarak evet bu kostümü için üretilmiştir ve kabul görür denilebilir mi?Yoksa hayır bu performans ırkıdır önce havada ki marifetini görelim mi demek gerekir?

Selamlar..
Çok haklısın Samet Allah düşürmesin yeterki yoksa elindeki ii dedigi kuşu kolay kolay satmaz çok büyük paralar werilipte alınamayan kuşlara gözümle şahit oldum sadece güwendikleri bildikleri saglam dost we arkdaşlarına hediye mayetinde werdiler.....

redhotchilipeppers' Alıntı:
KOnu başlığına katılım sağlayan değerli fikirler belirten herkese teşekkürederim.Fakat konu başlığının özeünde yatan konu şudur:Madem ki performans ırkı kostüm için beslenmiyor veya beslenemez bu ortak görüşse eğer buna da bir itiraz etme çabamız yok fakat olay şudur ki Performans ırkıları kendi araların da ikiye ayrılarak örnek:Şebab taklacaılar kostüm için boz dumanlılar performans için beslenebilir denilebilir mi yani bir ırk performans ırkıysa iki seçenekte ayrılabilir mi konu başlığı budur sevgili dostlar.

Performans ırkına kostüm kazandırılarak evet bu kostümü için üretilmiştir ve kabul görür denilebilir mi?Yoksa hayır bu performans ırkıdır önce havada ki marifetini görelim mi demek gerekir?

abi havada görmeliyim.bence oyun kuşuna şebab denemez.yok eğer dediğiniz gibi renk kazandıracak olursa kuşları bozarız oyun kuşu olmaktan çıkarlar.etrafta muzlu humeyli veya mermeri şarabi kurenk diye beslenen oyun kuşları var.bozlarda bunların olduğu gibi olur bunlara benzer.bi bozla bi muzlu bir olurmu?ben zaten miskiyi kurenki veya mermeriyi muzluyu hatta limon ve portakal denen kuşları da oyun kuşu olarak görmüyom.bunlar bende ayrı bir kategoridir ve hepsi renk kuşudur, oyunlarını tutmam.
yok bozlara renk girerseniz ben o kuşu oyun kuşu diyemem...kalitesi düşecektir...renk yakalamak herzaman kolaydır ama oyun yakalamak zordur.hem renk hem oyun tutmaz.mutlaka biyerden patlak verir...
kısacası abi hayır, bence denemez ve yapılamaz (yapılırsa oyun kuşu demenez)...

kuşçu26' Alıntı:
redhotchilipeppers' Alıntı:

abi havada görmeliyim.bence oyun kuşuna şebab denemez.yok eğer dediğiniz gibi renk kazandıracak olursa kuşları bozarız oyun kuşu olmaktan çıkarlar.etrafta muzlu humeyli veya mermeri şarabi kurenk diye beslenen oyun kuşları var.bozlarda bunların olduğu gibi olur bunlara benzer.bi bozla bi muzlu bir olurmu?ben zaten miskiyi kurenki veya mermeriyi muzluyu hatta limon ve portakal denen kuşları da oyun kuşu olarak görmüyom.bunlar bende ayrı bir kategoridir ve hepsi renk kuşudur, oyunlarını tutmam.
yok bozlara renk girerseniz ben o kuşu oyun kuşu diyemem...kalitesi düşecektir...renk yakalamak herzaman kolaydır ama oyun yakalamak zordur.hem renk hem oyun tutmaz.mutlaka biyerden patlak verir...
kısacası abi hayır, bence denemez ve yapılamaz (yapılırsa oyun kuşu demenez)...

Evet Samet kardeşimiz yazısında ki gibi düşünüyor yani taklacılar da işin içine renk girerse bu oyun kuşunun dışına çıkar demiş.
Peki Samet kuş çok güzel renge ve oyuna sahipse yine de düşüncen değişmez mi?

performans kuşu masada hiç bir işe yaramaz benim düşüncem şuda var bir çok performans besleyen meraklı arkadaşlarımız performans taklacıda gaga göz ve renk uyumu arar zaten yani performans özelllikli gök yada dumanlı veya türevlerinde simsiyah gaga istemez aynı bukuşlarda ala tırnak yani tüm tırnaklarda siyah olma özelligi arar benim tanıdıgım bi çok ankaralı performans besleyen abilerim bu özelligi vermeyen gök ve türevi olan(dumanlı kirli v.s) motor gibide oynasa beslemez yavrusunun bozulacagını savunur lakin denemelerde bu göstermiştir benim yöremdeki performansçılar bu özellikleri arar kuşlarında...

Selamlar....
Öncelikle Performans ırkıları kendi araların da ikiye ayrılır demişin bu yanlış...
Her yöreye ait farklı genlerde performans kuşları wardır... ANKARA , MARDİN , URFA
vs.

[renkli]Performans ırkına kostüm kazandırılarak evet bu kostümü için üretilmiştir ve kabul görür denilebilir mi?Yoksa hayır bu performans ırkıdır önce havada ki marifetini görelim mi demek gerekir?[/renkli]

Böyle bişeyin olması mümkün ama kuş orj. ırk deildir.
Çok iiyi kuş ta çıkabilir hüsranda bunu deneyenler war %90 tutmamıştır
Sonuca nasıl ulaşacagını ucurmadan altında yawru almadan yawruyu kırdıgın kuşla tekrar denemeden onun yawrusu yawruya kusmadan anlayamassın......

bencede Samet kardeş haklı oyun kuşu gök boz ve türevlerinden çıkar(boz dumanlı boz kirli dumanlı dumanlı kirli arap) bunlarda kendi karakteristik degerlerine göre irdelenip daha iyi oynayan kuşlar aranır.(gaga göz ve tırnak uyumları gibi) bunlardışanda kalan renkler oynasalarda ilk ayız yavrularada randıman eksigi meydana geliyo...
şahsi düşüncem tabii...

smail' Alıntı:
Selamlar....
Öncelikle Performans ırkıları kendi araların da ikiye ayrılır demişin bu yanlış...
Her yöreye ait farklı genlerde performans kuşları wardır... ANKARA , MARDİN , URFA
vs.

[renkli]Performans ırkına kostüm kazandırılarak evet bu kostümü için üretilmiştir ve kabul görür denilebilir mi?Yoksa hayır bu performans ırkıdır önce havada ki marifetini görelim mi demek gerekir?[/renkli]

Böyle bişeyin olması mümkün ama kuş orj. ırk deildir.
Çok iiyi kuş ta çıkabilir hüsranda bunu deneyenler war %90 tutmamıştır
Sonuca nasıl ulaşacagını ucurmadan altında yawru almadan yawruyu kırdıgın kuşla tekrar denemeden onun yawrusu yawruya kusmadan anlayamassın......

Merhabalar İsmail bey görüş belirtiğiniz için ve değerli fikirleriniz için öncelikle teşekkürederim.

Performans ırkıları kendi araların da ikiye ayrılırBu yazımda tamemen yanlış anlamışsıznız hemen düzeltiyorum karışıklık olmasın benim merak ettiğim kısım zaten bu yani performasn ırkı kendi içinde kostüm ve performasn olarak ikiye ayrılabilir mi?Konu zaten bu!Karşıklık olmasın sizinle aynı düşüncedeyim lütfen devam edelim ilginç ve faydalı bir başlık olacak bakın kuşçulukta nerdeyiz hep beraber görecekmiyiz bakalım.

Konuyu tekar ediyorum Performans ırkı kendi içinde ikiye ayrılarak evet bu renk kostümü için üretilmiştir bundan oyun ve performans beklenmez denilebilir mi?Konu bu soru da bu saptırmaktan kaçınalım lütfen.

hüseyin abi benim düşüncem değişmez.niye peki? dediğim gibi bakın etrafta miski kurenk şarabi muzlu mermeri diye kuşlar var demiştim.bu kuşların kaçta kaçı bütün yavrularında oyunlu veriyor veya kaçta kaçı oyun için besleniyor.kaçta kaçı uzun süreli (hasta oluncaya kadar veya ölünceye kadar) oynuyor.bana 5 yaşında oyunlu bi renk gösterebilirmisiniz? takla atar ama performansı düşmüştür.oyun kuşu için boz arap gök ve beyaz beslenir.renk içinse miski kurenk şarabi muzlu mermeri beslenir.bunları eşleyin 25 sene sonra dahi olsa mutlaka patlak verecek ve torunlarından birinde bozukluğu atacak.çünkü kırılmış ve oyun kalitesi düşük kuş girilmiş.
abi isteyen varsa eşlesin arapla miskiyi.alttan aldığı karakanat yavruyu uçursun izlesin.ve o aldığı kırık yavruyu dönsün ilk baştaki arapla karşılaştırsın.kimin oyunu asil miş?

kuşçu26' Alıntı:
hüseyin abi benim düşüncem değişmez.niye peki? dediğim gibi bakın etrafta miski kurenk şarabi muzlu mermeri diye kuşlar var demiştim.bu kuşların kaçta kaçı bütün yavrularında oyunlu veriyor veya kaçta kaçı oyun için besleniyor.kaçta kaçı uzun süreli (hasta oluncaya kadar veya ölünceye kadar) oynuyor.bana 5 yaşında oyunlu bi renk gösterebilirmisiniz? takla atar ama performansı düşmüştür.oyun kuşu için boz arap gök ve beyaz beslenir.renk içinse miski kurenk şarabi muzlu mermeri beslenir.bunları eşleyin 25 sene sonra dahi olsa mutlaka patlak verecek ve torunlarından birinde bozukluğu atacak.çünkü kırılmış ve oyun kalitesi düşük kuş girilmiş.
abi isteyen varsa eşlesin arapla miskiyi.alttan aldığı karakanat yavruyu uçursun izlesin.ve o aldığı kırık yavruyu dönsün ilk baştaki arapla karşılaştırsın.kimin oyunu asil miş?

Merhabalar kardeşim seni şimdi çok daha iyi anladım açıklamaların için çok teşekkürler.Peki piyasa kostümü için beslene komyonlarca taklacılar var bunlar nedir?Bunlar çöp o zaman yada besleyiciye göre değişen bir zevk beğeni!
Taklacı performans ırkı olabilir ama rengi içinde besleniyor konu bu ve buna benzer ırklar daki yaşanan olaylar!

Senin bu gün bahsettiğin oyun damarlı kuşun kostümü çok güzel bir taklacının yaptığı ilgiyi görüyor mu görüyorsa da bu oyun damarları kostüm yüzünden kaybolmuyor mu konumuz bu?

evet hüseyin abi kayboluyor bu kuşlar.kırılmaktan dolayı veya para için daha güzelini arama uğruna kayboluyorlar.daha iyi demiyom çünkü bu zamanda iyi için uğraşan az.güzellik için uğraşılıyor.abi avatar resmimdeki kuşların resimlerini görüyorsun.bu kuşlar oyun kuşudur, masaya indirilsede bunlar bunun için yaratılmış bunun için yıllarca saklanmışlar.
abi urfa kuşunda perçem vardır ve iri yapılı kemikli kuşlardır.yalnız nedense gözleri sarıdır.peki ne yapılıyor bu göz?geliyor burdan urfalı arapakkuyruk bir kuşu ankaradan getirdiği bir kuşa vuruyor.ankara kuşuna perçem sokuyor ankara kuşunu irileştiriyor ama urfa kuşunada dumangöz rengini sokuyor.alttan gelen yavru ne yapıyor?anneye mi uysun, babaya mı uysun?peki bu eşlemeyi niye yaptık?göz rengini değiştirmek için.yani güzellik için oyununu hiçe saydık.bu sadece bi örnek ve sadece kendi zevkimiz için kırdık.birde bunu para kazanmak için o kadar kişinin yaptığını düşünürsek ne kalır geriye?
yani ister oyun için ister renk için gelişi güzel eşlemeler yapıldıkça daha çok öz kuşlarımız kaybolur.sonrada ne anaya ne babaya nede memleketinin oyununu bilemeyecek yavrular elimize çıkar.
herzaman kuşların kırılmasına karşı çıktım.ister oyun için ister renk için kırılmamalı.bana gösterebilirler mi 30 yıllık soyu olan şebab kuş?

genellikle performans kusu besliyoruz irki performans irki diye geciyor simdi biz tutupta bu irkin performansini kisacak calismalar yaparsak olmaz yani ister ikiye ayir ister bese ayir performansa zarar verdikten sonra bir anlami kalmiyor besledigimiz kusun ozelligini bozmaktan baska birsey degildir... kendimizi ve kùmesimizi gelistirmek adina bazi seyler yapicaz diye irkin ozelligini bozmak engel olmak bana ters geliyor oyunu goz ardi etmek yanlis benim icin...ikiye ayirmak kuscuyuda kusuda kisitlamaktir ama illaki kostùm diyen varsa bence kostùm irki alip beslesin daha hayirli ve zevkli olur.eger kendini ve kùmesini gelistirmek istiyorsan gùzel oynayan kostùmlù kuslar ùret en iyilerden biri sen olursan bence...

selam değerli dostlarım ..konuyu defalarca okudum, neler yazılmış baktım..şimdi hüseyin değerli dostum '' performans ırkı ikiye ayrılırmı yani bu kuşların cinsi aynı ama bunu oyunu için diğerini kostümü için yetiştirdik yada besliyoruz diyebilirmiyiz '' diye sorunu algılayıp ona göre yazıyorum..
şimdiş bir arkadaş kuşların nasıl kırıldığını urfadan gelen kuşların kemik yapısını anlatmış..bunların eşleştirilerek ne alındığınıda yazmış,amacınıda yazmış..işte mühim olan amaçtır bence oyun kuşu bakacaksan buna yıllarca aynı kan ilede bakamazsın araya mutlaka kan sokmalısın ki kuşlar çok fazla iç içe girerse ufalırlar..araya sokacağın kuşuda yıllarca tanıdığın bir kuş olarak belirlersin..her kuş girmez araya,her kan sokulmaz kümese..bu yazdıklarım taklacı kuşlar içindir ama mesela bursa oynarı konusundada aynı şeyleri söylemek mümkündür...
oyun kuşuna yani performans kuşuna bu ne cins olursa olsun masalarda rastlamak çok mümkün..buna kimse bişey dememeli sebebi ise arz talep ve yanlış yetişmekir..şimdi yeni başlayan kuşçuya sen bursa kuşunun kanatları 7/7 olacak illaki yılan kafa yada kestane baş yok alınlı falan dediğin zaman sana ve senin bilgine saygı duyduğu doğru bildiğini düşündüğü için oda olacak şekilci..istediğin kadar anlat ona bu kuşların uçumunu sonradan anlayacak ama gitti güzelim yıllar olacak..ama bir kişi eğer öncelik le bilgi olarak donanımı tam olurda sadece bir takım imkansızlıklardan (yer ve ortam gibi..)elinde ki performans kuşlarını uçuramıyor onlara tavuk gibi bakıyor sa buna bişey denmemeli..o kişi bilir ki bir gün şartları oluştuğun da elindeki kuşlarından yavruyu alacak ve uçuracak..ama konunun günümüzde sadece rant olduğunu düşünen kişiler şunu bilkmeliler ki kuştan zengin olan olmaz arkadaşlar..ben görmedim ..ama alırsın satarsın fazlanı elinden çıkartırsın,baktığın kuşlarının bakım ve diğer masraflarını çıkartırsın o na hepimiz saygı duyuyoruz zaten..çoluk çocuğunun rızkını ellemeden yapabiliyorsan aferin sana denir..
ben 7 yaşımdan bu yaşıma yani hemen hemen 33 yıldır kuş bakarım son 2 yıla kadar sadece performans baktım ...uçmayan kuşa verilen yeme acıdım hatta kızdım..ama kendim yaşadığım için biliyorum ki imkansızlıklar insanı çok sevdiği güvercinlerini tavuk gibi bakmaya bazen zorluyor..böyle oluncada süs kuşlarına yöneliyorsun ..bunun altında merakta var tabii... ben mesela aldığım kuşun benim olmadığını başkasın dan aldığımı bilerek onlardan aldığım yavruların da yavrusunu benim olduğu için seviyorum..ve nasıl bişey olacak diyede merak ediyorum ..
uzun lafın kısası dostlarım performans kuşu masada olmaz..masadaki kuştanda performans beklenemez ..

Düşünce ve tecrubelerini paylaşan herkese çok teşekkürederim.

Genel olarak aynı şeyleri düşüncesekte düşüncemizle güvercin yetiştiriciliği arasında ki fark gözle görülür biçim de! Bazı yetiştiricilerimiz de var tabi ki de bunlar kınanacak veya dışlanacak bir olay değildir aksine bu durumda ki yetiştriciler de Ali abimizin dedeği gibi bir gün bilirler ki imkanları uygun olduğunda kuş uçuracaklar.''İnşallah''.

Bu imkan meselesini gerçek anlamda olumsuz yaşayan değerli yetiştiriciler dışında bunu bahane ederekte güvrecin beslemeye devam eden bir sürü yetiştirici tabiki var hepsi sonuçta meraklı ve sevecen bir şekilde kuş besliyorlar bir şekilde ama kapalı besliyor ama uçurarak besliyor ama besliyor işte bu herkesin kendi bileceği bir konu fakat ilnginç olan şudur ki.İmkanı olduğu halde kuşlarını hapis bakan değerli yetiştiricilere sitem etmeden de geçemiyorum!İmkanınız varsa ve performans ırkı besliyorsanız kuşlarınızı uçurunuz demeden geçmek istemiyorum bu konunun camiamıza nedenli olumlu ve olumsuz etkileri var konu içinde bunlardan da bahsedebiliriz sevgili dostlar.

Konu genelinde aynı fikirlerdeyiz fakat benim düşüncem şudur!

Performans ırklarının hepimiz biliyoruz ki kostüm için üretilenleride var bunlar ayrı kulvarlarda tartışılsın ayrı bir kategoride anılsın konuşulsun biz aynı düşüncelerdeyiz ama görüyorum ki bir yetiştiriciye sen masaya hizmet ediyorsun dediğimiz de kızıyor anlınıyor aslında hiç kızılacak bir şey yok direk olarak bu tipte güvercin yetiştirenleri ve bu tarz da güvercinleri performans çatısı altından çıkartmak ve kendi kulvarlarında değerlendirmek her ne kadar olumsuz gibi gözükse de,bence performans ırkı yetiştirenler açısında ve ırklar açısında faydalı olacaktır kısacası zihniyetler ben performans ırkı yetiştiriyorum diyor ama kimse havada bir kuşunu kolay kolay sergileyemiyor sergileyenlerin sayısı elde tutularak sergilenen kuş sayısından çok az!Sergileyen var!Şİmdi şöyle bir şey ortaya çıkıyor kostümlü ırk performans ırkı olmaktan zamanla çıkıyor kostümsüz ırk ise zamanla kostüm kazandırılarak kostümlü hale getirtiliyor!Bence performans ırkların da kostüm için üretilenleri performans çatısı altından çıkartmak performans ırkları için en hayırlısı olcaktır.Hayırlısı olcaktır diyorum çünkü verdiğiniz örneklerden de bu gözüküyor en azından kostümü için beslenmiş bir taklacıyı kimse alıp performans bekleyerek beslemez yine aynı şekilde sürekli elde tutulan sümdükleşmiş bursa oynarlarını da süslü muhabbetlerle kimse almaz ve beslemez bu yüzden hayırlı olur.Düşüncelerinizi bekliyorum sevgili dostlar hepinize ayrı ayrı teşekkürederim.

Selamlar....
Her ne kadar hepimiz performans kuşu beslior olsakta zewk we renklerde ayrı düşüncelerimiz war bazı arkadaşlar farklı düşüncelere sahip bir kuşta hem renk hemde oyun olabilecegine inana bilior we kuşları denior sen her ne kdar bunların tutmıcagı söylesende o ikisinde aynı özellikleri taşıdıgına inanıp kendi bildigini okuor we her iki ırkında orj. halini bozmakla beraber insanlık adına çok yanlış bişey yapıor..

abi bi kostüm kuşundan bi oyun kuşunu yarıştırmak çok kolay.eğer illa derse benim miskilerim, sizin bozlardan araplardan daha iyi oynar diye; uçursun izlesin karşılaştırsın.bakalım hangisi bulutlardan sinekten taş gibi düşüyor.kanatlarını kısıp yere kadar geliyor tabanla birlikte çok hızlı şekilde ip gibi burgulu şekilde 2-3 direk oynuyor.sonra yine gözden kaybolup gidiyor.bu iki kuş hiçbirzaman aynı keseye konmadı konamaz.3 saat uçup nefes bile almadan yere bo ltaklalı konuyor.kapıştırsın bu ikisine aynı diyenler...sonra bu kuşları kapatsın ve 5 sene sonra bi daha uçursun.hangisi oynuyor...

Buraya kadar geldiğimiz düşüncelerde demek ki kostüm ve performans oyun ikisi bir arada olmuyor!Ya kostüm kuşu ya oyun performans kuşu!Ayırt etmek lazım öyle değil mi?

Aslında kostüm kuşları performans sıfırdır,hiçbir icraat göstermez diyenlere karşıyım.
Sonuçta aynı ırk yetiştirildiği yörelere göre renk özellikleri farklılık gösteriyor.
İyi yada kötü illaki performans özellikleri de vardır ama bu özellikler bastırıldığı için bizler bunu göremiyoruz.
Örnek vermek gerekirse mirolar ırak tarafında bu kuşlar performans olarak besleniyorlar yani kostüm kuşu değil ama ülkemizde bu kuşlar nadir ve az sayıda bulunduğu için değerli o yüzdende belkide haklı olarak uçuran olmuyor.
o yüzden biz miroları çoğumuz kostüm kuşu olarak biliyoruz.
ha mirolar ankara kuşları gibi ne biliyim başka performans kuşları gibi iyi oynarmı orası tartışılır ona bişey diyemem denenir ve görülür.

Bence performans ırkları ikiye ayrılmalıdır.
Yine taklacı dan örnek veriyorum. bir şebab ile bir arap,gök, vb.. kuşları iyi performans için kırmak bence çok yanlış bir olay.
Performans kuşu besleyicilerinde gözlemlediğim bir olay var iyi performans sergilesinde nasıl bir kuş,ne renk olursa olsun gibisinden ben buna tamamen karşıyım.
Daha iyi kuş çıkarmak istiyorsan git arap kuşuna vurucak başka arap ara kardeşim bir sürü arap soyu var.
Arap ile gökü eşleme.Silik arap çıkmasın.çünkü öyle bir kuş çeşiti yok kırık,melez bir kuş.arap sa arap olsun.kıçında,başında,paçasında beyaz olmasın.
beyaz olmasa zümrüt arap yavru olsa bile 10 sne de sonra olsa o girdiğin gökten,beyazdan eser kalıyor bir bakmışsın araplarının altından beyaz yavru gelmiş.gelmesin kardeşim.
Arabın altından arap ,beyazın altından beyaz gelsin.neyin ne olduğunu bilelim.
kuşlarımızın asıl,özlerini kaybetmeyelim.
şimdi bir bakıyorsun sağlam bir arap bulmak mesele.

Bu devlette özellikle biz kuscuların çoğunda ekonomik imkansızlıklar olduğu sürece performans ırkından kostüm kuşuda yapılır,masa kuşuda yapılır,yatak altı kuşuda yapılır.
adam 3 aylık maaşını vermiş nasıl uçursun onu.o da haklı.​

Ömer Özkurt.yazmış.
Bu devlette özellikle biz kuscuların çoğunda ekonomik imkansızlıklar olduğu sürece performans ırkından kostüm kuşuda yapılır,masa kuşuda yapılır,yatak altı kuşuda yapılır.
adam 3 aylık maaşını vermiş nasıl uçursun onu.o da haklı.

Konuyu özetlemiş ve neticelendirmişsin Ömer fakat performans ırkını kostüm için ayırırsak ve bu zihniyette olursak ben ileride şunu görüyorum %20 performans kuşu aynı ırk%80 performans ırkından elde edilmiş kostüm form kuşu.Evet senin de dediğin gibi hangisi 3 maaş yapıyorsa o kazanır :buyrun: Ülkemiz de masa kuşçuluğu git gide liderliği eline alacak ve performans ırkları bu şekilde dejanere edilerik yok olma aşamasına gelecek gibi gözüküyor.KESİNLİKLE PERFORMANS IRKINI BU IRKIN KOSTÜMÜ İÇİNDE BESLENENİ VAR DERSEK VE KABUL EDERSEK PERFORMANS IRKLARI GENEL ANLAMDA TEHLİKEYE GİRMİŞ OLUYOR. ALBENİSİ OLAN HER ŞEY ALINIR VE SATILIR!MASA KUŞU HER ZAMAN KAZANIR VE KAZANDIRIR BU YÜZDEN PERFORMANS IRKLARI İKİYE AYRILMAMALIDIR YAPILABİLECEK EN GÜZEL ŞEY PERFORMANS IRKLARINI KOSTÜM IRKINA ÇEVİREN DEĞERLİ YETİŞTİRİCİLERE yerinde ve seviyeli TEPKİ GÖSTEREREK YAPILANIN YANLIŞ OLDUĞUNU ANLATILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM!!!

ikisininde yeri ayrı olmalı bence.
miskiden sabuniden,mermeriden vb.... bunlardan oyun beklemeyelim.bunlar taklacının kostüm kısmı olsun .
diğerlerinede sonuna kadar sahip çıkalım,kendi öz oyun kuşlarımıza ikisini birbirine karıştırmayalım.
miski,miro vb kuşlar zaten bizim ülkemizin kuşları değil.onlar kümesin süsü olsun ama performans gösteren ulkemizin kendi kuşlarınıda bozmadan korumak için elimizden gelen çabayı gösterelim.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
ikisininde yeri ayrı olmalı bence.
miskiden sabuniden,mermeriden vb.... bunlardan oyun beklemeyelim.bunlar taklacının kostüm kısmı olsun .
diğerlerinede sonuna kadar sahip çıkalım,kendi öz oyun kuşlarımıza ikisini birbirine karıştırmayalım.
miski,miro vb kuşlar zaten bizim ülkemizin kuşları değil.onlar kümesin süsü olsun ama performans gösteren ulkemizin kendi kuşlarınıda bozmadan korumak için elimizden gelen çabayı gösterelim.

Ömer kardeşim taklacı ırkından güzel örnekler vermişsin taklacı ırkından ve türevlerinden anlayan biri değilim fakat şunu sormak istiyorum taklacı ırkı performans ırkıysa,bu performans ırkının kostümü için üretilenide mi var???!!!Burda bir ikilem var gibi geliyor bana yani hem performans hemde kostüm ayrılabilir olduğunu söylüyorsun bunu taklacı ırkının sırf kostümü için beslenen çeşitleri için mi söylüyorsun eğer öyleyse genel anlamda taklacı ırkı tam anlamıyla performans ırkı değilmidir esneklik var gibi yani bir ırkın genel anlamda tek bir çatı ve özellik altında anılması gerekirken taklacı ırkının iki ayrı kulvarda olabileceği kriteri biraz endişe verici değil mi?

Evet endişe verici ama yapacak birşey yokbu bir gerçek bende istemem kaplama miskiker,gümüş kaplama miskiler ,mermeriler uçurulsun onlarında az ya da çok performans sergilediğini herkes görsün,türkiye kupasını bi kere de sabuni,miski alsın ama olmuyor işte hüseyin abi yapacak bieşey yok bu durumda ne kadar istesekte,burda söylesekte uçurun onları diye kimse uçurmaz sizde biliyorsunuz milyarlar verilen kuşları kimse uçurmaz.,
Bence bunun asıl sebebi bu kuşları uçuk fiyatlara satanlarda.

selam değerli dostlarım..değerli dostum hüseyin bey..şimdi bakın taklacı ırkında her kuş performans için bakılmaz..yani performans beklemenin yanlış olduğu taklacı kuşlar vardır ..mesela demgeşler bunlarda takla atar ama cüsseleri gereği bizlerin istediği gibi sefer yapmazlar..taklacı demek baya bir geniş kavramdır takla atan çok kuş vardır..biz taklacıların yani takla performansına baktığımız kuşlarımızdan sefer isteriz ve daha bir çok detaya bakarız..yani sadece takla atma ile bitmez olay..bizimmseferli dediğimiz kuşlar ise zaten kostüm olarak bakılacak kuşlar değildir..bunda endişe duyulacak bir şeyde yoktur..rabbim öyle yaratmış bu hayvanı..demgeşler ne bileyim diğer iri kuşlarımız sadece takla dönerler şıhselliler mesela sadece zevke gelip takla vurur bunlar ama kostümlü kuşlardır bunlardan performans beklenmemiştir..

yanlış mı biliyorum demkeşleri ben takla ırkına girmiyor diye biliyorum yada yöresel isim farklılıklarından kaynaklanıyor.
demkeşler se için beslenir diye biliyorum.

tamam ali hakan bey atar da onlardamı taklacı ırkına giriyor.?
makaracılarda takla atıyor ona bakarsak o da takla.
kızgın yoz kuş ta takla atıyor onlardamı taklacı.
ilk defa duydum demkeşin taklacı olduğunu yanılıyor olabilirim.
sizler büyüklerim daha iyi bilirsiniz ama biraz anlatırsan.

Geri