performans taklacıda aranan özellikler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tortor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 55
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K
hemşehrim bu konuyu daha önce bir arkadaşla tartışırkrn açmıştım yanlış anlamışsın benide yanlış anlıyosun ben kümesimde oynuyan açık bir miskim veya sarı gögüs bi bozum olsun istemiyom taklacı veya renk meraklısı olayım bir önceki konudada yazdım benim kümesimde üç ana renkte 3 damar kuş var senin degişnle tırnakları karışık simsiyah gagalı bir gök vardı oyunda yırtıyo kendini hadi eskiye döndüm koydum kümese abicim bu kuşu kaldırdım üç degişik dişiye attım çıkan yavruların hiç biri babayı bastıramadı oyun kalitesi olarak aynı ayar çıktıgı oldu ama geçemedi torunlara gelelim torunlar oyunda dedenin paçası kadar olamadı ben gündelik bir sene iki sene kuş oynatmak istemiyomki 10 agız yavruda babanın altına düşmemeli oyun kalitesi olarak dişi yavrular düşe bilir ama erkek yavrular asla ve asla düşmemeli babanın altına hele torunlar dedeyi geçmeli ki o kuşu damızlık yapayım böle olmayınca ben ne yapıyım abicim tırnagı gagası bozuk gökü dumanlıyı ben bunu anlatmak istiyom...varsa sende tırnagı gagası bozuk olupta torunun dedeyi geçtigi bi gök onu söle bana

..........

erdekli abim bu forma damızlıklarımdan bir iki kare foto koyacam o zaman beni daha iyi anlarsın

..........

Re: Kendi payıma

bu söyledikleriniz bir çoğuna katılmıyrum.bazı arkadaşların sayasende literatürümüze yeni bir ırk girdi ''performans taklacısı''.ben o dediğiniz taklacıdan beslemiyorum.ben oyunlu taklacı besliyorum.

Bu zamana kadar güzel kuşları hep kanat ve gaga yapısından tayin ettim ve kendi payıma hiç yanılmadım.göz rengi gaga rengi vs.uğraşmadım ve bu uğraşta insanı daima yanıltır.

Kuşun kanataltı tüyleri başkanata dışarı doğru simetrik gitmeli vs.vs.vs... kırma olan kuşlar renk olarak değil yapı olarak kendini gösterir.bunun içinde kuşları iyi etüt etmek gerekir.

..........

saygı değer arkadaşım,yazımızı iyi analiz edelim.Ben ; Oyun kuşunda tırnak göz rengi saz kanat,kırkanat vs. önemli değil diyorum.Kırıkkalede sen oyun kuşusun hopp.. gel kümese diye bir mantık yok.Kuşta mutlaka paça olacak.olmazssa olmazz.Ben miro bilmem.Kuşun ırkı ne olursa olsun mutlaka elimle tutmam lazım.

Şu an yeni taşındığım yerde 4 aydır kuş besliyorum,kuşlarımın buyukbir çoğunluğu makaslı.Tek bir hayvan uçuruyorum
oda Ala perçemli erkek.Sağ olsun izlettiriyo kendini.

..........

Bakın oyun kusunda gaga göz aranmaz tamam buna katılıyorum.
Ama o kuşları bilinçsizce eş etmesenizde hiç önemli değil diye düşünerekten rastgele vurmasanız birazcık renklerine dikkat etseniz hem havada,hem yerde güzel olsa olmazmı.
Ben şahsen sevmiyorum öyle kargaya benzeyen kuşları.Havada iyi diyeceksiniz,yerdede iyi olsun ne kaybederiz.
Kendi kuşlarımızı bozmaktan başka birşey yapmıyoruz.
Arabımız arap kalsın
gökümüz gök
beyazımız beyaz.

Benim diyeceğim elinde araplar beyazlar var beyaza beyazı eş etmeye çalış arabada arapı yani hiç gerek yok diye düşünmeyin kuşlarımızı katletmeyınız.

..........

o sizin kendi yorumunuz oyleyse ben ona oyun kusu beleyıcısı demem diyemezsiniz herkesin bir görüşü vardır herkesin doğruları vardır.
Evet kuş çok güzelse gagasının rengi kotu,tırnağı bozuk diye kümese almamak olmaz haklısınız.
ama o şekil kuşları üretende biziz.Neyse zevkler ve renkler mevzusuna giriyor bu konu.
Evet konularınız baya karıştı bu şekil bir kaç konunuz var ve hangisinde ne konusuluyor belli değil bir diğer konudada gaga göz konuşuluyor asıl gaga gözün sohbeti geçen konu zaten var.
Sizden ricam konu açmadan önce bu konunun var olup olmadığını önce araştırmak ve konularınızı saptırmadan tartışmak.

Bütün oyun kuşu meraklılarına saygılarımla.

..........

erdekli_krallar' Alıntı:
ustad71' Alıntı:
bu söyledikleriniz bir çoğuna katılmıyrum.bazı arkadaşların sayasende literatürümüze yeni bir ırk girdi ''performans taklacısı''.ben o dediğiniz taklacıdan beslemiyorum.ben oyunlu taklacı besliyorum.

Bu zamana kadar güzel kuşları hep Kanat ve gaga yapısından tayin ettim ve kendi payıma hiç yanılmadım.göz rengi gaga rengi vs.uğraşmadım ve bu uğraşta insanı daima yanıltır.

Kuşun kanataltı tüyleri başkanata dışarı doğru simetrik gitmeli vs.vs.vs... kırma olan kuşlar renk olarak değil yapı olarak kendini gösterir.bunun içinde kuşları iyi etüt etmek gerekir.
arkadaşım bak yazında demişsin göz gaga rengi kanat yapısı diye ben bunlarla tayin ettim demişsin bende diyorumki bak bende bir konu açtım OYUN KUŞU PROFEFÖRLERİNE diye resimde koydum iyi kuşu kanadından bi tarif etsene bize o sayfada bizde ögrenelim bakalım bu konuya yazmamız o konudan sıçramayla oldu zaten yoksa tartışmanın geneli o sayfada bi bakta sana zahmet bizede ögret bu işin sırrını

DOSTUM,hırsın ve öğrenme azmin taktide şahiyan.Ben gaga ve kanat yapısı dedim.renk girmedi ibenim lafıma. yine yanlış okumuşsun.olsun boyle boyle öğreneceksin.seninle tartişmaya girmek istemiyorum.olayların uzerine biraz hızlı dalıyosun.Profösörlerden birşeyler öğrenmek istiyorsan.ağır ol.

..........

..........

..........

aras kardeşim.Benimle aynı yaştasın.sana hürmetim var.Lütfen biraz mantıklı ol.Kırıkkale kuşları senin oraya 40 yıl once gelmiş.Biz o kuşlarla kümesimizi doldurmuşuz.12 yıldır istanbul dayım,5 aydır istanbulda kuş besliyorum.33 yıldır da kapımızdan kuş eksik olmadı.Bu süre zarfında kümesimize ne istanbul kuşu nede herkesin öve öve bahsettiği mardin kuşları girdi.Yazımın başlığı neydi ''kendi payıma'' yani kendi payıma kuşun iyi olup olmadığını ciğerinden tanırım.

Bu sitede ve diger görsel yerlerde.Kuşun resmine bakıpta '' bu kuş oyunlu,oyunsuz,oynar yada oynamaz'' diye yorum yapnrlar bence ukalalık yapmış olur.kuşu eline aldınmı hissedeceksin.kanadının ovalliğini,döş yapısı,göz çevresi '' dikkat et rengi değil çevresi''.baktımı anlayacaksın.bunun içinde birikim gerekli.

Öğrenmenin yaşı yoktur arkadaşım,Bende bu sitede bilmediğim bazı şeyleri öğrendim.Fena da olmadı.
sağlıcakla kal.

..........

Eyvallah.....!

KUŞ ATAR VE TABAN TAKLASI İLE SÜRSTLİ BİR ŞEKİLDE FIŞKIRIK KAFASI YUKARIDADIR, BOŞ GEÇMEZ,TAKLALI İNER BU TARİF ŞEREFLİ KUŞ TARİFİDİR, KENDİNİZİ KANDIMAYIN LÜTFENNNNN NOKTA!!!!!!! KUŞÇULUKTA DA AGZI OLAN KONUŞUYOR EMEGE SAYGI YOK, KARGAYA KENDİ YAVRUSU ŞAHAN GELİRMİŞ MİSALİ KAPTIRIP GİDİYORUZ.... ERZURUM DA HAVA KUŞU YARIŞMASI DÜZENLENDİ AK KOYUN KARA KOYUN YAKIDA BELLİ OLACAK VE İNŞALLAH BURADAN PAYLAŞACAGIM

oooo slm arkadaşlar guzel bır konu olmuş ve muhabbette cok güzel

bende fıkrımı söylıyeyım benım besledığim kuş taklacı oyun kuşu farklı düşünceler var herkesın düşünce si kendıne . ben mesela sarıkır dan başka kuş bakmam kolayına ama arap veya gök beslesem arıcağım özellikler araplar beyaz gaga beyaz tırnak olması lazım göklerde de siyah gaga sıyah tırnak bellerı temız ve oyunu kusursuz olması lazım bu benım fıkrım . ben mesela sarıkır beslıyorum göz gaga tırnak beyaz olur , kanat uçları ve kuyruk uçları koyu renk kalemlerı de yıyah olmasına dıkkat ederım ve ayna kuyruk olması lazım , yanı besliceğim kuş oyun ve renk olarak dört dört lük olması lazım ve benım kuşlarım tarif ettiğim gibi. oyun yaptıgı zaman en az 10 takla kalem gıbıde dik oynaması lazım

hastayım sarıkır oyununa :)

[No message]

Ekli dosyalar

• eko22.webp
    eko22.webp
    12.3 KB · Görüntüleme: 1,028
Sizce nedir aranan özellikler?

kuscu_marik' Alıntı:
:tamam:

öncelikle herkese merhabalar bu konuda bence kuş havada güzelse (ustalarımızın da dediği gibi altı salam 2 direk oynayan sesli açık gezen gibi ) yerdede güzelse yani göze hitap ediyor sa en güzel kuştur ...saygılar

Geri