tlgtck' Alıntı:
Merhaba,
İşte buradaki sorun. Kişi kupayı aldım diyor adamın kümesine gidiyorsun İstanbul,Ankara,Çankırı,Kütahya agırlıklı kuşlar. Şimdi bu illerde uçurulan kuşlar. Adam bir kuşu kaldırıyor 3 tur, uzaktaki kümese sefer yapıyor,kendi çatısına 1 martı hareketi,ses sıfır, öteki kuşu kaldırıyor, o daha vahim hiç uçmadan direk yapışıyor. İnsanlarda bu kuşları görünce, bu kişiler bu kuşlarla mı kupa aldı diye şoka giriyor.(veya satılan kuşların sonu)
Şoka girenlerden biri de benim..
Ben 30 yaşına geldim. Benim çocuklugumda(en yakın Sivaslı arkadaşım) bütün kümesindeki kuşlar saatlik olarak bilinirdi. Yani, en az 1-2 saat uçan kuşlar..
Diger örnek,saatlik olmayan,sert baş yapmayan,indirilemeyn,bastırılamayan kuşlara iyi kuş denilmezdi.
Hatta biz Mardin derdik..Tabii,önceden herkes zevk kuşçulugu yapıyordu..
Şimdilerde biri sefer sayısından bahsediyor ,öteki direkle metre kuşçulugu yapıyor,saatlik kavramı hepten kaybolmuş. Ortalarda 30-40 dakikalar geziyor.
Kusura bakmayın arkadaşlar ama özellikle bu kuşları 1-2 ilde tutup besliyorlar.
Kızacaksınız ama özellikle Ankara-Kütahya ve İstanbul'da bir grup...
ya arkadaşım ne demek istediğini pek anlamadım istanbul ankara çankırı kütahya ağırlıklı kuşlar kupa alıyor diyorsun
ortalama 30-40 dakikalar geziyor diyorsun kusura bakmayın ama 1-2 ilde tutup besliyorlar diyorsun
ankara- kütahya ve istanbul bi gurup demişsin
inan dediklerinden pek bişey çıkartamadım
arkadaşım senin daha önce bir yarışa girdiğini yada bir kuşu yarışa uçarken seyrettiğini sanmıyorum
hatta zannedersem bir yarış tüzüğü dahi okumamışsın
45 dakikanın altında uçankuş diskalifiye olur, hemen hemen bütün tüzüklerde
istanbul ankara kütahya çankırı illeri yarışlara katılmasınmı,
çok saat uçan kuşumu 1.yapalım
yada kafanda farklı bir puanlama sistemimi var
ist ank çankırı ve kütahya aynı kuşlaramı bakıyo
bu illerdeki yarışlar birbirinden farklı yarışlar
yoksa kupayı kötü kuşlarmı alıyo
çoksayı yapan kuş dahamı kötü
benim daha önce yazdıklarımı okumadın heralde sen mutmain olmasanda bütün tüzükler iyi kuşlar çıksın diye uğraşıyor hangi kuş daha kaliteliyse o kuş daha iyi derece yapar
eğerki az sayı yapan, yada az takla atan, yada hedefdışı fişekleride sayılan kuşlara daha fazla puan verilen bir yarış tüzüğü çıkarılmazsa!!
güzel kardeşim seni yada bi başkasını üzmek istemiyorum
sadece bilgilendirmek istiyorum
sanki kötü kuşlar kupa alıyorda adınada kupa kuşu deniyor
iyi kuşun hakkı yeniyor iyi kuşlar kupa alamıyor
böyle bi algı var tamamen yanlış bir algıdır
kupalara inanmayalım, kuşu uçurtup seyretmeyelim (çünki çok eski damar, nadir bu kuşlar diye)
iyi kuşları masalardamı arıyalım
muhabbetlerimi dinleyelim
kimler muhabbetlere iyi kuşlar aldı kimler yandı kimler yanmadı
isyan edenleri herkez duymuştur
şimdi soruyorum
yarışları düzenlemek, şehirden şehirlere kuş puanlamaya gitmek,sabah akşam dememek,soğuk sıcak yaz kış demeden kuşçuluğu düzene sokmaya çalışmak ve tüm tatilini organizasyon yapmaya çalışmak, icap ederse ailesinden yada işinden ödün vermek, sizce nekadar kolay:
yada sadece burdan yazmak,
yarışları karalamak
veya kupa alan kuşlara bunlar kupa kuşu demek
kupaları düzenleyenlere yanlı demek
kılavyenin tuşlarına basmak kadar kolay
lütfen daha bilinçli ve akıllı olalım burdan yazı yazarken hangi emeklere faydası veya zararı dokunur düşünüp öyle yazalım eğer
kimsenin kalbini istemeden kırdımsa hakkını helal etsin
ALLAHA emanet olunuz