S:A Kümeste Kuş Tutabilmek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan JeanLoup
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 986

JeanLoup

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ErdeM KULA
Meslek
ÖGrenci
İlgi Alanı
Kediler
herkeze merhabalar
Kuşçuluga başlayalı 3 hafta oldu Az çok herşeyi ögrenmeye çalışıyorum..FOrumları altüst ediyorum..Hatta forumdan bi abimden kuş bile aldım.Sidar SArıkaya SAgolsun çok yardımları geçtiii Ama abi ulaşamıyorum sana telinde kapalıı duy beni..

3 haftada 5 tane kuş kaçırdımm şuan elimde yine birden sidar abimden aldıgım arabım kaldı..ALıştırmada nasıl bir yöntem sergileyelim yeni bir kuş geldigi zaman 2 gün kümesten çıkartmıyorum sonra 3 4 gün hergün dışarda yemliyorum arabımla birlikte arabımı uçuruoyrum o kuşuda ayagından ip geçiyirorum bantlamayı yada tüy çekmeyi sevmiyorum uygulamayıorum. 1 hafta sonra arabımla birlikte havalandırıyorum arabımın peşinde göklere çıkıyorlar yarım saat sonra arabım geliyo yanında kalkan kuş ortada yok..Kanat Çekmek zorunlulukmudur..

şimdiden yorumlarınız için Teşekkürler..

öncelikle arabın kus alıstırmaya uygun bır kus degıl, çunku yukselıyor ve cok ucuyor anladıgım kadarıyla,
aldıgın kusların kanatlarını cengellı ıgne ıle ıgnele ( ilk telegının ortasından sok 8 9 telegı topla sonra kapat cengelı alttan) sonra kusları 10 gun kadar dısarda gezdır, kumeste durmaları dısarıyı görmezlerse bı ıse yaramaz,
10 gun sonunda aç haldelerken cöz kanatlarını, ama yerden kaldırma, yem at az cık, yesınler,
sonra ufak ufak rahatsız et, kaldırma hemen, öyle öyle alışırlar, ondan bıkac gun sonrada ıyıce alısmıs olucaklarından kovala ucsunlar...

erdemım kardeşim kusura bakma telefonn bu aralar kapalıydı sana hediye ettigim arap arkadasında dedıgı gıbı yuksek uçar ve satliktir sen ucurmalık kus ıstedıgın ıcın onu verdım yarın benı ararsan sana bır kac kus daha ayarlıyım sole dama kalkıp ınıcek sora alcaktan bır ıkı tur atıcak yavru kızmaları var sen benı ara olmadı yıne kumesıme gelırsın burda uygulamalı anlatırım tekrardan ben sana oldumu kardeşim hadi kal saglıcakla.

kardeşim sen dıosunki kuşlar 2 gün yuvada kalıyo sonra dısarı cıkarıorum nerden baksan 1 hafta yuvada kalan 10 gun ortamında durmaları lazım sen elleme onlar ucsun gelsınler ortamı ogresınler bırde burda sole bir unsur var dişi kusu salna erkeyını sal bir yere gitmez

İp geçirmeyi yapma bu tehlikelidir ayağına zarar verebiilirsin kuşun...Kuş rahatsız olacagı için ortamınıda yadırgar arkdasların dediği gibi yüksek uçan ve açılabilen kuşlarla değil buna nazaran daha alçak seviyelerde fazla yükselmeyen kuşlarla salarsan daha iyi olur ilk etapta karşı çatıya kaldırıp indirmeler gibi antreman yapman daha iyi olur...

İp geçirmeyide bi abimden duymuştumm..Evet biraz zararı var ama kanat bantlamakta ufakta olsa kanatlarda gereginden fazla kopmalara yıpranmaya sebeb olabiliyorr.Benim sorunumm ben yeni gelen kuşumu 10 gün sonra kaçırdım kuşumm kalk tı indi yan çatıya çıktı indii bi anda bi ses oldu kuş ürtkü bir kalktı yarım saat üstümdee döndü ama hiç inme tenezzülü göstermedii sonra kayboldu gitti aceba yerdemi sıkıntı var diyorum yerim terass ..

Geri