PUANLAYALIM `MI ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Samsunlu55E
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Samsunlu Eyüp
Meslek
Kuscu
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar sizlere puanlamak amacli birkac .. Oyunlu Güvercin .. sunmak istiyorum

Kus 1: kalkis 100m fisek , taklasiz 1,30 saat ucum.

2m. altina (50m. hedefe atarak) taklasiz 100m. fisek , kanatsesi bir var bir yok

40 sefer

harmanlayarak taklasiz yerine inen. ..

Kus 2: kalkis 50m. fisek 10 takla 1,30 saat ucum.

2m. altina (50m. hedefe atarak) 10 taklali ( tabanli , baglamali ) 50m. fisek , kanat sesi sifir , duydum duyucam , takla

sesi flip , flip eden

40 sefer

10 takla ile flip, flip, flip yerine inen. ..

Kus 3: kalkis 25m. fisek 50 takla 1,30 saat ucum.

2m. altina (50m. hedefe atarak) 50 taklali ( tabanli , baglamali ) 25m. fisek , 1m. de 2 takla , ara acma yok, taklanin

verdigi sicrama ile

40 sefer

50 takla patir patir vurup yerine inen . ..

BENCE .. bundan sonra daha hic puanlamayalim

1 . UCMA
2 . HEDEF
3 . TAKLA
4 . FISEK
5 . SES
6 . INIS

bu 6 özelligi bir arada tasimayan Oyunlu Güvercini

tüm kus severlere almanyadan saygilar sevgiler

abi merhaba bende samsunluyum
senin bu anlattığın güvercinlerden hiçbirini daha görmedim
kuş 1.. 100 m fişek 40 sefer taklasız 1.30 saat uçum

bence imkansız bi kuş bunu yapamaz 3 minare yapar : bi kuş motor taksa yine bu oyunu oynayamaz

kuş..2 50 m fişek 10 taklalı kanat sessiz : 1 minareden uzun 2 minareye yakın oyunla 10 taklalı kuş kanat sessiz eğer varsa bu kadar uzun oynayan kuş kanat sessiz olsada ben buna puan veririm

kuş..3 25 m fişek 50 taklalı 2 metrenin altına incek 40 sefer cıkarcak : bu kuş takla yığıp oynuyacak perdahlı ama 40 sefer göremez bence 2 m nin altına indimi 50 tane taklayı vurana kadar kendini yere atar böle bi kuş da yoktur jet motoru taksa kanatlarınayine dayanamaz
abi sen varsayım olarak sölüyosun
bende diyelimki böyle kuşlar var (kesinlikle yoktur bence)
bende 2. kuş daha iyidir
hiç yoksa izlettirir (tabi varsa böle kuş)
saygılarımla

1. KUŞ TAKLA ATMADIGI İÇİN ÇÖP ADI ÜSTÜNDE TAKLA KUŞU...

2. KUŞ DENENEBİLİR AMA OMUZA YÜKLENMEYEN KUŞ SESİ OLMAYAN KUŞUN HAZI YOKTUR KİMİ BESLER KİMİ BESLEMEZ TGF TÜZÜGÜNE GÖRE HİÇ BİR SEFERİ PUAN ALMAZ...

3. KUŞ KUŞ FİŞEK YAPMIYOR TAKLAYLA YUKARI GİDİYOR KUŞ DENENE BİLİR AMA GENELDE SONU HÜSRAN OLUR TGF TÜZÜĞÜNE GÖRE YIĞDIRARAK OYNAYAN KUŞUN HİÇ BİR SEFERİ GEÇERLİ DEĞİLDİR.

3 KUŞ TA TGF TÜZÜGÜNE GÖRE BARAJI AŞAMAZ VE DERECEYE GİREMEZ.

BENCEDE ŞU KUŞU PUANLA

15-20 METRE ARASI SIÇRAMALI SESLİ 4-5 TAKLALI ÜST BAĞLAMALI 25- 50 METRE ARASI ATIMLI 1,5-2 METREYE ÇÖKEN 2 SAAT UCAN 20 SEFER YAPAN SESLİ KUŞ KALKIŞ 10 METRE TAKLALI İNİŞ HEDEFEN İÇİNE 2-3 TAKLALI SEFERDEN SONRADA BÖLGESİNİ TERK EDEN SİSTEMLİ.

tengelli' Alıntı:

2. KUŞ DENENEBİLİR AMA OMUZA YÜKLENMEYEN KUŞ SESİ OLMAYAN KUŞUN HAZI YOKTUR KİMİ BESLER KİMİ BESLEMEZ TGF TÜZÜGÜNE GÖRE HİÇ BİR SEFERİ PUAN ALMAZ...

3. KUŞ KUŞ FİŞEK YAPMIYOR TAKLAYLA YUKARI GİDİYOR KUŞ DENENE BİLİR AMA GENELDE SONU HÜSRAN OLUR TGF TÜZÜĞÜNE GÖRE YIĞDIRARAK OYNAYAN KUŞUN HİÇ BİR SEFERİ GEÇERLİ DEĞİLDİR.

BENCEDE ŞU KUŞU PUANLA

15-20 METRE ARASI SIÇRAMALI SESLİ 4-5 TAKLALI ÜST BAĞLAMALI 25- 50 METRE ARASI ATIMLI 1,5-2 METREYE ÇÖKEN 2 SAAT UCAN 20 SEFER YAPAN SESLİ KUŞ KALKIŞ 10 METRE TAKLALI İNİŞ HEDEFEN İÇİNE 2-3 TAKLALI SEFERDEN SONRADA BÖLGESİNİ TERK EDEN SİSTEMLİ.
abi normalde zaten hiç biri puanı haketmiyoda
hani önümüzde 3 şık var bende 2 dedim
yoksa hiç biri beslenmez
zaten o 3 kuş gibi kuş daha dünyaya gelmedi :)
sen ne güzel anlatmışsın zaten beslencek kuşu
saygılar

tengelli' Alıntı:

BENCEDE ŞU KUŞU PUANLA

Sorum biraz anlasilir gibi olmus..

vermis oldugum örnekler extrem sekilde oldugunu ben de biliyorum

sizin puanlayin diye verdiginiz örnek kusu , benim verdigim örneklerdeki kuslar puanlandigi müddetce , hic o kusu puanlayip hakini yemeye gerek yok.

saydigim üc örnekteki kuslarin hicbiri, TGF TÜZÜGÜNE GÖRE BARAJI AŞAMAZ VE DERECEYE GİREMEZ, demissiniz . ..

bunlarin gezim puani , dalis puani giris puanlari v.s. v.s. hic mi puan alamiyorlar.

burada örnek yaris videolari yayinlayip kirici olmak istamem ,

bir takla 10 metre , 1 takla 10 metre = 118 puan .. eksigi var fazlasi yok.

diger bir örnek :126 puan = kanat sesi düsük , diye not alinmis

kus var 6 taklayla kanadini sökercesine sesli atesli kalem gibi , 30 metre oynuyor . 15 seferi var. daha düsük puan aliyor.

eger bir kusun eksigi varsa , bence puanlanmamali..

az yapsin öz yapsin

şimdi bir kusru diskalifiye ediyor puan alıyor ama diskalifiye olunca yazılanların tamamı siliniyor.

eski tüzüklerde doğru bu yıl ki bir kaç tüzüktede hala sorun var. bende yazmak istemiyorum sonra çok biliyorsun ucurda görelim diyorlar :)))

tengelli' Alıntı:
http://www.kuscular.org/kullanicilarimizin-yapmis-oldugu-onemli-duyurular/tgf-2012-2013-marmara-bolgesi-takla-kusu-yaris-tuzugu-t18280.html

zaten kimse kuşum eksik diye atmıyor. eksik olanda ya o gün oynarsa diye bile atıyor....

Abi zaten ortada bir tüzük var hayvanı atıyorsun kupaya ogün sadece kuş tüzükte ne yaparsa o yazılıyor ha kupa işi şans derler gerçektende şansın olacak.

bizim ankaradada şu muhabbet var kuş 3 metreye girdi yeni başlayan bir hayvan 3metreye girdiği günün ertesi gün hakem heyetini çağırıyorlar saatinide dolduruyorlarsa o yüzden kuş tam anlamıyla oturmuş olmuyor bana göre 40 tane hedefe atlıyor bununda 20 tanesini yazdırırsa karneye kuş otomatikman 1.nci oluyor sonradan diyoruzki keşke diğier 20 yide yazdırsaydı diye veyada şöylede oluyor kuşu atıyorsun havaya kuş oyuna gelmiyor 3 metreye girmiyor sonrada ya dün çok iyiydi diyoruz sonuçta kupa işi bana kumar gibi geliyor çünkü ortada para var yukarda arkadaş güzel anlatmış 100metre oynayan bazen benim rüyama giriyor böyle kuşlar.

Saygılarımla.

RAMAZAN ABA' Alıntı:
tengelli' Alıntı:
http://www.kuscular.org/kullanicilarimizin-yapmis-oldugu-onemli-duyurular/tgf-2012-2013-marmara-bolgesi-takla-kusu-yaris-tuzugu-t18280.html

zaten kimse kuşum eksik diye atmıyor. eksik olanda ya o gün oynarsa diye bile atıyor....

Abi zaten ortada bir tüzük var hayvanı atıyorsun kupaya ogün sadece kuş tüzükte ne yaparsa o yazılıyor ha kupa işi şans derler gerçektende şansın olacak.

bizim ankaradada şu muhabbet var kuş 3 metreye girdi yeni başlayan bir hayvan 3metreye girdiği günün ertesi gün hakem heyetini çağırıyorlar saatinide dolduruyorlarsa o yüzden kuş tam anlamıyla oturmuş olmuyor bana göre 40 tane hedefe atlıyor bununda 20 tanesini yazdırırsa karneye kuş otomatikman 1.nci oluyor sonradan diyoruzki keşke diğier 20 yide yazdırsaydı diye veyada şöylede oluyor kuşu atıyorsun havaya kuş oyuna gelmiyor 3 metreye girmiyor sonrada ya dün çok iyiydi diyoruz sonuçta kupa işi bana kumar gibi geliyor çünkü ortada para var yukarda arkadaş güzel anlatmış 100metre oynayan bazen benim rüyama giriyor böyle kuşlar.

Saygılarımla.

Şükür kuşlar çok rüyama girdiği halde 100 metre oynasın diye girmedi :=) tabiki kupa günü kumar gibi çok yakın yazmanda oldu ad vermeyeceğim arkadaşlardan bir tanesi kupaya kuş atıcak dedim ki kimse oynamaz diye atmaz ama genelde diskalifiye olur ortalama 5 takla oynuyormuş bana oynadığı gibi oynasın yeter dedi inşallah dedim sonra duydum ki kuş sefere bile gelmemiş. bu sene tgf arkadaşlarn geneli diyorya kuşta devamlılık önemli ondan klasman koydu kuşun dereceye girerse klasmana katıla biliyorsun yani oturmamış oyunlu kuşu atamıyorsun ve dereceye girdikten sonra belli süre geçmesi gerekli yani tekrar hazırlama bakalım bu sene bu olaya ne kulp takılıcak. Ramazan genelde görüşlerimiz ayni insanlar bazı şeyleri kabullenmez doğasında var yapıcak bir şey yok ondan.doğruyu her yerde söylemek insana dosttan çok düşman kazandırıyor..

tengelli' Alıntı:
RAMAZAN ABA' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

Saygılarımla.

Şükür kuşlar çok rüyama girdiği halde 100 metre oynasın diye girmedi :=) tabiki kupa günü kumar gibi çok yakın yazmanda oldu ad vermeyeceğim arkadaşlardan bir tanesi kupaya kuş atıcak dedim ki kimse oynamaz diye atmaz ama genelde diskalifiye olur ortalama 5 takla oynuyormuş bana oynadığı gibi oynasın yeter dedi inşallah dedim sonra duydum ki kuş sefere bile gelmemiş. bu sene tgf arkadaşlarn geneli diyorya kuşta devamlılık önemli ondan klasman koydu kuşun dereceye girerse klasmana katıla biliyorsun yani oturmamış oyunlu kuşu atamıyorsun ve dereceye girdikten sonra belli süre geçmesi gerekli yani tekrar hazırlama bakalım bu sene bu olaya ne kulp takılıcak. Ramazan genelde görüşlerimiz ayni insanlar bazı şeyleri kabullenmez doğasında var yapıcak bir şey yok ondan.doğruyu her yerde söylemek insana dosttan çok düşman kazandırıyor..

Aynen abi sonuna kadar katılıyorum burda birşeyler yazacak olsak hemen ters tepki alıyoruz neden oynayan kuş olmadığı için ben şunuda sonuna kadar söylüyorum oynuyan kuş anlatımaz sadece yaşanır ha bu arada İSTANBUL ATAŞEHİR BELEDİYESİ şuan kupa düzenliyor burdanda takip ederiz bakalım ciddi oynayan kuşlar inşallah çıkar yarışmaya katılan arkadaşlara şimdiden bol şanslar allah emeklerini zayi etmesin.

Saygılarımla.

Geri