Performans Irkları Form&Kostüm ırkı Olarakta İki Seçenekte Yetiştirilebilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 42
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Selamlar herkeze....
Taklacı ırkı kendi içinde dallara ayrılıor performans olarak kostüm olarak performansında kendi içinde dalları oldugu gibi kostümünde kendi içinde dalları war
Çok ırk war siz olayı sadece ikiye bölerek daraltıp sonuca ulaşamıorsunuz....
Her ırkın bellirli bi kapasitesi we performansı wardır....(bu kişinin zewkine göre deişir begenir weya begenmez)
Performans kuşu masada degerlendirilmez... Eger böyle bir erdeme sahip biri warsa DiiL türkiye dünya kupasına sahip olur du ;)
Performas kuşuna kostüm katmaya gelince tamamen hayalgücünün ugratmış oldugu bir düşüncedir
Her Taklacı ırkı farklı özelliklere sahip oldugundan kırıldıgında %50 birinden %50 digerinden özellik almaz tamamen farklı bir ırk ortaya çıkar we orjinallik bozulur...
İnsanların düşünceleri su olabilior ikiside taklacı birinden renk birinde oyun özelligini alır
ortaya çok güzel renkte oynayan kuşlar çıkar düşüncesi ile bu hale geldi zaten bu iş...
Pazarda dernekte weya hediye bi şekilde elinize bir kuş geçior eli ayagı göz paçası tırnagı kanat yapısı gögsü kafası kuyrukları her şeyi ile 4/4 performans özeliklerini taşıor gibi görünüor bide ucurulmuş perdahlı bi kuş + gidip yerinde izliorsunuz kuş her türlü hareketini yapıor istenilen wasıflarda bi şekilde deniorsunuz altından kostüm kuşu gelior (yaşanmış tecrübeler bunlar) olaylar tamamen insanların bilinçsizliginden kaynaklanıor...

Saygılar......

türkiye kupasını bi kere de sabuni,miski alsın ama olmuyor işte

Selam Ömer burdaki miski ve sabuni den kastını kostüm olarak kabul ediorum....
Yoksa çok güzel performanslı sabuni ve miskiler mewcut güzel türkiyemde
Kupa olayına gelince türkiye nufunun kaçta kaçı yarışmaya katılıor elinde çok kaliteli kuşlar olupta bu tür org. girmeyen bir çok kişi war bunlarıda göz önünde bulundurursan sewinirim....

Saygılar.....

ali hakan' Alıntı:
selam değerli dostlarım..değerli dostum hüseyin bey..şimdi bakın taklacı ırkında her kuş performans için bakılmaz..yani performans beklemenin yanlış olduğu taklacı kuşlar vardır ..mesela demgeşler bunlarda takla atar ama cüsseleri gereği bizlerin istediği gibi sefer yapmazlar..taklacı demek baya bir geniş kavramdır takla atan çok kuş vardır..biz taklacıların yani takla performansına baktığımız kuşlarımızdan sefer isteriz ve daha bir çok detaya bakarız..yani sadece takla atma ile bitmez olay..bizimmseferli dediğimiz kuşlar ise zaten kostüm olarak bakılacak kuşlar değildir..bunda endişe duyulacak bir şeyde yoktur..rabbim öyle yaratmış bu hayvanı..demgeşler ne bileyim diğer iri kuşlarımız sadece takla dönerler şıhselliler mesela sadece zevke gelip takla vurur bunlar ama kostümlü kuşlardır bunlardan performans beklenmemiştir..

Sevgili Ali abim çok önemli tecrubenle öncelikle konuya dahil olduğun için sağolasın.

Seğerli güvercin dostları Konumuz Taklacı değildir!Konu sadece taklacı ırkına münasıp açılmadığı gibi taklacılar kostümü için beslenmez mi gibi de bir izlenim yaratmakta bu söz konusu değildir fakat taklacılar İsmail Kaleli beyefendinin de dediği gibi sınıflara ve kulvarlara ayrılmakta kendisine İsmail bey kritik bir noktada çok güzel anlatmış taklacıdan anlamadığım halde ben anladım ve İsmail beye katılıyorum.Ali abi sende yüzeysel de olsa bundan bahsetmişin yani Demkeşin veya taklacı türevinde sınıfında olan bir kuşun illa seferler 80-90 metre oyun sergilemesi gerekmiyor bunu anlamamız gerekli demek ki şimdi!...Yani taklacı sınıfı altında ama kostümü içinde beslenen versiyonları günümüzde sevgiyle beslenmekte bu ayrı bir ve tartışılmaması gereken bir olaydır konu taklacıya çok fazla girdi biraz da bunun etkisiyle konuda bulanıklık var taklacıdan pek anlamam anlayan arkadaşlardan da özür dilerim İSmail bey ve Ali abi çok teşekkürler konuyu gayet güzel aydınlatmışsınız.

Konu da taklacı ırkından örnekler verirken her taklacının performansı için bakılmadığını öğrendik sanıyorum yani ben her taklacının performansı için bakılmadığını ve bunun çok normal bir durum olduğunu şuan düşünüyorum.
Ömer kardeşim senin bahsettiğin oyun kulvarında ki performans kulvarında ki taklacılar konumuzun asıl kriteridir aslında bu konu bu tipte performansı korunması gerekli olan kuşlar için ön planda olması gerekmektedir ki hep beraber bir şeyler öğrenelim şimdi ki gibi.

Konu üstünde tartışırken bakınız taklacının sınıflandırılabileceğini ben şahsen öğrendim pekii sınıflandırılmadan sadece performansı için beslenen ırklar sizce hangileridir?Ve hangileri olması gerekir kesinlikle bu ırk performansı için beslenmelidir dediğiniz bir ırk günümüz de var mı?
Kostüm ve form ile birlikte performansın bir arada olmayacağı gerçeği sizce ne kadar doğrudur?

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Örnek vermek gerekirse mirolar ırak tarafında bu kuşlar performans olarak besleniyorlar yani kostüm kuşu değil ama ülkemizde bu kuşlar nadir ve az sayıda bulunduğu için değerli o yüzdende belkide haklı olarak uçuran olmuyor.
o yüzden biz miroları çoğumuz kostüm kuşu olarak biliyoruz.
ha mirolar ankara kuşları gibi ne biliyim başka performans kuşları gibi iyi oynarmı orası tartışılır ona bişey diyemem denenir ve görülür.

Bence performans ırkları ikiye ayrılmalıdır.
Yine taklacı dan örnek veriyorum. bir şebab ile bir arap,gök, vb.. kuşları iyi performans için kırmak bence çok yanlış bir olay.
Performans kuşu besleyicilerinde gözlemlediğim bir olay var iyi performans sergilesinde nasıl bir kuş,ne renk olursa olsun gibisinden ben buna tamamen karşıyım.
Daha iyi kuş çıkarmak istiyorsan git arap kuşuna vurucak başka arap ara kardeşim bir sürü arap soyu var.
Arap ile gökü eşleme.Silik arap çıkmasın.çünkü öyle bir kuş çeşiti yok kırık,melez bir kuş.arap sa arap olsun.kıçında,başında,paçasında beyaz olmasın.
beyaz olmasa zümrüt arap yavru olsa bile 10 sene de sonra olsa o girdiğin gökten,beyazdan eser kalıyor bir bakmışsın araplarının altından beyaz yavru gelmiş.gelmesin kardeşim.
Arabın altından arap ,beyazın altından beyaz gelsin.neyin ne olduğunu bilelim.
kuşlarımızın asıl,özlerini kaybetmeyelim.
şimdi bir bakıyorsun sağlam bir arap bulmak mesele.​

selamünlaleyküm
ömer abi çok güzel anlatmışsın eline sağlık.
demişsin ki mirolarda oyun kuşu.evet abi oyun kuşu.hatta miski kurenk te oynuyor.oynamıyor mu?oynuyor.ama bizim istediğimiz en iyisini yakalamak değilmi.o zaman bu kuşları geçecek kuş günümüzde çok var.bi miskiyi bi kurenki geçecek kuş heryerde var.o zaman bu tip renk kuşlarından performans beklenemez.oyun kuşunun vasıfları farklıdır.

diğer konuda da aynı fikirdeyiz.ben her zaman kuşların kırılmasına karşı çıktım ve kırmadım.arap arapla, gök gökle, boz bozla.hatta inanın kuşun kanatlarındaki benekleri bile sayarak o sayıda benekli bi kuş beklediğim (başka soydan değil.kendi kardeşlerinden, aynı soydan bekledim) oldu.birde farklı oyun yapan kuşlar var.urfayla mardini kıranlar veya ankara ile sivası kıranlar.bunlar iyice bozdular...sağlam yöre kuşu bulması zorlaştı.
saygılarımla...

smail' Alıntı:

Kupa olayına gelince türkiye nufunun kaçta kaçı yarışmaya katılıor elinde çok kaliteli kuşlar olupta bu tür org. girmeyen bir çok kişi war bunlarıda göz önünde bulundurursan sewinirim....

Saygılar.....

ben miskinin sabuninin performans sergilemediğini falan söylemiyorum tam aksini savunuyorum yani sizinle aynı görüşteyim fakat siz beni yanlış anladınız.
ben bu kuşların değerli olduğu için uçurulmadığını ve bu sebeptende oyun sıfır gibi görüldüğünü söylüyorum..

Ben dönek ve dolapcı ırkının kostüm için asla beslenmemeli olduğunu savunuyorum.çünkü kuşlarda bir göze hitap,albeni yok.kostüm kuşu yapılamaz.ama onları bile kostüm kuşu yapanlar var.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
smail' Alıntı:

Saygılar.....

ben miskinin sabuninin performans sergilemediğini falan söylemiyorum tam aksini savunuyorum yani sizinle aynı görüşteyim fakat siz beni yanlış anladınız.
ben bu kuşların değerli olduğu için uçurulmadığını ve bu sebeptende oyun sıfır gibi görüldüğünü söylüyorum..

Ben dönek ve dolapcı ırkının kostüm için asla beslenmemeli olduğunu savunuyorum.çünkü kuşlarda bir göze hitap,albeni yok.kostüm kuşu yapılamaz.ama onları bile kostüm kuşu yapanlar var.

Dönek ve dolapçıda kostüm olmadığınıda kim söyledi. Dönek ve dolapçınında kostümü için beslenileni ve abartısız söylüyorum örneğin bir kızmızı çilin tek tek çilini sayarak alanları yetiştirenleri biliyorum. Konu anlamını yitirmesin ama dönektede kesmelik, kuyruküstü yağ bezesi, kuyruk altının kapalı olması, don paça olmaması gibi birçok etken aranan özelliklerdir.

özellikleri olmayan bir ırk zaten yoktur hüseyin elbette bazı aranan özellikler olucak ama ben dönek kuşun kostüm olarak beslenmesine karşıyım.
Dönek tamamıyla performans kuşudur.

Merhabalar, öyle sanıyorum ki performans ırklarının kostümü için üretilmesi ve bu şekilde de ikili bir biçim de kümeslerimiz de yer alması daha cazib!!!

Merhabalar dilerseniz ikisi bir arada olan ırklar hangileri biraz bunlardan bahsedelim yani performans ve kostüm form olarakta beslenen ırklar sizce hangileri.Sanıyorum bunları ayırt edemiyoruz ki konu tıkandı kaldı.

selamünaleyküm
hüseyin abi bu birazda tercih meselesi.bi arkadaşımız miskiyi kurenki muzlu ve mermeriyi oyun kuşu diyerek besler ve gerektiği zaman uçurur.ama ben bunları asla oyun kuşu olarak görmem.tamam her miski şebab değildir her şebab ta miski değildir.ama ben de her renkli kuş miski kurenk muzlu mermeri hatta basma perçemli kuşları bile ben oyun kuşu olarak görmem...
masa kuşu sınıfının yani şebabın ne kuşlar oldukları bile belli değil.biri bişey atıyor bu şebab diye.10 kişi bu şebab değil diyor.yani beslenen ırk özelliklerini bile bilmiyolar.
şebab nedir abi? türkçe bi kelime değil bu.farsçadır.ve farsça da yiğit civan demektir.peki civan yiğit nedir? kuvvetli, genç, atak, güçlü demek değilmi? o zaman bi miskinin şebabı varsa yiğiti varsa bi postanında şebabı var.o da yiğit kuş.yüzlerce kilometre uçuyor evine dönüyor.posta kuşu miskiden daha kuvvetli daha güçlü.o zaman posta da şebabtır.her kuşun şebabı var derim ben o zaman.
yani abi bi kere kelime kullanım hatası var.şebab demeyin, manken deyin.daha güzel olmaz mı?
konumuza döneyim abi.masa kuşları genelde miski kurenk den çıkar.arap ve gökten de çıktığı söylenir ama bu tabi bildiğimiz araplar değil.bi arkadaşımız bu kuşları masa kuşu diye besler.bi arkadaşımız kuşlar oynuyor ve oyun kuşu der besler(ama nedense bunlara oyunlu diyenler hiçbi kupada bu kuşların performanslarını göstermezler).benim kanaatimde uçmayı bilmeyen tavuk gibidirler açıkcası.benim kümesime bigün girecek olursa altına yumurta çekerim, bozların yavrularını büyüttürürüm...
masa kuşları bence; miski kurenk muzlu mermeri ve basma eprçemli kuşlar...
bi başkasına göre ;bazı miski bazı kurenk lerdir.
şimdi bi abimiz der miski kurenk masa kuşu diye.bi arkadaşımız der benim miskilerim oyun kuşu diye.ben derim miski kurenk muslu mermeri ve basma permçemler uçmayı bilmeyen uçursan oynamayı bilmeyen birer kırma çıkma işime yaramayan kuşlar diye...
saygılarımla...

Sevgili kardeşim Samet vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkürler.''şebab'' konun için söyleyeceklerim:Eğer bir kelimenin Farsça veya Arapça,Fıransızca,Almanca vvsvsvsvs olması pek bir şey dewğiştirmez bu kelimenin ne anlama geldiğini bilmek daha önemlidir Türkçemiz de lugatımıza girmiş bir çok yabancı kelimeden çevrilmiş ve benzeri kelime vardır.Yani şebab ''güzel,hoş,çarpıcı güzellikte demekse'' bunu sadece bunu anlatamak için kullanıldığını düşünemeyiz. Bu bir isim gibi kullanılmıştır ''şebab''yani kürenk gibi,miski gibi,gök gibi.Ksıacası bu şebab kelimesi anlamından kısmen çıkmış taklacıda kostüm içerik isminide aşmış bir ''isim'' haline gelmiştir.Şebab kelimesini duyduğumuz da ilk akla gelen nedir?Kostümlü bir kuştur kelemenin içeriği aklımıza araştırdıktan sonra gelir önce değil!bu bir isim halini almıştır. bu yüzden şebab artık taklacı da isim halini almıştır aynen gökte, miskide,çakmaklıda olduğu gibi.

Diğer bahsettiğin örneklerde anladığım konu kostümü için beslenen taklacıları sayıyorsun.Bunların ama yanlış ama doğru performansı içinde beslendiğinden iyi güzel söz ediyorsun ama ortada somut bir düşünce yok!Yani aklında ki kostüm taklacılarını sıraladığın da hangileri olduğu buraya yaz ve değerli taklacı besleyen arkadaşlarla bunları tartışırsan kafanda ki soru işaretlerine ve taklacı ırkı düşüncelerine daha sağlıklı düşünceler bulacağını düşüyorum.Verdigin önemli bilgiler için çok teşekkürler.

hüseyin abi sağolasın sende bilgilerin için.bende bi soru işareti yok.ben oyun kuşu beslerim.miski kurenk muzlu kuveyt (sarıkafa miski) gibi kuşlara günümüzde masa kuşu diyorlar.ama uçurulduğunda oynayacakları söyleniyor.tamam oynar ama ne kadar?yani bi masa kuşuna oyun yapar demesinler.masa kuşuyla masada durdun.yok buda oynar denmemeli.oyun kuşu havada, masa kuşu masada kalsın.masayı dama kaldırmasınlar demek istediğim...saygılarımla...

bu konu bence tamamen taklacilar icin gecerli yani soyle bir baktimda taklaci besleyen arkadaslar ayira ayira bitiremiyor taklacilarini o kadar cok utermislerki taklacilarini acaba taklaci takladan baska birsey yapmayinca taklaci arkadaslar tikanmis ve boyle birsey ortaya cikararak genisletmekmi istemisler hobilerini ???

Geri