safkan oyun kuşu nasıl olmalıdır..

önemli konu tartısalım arkadaslar

selamlar.yok arkadaş yazmışta bir yumurtasına bin lira verdim diye.ne yapıyormuş bu kuş merak ettim yani gerçekten.birde bu tek yumurtadan yavru çıkacağı ne malum.bu yumurtanın o kuştan çıktığı ne malum.barkod mu var kuş ta barkod mu işaretliyor.birde bu yumurta gerçekten o kuşun ve sağlıklı yavru da çıktı ve büyüdü.bu yavruyu nasıl bir kuşa eş edeceksin.o mükemmellikte kuşun yoksa ne yapacaksın binlira daha verip bir yumurta daha mı alacaksın.yapmayın arkadaşlar.millete rant kapısı açmaktan başka bişeye yaramaz bunlar.bırakalım bu işleri.evet iyi bir kuş az çök belli eder kendini yerde.tabii havada belli olur esas kuş.şimdi bazı temel özellikleri ben yazayım bildiğim kadarıyla.kuş duruşuyla sağlıklı olduğunu belli edecek önce.askerin esas duruşta durduğu gibi sağlam duracak dik duracak.iyi kuşun ilk dört kanat teleği geniş olur.tüyleri yumuşak olur.ipek gibi olur.kafası yılan kafa olanlar iyi olur.kestane kafa kuşları ben sevmem şahsen.gözleri açık renk olur.gaga açık renk olur.örneğin bir arap kuşsa gagası beyaz ucu zikirli olur.vücudu fazla kalın olmaz.biraz ufak tefek olur.kanatları esnek olur.kanat yemez dirsek açmaz.bol paça olmamalıdır.ayakları çok uzun olmamalıdır.biraz kısa olur.ve bazı unuttuğum özellikleri daha sonra hatırlarsam yine yazarım.uçuşu standardı şöyle olabilir.2 saat 3 saat uçabilir.bu esnada 30-40 sefer tapabilir.2-3 dfirek kaçar .5-6 takla ile fışkırır.taban taklalıdır.bana göre taban takla şart değildir.taban takla bence kuşun hızını keser ve uzun kaçmasını engeller.bazı kuşçular taban taklasızlığı bir eksiklik olarak görür.bu onların zevkine kalmış.bence şart değildir.ve inerken yapışmaz.yani bir kaç takla atması ve perdah göstermesi göze hoş gelir.ve önemli bir konu performanslı kuşu tok değilken uçurur iyi bir kuşçu.ve solo yani tek uçurulur ki oyun bozmasın.benim şimdilik diyeceğim budur.ve öyle 5 direk 20 takla falan filan bunlar hikayedir.böyle kuş olsa dahi ertesi gün performansı çok çok düşer.ayrıca demin yukarıda bahsettiğim kuş yavruya kustukça çok daha iyi oynar.ve yavrularıda enaz ana baba kadar oynamalıdır.şimdilik ana hatlarıyla iyi bir kuşun standardı budur.saygılar.

selamün aleyküm arkadaslar yaklasık olarak 28 yıldır oyun kusu beslerim her defasında muhebbetler esnasın da yok benim kusum süle oynar büle oynar 60 mtre gider 300 metreden sıkar gelir çok duyar çokta muhabeti geçer ben sahsen görmedim ve de rastlamadım sunu diyecegim bos muhabbet bunlar arkadaslar kus havada belli olur biz kendi damarımız olan yani 28 yıldır besleyip yem verdigimiz kuslarımız safkanmı yoksa degilmi daha tam emin olamadık ama hep sunları duyduk falan kisinin kusları gerçektende güzel uçuyor biz demiyoruz baskalarının dedigini sülüyoruz bizim kuslarımızdan biraz bahsetmek istiyorum kuslarımızın gürünüsleri bizim zevkimiz için keyif verici yavrular uçuma geldigi zaman en az 2 veye 3 ay nerdeyse hergün kovalıyoruz sık taklaya girdikleri zaman kuslarımız kaybolmasın diyede tabiki çok ugras veriyoruz yani anlayacagınız sık takla düneminde fazla degil 2 veye 3 defa yem verdigimiz yere bastırdıktan sonra geçip kürsümüze oturuyoruz ve kusu seyretmeye baslıyoruz arkadaslar 7 veya 9 dakika demiyorum 8 dakikada bir seferine geliyor hayvan saat tutuyorum 8dakikayı geçmez 7 dakikadada gelmez illa 8 dakika sı dolacak gelirken sıfırada geliyor demiyorum kesinlikle bizim kuslar 1.5 bilemedin 2 metreye geliyor yalan sülemeyelim neyse odur 25 seferleri garanti 30 40 ı bulan kuslarımızda oldu kus sefere geldigi zaman adeta mermi gibi gidiyor gidiyor son taklasını attıktan sonra kus öyle bir uzaklara gidiyorki gürenler kus koyboldu der fakat 8 dakida sonra kus aynı yerden ve aynı sekilde sefer yapıp gidiyor benim vaz geçilmez kuslarım bu kusları satmadım vede satma gibi bir durumum yok bu kuslar izmirin sirin bir beldesinde beslen mektedir namları adeta çevreye nam salmıstır size tavsiyem damar besleyeceksen paraya kıyp en iyilerini besleyeceksiniz bir çift olsun temiz olsun utandırmasın kafanızısisirdim hakkınızı helal edin esselamün aleyküm

Olur paraya kıyar senin kuşlarını da alırız. Gökten para yagması var zaten.
Siteyi iyice KUŞÇULAR PAZARLAMA A.Ş.'YE ÇEVİRDİNİZ.
Elinde o kadar iyi kuş olan zaten Internette gezmez...!

Benim site sahiplerine bir önerim olacak.
Mesela, ben bir akvaryum sitesine üyeyim.
Orada üyelik bölümünde adım,soyadım belli. Hatta kimlik no'dan kontrol yapıyorlar.
Kuş sitelerine bakıyorsun kimin ne karıştırdıgı belli degil.
Üye dedigin kayıtlı,adı soyadı,gerekirse kimlik noı'su belli olmalı. Hatta telefon numarasına şifre gönderilmeli öyle siteye kayıt olmalı.
Önüne gelen palavra sıkmak için Internet'i kullanıyor.

Yılmaz Akdag
iyi kuş uçururum demişsin ama kütahyada.2-3tane kupa aldım demişsin ama
Yapma baba,atma baba
Bilmesek hadi neyse diyecegim de
Boş meydanda sıkıyorsunuz,kesilmesi gereken güvercinleri besliyorsunuz.
Beni şimdi konuşturmayın burada.....!

gelgel1900' Alıntı:
Benim site sahiplerine bir önerim olacak.
Mesela, ben bir akvaryum sitesine üyeyim.
Orada üyelik bölümünde adım,soyadım belli. Hatta kimlik no'dan kontrol yapıyorlar.
Kuş sitelerine bakıyorsun kimin ne karıştırdıgı belli degil.
Üye dedigin kayıtlı,adı soyadı,gerekirse kimlik noı'su belli olmalı. Hatta telefon numarasına şifre gönderilmeli öyle siteye kayıt olmalı.
Önüne gelen palavra sıkmak için Internet'i kullanıyor.
iyi güzel önerini dikkate alalımda yukarda kimin ne oldugu belli degil kimlik no ad soy addan bahsetmissinizde

be kardesim kendinizde ad soyad belirtmemişssiniz size ne diye hitap edelim

igneyi kendimize çuvaldızı baskasına batıralım derler ata sözünde her konuya muhalefetsiniz tabikide elestireceksiniz bu kadar yıkıcı olmak niye madem kimsenin kusunu begenmiyor inanmıyorsunuz vede elestiriyorsunuz sizde koyun var olanınızı baksınlar yorumlasınlar bizlerin burada nelerle ugrastıgını nelerle karsılastıgını neler duydugumuzu bilebilirmisiniz sakin vede ılımlı yapıcı olmakdan kime ne zarar gelir sizi susturan oldumu zaten istediginiz gibi konusuyorsunuz allah a emanet ol işin rast gelsin kardesim

İSİM SOY İSİM BELİRTİNİZ LÜTFEN KULLANICI PANELİNİZDEN BİR ZAHMET

Vallahi arkadaşlar,okuyorum okuyorum işin içinden çıkamıyorum.Başlıgı görunce dedımkı benım gıbı acemıye klavuz olur bu başlık,bakar görürüz kim ne düşünüyor bizde ona göre şekil alırız. Ama malesef ben tatmin edici bir cevap bulamadım oyun kuşu ile ilgili. Sanıyorumki oyun kuşunda bu sıkıntı var.Herkes bir efsaneden bahseder ama kimsede görmedim bahsedilen kuşun uctugunu. En iyisi bizim mahallede 5-6 takla gidiyor. 3 direk gitmesi demek en az 45 metre demek. 20 takla demek baya zor sanki.Bazen diyorumki bedava ugrasıyoruz.Sen bak kendi kuşuna ,yoz besliyorum diyorum zaten... Birde yumurtaya 1000 tl para verilmiş diye duyuyorum.Yaw yalan olurda kuyruklusu nasıl olur,aha işte böyle olur.Yalan değilse de ahmaklıktır bence.Sokakta mı bulunur bu para da o kadar para verilir yumurtaya.Burda site yöneticisi arkadaşlara seslenmek istiyorum. Hani ankaralı güzel amcalarla roportajlar vardı.Onlara sorun başlık açın en dogrusunu ögrenelim.. Onlar konussun biz dinleyelim..Neyse hakkınızı helal edin selamlar Bursa dan..

nacızane bır kac yorumda ben yapmak ıstıyorum.bıkere artık safkan kuş kaldıgına ben ınanmıyorum.yıllardır kuslar asırı sekılde kırıldı ve halede kırılıyor.urfa kusu ozellıgı tasıyan bır kus urfamı yada sarı göz bır kus kesın sıvas kusumudur.ırk standartları belırlenmemıs hayvanlardan bahsedıyoruz.bahsedılen bır kangal olsa safkan bır ırkda olması gereken krıterler kayıtlarla bellıdır acar okursun karsılastırır anlarsın safkan olup olmadıgını.ama kusculukda ne yazıkkı ilkel yontemler ıslıyor.hangımızın kuşları pedıgrelı secere kaydı var.hepsı agızla anlatılıyor.bu sundan cıkma o bundan bunun dedesı bulutdan atardı nenesı oyle bır fısek cekdıkı hale uzaya dogru gıdıyor donecek ınsallah gıbı abartma anlatımlar.kım yenı bırıyle tanışsa hemen kuş satmaya calısıyor.bırde cok abartılı rakamlara,ustelık oynamayan kötü kuşları.bunlardan daha vahım olan durumsa ortalık oyun kusu goruntusune sahıp kargalarla dolmus.benım cocuklugumda tepelı kus bınde bırdı,arka tepe zaten hıc goremezdık.sımdı heryer tepelı kus dolmus kusda oyundan cok sekıl one cıkmıs.kuslar oyun stıllerıne gore degıl renk ve tepe seklıne gore eslenır olmus.benım ıyısıne sahıp olmak ısteyen arkadaslara nacızane bırkac tavsıyem olacak.safkan kuş bulacaz dıye dıyar dıyar gezmesınler.bulsunlar bır takım hatasız oynayan kuş bunlarla devam etsınler.tepesı yok,saz kanat,tırnakları renklı deyıp ıyı kuslarından sogumasınlar.emın olun bu bır takım kusdan cıkan yavrular ucurulup eleme saglam yapılırsa bırkac yıl sonra cok ıyı kuslar meydana cıkacaktır.ben cok goruyorum kusları hatasız 20mt oynuyor sureklı oynuyor bıyerde 50mt gıden kus goruyor onun pesıne dusup elındekılerı cıkartıyor ama sonuc husran.kus bulmak kolaydır ama bır soya sahıp olmak zordur.zaman ve emek ıster.bu yuzden gecıcı degıl kalıcı basarı ıcın ugrasın

malesef şu dönemde kimse kuşu deneme yoluna girmiyor özellikle bursada
samsundan bursaya taşınınca bursadaki oyunkuşu anlayışına cok şaşırdım
bursada kuş odada yada ipte oynuyorsa iyi kuş oluyo oynamıyosa kötü kuş
ben burdaki arkadaşlara işin doğrusunu anlatana kadar sacım ağardı
kuş ipte oynamıyo diye yoz diyolardı
yapmayın arkadaşlar iyi kuşu ipte yada odada anlayamassınız dedim dalga geçtiler
odada ipte oynamayanlar kötü değildir dedim dalga geçtiler
kardeşim kuş ister odada oyunlu olsun ister oyunsuz olsun 2 çift yavrusunu alıp uçurun
işte o zaman hangi kuş iyi hangi kuş kötü belli olur dedim
sürekli yavruların üstüne düşün dedim alay konusu oldum
işyerinde arkadaşlar beni görünce dalga geçiyolar '' dursun yavruları uçurcaz'' diye :)
beni gören yavruları uçurcaz diyor :)
oyunsuz kuşun yavrusu oynarmı diyeni çok duydum bursa da tabi doğrusunu anlatıyorum dalga geçiyolar

la dedim naparsanız yapın dedim arkadaşlara size akıl verende kabahat dedim
siz dedim alın mezattan oyunlu kuş alıştırın atın havaya takla ata ata yan catıya düşsün yada elden kesin 5 10 takla atıp konsun dedim size bu yeter bu kafayla kuş oynatamassınız dedim
ve öyle oluyo zaten burdaki gençler olmuş takla hastası oyunun zevkine varamamışlar :))
tabi bursadaki oyunkuşunu layıkıyla besleyen abilere lafım yok
lafım yeni gençlere

bu zihniyet doğmuşsa safkan oyunkuşu kalırmı kalmaz

uçur dene gör benim olayım bu

ben 5 ay önce başladım tekrardan kuş beslemeye 8 çift eke var şuan 13 yavrum var bu yaz güzel yavru çıkartamassam kışın hepsini cıkarcam elimden
tekrar başka eke lerin yavrularını deniçem illaki iyi kötü oyun yapan yavrular cıkar
sonra onların yavrularına çalışıp kaliteyi bi nezbze artırmak amacım
gördüğüm şu genç kuşaklarda kuşun yavrusunu denemek yok elemek yok
hep hazır arıyolar tabi pazarda mezatta bulabilirlerse iyi kuşun :))

saygılar

Dursun kardesım cok guzel tespıt yapmışsın.Bursada mezat kuşu revaçta malesef. odada sal ,kanatlar tavana degsin yapıştır fiyatı korkma..Malesef durum bundan ibaret.Gerçi oyun kuşunun nasıl olması gerektiğini bilmemelerinin sebebleri çok fazla.Bursada cok fazla değişik ırkta kuş besleniyor.Mahalle mahalle eğilimler farklılık gösteriyor.Oyun kuşunu tanımıyoruz daha sanıyorum.Hatta burda insanların bahsettıgı40-50 metre 15-20 takla bana biraz sallama gibi geliyor :-) Çünkü etrafımda 10 takla giden kuş görmedimki nasıl inanayım..Ben burda forumlarda okuya okuya eksiklerimi gömeye başladım ve ufak ufak elemeye başladım.Şu an sadece yavru uçuruyorum ve öyle devam edecek.Gerçi sarmaya girdi yavrular başım biraz dertte :-)Ama inşallah gidebildiğim kadar gideceğim bakalım sonuc nasıl olacak..Dursun kardes ınsalllah tanısmak kısmet olur,sana bol şanslar bu sezonda..

turkyilmazerol' Alıntı:
Dursun kardesım cok guzel tespıt yapmışsın.Bursada mezat kuşu revaçta malesef. odada sal ,kanatlar tavana degsin yapıştır fiyatı korkma..Malesef durum bundan ibaret.Gerçi oyun kuşunun nasıl olması gerektiğini bilmemelerinin sebebleri çok fazla.Bursada cok fazla değişik ırkta kuş besleniyor.Mahalle mahalle eğilimler farklılık gösteriyor.Oyun kuşunu tanımıyoruz daha sanıyorum.Hatta burda insanların bahsettıgı40-50 metre 15-20 takla bana biraz sallama gibi geliyor :-) Çünkü etrafımda 10 takla giden kuş görmedimki nasıl inanayım..Ben burda forumlarda okuya okuya eksiklerimi gömeye başladım ve ufak ufak elemeye başladım.Şu an sadece yavru uçuruyorum ve öyle devam edecek.Gerçi sarmaya girdi yavrular başım biraz dertte :-)Ama inşallah gidebildiğim kadar gideceğim bakalım sonuc nasıl olacak..Dursun kardes ınsalllah tanısmak kısmet olur,sana bol şanslar bu sezonda..
erol abi merhaba

bursada ben sadece gördüklerimi anlattım durum bundan ibaretken bile yine güzel kuşlar cıkıyor ben benim gibi genclerden bahsettim temelde yanlış yapılıyor sende biliyorsun
abi ben vatan mh de oturuyorum kuşları arkadaşla ortak bakıyorum kuşlar emek te
abi seninle tanışmayı çok isterim
yavruları inşallah cıkartırsın sarmadan.
bursada cok kuş var bugun eke arap dişi vardı yavruya kusturduktan sonra oyun söktü sıktakladan cıkardık havada seri ve bol kanat sesli fişeklere başladı dama düşmedi ama malesef bugun kuşu kaldırdık 50 kişi kuş kaldırdı postacılar kelebekçiler 50 kuşun arasında kaldı bide rüzgar vardı kuş mahallede yüksek binaya attı orda yattı. heleki sarmadaki kuş cok zor bastırılıyo çok kuşcu var millet avare görmesin inşallah gönlünce oynatırsın abi sanada bol şans çayını içmek isterim
saygılarımla

İnşallah Dursun kardesım cok memnun olurum tanışırız elbette..Aynı sıkıntıları yaşıyoruz malesef.Kuş görmesinler aman Allah ım..Ben yavrulardan birini kaybettım malesef,diğeri geldi.Zaten giiden kuşla işimiz yok.Rüzgar bugun etkiliydi ben ucurmadım bugun,yarın bakarız havanın durumuna göre.Şimdilik 3 yavruya çalışıyoruz bakalım nasıl olcaklar.Bazen umudumu kesiyorum yol ver gitsin diye.Çok sabır istiyor ya :-) ya kaçar ya şahin alır ya sökülmez ugrasırsın..Ama geneli zevkli..Dursun Sinandede tarafını biliyormusun bizim dernek var belki duymuşssundur..

Selamlar açtığınız konuda tecrübelerinize dayanarak ortaya bir tez çıkarmışsınız ,safkan tanımı bence çok tartşılacak bir kavram çünkü safkan diye bir oyun kuşu tanımlaması yapılamaz yörelerin dahi oyun kuşlarında uçuş ve oyun stili farkı vardır yani Sivas ın ,Mardin in ,Ankara'nın özleri diye ayrı ele alabiliriz fakat oyun kuşunun öz 'ü (safkan) diye bir tanımlama yapılması imkansız dır bu konu daha önce benide çok düşündürmüştü hatta konular açtım fakat bu kavram tamamen dibi gözükmeyen bir kuyu gibi yani Safkan oyun kuşu tanımlaması yapmak sadece istediğin özellikleri yazmaktan öte geçemez .

Birde , şu oyunu gec açan veya taklayı geç dönen kuş olayında tam bir meçhulüyet söz konusu çünkü aylarca uğraştırıp taklayı dahi geç çeviren ve geç oyuna düşen kuş daha öncesinde geç açacak diye umut edip de oyun açtıktan sonra mükemmel oynayıp sonra taklasız boş inen kuşlarda gördüm .

2-3 gün içinde taklayı çeviren sonra sıka girip atlattıktan sonra 10-15 günde sefere başlayıp sonra mükemmel oynayan ve istikrarını koruyan sağlam kuşlarda yetiştirdim bu durumda safkan kuş olarak nitelendirdiğiniz özelliğe sahip(oyunu geç açan) kuş eğer yapışıyorsa bunun safkanlığı tartışılır veya erken açan kuş vede sıka giren kuşlar safkan özelliklerini taşımıyorsa ozaman da safkan aramanın bir değeri yok .

Konuyu toparlarsak oyun kuşu nun safkanı kesinlikle tanımlanamaz fakat ayrı yörelerin kuşları kendi aralarında daha çok çiftleşmeden dolayı belkide bazı özellikleri daha baskın hale getirmiş ve bunun sonucunda oluşan gen havuzunda yöresel olarak oyun stillerinde ufak da olsa farklılık lar meydana getirmiştir tabiki bu çok çok uzun yılların içinde oluşan farklılıklar dır.

hepsi doğru tespitlerde safkan kuş sadece oyundanmı ayrılır , kuşun kanadından , gözünden , kuyruğundan , gagasından hiç mi anlaşılmaz her yörenin kuşu farklıdır doğru ama her yörenin kendine has oyun kuşlarında yaptıkları oyun dışında bir kriter yokmu dur , yada kuşun hangi yöreye ait olduğunu belirleyecek fiziki özellik bence artık safkan denilen oyun kuşlarından kalmadığı için herker birbirine soruyor ama eminim ki mutlaka oyun kuşu sevdasına ömrünü veren usatalar mevcuttur ...

ve bence bu aramaların hepsinin malesef sonu yine kuşçuya kalıyor bizler elimizdekinlerin değerini bilmeyip aman paça koyayım , perçem koyayım diye diye kuşları bu hale getirmedikmi ????

Erol ve Dursun bey malesef tespitlerinizde haklısınız Bursa ' da çeşitlilik çok ve kuşun ipte yada odada oynaması o kaar gereklide değil Bursa ' da kuş pazarında bile kuşu ipre takarak oynatıp satmaya çalışanları boğasım geliyor ( benim bildiğim ipte kukla oynatılır , kuş değil )
ben Bursa / Karacabeydeyim bizim buranında Bursa ' dan pek farkı yok oyun kuşu ile uğraşan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez olurda bir gün bu tarafa yolunuz düşerse bir çay - kahve içmeye beklerim , olurda benim işim Bursa ' ya düşerse bende bir çayınızı içip sohbet etmek isterim

saygılar..

Okuduğum kadarıyla 15-20 takla,olmadı 15-16 takla ile sefer yapan güvercinlerden bahsediliyor.Mutlaka böyle kuşlar vardır.
Ankara'da 78-79 yıllarında bizim uçurduğumuz kuşların özellikleri,yere bir adam boyu kalan,en fazla 4-5 taklayla seferi bitiren ve ortalama 30-35 sefer yapan kuşlardı.Sefer sayıları fazla olanlarda vardı.Bu kuşlar belkide aşırı takla ile sefer yapmadıkları için fazla yorulmuyorlar,sefer sayıları da ona göre fazla oluyordu.
Seyranbağlarında bir arkadaşım gök erkek uçuruyordu.Kuş taban takla vurmadan fışkırmaya başlıyor,2-3 direk gittikten sonra tek bir taklayla seferi bitiriyordu.Bu kuşun 70 küsur sefer yaptığına ben şahit oldum.Bu kuş bize çok keyif veriyordu.
Şimdi bazı arkadaşlar bu ne biçim kuş,tek taklayla sefer mi olur diyebilir.Ama şöyle bir hayal edin,kuş 70 sefer yapıyor.2-3 direk gidiyor.Şahsen bana böyle bir kuş çok zevk verir.Sonuçta oyunlu kuşta aradığımız çok takla atması değil,sefer yapması değil mi.

sultan sencer' Alıntı:
Erol ve Dursun bey malesef tespitlerinizde haklısınız Bursa ' da çeşitlilik çok ve kuşun ipte yada odada oynaması o kaar gereklide değil Bursa ' da kuş pazarında bile kuşu ipre takarak oynatıp satmaya çalışanları boğasım geliyor ( benim bildiğim ipte kukla oynatılır , kuş değil )
ben Bursa / Karacabeydeyim bizim buranında Bursa ' dan pek farkı yok oyun kuşu ile uğraşan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez olurda bir gün bu tarafa yolunuz düşerse bir çay - kahve içmeye beklerim , olurda benim işim Bursa ' ya düşerse bende bir çayınızı içip sohbet etmek isterim

saygılar..
abi inşallah bi gün geliriz sende butarafa gelirsen gel çayımızı iç cok teşekkürler davetin için
saygılar

turkyilmazerol' Alıntı:
İnşallah Dursun kardesım cok memnun olurum tanışırız elbette..Aynı sıkıntıları yaşıyoruz malesef.Kuş görmesinler aman Allah ım..Ben yavrulardan birini kaybettım malesef,diğeri geldi.Zaten giiden kuşla işimiz yok.Rüzgar bugun etkiliydi ben ucurmadım bugun,yarın bakarız havanın durumuna göre.Şimdilik 3 yavruya çalışıyoruz bakalım nasıl olcaklar.Bazen umudumu kesiyorum yol ver gitsin diye.Çok sabır istiyor ya :-) ya kaçar ya şahin alır ya sökülmez ugrasırsın..Ama geneli zevkli..Dursun Sinandede tarafını biliyormusun bizim dernek var belki duymuşssundur..
abi sinandede tarafını biliyorumda dernegi bilmiyorum zaten derneklerede takılmıyorum abi ama bi çayını içmeye gelirim tabi ..bizim arap sabah gelmişi abi çok şükür
saygılarımla

Kuş havada belli olur dogrudur ama ele aldığınızdada oyun kusunda dıkkat emenız gereken bazı ozellıkler vardır bunuda ınkar edemeyız. Mesela kanadı açıp elımızı kanat ustu tuylere surttugumuzde tüyler yumusak olursa bu kusun daha rahat havada suzulmesıne bi avantajdır. Aynı şekilde kanatlar esnek ve yumuşak vede benım için en önemlisi kanadı kuyruga dogru açarak baktığımızda telek araları ne kadar sık olursa kuş kanadının altında havayı o kadar çok tutar muhafaza eder ve buda az efor sarfederek daha fazla uçmasına bı avantajdır. Hani kuş havada belli olur demekle senelerce kuş uçurup sokmekle bunları keşfedemeyız.Yani bence kuşculuk uçur, ızle yemle, yavru al sadece bunlar değildir. Senelerce kuş besleyen bir insan kuşun hal hareket tavırlarınan bıle birşeyler cıkarmalıdır nasıl uzun sure uçabılıyor nasıl bu kadar rahat dalışlar yapabılıyor gıbı soruları kendımız araştırıp keşfedebilmeliyiz diye düşünüyorum. Yaradılış gereği bu ozellıkler farklı ırklara farklı şekillerde verılmıştır. Oyun kuşundada bır cok ozellık var bu ozellıkleri göz ardı edemeyız sadece havada belli olur diye bır cümle bana mantıklı gelmiyor. Bunlar benim görüşüm teşekkür ederım. SAYGILAR

Dursun kardesım eskiden beri var olan kuş sevenler derneği.Kime sorsan gösterirler.Çok memnun olurum inşallah görüşmek kısmet olur.
Bu arada arap gelmiş gözün aydın diyeyim.Zaten mardin kuşu bir aksilik olmazsa gelir.

sultan sencer' Alıntı:

saygılar..
İnşallah kardeş yolumuz düşerse haberdar eder misafirin oluruz.. Sizin o tarafta genelde kelebek bakılıyor sanırım. Kemalpaşa da falan cok kuşçu var bildiğim kadarıyla.
İpe takma meselesine gelince,bir çok kişiye demişimdir pazarda bırak takma hayvana ip bu kuş her türlü oynar yazık günah anlamayan almasın diye.. ama para -baldan tatlı geliyor malesef..

aynen doğrudur kemalpaşa kelebekçi oyun kuşu bakan belli başlı arkadaş ve abilerimiz var oradada , karacabeyinde oradan farkı yok sadece bizim burda çeşit çok kelebeği var süsü var kaplaması , kremi , alası var oyun kuşu az ama bakanlar çoğalıyor yeni nesil oyun kuşuna daha meraklı herkes iyisi olsun ama 10 lira olsun mantığında

ağzına sağlık yılmaz abi muhabbet kusu degil bu kanattan kuyruktan belli olsun -..

evet arkadaşlar kimse bana kuşun kanadı kuyrugu paçasına fizigine bakarakkuştan anladıgını anlatmasın kimse yerdeki kuştan ne cıkacagını bilemez sadece tahmin eder ama tutar ama tutmaz 10 sene önce elime bir gö gecti hemde pazardan aldım kuş pazarında kimse yüzüne bakmıyordu gaga kara kanat kuyruk kısa bu kuş ister inanın ister inanmayın 35-40 metre arası her sefer 7-10 takla 2-saaat bilemedin 2 bucuk saaat kanat sallayım tam 17 sefer giriyordu en düşük metre 30 metre en az takla 6 takla ve bu kuşa pazarda kimse yüzüne bakmıyordu yani diyecegim kuş havada belli olur arkadaşlar bu benim fikrim kimse yanlış anlamasın

Arkadaslar mutlaka kuş havada belli olur.Buna kımse ıtıraz edemez. Fakat eskilerin tecrubeleri bir araya gelmiş ve bakmışlarki iyi kuşlarda genel özellikler bu şekilde oluyor.İstisnai durumlarda çıkar mutlaka fakat bu ekseriyeti etkilemez diye düşünüyorum.

Geri