SAKARYA OYUNKUŞU ANKARALI RECEP KİRLİ ERKEK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mavigalaca76
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 55
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Öncelıkle ben bu konuya bır son vermek ıstıyorum ve konununda daha fazla uzamasını istemiyorum ben burda mali müşavir olduğunu söyleyen bir abi var onu izlemeye davet ettim ama gelmek istemediğini söyledi benim için sorun yok ama bu abinin mesajında biraz cahillik sesizledim çünkü beni aşağılayacağım diye kendini cahil durumuna düşürdü o farklı birşey gelelim konuya abiciğim sonuçta bu bir hayvan neden buna öyle standarrının üstünde özellikler bindirmeye çalışıyoruz anlamış değilim bazı bilinçsiz ve para kaygısı olan bu insanların peşine niye bilerek ya da bilmeyerek giderek bu insanların yaptığı yanlışı sizlerde yapıyorsunuz anlamış değilim güvercini cidden seven insan hiç ben görmedim ki 30 metre 10 takla gitsin dediğini kuşu seven adam ona baktığı zaman stres atar mutlu olur gerisi hikaye yok yarışmalar yok bu kuş 30 metre çıkmadı kopar kafasını bu nedir ya kendi hırslarınız için hayvanları yıprattığınız ayıp ya yapmayın günahtır muhteremler. Gel gelemem müşavir abimize ben onun kuşlarının resimlerinide gördüm maşallah ama resimlerin altındaki yorumlarda onun soyu bunun soyu yazıyordu benim en sevmediğim olay başkasından kuş alıp kendinizi göğsünüzü gere gere kuşçu ilan ediyorsunuz mantık hatası var bu işte neyse zaten kafamda karıştı bu nasıl bir saçmalık anlamadım herkes kendine kuş besler sende herkeste kendine beslesin ne diyim

Yiğidi öldür hakkını yeme, kuş vasatın üzerinde bir kuş, uzun metrajlı , ortalama 5-6 taklayla giden, bir çoğumuzunda maşallah demeden geçemeyeceği bir kuş.
Benim bu videoda eleştirebileceğim tek konu , kuşun elle tutulup atılmasıdır. Arazi oyun kuşuna çok müsait bir arazi, açıklık, kuşun rahat rahat uçup oynayabileceği, inebileceği bir yer. Bence biraz daha kovalayıp , ürkütüp kuşu o şekilde kaldırmak gerekirdi ama çokta önemli değil. Önemli olan kuşun performansıdır.

Emre kardeşimiz ilginç bir noktaya değinmiş, diyor ki kuş inmeye çalışırken oyun yapıyor, oysaki oyun kuşunun gelip gidip oyun yapması lazım diyor, bendekiler öyle diyor.

Taklacı , mardin, oyun kuşu olarak tabir ettiğimiz kuşlar ülkemizde en çok beslenen güvercin türü. Pekala bu kuşlar niye takla atıyorlar , neden taklaları ard arda seri bir şekilde ve yukarı doğru çıkarak yükselerek atarlar ? Neden en çok hedeflerinin üzerine veya kümeslerinin üzerine doğru alçalırken birden takla atmaya başlarlar, hedeflerinden veya kümeslerinden uzaklaştıklarında genellikle düz uçum sergilerler , başka yerlere pek oynamazlar ? Neden inerken veya ilk kalktıklarında peşi sıra seri taklalar atarlar ?
Kimse bu kuşların neden bazı durumlarda böyle peşi sıra taklalar attığını düşündü mü hiç, bu duruma bir açıklama getirmeye çalışan oldu mu acaba ?
Hedefinin veya kümesinin üzerine geldiğinde sevincinden mi atıyor o taklaları, veya aşağıda kendini izleyen seyisinin veya diğer kişilerin beğenisini kazansın diye mi taklaları savurayım da hem havam olsun hemde sahibim benimle övünsün mü diyor acaba ?
Yada bu takla atma olayı kuşun istemi dışında gelişen ve bir takım şartlarda tetiklenen içgüdüsel bir hareket mi ?
Bu duruma hiç kafa yoran oldu mu acaba ?

Haşaa, cenabı Hakkın hikmetinden sual olunmaz ancak bu takla olayına bilimsel tabanda yaklaşıp kuşun genotip veya fenotip bir takım özelliklerine bağlayabilirsek bu işin sırrınıda ortaya çıkartmış oluruz.
Ancak bunun için kuşu sadece seyredip peh peh maşallah makina gibi demek olmuyor. Biraz gözlem, biraz genetik ve anatomi bilgisi , biraz tecrübe ve fazlacada düşünmek , kafa yormak gerekiyor bu konuda.

Akşam akşam çok kafa ütüledim , ancak bu konu benim 30 yıldır akıl sır erdiremediğim bir konu ve akıl akıldan üstündür deyip siz değerli hobidaşlarımında bu konu hakkında yorumlarını bilgilerini gözlemlerini paylaşmalarını istiyorum.
Vakit ayırdınız okuduysanız hakkınızı helal edin.

S A MEHMET KARDESİM NASILKI GUT KUSLAR TAKLA ATMIYORA KUMRULAR MARTILAR TAKLA ATMIYORLARSA TAKLACI OYUN KUSLARIDA GENLERİYLE ALAKALI TAKLALARINU ATIYORLAR BU KUSLARA BU MEZİYETLERİNİ GÖSTERMELERİNİ SAGLAMAKDA BU TAKLACI KUSLARI UÇURAN BESLEYEN KİŞİLER AİT AMA BU KİŞİLER BU KUSLARA PERFORMANSI NASIL NE KADAR NEREYE KADAR VEREBİLİRLER BUNLARDIR KENDİMCE ÖNEMLİ OLAN KUSUN UÇUP UÇUP EVİNE İNMESİ YADA İNMEMESİ BAZEN SEYİSİNDEN BAZENDE KUSUN KANININ BOZUK OMLASIYLA ALAKALIDIR DİYORUM ÖRNEK VERECEK OLURSAK NASILKİ ÇİNLİDEN ZENCİ YADA ZENCİDEN BEYAZ TENLİ OLAMAYACAGI GİBİ TAKLACI OYUN KUSLARININDA TAKLA ATMALARI GENİ İLE GENETİGİ İLE ALAKALIDIR YADA TAKLACI BİR KUSA TAKLA ATMAMASINI VEREMEYECEGİNİZ GİBİ TAKLACI OLMAYAN BİR KUSADA TAKLA ATTIRAMAYIZ ESASEN ÖRNEKLER VEREREK BUNLARI ÇOGALTMAK MÜMKÜN

UÇURULAN OYNATILAN VİDEOLARI KONAN KUSLARA YAPILAN YORUMLARA GELİRSEK GERÇEKTEN ÇOK KALİTELİ YETİŞTİRİCİ VE İYİ KUSLAR UÇURAN İZLETTİREN ARKADAŞLAR MEVCUT SAGOLSUNLAR OLMUS YADA BİRAZ OLMUSDA OLSA O KUŞLARI O SEKİL HALE GETİREBİLMEKDE KOLAY DEGİL KENDİMDE DAHİL KUŞ UÇURMADIGIMDAN DOLAYI YORUMLARIMI DİKKATLİ YAPMAYA ÇALISIYORUM AMA BAZENDE OLMAMISA MASALLAH DİYORUZ YADA DENİLİYOR BİR ARKADAŞ ÇIKIYOR BUNUN NERESİNE MASALLAH DİYORSUNUZ DİYORLAR YADA KUSU BEGENMİYOR ELESTİRİYORUZ BU KEZDE SİZDE BU KADAR DA YOK TUR AHKAM KESMEYİN DİYORLAR HALBUKİ KİŞİ VE KİŞİLER YAPILAN ELESTİRİLERE ÖNEM VEREBİLMELİLERKİ KENDİLERİNİN GÖREMEYİP FARKEDEMEDİKLERİNİ BİLSİNLER KUSDA ULASAMAMAMAKDA OLUMSUZLUKLARDA TECRÜBEDİR AMA DEDİGİM GİBİ KİŞİLERE NASIL YORUMLAR YAPARSAK YAPALIM BİR SEKİLDE YANLIS ANLASILIYORUZ

YAPABİLECEGİMİZ EN İYİ SEY İYİYİ EMEGİ TAKDİR EDEBİLMEK VEDE BİR SEKİLDE HERKESLE İYİ GEÇİNEBİLMEK VE PAYLASMAKTIR

SAYGILAR

perfotakla' Alıntı:
Selamun Aleykum.

Recep Bey'i emeğinden dolayı tebrik ederim. Allah celle celaluhu daha iyilerini nasib etsin.

İçinde tartışma ve atışma olan muhabbetlere girmemek yerinde birşey olsada bazen birşeyler yazmak istiyor insan. Videoya yorum yazan arkadaşlarımın hepsinde haklılık payı olmasına rağmen birçok şeyinde birbirine karıştığını düşünüyorum. Birçok abimizin haklı olarak bazı arkadaşların yazdıkları yorumları heyecana bağlarken, aşırı yapılan övgülerinde ondan aşşağıya kalır yanı yok maalesef.

Abiler ve kardeşlerce de ma'lumdur ki oyun kuşunu hazırlamak büyük bir meşakkat. Hayvanın iyi olmasının yanında uçurucunun ve hava şartlarınında buna uygun olması gerek. Birbirinden ayrılmayan bu şartlar her zaman ve her yerde geçerlidir. Bu şartlara rağmen şu videoyu eksikleriyle beraber burada paylaşan kuş sahibini tebrik edip geçmek en makulu gibi görülebilir ve öylede olması gerek.

Konuya hızlı bir giriş yapan Emre Bastan kardeşimi , diğer usta derecedeki kuşçu abilerinin eksikleri yazmayıp 4*4 olarak değerlendirdikleri videodaki kirli erkeği yanlış bir şekilde de olsa eleştirisinden ve cesarettinden dolayı kutlarım. Söylemek istediğim bu eleştiri Emre kardeşe gelmeden diğer abilerce uygun bir şekilde dile getirilseydi genç ve heyecanlı kuşçular da usta abilerinden bu işin uygun bir şekilde değerlendirilmesini öğrenmiş olurdu.

Ve's-selam...

hakkı kardeşim öncelikle şunu belirteyim, hoşgörü diye birşey vardır ! yoksa kimse bu kuş dünyanın en iyi kuşu demedi, yani kusun kötü yanlarını saymaktansa iyi yanlarını saymayı tercıh edıyorum bunun nesi garip,o 4*4 ü ben yazdığım için bu yazıyı yazıyorum, ha kusun hataları yok mu tabi ki var, ama kuşun yerden elle atılması haricinde ''şunu yapıyor ben beslemem'' diyebileceğin bi hatası var mı ? sen de iyisi var mı yok mu polemiğine girmek istemiyorum, olmasına da gerek yok yorum yapmak için buna da katılıyorum, kuşun neresini beğenmediniz yazın da bilelim, 3 4 defasını ınecekmıs gibi geldı aldı gitti inmedi bu ! başka ne var ? tgf 2011 marmara yarışması birincisi kalkış iniş dahil 10 seferle ortalama 18 metreyle tabansız ve 2 3 takla ortalamasıyla aldı güzel kardeşim, o yüzden herkes ütopyalarla hayallerındeki kuslarla buradakı kusları karsılastırmasın, herks ister bıçkın kusu ama böyle kuslardan da 500 kuscunun bırınde oldugu için bence bu kus da 4*4 dür ! sen de olmasına gerek yok ama bunun şurası noksan bunun surası kötu demen ıcın saydıgın hataları kendinde barındırmayan kus görmus olman lazım, inşallah görmüşsündür, selamlar...

sıkıtutun' Alıntı:
Öncelıkle ben bu konuya bır son vermek ıstıyorum ve konununda daha fazla uzamasını istemiyorum ben burda mali müşavir olduğunu söyleyen bir abi var onu izlemeye davet ettim ama gelmek istemediğini söyledi benim için sorun yok ama bu abinin mesajında biraz cahillik sesizledim çünkü beni aşağılayacağım diye kendini cahil durumuna düşürdü o farklı birşey gelelim konuya abiciğim sonuçta bu bir hayvan neden buna öyle standarrının üstünde özellikler bindirmeye çalışıyoruz anlamış değilim bazı bilinçsiz ve para kaygısı olan bu insanların peşine niye bilerek ya da bilmeyerek giderek bu insanların yaptığı yanlışı sizlerde yapıyorsunuz anlamış değilim güvercini cidden seven insan hiç ben görmedim ki 30 metre 10 takla gitsin dediğini kuşu seven adam ona baktığı zaman stres atar mutlu olur gerisi hikaye yok yarışmalar yok bu kuş 30 metre çıkmadı kopar kafasını bu nedir ya kendi hırslarınız için hayvanları yıprattığınız ayıp ya yapmayın günahtır muhteremler. Gel gelemem müşavir abimize ben onun kuşlarının resimlerinide gördüm maşallah ama resimlerin altındaki yorumlarda onun soyu bunun soyu yazıyordu benim en sevmediğim olay başkasından kuş alıp kendinizi göğsünüzü gere gere kuşçu ilan ediyorsunuz mantık hatası var bu işte neyse zaten kafamda karıştı bu nasıl bir saçmalık anlamadım herkes kendine kuş besler sende herkeste kendine beslesin ne diyim
saçmalamalarına sırayla cevap yazmak istiyorum, tabi buna da izin verirsen !
1- iyisi bende var dedın, gelip izliyeyeım ozaman dedım, sende dedinki ''yenı baslayan bi yavru var gel onu ızletıyım'' sen o YENİ BASLAYAN YAVRUYU git sokaktan 3 5 tane akranını bul onlara izlet kocum, anladın heralde söylemek istediğimi,
2- sen adama yok işte kaç yasında adam da baska bişey desek okadar yol gıtmezde akla bak kus için okadar yol gelicek gel desem , kuş peşinde koşuyorsunuz dedin ! ben de dedimki ben de kuş için çok yere gittim gezdim bunun adı kuş peşine koşmak degıl meraktır ! sen o kus peşıne kosma yasından yenı yenı cıktıgın ıcın böyle algılaman normaldır , sen burdan beni cahil yerıne koymak istedi manasını cıkardın ama onu da senın zekana bırakıyorum, ben sana asla öyle bi imada bulunmadım ama keske bu kadar patavatsız ve ukala olacagına cahil olaydın !
4-hayvan sevgısınden bahsedıyorsun ,yok belkı adam ucmasından zevk alıyodur yok kkendı zevk alsın yeter vs benzerı seyler yazıyorsun, e adam belkı kusu seviyor ve kendı ıcın ucuruyor, sna kım ne danıstı ki esip gürlüyosun ! sen ne çelişken bi herifsin !
5-ben kendimi hiçbir zaman kuscu olarak ilan etmedim kocum, ben mali müşavirim, sen sabah 6 da 7 de kalkar kus ucurursun ben o saatte kalkar ekmegımın peşine düserim, farkımız bu, kuşçu olan sensın, ben sadece güvercin merakı olan ve kendını her bilenın ÇIRAĞI ilan eden bir adamım,
6-evet haklısın kuslarımın biri hariç tüm ekelerım hep 3 kişinin kusları, bundan utanç duymuyorum ki, yıllardır senın gibi bende iyisi var gel izle diyen madrabazlardan aldıgım dandık kuslarla okadar ugrastım ki illallah ettim ve gidip bu ekelerı satın aldım, ama gönlün olmadıysa geri verebilirim sayın ulu üstad büyük kuşçu emre abi !
7- ben şu kuş işinde en çok neye kızarım biliyormusun ham kardeşim, şöyle ki ; hani sen diyosun ya onun kuşu bunun soyu yazıyor resımlerının altında, şimdi her kusun bi sahibi var dimi, yani sendeki kuslarında bir sahıbı var X ustanın kuslarının da baska bir sahıbı vardı onceden, yani bu kuslar illaki nerden alınırsa alınsın birilerinden birilerine geciyor, ha sen onun yavrusunu alınca o yavru senın mı oluyor? e o kusta ilk ekeleri kimden nerden aldıysan onun kusu demek degilmidir, böyle bir sacmalık mı var ya ? başkasının kusuyla demek ne demek bunu hayatım boyunca anlamadım, başkasının olan birşeyi satın alırsan senın olur, sen baskasının pantolonunu gömleiğini mi giyiyorsun ? yani benimkiler baskasının kusu da benınm durumumda olmayan ve kusları senın tabırınle kendılerının olanlar ve sen de dahil bu kusları kendinizmi YUMURTLUYORSUNUZ ? öyle bir becerin varsa ömür boyu sırtın yere gelmez benim en garip yazıdaşım, selam melam yok... uzatma çıldırttın beni !

alidemirsmm' Alıntı:
hakkı kardeşim öncelikle şunu belirteyim, hoşgörü diye birşey vardır ! yoksa kimse bu kuş dünyanın en iyi kuşu demedi, yani kusun kötü yanlarını saymaktansa iyi yanlarını saymayı tercıh edıyorum bunun nesi garip,o 4*4 ü ben yazdığım için bu yazıyı yazıyorum, ha kusun hataları yok mu tabi ki var, ama kuşun yerden elle atılması haricinde ''şunu yapıyor ben beslemem'' diyebileceğin bi hatası var mı ? sen de iyisi var mı yok mu polemiğine girmek istemiyorum, olmasına da gerek yok yorum yapmak için buna da katılıyorum, kuşun neresini beğenmediniz yazın da bilelim, 3 4 defasını ınecekmıs gibi geldı aldı gitti inmedi bu ! başka ne var ? tgf 2011 marmara yarışması birincisi kalkış iniş dahil 10 seferle ortalama 18 metreyle tabansız ve 2 3 takla ortalamasıyla aldı güzel kardeşim, o yüzden herkes ütopyalarla hayallerındeki kuslarla buradakı kusları karsılastırmasın, herks ister bıçkın kusu ama böyle kuslardan da 500 kuscunun bırınde oldugu için bence bu kus da 4*4 dür ! sen de olmasına gerek yok ama bunun şurası noksan bunun surası kötu demen ıcın saydıgın hataları kendinde barındırmayan kus görmus olman lazım, inşallah görmüşsündür, selamlar...

Pek sevmediğim bir tarafa çekiyorsun beni ama olsun sende eleştir ama dalı budağı kırma. Yazdıklarına cevap vermek gereksiz bir uzatma olur . İşin o tarafını çay içerek konuşuruz inşaallah. Sende İstanbul'dasın bende İstanbul'dayım maşaallah diyeceğin bir kuş izletmek isterim sana ;)

Kendine iyi bak ...

perfotakla' Alıntı:
alidemirsmm' Alıntı:

Pek sevmediğim bir tarafa çekiyorsun beni ama olsun sende eleştir ama dalı budağı kırma. Yazdıklarına cevap vermek gereksiz bir uzatma olur . İşin o tarafını çay içerek konuşuruz inşaallah. Sende İstanbul'dasın bende İstanbul'dayım maşaallah diyeceğin bir kuş izletmek isterim sana ;)

Kendine iyi bak ...

kardeş ben yorum yapabilmen için illa sende iyisi olmalıdır demıyorum kesınlıkle, olmayabilir ! tartısma konusu acmak vs derdınde de degılım, yazdıklarımın neresı olayı baska bir yere cekıyor anlamadım, ben yorum yaparken dusunduklerımı yazarım, karşı tarafı nereye çekeyim diye düşünmem pek, vallahi kardeş uçur gelelım izleyelim,ben azla yetinebilen bir insanım, 50 tane yere gittim günlerce övdüler kuslarını ama sonuc sıfır, bikaç abimin kardeşimin harıcınde hıcbıryerde yerındenkalkıp hedefe 8 10 sefer yapıp 15 20 mt oynayıp yerıne taklalı ınen bı kus göremedım, o yuzden bu kuslar ayi edilmemesı gerek kuslar dıye dusunuyorum,her kusa da maşallah derım, kötü de olsa gelirim problem degıl, yeter ki davet eden gidilmeye değsin... selamlar

alidemirsmm' Alıntı:
kötü de olsa gelirim problem degıl, yeter ki davet eden gidilmeye değsin... selamlar

Tamam işte iyi kötü birgün izleriz inşaallah , gelinmeye değer bulunursak ne mutlu bize... selametle.

estağfurullah öyle bir test yok, herşey kuşun iyi olması değil, çağıranın hatrıda önemli onu demek istedim,

Kırkbir kere Maşallah ; Allah muhafaza etsin ... Nediyelim uçuran uçuruyor .. Harika bir kuş .. Maşallah .. selamlarŞEREF

maşallah deme şeref bey sıkıntı çıkabilir :)))

gördüğün güzele maaşallah diyene kim problem çıkartır..

yukarıdaki yorumlarda sorunun cevabı ilhan bey, bencede maşallah...

S.A ARKADAŞLAR ARKADASIMIZIN KUŞUNU UCURMUŞ CEKİMİNİ YABMIŞ KUŞUNU OYNATMIŞ NEDİYE MORALINI BOZUYORSUNUZ ANLAMADIM HERKEZ GÖRUYO EKSİGİNİDE FAZLASINIDA EKSİKSİZ KUŞ VARMI VARSA GELİB HEB BERABER İZLİYELİM KIRICI SÖZLER YERİDE YAPICI NEDEN OLMUYORUZ ANLAMADIM SİZLERDE VARSA KUŞ BUDUR BÖYLE OLUR DİYE BİR BAŞLIK ACARSINIZ ARKADAŞLARDA BİZDE HEBBERABER BAKALIM.. UCURANI TAKTİR EDİN EMEGE SAYGI OLMALI BİRDE HAZIRSİLAH GİBİ HAZIR LAF MASALLAH .BURDA VİDEOLARI İZLEYEN BUR SURU BUYUKLERİMİZ VAR YAZIŞMALARI ONLARDA OKUYOR .ONLARDA KUŞ OLSA BİLE BURAYA ATIB İZLETMEZLER.ÇÜNKU EMEGE SAYGIYOK YAŞA HİC OLMAZ DİYE.CORUMDAN SELAMLAR.

selam

ne denilebilir ki kuş güzel Sakaryalı arkadaşlarımız abilerimiz son zamanlarda güzel kuşlar uçuruyorlar başarılarının devamını tabi videoların da devamını dilerim

Selamlar,Recep kardeşim,tüyü kadar hayrını gör,ancak izleyebildim videoyu,maşşallah.

Çekimi yapan Hasan kardeşiminde emeğine sağlık,bir gün benim iki adam boylarınıda çekeriz inşallah.

Selamlar,sağlıcakla kalın.

maşallah son zamanlarda seyrettiğiğm en iyi kuş.yorum yazanlar kıskançlık yapmışlar.daha nasıl girecek kuş.yok yüksekten aldı filan.aslanlar gibi oynadı kuş.adam gibide taklayı vurup indi.allah nazardan sakınsın.bahane bulan arkadaşlar şunuda bilsin.kuş erkek.kolay değil böyle erkek uçurmak.yarısı kadar oynayan varsa onlarda koysunlar videolarını da izleyelim.güle güle besle kardeşim.

Arkadaşım başarılarınındevamını dilerim ; inşaallah kuş tüyünü düzüp yavru gördükten sonrada izlemek nasip olur hem kendini hem kardeşlerini hemde yavrularını...

şimdi baharda tekrar kalkacak yine inşaallah paylaşırız

şimdi baharda tekrar kalkacak yine inşaallah paylaşırız

Geri