safkan oyun kuşu nasıl olmalıdır..

A

Anonymous

Misafir
selam arkadaşlar.. eminim ki bir çok güvercin seven arkadaşım biliyordur ki 1.kanı harbi saf kan olan oyun güvercinleri sertte girmez yani oldugu yerde takla atmaz sebeb ne olursa olsun 2.taklacı diye tabir ettiğimiz güvercinler istediği kadar oyunlu olsun nerden kalktıysa oraya iner başka çatılara balkonlara kesinlikle konmaması lazımdır.3.erken taklayı çeviren deil geç çeviren makbuldür. 4 oyun kuşu ufak olur fişeği ve taklayı rahat ve güzel çevirebilmesi için( kilolu birimi daha kolay yoksa zayıf birimi daha rahat takla atar:)5 kanı güzel bir güvercin kesinlikle kanatlarını parçalamaması lazımdır 6.nerde beslersen besle damarı iyi bir oyun kuşu heryere iner kesinlikle damlarda günlerce kalmaz ...7.kanatları jilet gibi olamılıdr

jilet gibi deme sebebim şudur..kanatları tek tek ellediğiniz zaman kanatlar yumuşak ve esnek olmalıdır kanat uçları sivri olmalıdır . şöyle düşün bir iyi kumaş vardır bide kötü kumaş kumaşlara baktığın zaman aradaki kalite farki çözebiliyorsan sıkıntı yok kanatlardaki sırda burada gizlidir .kuşa bakıp ta anlamakla uçurup anlamak arasında bile bir seviye farkı vardır mesala 2 ci bir el araba alıcağımız zaman arabayı alır kopartıca ve motorcuya götürürüz biz sadece bakarız neyi var neyi yok çoğunu anlamayız ama ustaaa arabaya bakmasıyla dokunmasıyla neyi var neyi yok o değişmiş bu boyanmış diye tek tek söyler herkez oyununu yapan sefere gelen kuşa iyi ve güzelder önemli olan görüp hayvana dokunarak bir şeyleri anlamaktır ....bu yazıları okuyan arkadaşlar sizde bildiğiniz şeyleri paylaşırsanız sevinirim kimse kimseden üstün deildir herkezin bilmedi farklı şeyler vardır sizde söyleyinki bizde bilmediklerimizi öğrenelim saygılar hakan

hakan kardeşim ben yilmaz kütahyadan 30senedir oyun kuşu besliyorum.1yilda.60-70yavru oyuna sokarim.iyi kuş uçururum.kütahyada.2-3tane kupa aldim.yani kuştanda iyi anlarim oyun kuşundan.kuşa.kanadina kuyruğuna.ayağina paçasına gagasına oyun kuşunun bakılmaz düz kuştada kant var ama oynamaz.süs kostüm kuşundada kanat var.sen söyle yap.balıği tavada kuşu havada bak.oyun kuşuna havada bakılır.süs kostüm kuşuna yerde.tamam.bu ğüne kadar çok masada oyun kuşu satıldı.işi bilen seyreder alir.hakan sen beni bildinmi arkadaşim ..hoşçakal.

hakan kardeş elin iyisi bitmez.3ay met ederler çok iyi anlatirlar.4ay satarlar.5ay daha iyisi var.derler.yani. anladin sen beni. iyi çok çok iyi oyun kuşuna sahip olabilmek için ya çok samimi arkadaşin dostun olacak.yada hatri sayilir.1para vereceksin tamami kimse kimseye bedavaya iyisini vermez.okmi.

s.a belki yaşım genç diye birçogunuz beni takmıcak ama abi 2. maddede bahsettigin nerden kalktıysa oraya iner maddesi bir bakıma dogru o kuşun kanından diyosun yaa bunu unutma oyun kuşunda kuş kadar seyislikte önemlidir sen ne kadar iyi eğitirsen kuş elinden geleni yapar zaten kalktığı yere indirmek senin marifetine kalmış he var abi ama kuşu almadan önce seyisine bakacaksın. Bir saygısızlıgım olduysa özür dilerim abilerim kardeşlerim.

Saygılarımla................................ ( Çakır Reis )

S A TUURGAY KARDEŞİM BU ÇATI ALTIN DA SAYGI SEVGİ GÜZEL KARŞILIKLI PAYLAŞIM VAR KÜÇÜK BÜYÜK DEGİL BU ÇERÇEVEDE BİLGİ PAYLAŞIMI YAPIYORUZ
KÜÇÜK BÜYÜGÜN BİLEMEDİGİ ÇOK ŞEYİ BÜYÜKTE YAŞÇA BÜYÜKDÜR KÜÇÜK KADAR BİLEMEYEBİLİR AMA HER ŞEYDEN ÖNCE HERKESİN MUTLAKA BİR BİLEMEDİGİ VARDIR BU UGRAŞI KİMSE TAM MANASIYLA ÇÖZMÜŞ DEGİLDİR TABİKİ SEYİSLİGİN ÖNEMİ KUŞÇULUGUN GELECEGİDİR SEYİSLİGİN OLMADIGI YERDE DE BU ŞEKİL TARTIŞMALAR HER ZAMAN OLACAK TIR SEYİSLİGİN OLAMADIGI YERDE ZATEN KUŞÇULUK TA BİTMİŞTİR DÜŞÜNCE GÖRÜŞLERİN VE DAVRANIŞ ŞEKLİNİ TAKDİRLE KARŞILIYOR BAŞARILAR DİLİYORUM
SAYGILARKUŞÇULUGUN GELECEGİ KENDİNİ İYİ YETİŞTİRMİŞ DÜZGÜN AHLAKLI SEYİSLİKTEN GEÇER

bu konuda tüm arkadaşların görüşüne kısmen katılmakla birlikte kütahya lı abime tamamen katılıyorum..birincisi hava kuşu tam notunu havada alır..hiç uçmamış,yavru ya da kanadı tutuk bir güvercinin kalitesini anlayabilmek için ise ne kadar anladığına kalmıştır...kanat meselesinden bahsetmiş arkadaşımız.o zaman tüm kanatları çekılmış bir güvercini nasıl yorumlayabırız? önümüze getirilen iki kuşa baktığımızda illaki birine daha iidir deriz..ve şu bir gerçektir ki neden daha ii dediğimizi biz bile çözemiyoruz tam anlamıyla..kuşta bişeyler sezersin ama adını sen de bilmezsin...ve en önemlisi seyislik. iki kuşçuya iki kardeş kuşu verin.kümesler,uçuş alanı ve zaman aynı olsun göreceksiniz kuşlar aynı oyunu oynamayacaklardır..saygılarımla.

arkadaşar öncelikle merhaba hakan arkadaşımız konuyu ne kadarda iyi özetlemiş,biraz eksik olsada doğru şeyler yazmış,ben her çeşit oyun kuşu besledim yani her yörenin elimden geldihi kadar iyisini beslemeye gayret gösterdim ama şu bir gerçek herkes şarkı,türkü söyler ama bir zeki müren veya müzenyan senar ,bülent ersoy gibi söyleyemez,değil mi onun için özetle oyun kuşunun vasıflarından iyi anlamak gerek,kimi kuş damızlık vasfı taşır kimide oyun.bu da kanadından yapısından artı havada yaptığı hareketlerden anlaşılır.hani kuş kanadıyla ayağıyla oynamaz diyenler varya lafım onlara (VE EN ÖNEMLİSİ BUNLARIN HEPSİDE TECRÜBEYE DAYANIR.)

yilmazakdag' Alıntı:
hakan kardeşim ben yilmaz kütahyadan 30senedir oyun kuşu besliyorum.1yilda.60-70yavru oyuna sokarim.iyi kuş uçururum.kütahyada.2-3tane kupa aldim.yani kuştanda iyi anlarim oyun kuşundan.kuşa.kanadina kuyruğuna.ayağina paçasına gagasına oyun kuşunun bakılmaz düz kuştada kant var ama oynamaz.süs kostüm kuşundada kanat var.sen söyle yap.balıği tavada kuşu havada bak.oyun kuşuna havada bakılır.süs kostüm kuşuna yerde.tamam.bu ğüne kadar çok masada oyun kuşu satıldı.işi bilen seyreder alir.hakan sen beni bildinmi arkadaşim ..hoşçakal.
Yilmaz abi sana kismen katiliyorum kusculuguna ve sana saygim sonsuz velakin gaga boyun tüy kanat esnekliği oyun kusunda önemli rengin cok önemi yok dedigin gibi kendi kuslarinla baska bir arkasinin kuslariyla karsilstir aradaki farki eminim anlaycaksin saygilar

Reis_11' Alıntı:
s.a belki yaşım genç diye birçogunuz beni takmıcak ama abi 2. maddede bahsettigin nerden kalktıysa oraya iner maddesi bir bakıma dogru o kuşun kanından diyosun yaa bunu unutma oyun kuşunda kuş kadar seyislikte önemlidir sen ne kadar iyi eğitirsen kuş elinden geleni yapar zaten kalktığı yere indirmek senin marifetine kalmış he var abi ama kuşu almadan önce seyisine bakacaksın. Bir saygısızlıgım olduysa özür dilerim abilerim kardeşlerim.

Saygılarımla................................ ( Çakır Reis )
Estagfurullah kardesim takmak ne kelime herkezin fikir ve görüşlerine saygim sonsuzdur .seyislik önemli hatta bir hikaye paylastim (güzel bir hikaye) yazar orada her sey hikaye tadinda anlatiliyor,amma safkan oyun kusu kalktigi yere iner baska dama atmaz seyislik onemli deil bu konuda hatta yarislarda kusun baska dama atarsa kusun istedigi kadar oyun yapsin kazanma sansin sifir:)

arkadaşlar bir 30 yıldırda ben oyun kuşu besliyorum.kuşun yüzde 60 kan,yüzde 20 sağlıklı ve sorunsuz bir kuş olmasında ve son yüzde 20 de uçuş sistemindedir.bu üçlü olabildiğinde yüzdelere yaklaştıkça kuşun performansının arttığını göreceksiniz.peki şöyle bir durumda olabilir kuşun içinde takla atma kanı yüksek diğerlerini de elinden gediğince yapıyorsun ama eksik bişeyler varsa.o zamanda kuşun genetik yapısı işin içine giriyor ki aslında ben kan derken bunu kastetmiştim.yanı fiziksel ve huy karakterinin iyi olmasını.kuşun fiziği iyi ama oynamıyor olabilir içinde yok genetiğinde yok.oyun geni baskın ama vücut götürmüyor olabilir o zamanda fizik yetmiyor.zaten tüm bu uğraşlar buun için değilmi.en iyisini bulma gayreti.fizik oyun karakteri iyi kuş asil kuştur.sonrası size kalmış.e tabi kuş alırken havada görme şansın yoksa fiziğine bakacaksın.medyum değilizki içinde ne var bilelim.gerisi şans içinde olabilirde olmayabilir de.o yüzden siz siz olun kuşu aldınız fizğini beğendiniz.bir de uçum karakterini görmek için illaki uçurun.sonra damızlık yapın sırf fiziğe bakıpda üretm yapmayın çok hayal kırıklığı oluyor.olmaz değil iyide çıkabilir ama neden dibini görmediğin suya dalacaksın ki..herkese boıl şanslar...

yilmazakdag' Alıntı:
hakan kardeş elin iyisi bitmez.3ay met ederler çok iyi anlatirlar.4ay satarlar.5ay daha iyisi var.derler.yani. anladin sen beni. iyi çok çok iyi oyun kuşuna sahip olabilmek için ya çok samimi arkadaşin dostun olacak.yada hatri sayilir.1para vereceksin tamami kimse kimseye bedavaya iyisini vermez.okmi.
tamamen sana katılıyorum bir öyle biri var tanıdığım aramız okadar iii 40 yıldır aynı damar onada ustasından gelmiş bırak kuş almayı yumartısını bile alamadım daha kuşlarını anlatsam atıyorsun derler o yüzden gerek duymuyorum:)

arnold' Alıntı:
arkadaşlar bir 30 yıldırda ben oyun kuşu besliyorum.kuşun yüzde 60 kan,yüzde 20 sağlıklı ve sorunsuz bir kuş olmasında ve son yüzde 20 de uçuş sistemindedir.bu üçlü olabildiğinde yüzdelere yaklaştıkça kuşun performansının arttığını göreceksiniz.peki şöyle bir durumda olabilir kuşun içinde takla atma kanı yüksek diğerlerini de elinden gediğince yapıyorsun ama eksik bişeyler varsa.o zamanda kuşun genetik yapısı işin içine giriyor ki aslında ben kan derken bunu kastetmiştim.yanı fiziksel ve huy karakterinin iyi olmasını.kuşun fiziği iyi ama oynamıyor olabilir içinde yok genetiğinde yok.oyun geni baskın ama vücut götürmüyor olabilir o zamanda fizik yetmiyor.zaten tüm bu uğraşlar buun için değilmi.en iyisini bulma gayreti.fizik oyun karakteri iyi kuş asil kuştur.sonrası size kalmış.e tabi kuş alırken havada görme şansın yoksa fiziğine bakacaksın.medyum değilizki içinde ne var bilelim.gerisi şans içinde olabilirde olmayabilir de.o yüzden siz siz olun kuşu aldınız fizğini beğendiniz.bir de uçum karakterini görmek için illaki uçurun.sonra damızlık yapın sırf fiziğe bakıpda üretm yapmayın çok hayal kırıklığı oluyor.olmaz değil iyide çıkabilir ama neden dibini görmediğin suya dalacaksın ki..herkese boıl şanslar...
zaten bizim bahsettiğimiz konuda bu verdiğin örnekleri aynı bir damarda bulmak.mesala bir kuşun vardır çok iyidir uzun gider ama taklası zayıftır naparsın taklası daha iii olan bir kuşla eş vurursun kafana göre olan güvercini yakalamaya çalışırsın uğraşırsın yani ..şu da bir gerçek dediğin gibi gözler ve kuş yanılta bilir kuşu alırken uçarken görmediysen bile refarans almak şart heee şuda var ben çok gördüm kuş almaya gidiyorsun adam takır takır uçuruyor on numara eee yavru aldıktan sonra kuş kendini bozuyor en fazla oyunu 1 sene yapıyor ama safkan her daim aynı oyununu yapar bozmaz kendini taaki çok yaşlanana kadar .....saygılar HAKAN

kuşların oyun karakterli farklı farklıdır.bu fark onları iyi yada kötü yapmaz.zevkine göre beğendiğin karakterde kuş beslersin.bazı kuş vardır sık taklaya girer sonra çıkarsa sıktan oyuna başlar uçar.bazısı vardır havayi baş yaparak başlar.bazısı uççmayınca bir süre sıkar kendini bazısıda boşalır.iyi kuş ise boşalınca uçurmaya başlayınca tekrar dolar.diğeride sıka giren uçurunca açmaya başlar kendini. tüm bunlar onun iyi yada kötü olduğunu göstermez.iyi yada kötü olduğu bizim için zevkimiz içindir.bize kötü olan diğerine iyi gelebilir.haaa kupalarda uçsun standart olsun diyorsanız o başka.o zaman belli görevleri istenildiği şekilde yapan kuş bakacaksın.buda zaten iyi bir kuş soyundan hizmet edilerek arada çıkar.hepsi yine aynı olmaz.kuş herzman aynı olmaz birde.insan gibidir.bazen çok isteki bazen öylesine uçabilir.yavru kızmasıyken daha iyi oynar sonraları gevşetebilir.bunlar normal şeyler.kuş robot değildir. yaşında 5 yaşında aynı olamaz.ha performansı ileri yaşlarda daha iyi olanlar olabilir ama yaşla oyun uçuş genelde ters orantılıdır yani yaş ilerledikçe performans doğal olarak düşer.benim için altından gelenlerde en az 5 yavrudan 3 bişeyler yapıyorsa biride kupaya kalkacak kadarsa o kuşlar iyidir beslenir.

kuşların oyunları farklı farklıdır ama bu farklılık onları iyi yada kötü yapar neden...çünki bir oyun kuşunda aranılan istenilen özellikler vardır yerden kalkışından oyununu bitirip inişine kadar bu olması gereken , özellikleri iyi yapamayan kuşlar onları eksik yada kötü yapar sizin oyunları farklı farklı dediğinizi,ancak şöyle değerlendirebilirim 2 tane kuş her şeyi ile istediğimiz gibi oynar ancak bir tanesi 150 mt hedefe gelir bir tanesi 300 mt den bir tanesi 20 mt gider bir tanesi 40 metre gider iyi yada kötü yapmaz sözünü ancak bu tür farklılık la değerlendirebilirim ...bizim kendimize göre beğendiiğimiz kuş saf kan bir oyun kuşunda istenilen bütün özellikleri taşıyan kuştur zevkimiz budur bunun dışında beslenen kuşlara diyecek bir kelamımız yok ...her kuş sıka girer ancak dengeli bir şekilde kendini kaybetmeyen,kuş bizim için makbuldur. yavru yada eke nekadar yatarsa yatsın uçurulmaya başlandığında yere düşecek kadar veya kaybolcak kadar sık yapmaması gerekir, kupaya uçurmak için kuş beslemiyoruz bizim beslediğimiz kuşlar için kupa düzenleniyor

arkadaşım ben istenilen oyun özelliğini kastettim.ben türkiyenin en az 5 coğrafi bölgesinde yaşadım.benim istediğim beslediğim kuşda senin anlattıkların yakın ama ben diyorum ki 10 dakika açık gezecek adam diyorki evin etrafında uçacak ben diyorum yere 1-2 metreden alsın adam diyor ki çatıya gelip gitsin.şimdi bunlar tamamen zevk bölge farkı kuş farkı oyun farkı insanlarında zevklerinin farklı olmasına neden olmuş.bunu anlatıyorum
şimdi adamın kuşu konya yörsinde bir direk yukardan alıp kanatları yaracakmış gibi sesli oynadığında -5 takla yapıp gittiğinde adam mest oluyor bana bişey ifade etmiyor kuş taa yukarda tepiniyor diyorum ama ona göre süper.kuşda kendi katagorisinde iyi .şimdi bu kuşa kötümü diyelim.yada adam çorum bölgesinde paçasız yukarda oynayan kuşlar besliyor yörenin en iyilerinden kötümü diyelim.yada erzincan erzurum taraflarında çatıya tüm kuşlarını atıp çatıya oynamlarını istiyorlar kuşun biz yere alçaltmaya çalışıyoruz onlar tersine çatıya.kuşda çatıya girip oynuyor gidiyor.onlar çok zevk alıyor kötümü diyelim.tüm bunların yanında genel bir standart var ülkede kupalarda biz bunu referans alıyor buna göre besliyoruz ama ülkede çok çeşitli kuşlar ve dolayısıyla zevler var .o yüzden farklı oyunlar var ve bunlar besleyiceleri için iyi kuşlardır dedim.

arkadaşlar;oyun kuşunda renk tüy kanat ayak gibi unsurlara bakanlar bu kuş hakkında bana yorum yapsınlar lütfen.
öndeki kırmızı-beyaz kuş...

Ekli dosyalar

• Fotoğrafla-0015_1.webp
    Fotoğrafla-0015_1.webp
    237.5 KB · Görüntüleme: 3,361
arkadaşım yukarda yazmıştım .bir kez daha söylemek gerekirse kısaca kuşun kanında genetik yapısında olması gerekiyor 1. şart.sonra bakım geliyor.hiç uçurup içinde ne var bilmiyorsak mecburen tecrübelerden yararlanarak fikir yürüteceğiz.ama yüzde yüz sonuç vermez buda.kuş oyunsuz dahi olsa bir uçurup uçuş tekniğine bakmak fikir verir.kuşun yerde ne olduğu pek anlaşılmaz daha doğrusu ele alıp fizik yapısının kontrol edilmesi gerekir .eldeki sıkılığı.kanatlarını kasması.kuyruk açması.gözlerinin sadeliği.tüy yumuşaklığı.kanat dizimi dirsekleri .ve ben bunlara bakktıktan sonra en son kuşu yere bırakır yerde izlerim asil hayvan duruşu yürüyüşü varmı diye.ve en önemlisi bu tarif edilmez bişey içinden bir his oynar bu kuş der.bana soranlar olur böyle yorum yaparım yada bişey yapmaz diye.yanıldığımda olur ama tecrübe önemli sanırım pek yanılmam da.yalnız şunu da söylerim heman kuş oynar ama ne yapar bilemem.kaç takla uzun kısa kçar şu kadar uçar bilemem ama bişeyler yapacağını anlarım.tabi kendime göre kısa mı gider uzunmu takla azmı yapar çokmu onun içinde tekniklerim var ama bana kalsın oda.
tüm bunlardan sonra kuşunu bunlara göre değerlendir.yorumlar aldatıcı olur.bu arada bende öğretmenim bilecikde sınıf öğretmeniyim.kolay gelsin..

arnold' Alıntı:
arkadaşım ben istenilen oyun özelliğini kastettim.ben türkiyenin en az 5 coğrafi bölgesinde yaşadım.benim istediğim beslediğim kuşda senin anlattıkların yakın ama ben diyorum ki 10 dakika açık gezecek adam diyorki evin etrafında uçacak ben diyorum yere 1-2 metreden alsın adam diyor ki çatıya gelip gitsin.şimdi bunlar tamamen zevk bölge farkı kuş farkı oyun farkı insanlarında zevklerinin farklı olmasına neden olmuş.bunu anlatıyorum
şimdi adamın kuşu konya yörsinde bir direk yukardan alıp kanatları yaracakmış gibi sesli oynadığında -5 takla yapıp gittiğinde adam mest oluyor bana bişey ifade etmiyor kuş taa yukarda tepiniyor diyorum ama ona göre süper.kuşda kendi katagorisinde iyi .şimdi bu kuşa kötümü diyelim.yada adam çorum bölgesinde paçasız yukarda oynayan kuşlar besliyor yörenin en iyilerinden kötümü diyelim.yada erzincan erzurum taraflarında çatıya tüm kuşlarını atıp çatıya oynamlarını istiyorlar kuşun biz yere alçaltmaya çalışıyoruz onlar tersine çatıya.kuşda çatıya girip oynuyor gidiyor.onlar çok zevk alıyor kötümü diyelim.tüm bunların yanında genel bir standart var ülkede kupalarda biz bunu referans alıyor buna göre besliyoruz ama ülkede çok çeşitli kuşlar ve dolayısıyla zevler var .o yüzden farklı oyunlar var ve bunlar besleyiceleri için iyi kuşlardır dedim.
üstadım dediklerine katılıyorum ama benim demek istediğim farklı ırklar deil illaki her kuşun değişik özellikleri değişik oyun stilleri var velakin amaç saf kan oyun güvercini seferli uzun giden bol taklalı güvercinlerden bahsediyorum safkan oyun kuşu bunlardır makbuludee budur hee dediğin gibi havada oynar dama gelir boş çıkart yani takla atmaz havada oynar yüksek uçar çat çat yapar vs vs....herkez hoşuna gideni besler buda doğru ama farklı ırklar oyun kuşları nasıl olur diye veya kuş ne havada yaparsa hoşunuza gider konu açmadım ki...saf kan oyun kuşları nasıl olmalıdır diye konu açtım

kuşun açık gezip gezmemesi önemli deil ben kaç dk arayla yaptığı sefere bakarım taban taklalı mı ona bakarım kaç metre çıkıyor kaç taklalı ona bakarım nekadar mesafeden kapatıyor nekadara geliyor ona bakarım dediğn doğru benim hoşuma giden ve genelde makbul olan bu güvercinlerdir yarışmalarda artı puanları bu saydıklarıma göre verirler b enim hoşuma giden tarz bu herkezin kuşu kendine güzeldir bir önceki mesajımda yanlış yerlere değinmişim tekrar okuyunca farkettim kusurabakma saygılar

mehmet21' Alıntı:
arkadaşlar;oyun kuşunda renk tüy kanat ayak gibi unsurlara bakanlar bu kuş hakkında bana yorum yapsınlar lütfen.
öndeki kırmızı-beyaz kuş...
ustaaa okadarda deil :))) dokunmak lazım incelemek lazım zaten tahminin yüzde yüz tutmaz yüzde 70 falan tutar fotoyla olurmu sende heee

neyse sanrım aynı şeyleri söylüyoruz .ben sadece bir farkı anlatmak istedim.safkan oyun kuşları farklıdır.değişik ırkların safkan oyun yapanları var.çorumlu malatyalı vs...ama sen bizim beslediğimiz ankara mardin kuşu cinslerinin safkanından bahsediyorsun.bu farkı yazdım sadece.bu tarz kuş besliyorum bende.ama saf kan oldduğunu düşünmüyorum kuşların.ülkede kaldığınıda düşünmüyorum varsa da sivas vs köylerinde belki.hepsi değişik yörelirin kuşarının kırması ankara kuşu gelmiş kütahya beyazı olmuş.sivas beyazı gelmiş ankara kuşuna kırılmış.ankara gökü gitmiş şebaplara kırılmış vs...safkan beslemiyorum ben şahsen iyi oyun yapsın yeter bana..renkgede önem vermiyorum.ama ülkede kuş uçurunda olduğunu düşünmüyorum vardır ama azınlıkta hep laf..yıllardır kuş besliyorum.kime gitsek daha havada yok yere indirecek daha tam oturtunca bulluttan gelip buluta gidecek.tüyden sonra gör.yavrudan sonra faklı oynar.atmaca kovaladı da..hastalık geçirdi de.dün uçtuda..vs...adam gibi uçan oynayan çok az...ben uçuruyorum kim gelse bişeyler çıkarırım ama benimde sorunum atmaca.ona yapacağım bişey de yok.kuş oynatıyorum 2- 3 hafta sonra hooop verdik..ama bir tutku...işte böyle....

benim tanıdğım çok ta sevdiğim abim ve ustam var 40 yıldır aynı kan kuşlar var 20 yıl üzeri ustası beslemiş bildiğim kadar gençliğinde almış oda aynı kuşları devam ediyor yaklaşık 40 yıl yani ..kuşlar gömülü 2009 dan buyana uçurmuyor 2+1 dairede besliyor kuşların yavruları artık aynı kan olduğu için bazı yavruların tek gözü veya 2 gözü kör çıkıyor okadar yakın olmama rağmen bana bile daha vermedi daha zamanı var diyor mesala onunda abi diye hitap ettiği birine hediye vermiş nadir de olsa gittik kuşu izledik hemde verdiği kuş dişi dumanlı, erkek vermemiş verdiği abimiz kendi erkeğiyle eş vurmuş ,o yavruyu izlemeyi bütün oyun kuşuna gönül vermiş arkadaşların izlemesini inan çok isterdim ben tek yumurtasına bin tl verdim yinede vermedi çıkıp çıkacağı bile belli olmamsına rağmen boş çıkma ihtimalide var yaniii yaaa ustaaaaa ......atmaca büyük sorun sanada allah sabır versin kuşçıların yüzde 90 nı yalancı ben kendimi bildim bileli güvercinler uğraşıyorum çok dinledim o yalanları haklısın

ne diyeyim arkadaşım.adam okadar hizmet etmiş demekki iyilermiş gerçekten.güle güle beslesin.ama kaç kişide vardır öyle kuş ...bende yok şahsen..

arnold:ali hocam sanırım son mesajınızda aynı şeyi ifade ettiğimizi anladım...
kuşçulara gelince ağızları ii laf yapar...ama hepinizin dediği gibi laflar havada kalıyor.sorun da insanların kendilerini kandırması.20 çakal besleyeceğime 1 aslan beslerim diyenlerin sayısı çok az malesef...

bendede öyle kuş yok sahsen olsaydı zaten yumartaya bir dünya para vermezdim ki yumurtayıda vermedi....iyi kuşçu kuşunu anlatmaz anlattırır bende zaten onun kuşlarını anlatıyorum zaten çok yüksek rakamlar istiyor sizi bilmiyorumda ben orta halliyim gücüm yetmez almaya yumartaya bile yetmedi zaten..

selamlar.sayın hakan bey bu seyrettiğiniz kuş yumurtsına bin tl verip te alamadığınız kuş ne yapıyor.50 sefer yapıp 15 taklayla mı kaçıyor.bir anlatsanızda öğrensek yani.

S A ARKADAŞLAR KONUYA KENDİ BAKIŞ AÇILARINDAN TECRÜBE VE BİLGİLERİ KADARIYLA GÖRÜŞLERİNİ OLMAZSA OLMAZLARINI OLMASI GEREKENLERİ ANLATMIŞLAR SAGOLUN AGZINIZA SAGLIK KENDİMDE BİLDİGİM YAPABİLDİGİM VEDE TECRÜBEM KADARI İLE ASKERLİK VE ŞU ANKİ SON İKİ YIL ZORUNLU ARA VERDİM BUNLAR DIŞINDA KAPIMDA HİÇ KU EKSİK OLMADI BİR YETİŞTİRİCİYİM KUŞTA OLUMLU OLUMSUZ PEK ÇOK İYİ YADA KÖTÜ SORUNLARLA KARŞILASTIM SİZLERİN ŞEKİL KANAT KAŞI GÖZÜ TİPİ İLE İYİ YADA KÖTÜ OLABİLECEGİNİ DEDİGİNİZ DÜŞÜNCENİZDEKİ SİZİN İNANDIGINIZ HUSUSLARA SAYGI DUYUYORUM SİZLER ÖYLE BAKMIŞ O ŞEKİL GÖRÜP GÖRMEK İSTEDİGİNİZ GİBİ ALGILAMIŞ OLABİLİRSİNİZ AMA KENDİ BAKIŞ AÇIM VE BENİM GÖRDÜGÜM KADAR MÜKEMMEL ŞEKİLLİDEN ÇOK KÖTÜ ÇOK KÖTÜ DENEN KUŞTAN MÜKEMMELİ DE GÖRDÜM ANLATMAK İSTEDİGİM KENDİ GÖRÜŞÜM OLAN BENİM DÜŞÜNCEM KUŞU KUŞÇU YERDE KANADIYLA KUYRUGUYLA GÖZÜYLE TİPİYLE ENDAMI İLE BİLEMEYECEGİDİR HA BİLİYORUM DİYENLERE DE SAYGI DUYARIM AMA ÖYLE BİLİNE BİLSEYDİ BURADA 21 000 ÜYELİ SİTEDE BUNLARI KONUŞMAZ HERKEZ ARADIGINI BULMUŞ OLUR KIRICILIKLARA VARAN TARTIŞMALAR SON BULUR KİMSEDE ARAYIŞTA OLMAZDI KUŞ NESLİNDE NE VARONU VERİYOR MÜHİM OLAN GÖRÜNÜŞ DEGİL İÇERİSİNDE NE OLDUGU VE BUNU NE KADAR ORTAYA KOYABILMESİDİR DİYORUM SAYGILAR SUNUYORUM

marik kardeş sende bizim söylediğimzden farklı bişey dememişsin.dolanıp aynı şeyleri söylüyoruz.şanslı bir sezon dileğiyle...

Geri