SAKARYA dan BURSA OYNARLARI 2

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hasan karabulut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 43
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
mustafa bey ilk önce şunu söliyim ben piyasa yapıyormuşum gibi lafları uydurma ve oynar kuşunu araştır demişsin
biz oynar kuşunu araştırıyoruz ama bursayı takip ediyoruz merkezi orası çünki hatta marmara bölgesinde herkez
böyle yapar.şimdi gelelim sana sen niye sazan gibi atlıyosun ben isim verdimmi şu veya bu diye ben nededim
afyondan buraya resim ekleyenlerin kuşları hiç zerre kadar bursa oymarına benzemiyor sizin kuşları başka bir katagori yapılsın dedim bu benim fikrimdir ama daha öncede benim gibi bir çok kişinin de benim düşüncemde olduğunu okudum mesajlarda bizim burda yaşlı amcalararımız yıllar önce afyondan kuş getirdiler altlarından
13 14 kuyruklu yavrular geldi ve sonra araştırdık sorduk demezlermi bizim kuşlar böyledir ve şekil surat olarak
bu siteye afyondan kuş ekleyenlerin hepside malesef o kuşlara benziyolar ben nabayım benmi suçluyum
hee şunuda söliyim belkide gerçek bursadan alma oynarda besleyen vardır onlara bişey diyemem
anladınmı şimdi mustafa neyin ne olduğunu herkez biliyoda neyse tekrar söylüyorum sen birdaha buraya birşey yazma ve bursadaki kuşları iyi incele araştır okey GERÇEK OYNARCILARA SAYGILAR

selamlar ya daha önce de bir çok kişi ile tartıştım ama sen tartışmakdan bile kaçınıyorsun niye çünkü kendine güvenmiyorsun oynar bilgine güvenmiyorsun çünkü acemisin bu anlaşıldı buraya yazma filan bu anlatıyor daha önce dediğim gibi sen beni kısıtlayamazsın çünkü yanlış olan herşeyin karşısındayım yazdıklarından anlaşıldığı üzere siz oynar beslemeye yeni başlamışsınız ve bursadaki arkadaşlar sizi yanlış bilgiledirmiş ve bu bilgilere dayanarak atıp tutuyorsunuz. Ben sizin gibi sonradan olma oynarcılarla çok tatıştım ve hadlerini bildirdim ama siz işin kolayına kaçıyorsunuz sadece söylemlerde bulunuyorsunuz tezinizi desdekleyecek hiçbir şey yok tamam her yerde olduğu gibi afyon dada kırık kuşlar var genelleme yapamazsınız sizin haddinize değil bizim orda bir laf vardır ''aç tavuk kendini bulgur ambarında zannedermiş'' bu laf size uyuyor abicim bir iki çift kuş geçmiş eline başımıza oynarcı kesiliyorsun ve sağa sola şataşıyorsun gel afyona seni gezdireyim afyonda nasıl oynarlar varmış belki ufkun açılır yok onada gelmiyorsun tuturmuşunuz bursa mekez bursa merkez biz bursa oynarının bursada tutulmayan yılanbaş kolunu besliyoruz ''YILANBAŞ'' daha önce görmemiş olabilirsiniz o yüzden size farklı gelebilir afyondaki oynarlar neyse daha sonra devam edecem şimdi biraz işim var saygılar....

03deniz' Alıntı:
selamlar ya daha önce de bir çok kişi ile tartıştım ama sen tartışmakdan bile kaçınıyorsun niye çünkü kendine güvenmiyorsun oynar bilgine güvenmiyorsun çünkü acemisin bu anlaşıldı buraya yazma filan bu anlatıyor daha önce dediğim gibi sen beni kısıtlayamazsın çünkü yanlış olan herşeyin karşısındayım yazdıklarından anlaşıldığı üzere siz oynar beslemeye yeni başlamışsınız ve bursadaki arkadaşlar sizi yanlış bilgiledirmiş ve bu bilgilere dayanarak atıp tutuyorsunuz. Ben sizin gibi sonradan olma oynarcılarla çok tatıştım ve hadlerini bildirdim ama siz işin kolayına kaçıyorsunuz sadece söylemlerde bulunuyorsunuz tezinizi desdekleyecek hiçbir şey yok tamam her yerde olduğu gibi afyon dada kırık kuşlar var genelleme yapamazsınız sizin haddinize değil bizim orda bir laf vardır ''aç tavuk kendini bulgur ambarında zannedermiş'' bu laf size uyuyor abicim bir iki çift kuş geçmiş eline başımıza oynarcı kesiliyorsun ve sağa sola şataşıyorsun gel afyona seni gezdireyim afyonda nasıl oynarlar varmış belki ufkun açılır yok onada gelmiyorsun tuturmuşunuz bursa mekez bursa merkez biz bursa oynarının bursada tutulmayan yılanbaş kolunu besliyoruz ''YILANBAŞ'' daha önce görmemiş olabilirsiniz o yüzden size farklı gelebilir afyondaki oynarlar neyse daha sonra devam edecem şimdi biraz işim var saygılar....

Merhaba,

Sevgili arkadaşım oynar merakın ve heyacanın gerçekten takdire şayan.Taş yerinde ağırdır diyede bir söz vardır (((oynar kuşunun çıkış noktası (Bursa Merkez )KIRILMA NOTASI TRAKYA,AFYON,İSTANBUL gibi şehirlerdir bunu belirtmekte fayda var))).

Size şöyle bir örnek vereyim Afyonda alabadem var ve Edirne den sonra en çok alabadem şehir olarak Afyonda var,alabadem ırkının çıkış yeri neresi Edirne fakat bana göre bilinçsizce beslenen yeri neresi Afyon işte bursa oynarınıda tam olarak olmasada buna yakın bir benzerlilkte Afyonda var.Aynı şekilde Trakyada da bursa kuşu var fakat bilinçsizce yetiştirilen bursa kuşu çok daha fazla.(bunlar sadece örnektir senin veya başka birinin kuşlarına yapılmış yorum değildir).

Bir ırkın veya her ne olursa olsun bir çıkış ve dağalış yeri vardır.Biz kuş meraklılarıda bir ırkı beslerken çıkış yerini dikkate almalıyız düşüncesindeyim ırklar farklı bölgelerde farklı şekillerde yetiştirilebiliyor şimdi bursa merkezi eleştirmeye kalktığımız zaman biraz düşünmek gerekli düşüncesindeyim.

Edirne liye alabadem öğretemeyiz,bursalıya da bursa kuşunu öğretemeyiz ama bizler Trakaya da ve Afyonda bursa kuşlarına meraklıysak ancak Bursalıları bursa merkezi baz alarak oynar kuşunu öğrenebiliriz inancındayım.Bu noktalara daha çok dikkat edersek bu platformdan her açıdan daha fazla ve en sağlık şekilde faydalanırız şüphesiz.

Keyifli ve doğru paylaşımlar dilerim.

selam hüseyin ağzına sağlık işte özet budur teşekkürler.

hasan karabulut' Alıntı:

Selamlar biz kuşlarımızı bursadan getirdik bursa merkezde tutulan pelitbaş yada kestanebaş değil biz sadece oynarın yılanbaş kafa tipinde olanlarını yılanbaşlar bursa merkezde tutulmuyor olabilir oynar bir tarz meselesi ise biz yılanbaşdan başka oynar tanımayız bilmeyiz Hilal Hüseyin arakadışımız bazı doğru tesbitlerde bulunmuş ama bursa merkezde tutulmuyor diye 'yılanbaş' oynarlardan vazgeçeçek değiliz bazı kuş tüccarları kuşların gaga ve gözlerini büyütmek için biraz çaba içerisinde olabilir ama çok kaliteli ''yılanbaş'' oynar besleyen arkadaşlarımız sayısı çok fazla Hasan bey Bir arakadaşınız afyonlu birisinden kırık oynar aldığı için afyondaki tüm oynarların kırık olduğunu ifade edemezsiniz.... Sizin haddinize değil ...Ha bursa oynarının 'yılanbaş' kafa tipinde olanlarını beğenmiyorum diyorsanız bu bizim umrumuzda degil bu sizin sorunuz afyonlu arkadaşların paylaştığı konuyu açıp bakmasınız olup biter böylelikle kendinizi çocukca bir duruma düşürmezsiniz ^^Kapım gerçek oynarcılara açık gibi koptum ya gülmekten^^neyse saygılar hoşca vakit geçirmeniz dileğile...

03deniz' Alıntı:
hasan karabulut' Alıntı:

Selamlar biz kuşlarımızı bursadan getirdik bursa merkezde tutulan pelitbaş yada kestanebaş değil biz sadece oynarın yılanbaş kafa tipinde olanlarını yılanbaşlar bursa merkezde tutulmuyor olabilir oynar bir tarz meselesi ise biz yılanbaşdan başka oynar tanımayız bilmeyiz Hilal Hüseyin arakadışımız bazı doğru tesbitlerde bulunmuş ama bursa merkezde tutulmuyor diye 'yılanbaş' oynarlardan vazgeçeçek değiliz bazı kuş tüccarları kuşların gaga ve gözlerini büyütmek için biraz çaba içerisinde olabilir ama çok kaliteli ''yılanbaş'' oynar besleyen arkadaşlarımız sayısı çok fazla Hasan bey Bir arakadaşınız afyonlu birisinden kırık oynar aldığı için afyondaki tüm oynarların kırık olduğunu ifade edemezsiniz.... Sizin haddinize değil ...Ha bursa oynarının 'yılanbaş' kafa tipinde olanlarını beğenmiyorum diyorsanız bu bizim umrumuzda degil bu sizin sorunuz afyonlu arkadaşların paylaştığı konuyu açıp bakmasınız olup biter böylelikle kendinizi çocukca bir duruma düşürmezsiniz ^^Kapım gerçek oynarcılara açık gibi koptum ya gülmekten^^neyse saygılar hoşca vakit geçirmeniz dileğile...

Merhaba,

Sevgili arkadaşım Deniz, senin hangisi hoşuna gidiyorsa onu besle ama senden rica ediyorum lütfen bursa merkezin oynarı ile kendi afyon bursasını aynı kategoride görüp aynı sınıfta kıyaslama.Bunlar farklı kuşlar buna emin olabilirsin.Hasan arkadaşımız Kapım herkese açık derken aslında AYNI SINIFTA VE KULVARDA oynar besleyenlere seslenmiş ASLINDA yanlış anlaşılacak bir şey yok.Hasan arkadaşımız kendi sınıfın da oynarcılarla paylaşımların daha doğru olacağını düşünmüş sanırım sende böyle düşün bence.

Ayrıca, Yılan baş tutulmuyo diye bir şey yok şöyle bişi var HANGİ YILANBAŞLAR tutulur?Ve acaba elimizde olanlar yılan başmıdır? Bunları bilip bilgi aktarmaya çalışalım.

Yılan baş demek sadece kafasının ince olması demek değildir.YIlan baş demek daha çok kuşun omuz yapısından sırtından başlayan boyun yapısının OMUZA yakınlığı oval KÖŞESİZ BİR BAŞA SAHİP OLARAK boyun ile omuz başlarının uyumu ile alakalıdır.Bizlerin yanılgıya düştüğümüz kısım burası.Bir yılanın BOYNU OMAZ ki!!!Kafası ince olabilir ama boynu vucuduyla birdir!Devede boy ve boyun olur onada yılan baş diyemeyiz...Bunu daha öncede ''Çevik Olca'' abimiz anlatmıştı gerçektende pek çok çelişkiye ışık tutan bir konu olmuştu okumanızı ve öğrenmenizi dilerim.

Bahsettiğim boyun ve omuz uyumu ile ilgili kendi kuşlarımdan birini paylaşayım daha iyi görerek anlamak adına.
Mesala bu tarza Bursa merkezde yılan baş böyle olur diyenler de var...

Sevgilerimle.

ABİ MAŞALLAH BENDE SAKARYALIYIM YENİCAMİDEN BİR SÜRE BURSALI BAKTIM AMA OKULDAN DOLAYI ARA VERDİM ŞİMDİ KELEBEK VE TRAKYA YERLİSİ BAKMAKTAYIM KUŞLARINIZ ÇOK HOŞUMA GİTTİ GÖRÜŞME İMKANINIZ OLURSA 1 TAKIM ALMAK İSTERİM ( BURSALININ HASI KALPTEN SİLER PASI )

Merhaba,

Sevgili arkadaşım oynar merakın ve heyacanın gerçekten takdire şayan.Taş yerinde ağırdır diyede bir söz vardır (((oynar kuşunun çıkış noktası (Bursa Merkez )KIRILMA NOTASI TRAKYA,AFYON,İSTANBUL gibi şehirlerdir bunu belirtmekte fayda var))).

Size şöyle bir örnek vereyim Afyonda alabadem var ve Edirne den sonra en çok alabadem şehir olarak Afyonda var,alabadem ırkının çıkış yeri neresi Edirne fakat bana göre bilinçsizce beslenen yeri neresi Afyon işte bursa oynarınıda tam olarak olmasada buna yakın bir benzerlilkte Afyonda var.Aynı şekilde Trakyada da bursa kuşu var fakat bilinçsizce yetiştirilen bursa kuşu çok daha fazla.(bunlar sadece örnektir senin veya başka birinin kuşlarına yapılmış yorum değildir).

Bir ırkın veya her ne olursa olsun bir çıkış ve dağalış yeri vardır.Biz kuş meraklılarıda bir ırkı beslerken çıkış yerini dikkate almalıyız düşüncesindeyim ırklar farklı bölgelerde farklı şekillerde yetiştirilebiliyor şimdi bursa merkezi eleştirmeye kalktığımız zaman biraz düşünmek gerekli düşüncesindeyim.

Edirne liye alabadem öğretemeyiz,bursalıya da bursa kuşunu öğretemeyiz ama bizler Trakaya da ve Afyonda bursa kuşlarına meraklıysak ancak Bursalıları bursa merkezi baz alarak oynar kuşunu öğrenebiliriz inancındayım.Bu noktalara daha çok dikkat edersek bu platformdan her açıdan daha fazla ve en sağlık şekilde faydalanırız şüphesiz.

Keyifli ve doğru paylaşımlar dilerim

:evet: HÜSEYİN GAYET GÜZEL ANLATMIŞ.. :evet:

Merhaba,

Sevgili arkadaşım XXX, senin hangisi hoşuna gidiyorsa onu besle ama senden rica ediyorum lütfen bursa merkezin oynarı ile kendi afyon bursasını aynı kategoride görüp aynı sınıfta kıyaslama.Bunlar farklı kuşlar buna emin olabilirsin.Hasan arkadaşımız Kapım herkese açık derken aslında AYNI SINIFTA VE KULVARDA oynar besleyenlere seslenmiş ASLINDA yanlış anlaşılacak bir şey yok.Hasan arkadaşımız kendi sınıfın da oynarcılarla paylaşımların daha doğru olacağını düşünmüş sanırım sende böyle düşün bence.

Ayrıca, Yılan baş tutulmuyo diye bir şey yok şöyle bişi var HANGİ YILANBAŞLAR tutulur?Ve acaba elimizde olanlar yılan başmıdır? Bunları bilip bilgi aktarmaya çalışalım.

Yılan baş demek sadece kafasının ince olması demek değildir.YIlan baş demek daha çok kuşun omuz yapısından sırtından başlayan boyun yapısının OMUZA yakınlığı oval KÖŞESİZ BİR BAŞA SAHİP OLARAK boyun ile omuz başlarının uyumu ile alakalıdır.Bizlerin yanılgıya düştüğümüz kısım burası.Bir yılanın BOYNU OMAZ ki!!!Kafası ince olabilir ama boynu vucuduyla birdir!Devede boy ve boyun olur onada yılan baş diyemeyiz...Bunu daha öncede ''Çevik Olca'' abimiz anlatmıştı gerçektende pek çok çelişkiye ışık tutan bir konu olmuştu okumanızı ve öğrenmenizi dilerim.

Bahsettiğim boyun ve omuz uyumu ile ilgili kendi kuşlarımdan birini paylaşayım daha iyi görerek anlamak adına.
Mesala bu tarza Bursa merkezde yılan baş böyle olur diyenler de var...

Sevgilerimle.[/quote]
GÜZEL BİR İZAHAT OLMUŞ , TEBRİK EDİYORUM HÜSEYİN..

BU BAŞLIKTA ; 1. SAYFADA RESİMLERİ OLAN ''HASAN KARABULUT'UN BURSA OYNARLARI * GERÇEK OYNARDIR.*

HAKİKİDİR.KIRMA DA DEĞİLDİR.DEĞERLİDİR.

03DENİZ VE SEV -SENİ-SEVENİ RUMUZLARI DA AFYONDAN AYNI KİŞİYE AİTTİR.SOYTARIDIR..!

[email protected]' Alıntı:
BU BAŞLIKTA ; 1. SAYFADA RESİMLERİ OLAN ''HASAN KARABULUT'UN BURSA OYNARLARI * GERÇEK OYNARDIR.*

HAKİKİDİR.KIRMA DA DEĞİLDİR.DEĞERLİDİR.

03DENİZ VE SEV -SENİ-SEVENİ RUMUZLARI DA AFYONDAN AYNI KİŞİYE AİTTİR.SOYTARIDIR..!

SOYTARI SENİN BABANDIR BU BİR , SEV -SENİ-SEVENİ BENİM KUZENİMDİR BU İKİ , SENİN BENİMLE NE ALIP VEREMEDİĞİN VAR AFYONLULAR SANA NE YAPTI KUYRUK ACIN NEDİR BU ÜÇ, BİRDE ÖZELDEN TELİNİ YAZDA BİR GÖRÜŞELİM...

03deniz' Alıntı:
hasan karabulut' Alıntı:
afyondaki çakma oynarcılar siz buraya herangi bişey yazmayın artık biliyorum zorunuza gitti ama işte öyle malesef birdaha benim buraya afyondan kimse birşey yazmasın sadece gerçek oynarcılara kapım açıktır.

sen kimsinde böyle birşey yazmaya cüret edebiliyorsun kurallara uyduğu sürece bu sitede kimse kimseyi kısıtlayamaz illa benim edebimi bozmam için zorluyorsun kimin zoruna gittiği sizin yazılarınızdan daha iyi anlaşıyor galiba elinizde satılacak kuşlarınız var ve kendinize piyasa yammak için kapasitenizi aşan işler peşindesiniz oynar ırkını biraz araştırsanız afyonkarahisar'da uzun yıllardır oynar beslenildiğini sizin yaşınız kadar oynar besleyen abilerimize ''çakma oynarcı ''gibi saygısızca ve biliçsizce söz sarfetmezdiniz aslında siz ve sizingibiler kaile alınacak kişiliğe sahip değilsiniz ama illa polemik yaratıp kendinizin ne mal olduğunuz ortaya koymak zorundasınız galiba.... ne değim sizi gerçek oynarlarınızla baş başa bırakıyor...

tüm kuşcular org üyelerine saygılar diliyorum.....

(daha dün oynar beslemeye başlıyanlar bu gün ahkam kesmeye başlıyor allah sonumuzu hayır eylesin...)
Hasan Karabulut' u tanımam .Sakaryalının kuşları harikulade .boş atıp -tutmayın . herhangibir bilgiye de sahip değilsiniz.varsa oynarlarınız başlık açın ve sergileyin. sağa sola saldırmayın.kendinize de soytarı dedirtmeyin..
DAHA ÖNCE UYARI DA ALDINIZ .UNUTMAYIN .BİLGİNİZ DAHİLİNDE KATILIMDA BULUNUN..

DEĞERLİ KARDEŞLERİM ; BURSA OYNARI HAKKINDA GÜZEL BİLGİLER EDİNECEĞİNİZ BİR BAŞLIK LİNKİ VEREYİM.okuyun,bilgilenin,öğrenin,değerlendirmeler yapın ,fakat öğrenmeye açık olun.

bursa-oynar-guvercinleri/oynar-nasil-olur-t3050.html

daha bilgili kişilere sorun ,araştırın ..ama sabit fikirli olmayın lütfen.!

Geri