profesyoneller için bir soru ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osman usta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 46
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

osman usta

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
osman karagöz
Meslek
mobilyacı
İlgi Alanı
Kediler
saygıdeğer arkadaşlar bu konuyu fikir amaçlı kullanmak ve sormak istiyorum....bir çoğumuz sabittir tek kan tek damar ile uğraşır..bir çoğumuz geğişken arayış içindedir daha iyisini ve güzelini arar durur......bir oto tamircisini düşünün,kullandığı takım ve araçlar olmasa iş yapabilmesi hemen hemen imkansız olur ,işinde nekadar iyi usta olursa olsun çıplak elleri ile çalışması imkansız olur,,bir kuşbaz içinde aynı olay geçerli değilmidir, işte sormak istediğim soru bununla alakalı,bir ustanın elinde tamir ve revizyon yapabileceği sadece 2 veya 3 kuş hangi özellikleri taşımalıki ,şu veya bu eksiği var dediği kuşlarına bir ek veya ilave yapabilsin.oto tamircisini ele alalım ,,,bir elinde tornavidası ,diğer elinde üslübüsü...
benim ise kullandığım aşırı bol takla ve çok yüksek hızlı kuşlar....ya sizlerinki.

Bence sert, hırslı, kanat sesi çok fazla,perdahlı bir kuş , birde zayıf minyon kıvrak hızlı bir kuş.

osman usta' Alıntı:
saygıdeğer arkadaşlar bu konuyu fikir amaçlı kullanmak ve sormak istiyorum....bir çoğumuz sabittir tek kan tek damar ile uğraşır..bir çoğumuz geğişken arayış içindedir daha iyisini ve güzelini arar durur......bir oto tamircisini düşünün,kullandığı takım ve araçlar olmasa iş yapabilmesi hemen hemen imkansız olur ,işinde nekadar iyi usta olursa olsun çıplak elleri ile çalışması imkansız olur,,bir kuşbaz içinde aynı olay geçerli değilmidir, işte sormak istediğim soru bununla alakalı,bir ustanın elinde tamir ve revizyon yapabileceği sadece 2 veya 3 kuş hangi özellikleri taşımalıki ,şu veya bu eksiği var dediği kuşlarına bir ek veya ilave yapabilsin.oto tamircisini ele alalım ,,,bir elinde tornavidası ,diğer elinde üslübüsü...
benim ise kullandığım aşırı bol takla ve çok yüksek hızlı kuşlar....ya sizlerinki.
selamunaleyküm osman. bey.kardeş tam olarak meremını anlamamışsın .elindeki iyi perfomanslı kuşları yine iyikuşlarla .değerlendirebilirsin ama yine arayış içne giresin.ben 41 senedir aynı kuşların .yani tek damarın üzerinde oynamayaparak soyu korumağa çalışıyorum .bundada başarılı olduğumu zannediyorum .sanada tavsiyem elinde bulunan iyi malzemeden .daha iyi lerini üretebülürsen .ustalık orda başlar.bilinçli eşlemelerden .sonra .arayışa son verirsin.saygılar.M .SA,M AKYOL

selamunaleykum osman bey
araba tamirinden hic anlamam ama illa birseyler yapmam gerekirse pense tornavida ve cekic isterim :p
1alti saglam hayvan taklasi guzel perdahli < pense >
2.seferde yuruyen sesli hizli kus < tornavida >
birle iki den cikan umdugum bibi olmazsa
3.cok ucan nefesi guclu kanadi guclu kus 5 6 saat havada kala bilen kus <CEKIC>
sirayla bir ve iki ye denerim
simdilik benden bunlar guzel yorumlar olacak umarim
saygilarla

saim ustam ellerinden öper saygılarımı sunarım.insan oğlunun nedense gözü bir türlü doymak bilmez ,idamlık birisine son isteği soruluyor dakka sonra ölecek insan neyine gerekse bir sigara yakın verin diyor .yani ustam insan oğlu doyumsuz sanırım.elimde tabiki çok eski tutmuş olmuş kanlarım var iyinin iyisi her zaman çıkıyor.burada anlatmak istediğim kuşçunun olmazsa olmazları her eve lazımları.örnek vereyim kuşçulukta sınır olmadığını geçenlerde gördüm benim ustam yozgat merkezde öyle bir kuş başlatmışki kamera ile çekmek çok zor kuşun eksik yanları bayağı çok aklı eserse sefer yapıyor 1-2 takladan 10-15 taklaya kadar çıkıyor bazı uzamaları 100 metrenin üzerine çıkıyor bazende çok kısa kalıyor evet eksik yanları bayağı çok.tek extrası ise mütiş derecede hızlı uçumu ve çok güzel açılarada mütiş derecede düşmeliri şimdiye kadar bukadar uzak mesafeden düşenini görmedim.yani elimizde kusursuz sayılabilecek kuşlarımızda var .buradaki konuda anlatmak istediğim biraz yanlış anlaşılmış hatta yazmakta biraz tereddüt ettim.deyinmek istediğim oyuna gevşek yada taklaya gevşek,yada uzama yok kuş badanajda.yada karga gibi gelmeleri hızı yok yada uzadıkça uzuyor takla yok ,,,yani eksik yönler var ve üzerlerinde çalışılacak vede kuşlar esnek kuşlar işlenebilir .bir ustanın ihtiyaç duyabileceği temel oluşturacak 2 yada 3 demir başı nasıl olmalı.şu bir gerçekki bence asla unutulmamalı bu kuşların genetiği oyun yönünden çok esnek en sert dediğiniz kuşu bile gevşetmek çok kolay mesela bende bu nitelikli kuş var .işte sormak istediğim bu .bir ustanın takımları neler olmalı.saygılar

Selamlar ,Şahsen usta olmamakla beraber ,katılmak isterim bu konuya ;
( Öncelikle
osman usta' Alıntı:
bir kuşbaz içinde aynı olay geçerli
)'' Kuşbaz '' ve ''kuşçu'' aynı kişiler değil bana göre ..
Kategorilerinin farklı olduğunu düşünüyorum .. Bu aslında bahsedilmerk istenen konunun içeriği ile tam alakalı değil ama, ayırımı ilk baştan iyi yapıp daha sonra -Tamirci için çok kullanışlı olabilecek alet edevata değinmek gerekir diye düşünüyorum .
Hepimiz bilirizki tamircilrin dükkanlarında gerekli onarımı yapabilecek çok çeşitli alet edevat mevcuttur , iki üç kalem , takımla hiçbir tamirci , tam bir ustalık sergileyemez .. Ata sözü var , ''Alet işler el öğünür '' yani usanın işini ustalıkla kullanılan aletler görür .
. Bu bakımdan tam usta olmuş yeri yurdu adı namı belli ustaların dükkanında , hertür takım tarba vardır ..
İki çekiç vurup , tornavida ile kıvırıp , yapmazlar , işlerini .. Bol bol kullanırlar her cbirini ..
Ben bu açıdan bakıyorum .. Çok alet lazım ..
İşin hangi aşamasında ne kullanacağını, nasıl kullanacağınıda usta bilir, adı ustünde usta ..
Kan sokma konusunda ise, yine tamirci den devam edelim ,aynı alet kulanıldıkça eskiyor , özelliği ni yitiriyor , yada daha az kullanışlı oluyor .. Usta da eskiyen özelliği azalanın yerine yine takım sokuyor , bildiği markadan , İZELTAŞ - GEDORE - vs sağlam kullandığı el alışkanlığı kazandığı takımı arıyor yine .. Tamamını -tamirci - örneğnden devam ederek aktarmaya paylaşmaya çalıştığım konuda ... İhtyaçlar çok çeşitli aslında , zamana göre , şartlara göre de ihtitaçlar değişiyor ..

Usta özünü koruyarak ; kendi ustalığının maharetinin gereğini yapıp , ihtiyacı olduğunda, ihtiyacını ustalıkla tespit edip eksiğğini sessizce yerine koyar ..
Günümüzde asıl sorunun alet edevat yokluğundan çok, Ehil usta sıkıntısı olduğuna inanıyorum , Zira bizler gibi çıraklara İdol olabilecek ustalara iihtiyacımız , kuşa olan ihtiyacımızdan daha çok ..
Kırık dökükte olsa , Bilmiyorum konunun özünden çok uzaklaşmadan fikirlerimi paylaşmaya çalıştım sizlerle .. selamlarŞEREF

çok sagol şeref bey işte iştediğim cevap eline yüreğine sağlık en içten saygılarımı sunarım

osman usta' Alıntı:
S A Osman usta sorun biraz sırlı olmuş bile bildiklerimiz kadar anlatayım torna vida çakma olup ucu deforme olabilir üstübü yaglandıkca dahada kirletebilir dışardan katacagın kuş ne kadar kaliteli ve orjini belli olsada bunun bir garantisi yok kan tutması birbirlerini tamamlaması gerek yani katacagın kuşun çok iyi olması yetmez zaten kuş tutturan ustaların veya kişilerin tutturduklar kuşların senin yapmak istedigin gibi yaparak tutturan sayısı benim tahminim yüzde 15 yüzde 20dir yüzde 80i ise şans dır bu konuda şansın faktörü daha çok görülmüştür pek çok kişi ve usta rastlamıştır nedeni ise bu ustaların ve kişilerin iki mükemmel kuşu eş yapıp altından bir şey çıkmadıgı görülmüş yaşanmış ve yaşamışımdır iyi kuşdan iyi kuş çıkarmanın hiç bir garantisi yoktur bu olay tamamen kuş ve kuşların birbirleri ile eşleşmesinde genlerin uyuşması veya uyuşmaması ile alakalıdır bana sorarsan yapman gereken en mantıklısı kendi bildigin kuşlarına çalış nasıl eger var ise babayı kza anayı ogula akraba eşleştirmesi yap daha verim alabilirsin ama bu durumunda handikapları var oda şudur takip edemez çok iç içe girerlerse bu kezde kan yaklaştıkca sakat yavru oynamayan yavru boş yumurtlama yumurtadan yavru çıkamama yavruya bakmama gibi durumlarda olabilir ama pek iç içe girmemeyede dikkat etmek gerekir olmasını istedigin ve eş yaptıgın kuşun kendini bilmek te yetmez o kuşun ana baba sınıda bilmek gerek katacagın kuşta bunlar bulunmalıki verim yükselsin nedeni eş yapacagın kuşun anası iyi babası kötüyse yada tamtersi ise iyi diye eş yaptıgın kuş kötü kuşun genini taşıyorsa kendi iyi oldugu halde yavrunun iyi çıkması bir ihtimaldir sen kuşa ne eş edersen et kuş sadece neslinde ne varsa onu verir saygılar

aleyküm selam muharrem ustam .yazın için çok sağol zahmet edip birşeyler yazmış güzel konulara deyinmişsin.buradaki amacım kendimle alakalı olmayan bir soruya dayalı form başlığı açmaktı .neden böyle bir konuya ihtiyaç duyduğuma gelince ,iyi kuşdan iyi çıkma olsılığı çok düşük sizde deyinmişsiniz,yani üstünde çalışılacak kuçlar nasıl olmalı gerçek usta ne gibi aykırı kuşların kendi kümesinde olmasını isterdi .yada siz ne tür aykırı kuşları seversiniz.kendimi örnek vereyim sabit fikirli deyilimdir kuşlarla oynamayı severim sadece iki kanım var süregelen bunlarla uğraşmam soylarını korumaya devam ettirmeye çalışıyorum.dedimya yanı sıra extralar var bu sene daha güzel kuşlar çıkmaya başladı.oynadığım kuşlarıda kimse yuvasına koymaz biri kör biri topal sadece birer özellikleri var yüksek takla ve yüksek hız ve bunlardan tabiki aykırı kuşlar çıkıyor ,yani bu olay tecrübe deneyim kazandırıyor .bir üstadın gerçek kuşbazın istediğini bulsa bile kendisine dur diyeceğini inanmayanlardanım.iyinin iyisi her zaman çıkmaktadır.mesela sizde ki kuş kilometre geriden tepesinin üstüne geliyor nasıl geldi öyle gidiyor 3 sefer yapıyor ,bendeki ise 5 sefer yapıyor yada tam tersi.dikkat edin genel yada bölgesel festivallerde herzaman değişik kişiler çıkıyor nedeni nedir .bir çoğumuz eski üstadları dilimizden düşürmüyoruz sürekli eski kuşlarsan bahzedip çok az kaldıklarından oynanıp kırıldıklarından bahsediyoruz bu birçoklarının kuşculuk dereceleri nasıldır alt yapızız inşalarda ileriye dönük sorunlar olmazmı,burada bir üstadım 40 sene kadar sadece iki kuş üstünde çalışmış 4-3 lük hayvanlar çıkartmış ve halen çıkartmakta çalışmakta nedenini sorduğumda verdiği cevap ,,osman yiyenim dedi ben ikisini tanıdım arkadaşlarımda bunlardan dahada iyileri vardı onlar sadece çoğalttı ve korudu pek ala bende onlardan devam edebilirdim hemde bedavaya emek harcamadan.onların kuşları aramesafe açarak oynuyor uzuyor ,benimkiler ise badanajda ama çok taklalı dönüyor,simdi ise geldiğimiz nokta onlar 4-3 lük te kaldı benise gördüğün gibi nasıl diye bana sordu 4-4 lük dedim emeklerine sağlık.burada anlatmak istediğim bir üstadın elinde çalışabilmesi için ne gibi tam olmamiş aykırı kuşlar olmalı .tamir ve tadilat amaçlı saygılar sunarım

osman usta' Alıntı:
aleyküm selam muharrem ustam .yazın için çok sağol zahmet edip birşeyler yazmış güzel konulara deyinmişsin.buradaki amacım kendimle alakalı olmayan bir soruya dayalı form başlığı açmaktı .neden böyle bir konuya ihtiyaç duyduğuma gelince ,iyi kuşdan iyi çıkma olsılığı çok düşük sizde deyinmişsiniz,yani üstünde çalışılacak kuçlar nasıl olmalı gerçek usta ne gibi aykırı kuşların kendi kümesinde olmasını isterdi .yada siz ne tür aykırı kuşları seversiniz.kendimi örnek vereyim sabit fikirli deyilimdir kuşlarla oynamayı severim sadece iki kanım var süregelen bunlarla uğraşmam soylarını korumaya devam ettirmeye çalışıyorum.dedimya yanı sıra extralar var bu sene daha güzel kuşlar çıkmaya başladı.oynadığım kuşlarıda kimse yuvasına koymaz biri kör biri topal sadece birer özellikleri var yüksek takla ve yüksek hız ve bunlardan tabiki aykırı kuşlar çıkıyor ,yani bu olay tecrübe deneyim kazandırıyor .bir üstadın gerçek kuşbazın istediğini bulsa bile kendisine dur diyeceğini inanmayanlardanım.iyinin iyisi her zaman çıkmaktadır.mesela sizde ki kuş kilometre geriden tepesinin üstüne geliyor nasıl geldi öyle gidiyor 3 sefer yapıyor ,bendeki ise 5 sefer yapıyor yada tam tersi.dikkat edin genel yada bölgesel festivallerde herzaman değişik kişiler çıkıyor nedeni nedir .bir çoğumuz eski üstadları dilimizden düşürmüyoruz sürekli eski kuşlarsan bahzedip çok az kaldıklarından oynanıp kırıldıklarından bahsediyoruz bu birçoklarının kuşculuk dereceleri nasıldır alt yapızız inşalarda ileriye dönük sorunlar olmazmı,burada bir üstadım 40 sene kadar sadece iki kuş üstünde çalışmış 4-3 lük hayvanlar çıkartmış ve halen çıkartmakta çalışmakta nedenini sorduğumda verdiği cevap ,,osman yiyenim dedi ben ikisini tanıdım arkadaşlarımda bunlardan dahada iyileri vardı onlar sadece çoğalttı ve korudu pek ala bende onlardan devam edebilirdim hemde bedavaya emek harcamadan.onların kuşları aramesafe açarak oynuyor uzuyor ,benimkiler ise badanajda ama çok taklalı dönüyor,simdi ise geldiğimiz nokta onlar 4-3 lük te kaldı benise gördüğün gibi nasıl diye bana sordu 4-4 lük dedim emeklerine sağlık.burada anlatmak istediğim bir üstadın elinde çalışabilmesi için ne gibi tam olmamiş aykırı kuşlar olmalı .tamir ve tadilat amaçlı saygılar sunarım
S A Oman kardeş zaten bildigin kuşa fazla kuş katımı hem zaman alır hemde aradıgını bulmak zorlaşır dört dörtlük kuşu kimse bulamamıştır nedeni ise en mükemmel kuşun bile mutlaka bir eksigi vardır dört dörtlük buldum diyenler o eksigi göremeyen fark edmeyenlerdir bakmakla görmek farklıdır allahın yarattıgı insanlar içinde olmayan dört dörtlük insan yokken bir hayvanın dört dörtlünü buldum demek bana göre sadece hayaldir katacagın kullanacagın kuşa gelince nesli belli atışlı gezen oyunda evini terkeden sesli soluklu taban taklalı sonunu baglayan evini bilen uçup bıktırmayan kanat ellemeyen yer yapmayan yapışmayan kuşlar bulundurmalısın bu özellikleri bir kuşta bulabilmek ne kadar imkansız ve zorsa dört dörtlügü de bulabilmek okadar imkansızdır saygılar

Selam
Cevapları okudum herkez güzel şeyler yazmış okudum Pek profesyonel değilim daha çıraklık yapıyorum ama bende kendime göre bir iki şey ekleyeyim
1.Kuş ilk başta yerine aşık kuş olacak illede yerine inecek
2.Hedefçi kuş olacak
3. Sefer sayısı bol olacak metre önemli değil 2-3-5-8-10 metre ,birkaç tanede taklası olacak
4.Kan olarak uçmaya hevesli havada kalabilecek
5.Hangi kuşa eş edilirse o eş yapılan kuşun özelliklerini yavrusuna aktarabilecek, baskın olmayacak

Bunun dışında uzaktan atarak atlayarak gelmesi benim için önemli değil.
Bu vasıfların çoğunu barındıran kuşların içinden işlenerek birşeyler çıkacaktır diye düşünüyorum.

osman bey araba kaza yapar getirirler yanına arabayı tamir et diye ,kaç kuşu tamir ettin ki kalkıp ustaca bir soru diye soruyorsun ki ,önce elindeki kuşu ve özelliklerini anlat ,ulaşamadın şeyleri sana açıklayacak birçok usta çıkar buradan,Sevgiyle kalınız...

can7' Alıntı:
osman bey araba kaza yapar getirirler yanına arabayı tamir et diye ,kaç kuşu tamir ettin ki kalkıp ustaca bir soru diye soruyorsun ki ,önce elindeki kuşu ve özelliklerini anlat ,ulaşamadın şeyleri sana açıklayacak birçok usta çıkar buradan,Sevgiyle kalınız...
selamunaleykum mert bey
burasi bir paylasim sitesi paylasim ve karsilikli fikir alis verisi icin sorulmus bir soru sizin soruya verdiginiz cevap kac kus tamir ettiniz ? bir yildan fazla olmus siteye uye olali bu sizin ilk iletiniz bende ayni soruyu size sorsam kac kus tamir ettiniz ?
kuscular org hosgeldiniz
karsilikli saygili paylasim lutven

can7' Alıntı:

Selam
Can7 arkadaşım senin bu yazını okuyunca geçenlerde bir yerde bir kaç yazı okudum.Sizin yazınızın uslubu bana o yazıları hatırlattı.Kimin nelere ulaşacağı ulaşamayacağı arabası tekeri beni ilgilendirmiyor.Burası paylaşım sitesi güvercinleri insanları seviyoruz dosluğumuzu paylaşıyoruz.Sizin uslubunuzun yeri bu başlığın altı hatta bu site değil lütfen...

can 7 eleştirin içi teşekkür ederim.benim kendi kişiliğimle değilde kuş merakın varsa konuları çarpıtmadan kuşlarla alakalı şeyler yazmanı beklerdim birbirimizi tanımıyoruz ama sen kendini tanıtır gibisin.bu gibi şeylere gerek duyma bu yazın beni çok üzdü ve bir daha yazmayı düşünmüyorum ilk ve son oldu .ulşamadım şeylere gelince ben bunları çoktan aştım güzel kardeşim beni seven dostlerım arkadaşlarım sağolsun ,bizler işin hoş muhabbetindeyiz artık.SEN İSE AL IŞIĞI ÖNÜNE YÜRÜ.GÖLGEN ARKANDAN İSTER GELSİN İSTER GELMESİN

osman usta' Alıntı:
can 7 eleştirin içi teşekkür ederim.benim kendi kişiliğimle değilde kuş merakın varsa konuları çarpıtmadan kuşlarla alakalı şeyler yazmanı beklerdim birbirimizi tanımıyoruz ama sen kendini tanıtır gibisin.bu gibi şeylere gerek duyma bu yazın beni çok üzdü ve bir daha yazmayı düşünmüyorum ilk ve son oldu .ulşamadım şeylere gelince ben bunları çoktan aştım güzel kardeşim beni seven dostlerım arkadaşlarım sağolsun ,bizler işin hoş muhabbetindeyiz artık.SEN İSE AL IŞIĞI ÖNÜNE YÜRÜ.GÖLGEN ARKANDAN İSTER GELSİN İSTER GELMESİN

Osman bey yok öyule küsmek.
Eger bizde bole bır ıkı kendını bılmezden sıkılıp kendımızı geri çekseydik inanın bu site falan olmazdı ve siz gibi degerli insanlarla tanışamazdık.
Hergün yedigimiz hakaretlerin,küfürlerin bini bir para.

Lütfen kendinizi çekip de ortalıgı bu tarz insanlara bırakmayın.
Konudaki diger güzel mesajları görün siz bunları görmeyiniz.
Vakitli görsem silecektim ama millet cevabını vermiş bende silemedim.

Sizden ricamdır umarım bizleri kırmazsınız.

Uçurabıldıgım süre ıçınde bu yaşımda ustalıgımı kanıtlayacak bir kuşa sahip oldum..Daha kuş besleme gibi bir alışkanlıgım olmadan, yabanılerin arasından bir mavi yakaladım adını dahi bılmıyordum bıldıgım tek şey paçalı olmasıydı ve kıymetli bir şeye benzemesiydi..Yıl 2003 Ramazan Bayramının ikinci günü..Kıymetli dedigimde öyle ucuk kacık bir fiyat degil nerde cocuk aklında o düşünce..Bir kaç dondurma ve çikolata parası cıkarsın yeterdi...Neyse.kuşları sevıyordum beslemeye karar verdım sonrasında baglandım gitti...İlk bir kaç ayda hep yabanilerın ıcınde takılır ucar aksam kümese gelırdı..Tüm YENİBOSNA gülerdi yabanı kuş derdi karga falan filen işte..Bir kış geçti yaza dogru kuş sarmaya başladı ama mahalledeki başka kuşcuların gülüşleri hep aynıydı..Bir kuşta aranan özelıklerın yalnız taklayla ibaret olmadıgını anlamam cok gec olmadı.Günler geçti yaza dogru ufaktan taklaları başladı tek kustu..Kısacası uçmasını yabanılerden ögrendi..İlk kuş göz bebegi oldu benım ıcın..üstüne cok düştüm karda kışta ıdmanları yaptırır havada daha uzun süre kalması için rüzgarda karda atıyordum kuşu takları başladıgı için yabanılere yanasamıyordu artık..sinecek ınecek yer bulamıyordu kardan...Artık uçuyordu daha geniş ve daha hızlı,sert... Her zaman inanırım taklacının düz kuşlardan ögrenecegi çok sey vardır..Gördügüm kadarıyla yabanıler kusuma cok sey katmıştı...1. yılı doldurdugunda baharla beraber havada uçan kuşumu kımse tanımazdı avare der peşine düşerlerdi.Benım oldugunu öğrenınce teklıflerı saşkınlıklarından sonra gelmeye basladı..50 li yaşlardakı cevremdekı kuşcuların avare sanıp catılarda dört döndüklerini izledıkce gurur bir yandan bir yandanda begenılen kusumun olusu benı mutlu edıyordu..
Bu ilk ustalıgımdı.. Hiçten hurdadan daha dogrusu bitmiş denılenden ugraslarımla bir son model elde etmiştim...Şimdilerde de yerim pek müsaıt olmamasına ragmen yine kuş beslemeye devam edıyorum .Yalnız pek ucuramadıgımdan artık damızlık bakıyorum. Yalnız sundan eminimki Allah kısmet ederse eskı günlere geri dönecegim...Yer sorununu cözdükten sonra ustalık sergılemeye kaldımız yerden devam ederız İnsallah...Şimdiye kadar bir araba tamir etmış olsakta (: saygılarımla..( Bu arada çok ıkametgah degiştirdim ve hala Bahcelievler civarında gördüğüm eski tanıdıklarım halen kuşumu konusuyorlar..)

Bu arada eklemeyi unuttum ben tamir yaparken sadece kuşlara olan sevgimi kullandım..elimde hiçbir malzeme yoktu çünkü..Tekrardan saygılarımla....

Ayrıca bende gözde olan kuşun uçuş özellıklerını yazmadım ; Uzun, yüksek ve hızlı uçaçak..Bunlar olduktan sonra takla sorununu büyük ölcüde çözüyor kuş...uçuş süresi 3 saatin altına düşmeyecek..İnişinde ise havada yüzecek kayar gibi rüzgara yaslanıcak ve taklalarını ardı ardına sunacak pat pat pat diye .. ınerken havadakı duruşu rüzgarın heran alıp götürücekmiş hissi verecek...Dalgalanacak.:)

osman usta' Alıntı:
S A Osman kardeş bu şekil durumlar pek çok kez oldu geriye dönük iletilerde yazışmalarda çok rastladık çok haklısın hoş şeyler degil insanları inandıkları şeyden alı koymak birşeylere inandırmaktan daha zordur öfke harap bir bina gibi nereye devrilse orayı yıkıyor ama bizler kuşçular org ailesi olarak belkide bir çogumuz böyle şeylere maruz kalabiliyoruz dahada ateşli tartışmalar olmuştur insanların bazıları netten birbirlerini görseler birbirlerine ateş edecek duruma gelmişlerdir aynı sizler gibi bir çok dostlar arkadaşlar kıymetli ustalar küstürülmüş alaya alınmış bunları gördük bu davranışların hiçbir haklı tarafı yoktur olamazda ama bizler bir aile olarak kenetlenip birlik beraberligimizi korumalıyız yanlışa sitemle yanlışla degil yol göstererek yapıcı bir şekilde insanları kazanmamız gerek ben şahsım olarak sizin gibi bir insanı tanımaktan son derece menmun oldum burada bulunma sebebim insanları gençleri bilgilendirmek tanımak arkadaşlar dostlar kazanmak ama kaybetmek kolay şeyler bizler kazananlar olmalıyız kuşlar için gösterilen inadımızı hırsımızı t artışmalarımızı bundaki coşkumuzu hem kendimiz hem çatısı altında bulundugumuz sitemiz korumak daha yukarılara çekmek hep yukarılarda kalmak içinde kullanmalıyız elimden geldigince tarafsız olmaya yazılarıma dikkat etmeye çok ehemmiyet veriyorum ama her kes sen ve ben yani bizler gibi olamayabiliyor tabiki bu durum o düşünceye sahip arkadaşları haklı çıkarmaz ama insanların agzından çıkan kelimelerede kimse müdahale edemez belki o şekil konuşan arkadaşlar pişman daolmuş olabilirler ama yaydan çıkan bir okun geriye gelmesi mümkün degil bu konuda yazacak pek çok şey var yazıyı okuyunca üzüntünü ve üzüntümü seninle paylaşma ihtiyacı duydum ben sen ve senin gibiler için kuşçular org ailesi için her zaman bir dost bir paylaşımcıyım sizi aramızda görmekten her zaman mutluluk duyarız seni çok iyi anlıyor aramıza katılımından menmuniyetimizi anlamanızı rica ediyorum ŞEVKATLİ OLAMYA ÇALIŞMALIYIZ///İNSANLAR ZEKA KARŞISIN DA EGİLİR AMA/////ŞEVKAT KARŞISINDA DİZ ÇÖKER SAYGILAR

can7' Alıntı:

mert can buyur bi konuda sen aç bakalım ne kadar ustasın ne kadar çıraksın
acılan konuya önce bi yorum yapmalısın.

eger osman kardeşimin bundan önceki formlara katksını bigi paylaşımını takip etmiş olsaydın sanmamki bu tip şuursuzca kelimeleri yazmazdın.

s.a osman kardeş yazılarını takip ediyorum ALLAH razı olsun güzel paylaşımlarda bulunuyorsun bu hobinin ileriye gitmesinde İNŞAALLAH bundan sonrada hepbirlikte elimizden geldigince devam ederiz.

osman kardeşim tornavidadan ustadan falan bahsediyorsun usta var hastalığı arayarak bulur usta var sorunu söylersin nerden kaynaklandığını bilir.her eline takım taklavat alanda usta gibi görünsede usta degildir.
arabada kul yapımıdır tamir edilebilir ama kuş kul yapımı değildir her arabanın yedek parça numarası vardır alır takarsın. kuşların üretim stok numarası yoktur.
egerki hangi kuşa hangi kusu vurmak ustalık işi ise şimdiye kadar türkiyede her memlekette yüzlerce iyi kuş uçuran olurdu.
türkiyenin her yerinden herkes kuşundan daha iyisini arıyor malum. demekki takımla taklavatla olmuyor bu işler
bazı ustalarda tamirden sonra bazı civataları takmıyor bunları fazladan takmışlar diye
kuş bir şans işidir tutarsa onlardan besleyeceksin sadece elalemden duyupta 100 metre 50 taklayla 50 sefer yapan kuş aramayacaksın.yoksa ömrün aramakla geçer

selami06' Alıntı:
osman kardeşim tornavidadan ustadan falan bahsediyorsun usta var hastalığı arayarak bulur usta var sorunu söylersin nerden kaynaklandığını bilir.her eline takım taklavat alanda usta gibi görünsede usta degildir.
arabada kul yapımıdır tamir edilebilir ama kuş kul yapımı değildir her arabanın yedek parça numarası vardır alır takarsın. kuşların üretim stok numarası yoktur.
egerki hangi kuşa hangi kusu vurmak ustalık işi ise şimdiye kadar türkiyede her memlekette yüzlerce iyi kuş uçuran olurdu.
türkiyenin her yerinden herkes kuşundan daha iyisini arıyor malum. demekki takımla taklavatla olmuyor bu işler
bazı ustalarda tamirden sonra bazı civataları takmıyor bunları fazladan takmışlar diye
kuş bir şans işidir tutarsa onlardan besleyeceksin sadece elalemden duyupta 100 metre 50 taklayla 50 sefer yapan kuş aramayacaksın.yoksa ömrün aramakla geçer
selamunaleykum

bu yazdiginizdan kus ustadir anliyorum besliyenin ucuranin uretenin katkisi sizce nedir
saygilarla

%50 ye %50 derler ama bence %60 ıle seyıslık agır basar ustalık

selami06' Alıntı:
Ağzına ve emeğine sağlık abisi ,söylediklerin üzerine yorum yapılmaz ,saygılar sevgiler abisi.

selami06' Alıntı:

Selam
Yorumunuzu okudum ben Osman beyide tanımıyorum sizide fakat Türkçede mecazi anlam tabiri var olayları daha anlaşılır aktarabilmek için.Osman bey takımdan kasıt elinde maya, bir başlangıç noktası ,bir malzeme olması gerektiğini anlatmaya çalışmış.100 metre 50 takla 50 sefer civata dan vidadan değilde.Çalışılacak hayvanın nitelikleri sizce ne olmalıdır sorusunu sormak olmuş.Sorduğuna soracağına adam pişman oldu.
Sizin beslediğiniz hayvanlar gökten zembille inmedi birileri veya siz bir özelliğinden yola çıkarak eşleme yaparak sonuça ulaştınız veya ulaşmaya çalışıyorsunuz. Osman beyin anlatmaya çalıştığı MECAZİ anlam kullanarak siz nereden hangi özelliğinde yola çıktınız.
İnşallah daha açık anlatabilmişimdir
Osman beyin ve sizin kişiliğiniz kuşlarınız hakkında en ufak bilgim yoktur niyetim bu olayı anlaşılır hale getirebilmek.
Saygılarımla....

k.murat' Alıntı:
can7' Alıntı:

eger osman kardeşimin bundan önceki formlara katksını bigi paylaşımını takip etmiş olsaydın sanmamki bu tip şuursuzca kelimeleri yazmazdın.

arkadas benim konu açmama gerek yok,çünkü kuş konusunda takıntım yok ,yok şöyle mi olmalı ,yok böyle mi olacak ,yok şu; yok bu şeklınde arayısları olan biri değilim.Benim şuursuzca konustugumu dile gitirme şuurunda olmadıgınıda hatırlatmak isterim,bana şuursuz diye konuşmak sana ve kuş besleyen birine yakışmaz,eleştiriye açık değilseniz,tartışmayı bilmeyip hakaret edecekseniz insanların şahıslarına, konu açmayın ve sorular sormayın.
lafım tek sana değil osman kardeşimin açtıgı konu üzerinde yaptıgım yorum sonucu şahsıma hakarette bulunan herkese...
sevgiyle kalınız.

can7' Alıntı:
k.murat' Alıntı:
can7' Alıntı:

arkadas benim konu açmama gerek yok,çünkü kuş konusunda takıntım yok ,yok şöyle mi olmalı ,yok böyle mi olacak ,yok şu; yok bu şeklınde arayısları olan biri değilim.Benim şuursuzca konustugumu dile gitirme şuurunda olmadıgınıda hatırlatmak isterim,bana şuursuz diye konuşmak sana ve kuş besleyen birine yakışmaz,eleştiriye açık değilseniz,tartışmayı bilmeyip hakaret edecekseniz insanların şahıslarına, konu açmayın ve sorular sormayın.
lafım tek sana değil osman kardeşimin açtıgı konu üzerinde yaptıgım yorum sonucu şahsıma hakarette bulunan herkese...
sevgiyle kalınız.

Lütfen profil bilgilerindeki yaşlara bakarak hitaplarda bulunun kendinizden buyuk birilerine kardeşim,abisi kelimeleri uygun olmuyor.
Ayrıca yaptıgınız yorum saygısızca ve kısılıge yonelıktı dıkkatlı yorumlar yazınız sizi uyarıyorum.

hasan kardeşim bana hangi özellikle yola çıktınız demişsin kısaca şunu söyleyim o arkadaş elinizde 2-3 kuş var ne yapmak lazım demiş. bende şunu demek istedim hangi kuşa hangi kuşu vurursan iyi kuş olur mantığı yanlıştır bu bir şans işidir.
1- dünyadaki bütün canlılar soylarından birtakım genetik şeyler alırlar şöyleki bir insan dedesinin aynısıdır oturması konuşması ve fiziği onun kardeşide babasının gülüşünü almıştır sadece.
hayvanlarda aynıdır biri annesinin birkaç kopyasını alır öbür kardeşi babasının tamamını alır
kuşlardada hiçbir kimse kuşlarının asırlar öncesinin yapılarını bilemez hangi kuşu hangi kuşa vurdumu kuşun iyisi olur diyecek bir kimse yoktur. tesadüf bir kuş alırsın ihalelerde en değerli kuşunla eş olur çok güzel yavru verebilir.
öyle ustalıkla bilinecek olsa onu bilen kişi birkaç kuş alır üretir ve devamlı satarak para kazanır banka gibi
oysaki kuşu çok iyi bilendede az bilendede ara sıra iyi kuşlar çıkıyor malum.
en iyisini ben anlarım en iyisi bende var diyen arkadaşlardada az anlayan veya anlamayan ihaleden 10 liraya kuş alıp uçuranlardada iyi kuşlar oynuyor.
gelelim 100 metre 50 takla meselesi bir benzetmedir insanlar masalarda ahkam kesiyor misal olarak 3 minare oynuyor 50 sefer yapıyor 50-60 taklayla oynuyor gibilerinden adam kendini inandırmış öylesine öbür arkadaşta ona inanıp başlıyor anlatılan gibi kuş nasıl yapar elde ederim diye arayışa onu al ötekine vur ötekinden al öbürüne vur her ihaleden kuş al olmadı götür sat.
bende elindekilerle yetinmesini bilmeli dedim dikkat ederseniz senelerdir elinde aynı damar kuş olan kuştan anlayan arkadaşlarda iyi kuş çıkaramıyor bu demek degilki iyi kuşçu değil.
birde seyislik konusuna değinmek istiyorum kümesinde var 50 kuş içlerinden bir tanesi oynuyor her kuşa ayrımı hizmet ediyor bu arkadaş. hepsinede aynı hizmeti veriyor oynayan oynuyor sadece seyis oynatmıyor kuşu.
seyislikte bazı konularda çok önemli elbette seyis kuşları bazı konularda eğitir bunlarda nelerdir anlatmaya gerek yok her kuştan anlayan bilir.
kuşların yönlerini nasıl bulduklarını bilim adamları daha çözemezken bir kuşçunun iyi kuş şunla şundan çıkar demesi yanlıştır bu benim şahsi fikrimdir.
seyislikte önemli elbet ama kuştan çok iyi anlayan arkadaşlarda öyle çok güzel kuşlar çıkaramıyor hel her kuşu oynatamıyor.
şuan türkiyenin her vilayetine her vilayetten kuş gidip geliyor kısacası türkiyede bütün kuşlar kırıldı o bakımdan masada anlatılan kuşları hayal edip macera armaya gerek yok diyorum.
birşeyler anlatabildim sanırım.
herkese iyi kuş uçurmak nasıp olsun saygı ve selamlar

ferhat kardeşim
üreten ve uçuran faktörü elbette var kuşta yalnız mesela 20 yavruya hizmet veriyor insan içlerinden örneğin bir tanesi oynuyor veya 2 bilemedin 3 tanesi. bu bakımdan genetiklik ihtimali daha yüksek bence kuşlarda.
keşke iyi üretici iyi uçurucular çoğalsada iyi kuş seyretme imkanları fazlalaşsa.

saygılar

Geri