SAKARYALI MEHMET AMCA (OYUN KUŞU-YARIŞ KUŞU)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mavigalaca76
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 57
  • Görüntüleme Görüntüleme 20K
HAH SÖYLE HELAL OLSUN DEDEME VALLAHA MÜKEMMEL KONUŞMUŞ HERKES DEDEM KADAR DELİKANLI OLSA MAŞALLAH

s lm aleyküm.dede iyi konuşmuş güzel konuşmuş fakat ben katılmıyorum söylediklerine
kupaya uçan kuşlar genellikle yavru kızması oluyor.oda gençliğin verdiği delilikle makina gibi puanı alıyor.1 ay sonra ne oluyo fıs.madem öyle kupa alan kuşları bir sonraki yıl bir daha uçursunlarda görelim.kuş dediğin yavruykene neyse 4 yaşında aynı oyunu yada daha iyi performansa sahipolandır.böyle kuşlara hizmet edeceksinki başka yerlere başka kümeslere kuş seyretmeye gitmiyeceksin.her zaman seni mest edecek.

Mehmet arkadaşıma katılıyorum ,katılmadığım tek şey nasıl damızlık kuşlarımızın altından çıkanın, birbirinin kopyası oynamadığı gibi herkesin bir besleme uçurma tekniği olduğu, buda kuş izleme için gitmek biraz ondan biraz bizden katarak daha iyisini bulmak değilmidir,dersenki daha iyisi gerek yok bendekiler yeter ozaman muhabbet 1 ay sonra bitiyor, araya emin olki kıskançlık giriyor buda aramızı ister istemez bozuyor ,kuşculuğun özü dostluk ve rekabet abartmadan tabiki. Mehmet amcamın anlatımı birbaşka güzel devamını bekliyoruz. Allah'a emanet olun :slm:

baraacuda' Alıntı:
s lm aleyküm.dede iyi konuşmuş güzel konuşmuş fakat ben katılmıyorum söylediklerine
kupaya uçan kuşlar genellikle yavru kızması oluyor.oda gençliğin verdiği delilikle makina gibi puanı alıyor.1 ay sonra ne oluyo fıs.madem öyle kupa alan kuşları bir sonraki yıl bir daha uçursunlarda görelim.kuş dediğin yavruykene neyse 4 yaşında aynı oyunu yada daha iyi performansa sahipolandır.böyle kuşlara hizmet edeceksinki başka yerlere başka kümeslere kuş seyretmeye gitmiyeceksin.her zaman seni mest edecek.

aleyküm selam mehmet kardeşim;
kuş dediğin ekeyken yavruluğundan daha iyi oynaması lazım yada en az yavruluğu kadar oynaması lazım
sana katılıyorum
ozaman eke kuşlar yavrulardan daha iyi ve daha oturaklı oynar
ve eke kuşa ne zaman hakem heyetini çağırsan ozaman hazırolur oynar puan alır
neden bu eke kuşlar uçmuyo?
yarışlarda eke kuşlara bir yasak yok
bence olanı bukadar
iyi bi kuş olsa kimse kimsenin gözünün yaşına bakmaz uçurur
bende hazır kuş olsa bende uçururum
bi başkası olsa bi başkası uçurur

ben kendime kuş uçururum başkasına göstermem hikayelerine ben inanmıyorum çünkü;
kuş iki hareket yapsa kimse görmedi diye sitrese giriyoruz hemen ertesi gün arkadaşlara, kuşçulara haber veriyoruz kuş iyiyken kaçkişi izlese o kar,nedenine çok açık kuşumuzun iyi olduğunu kanıtlamak için,kanıtlamanın en iyi yolu kuşu izletebilmek ve şahit tutmak
kupalardan daha iyi şahitlik olurmu??
tabiki olmaz.
ozaman bu çırpınışın nedeni ne? açıklıyayım;
bende iyi kuş yok demektense;
yarışlara taş atmak,yarışlarda derece yapan kuşları eleştirmek,kupaya uçan kuşlar genellikle yavru kızması oluyor oda gençliğin verdiği delilikle makina gibi puanı alıyor demek, yarışlarda hileler oluyor demek,
bende iyikuş yok demektense; bunları söylemek bizim daha çok işimize geliyor

yavru kuş, yada kötü kuş daha çok puan alır diyen varsa inanmayın yalandır
çünki hangikuş daha iyiyse okuş yarışlardan dahaçok puan alır
mehmet hocanındediğine burda katılmıyorum iyikuş heryerde kendini kabül ettirir( yarışlardada)
birinci sayfada hesabını yaptım bakabilirsiniz ve herkez kendi yarışınada uyarlaya bilir durum deyişmez

herkeze saygılarımı sunarım

SA
MERHABA ARKADAŞLAR

MEHMET AMCAM ESKİ VE YENİ SİSTEMİ İYİ BİLEN BİRİ. KENDİSİNİ TEBRİK EDİYORUM. ALLAH HAYIRLI ÖMÜR VERSİN. BU ESKİLERİMİZ NE DERSE KABULÜMDÜR.

KUŞU İKİ KATAGORİDE DEĞERLENDİRİYORUZ.
1. YAVRU OLARAK
2. KART EKE YAŞINI VE KANADINI TAMAMLAMIŞ HELEDE YAVRU GÖRMÜŞ AĞZI ISLANMIŞ OLMASI İTİLAFI ORTADAN KALDIRMAYA YETER.

İYİ BİR KUŞ 14-15 AYLIK OLUNCA KENDİNİ ISPATLARSA İYİ KUŞTUR.

ÖLÇÜSÜ NEDİR DERSENİZ. BURDA PUAN DEĞİLDE MEZİYET SÖYLEYELİM.

1. İKİ SAAT UÇUŞ.
2. YİRMİ SEFER SAYISI.
3. YERE MESAFESİ ÜÇ METREYE GİRMELİ.
4. TAKLA SAYISIDA BEŞ OLURSA.
5. 20 SEFERİN 10 TANESİNDEDE TABAN TAKLA YAPIYORSA.

VALLAHİ BYÜK KUŞTUR. VALLAHİ O KUŞU BESLEMİYENDE .... TIR.

HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM.

Helal Olsun Mehmet Amcaya Allah Uzun Ömürler Versin Ezel Dizisindende Ufak Bir Alıntı Yapmış Guzel Olmus Sevdim Mehmet Amcayı :) Bizde Seni Alkışlıyoruz Halal Olsun...

mümin özbudak' Alıntı:
SA
MERHABA ARKADAŞLAR

MEHMET AMCAM ESKİ VE YENİ SİSTEMİ İYİ BİLEN BİRİ. KENDİSİNİ TEBRİK EDİYORUM. ALLAH HAYIRLI ÖMÜR VERSİN. BU ESKİLERİMİZ NE DERSE KABULÜMDÜR.

1. YAVRU OLARAK
2. KART EKE YAŞINI VE KANADINI TAMAMLAMIŞ HELEDE YAVRU GÖRMÜŞ AĞZI ISLANMIŞ OLMASI İTİLAFI ORTADAN KALDIRMAYA YETER.

SELAM MÜMİN HOCAM ARAMIZA HOŞ GELDİN. :heyo: SAKARYA KATILIMLARIYLA RENKLENDİRMEYE BAŞLADI SİTEYİ.ALLAH GÖNLÜNE GÖRE VERSİN.SENDEN ARTIK BİR DERECE GELMESİ LAZIM BU SEZON.

1. İKİ SAAT UÇUŞ.
2. YİRMİ SEFER SAYISI.

HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM.

mavigalaca76' Alıntı:
mümin özbudak' Alıntı:
SA
MERHABA ARKADAŞLAR

1. YAVRU OLARAK

SELAM MÜMİN HOCAM ARAMIZA HOŞ GELDİN. :heyo: SAKARYA KATILIMLARIYLA RENKLENDİRMEYE BAŞLADI SİTEYİ.ALLAH GÖNLÜNE GÖRE VERSİN.SENDEN ARTIK BİR DERECE GELMESİ LAZIM BU SEZON.

1. İKİ SAAT UÇUŞ.
2. YİRMİ SEFER SAYISI.

HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM.

puamlamada kaç cıkarır bu kuş 20 * 5 =100 takla 10 tanesi taban 2 saat ucum genel oranı tabanlıysa boşta inmez boşta kalkamaz ve bu sefer sayısına göre genelde 5 dakikada bir gelmiş demek hedefe kanat seside var diyelim birde geziyor. puan cetveline ne yazdırır. ????

tengelli kardeş hesaplıyorum
her fişekte ortalama 20 metrelik fişek çıkartsa
mesafe 2 puan
4 taklanın altına düşürmesse
takla oranı 1.5 puan
tempolu sesli fışkırırsa
fışkırma tertibi 1.5 puan
tabantakla her iki fişekte 1 taban vursa
taban takla 0.5 puan

2 + 1.5 + 1.5 + 0.5 = 5.5 puan x 20 sayı = 110 puan oyun puanı
13 puanda artistik desek

110 + 13 = 123 puan yapar

gençosman^^' Alıntı:
tengelli kardeş hesaplıyorum
her fişekte ortalama 20 metrelik fişek çıkartsa
mesafe 2 puan
4 taklanın altına düşürmesse
takla oranı 1.5 puan
tempolu sesli fışkırırsa
fışkırma tertibi 1.5 puan
tabantakla her iki fişekte 1 taban vursa
taban takla 0.5 puan

2 + 1.5 + 1.5 + 0.5 = 5.5 puan x 20 sayı = 110 puan oyun puanı
13 puanda artistik desek

110 + 13 = 123 puan yapar

bu kuşu beslemem diyenin ya aklı yok yada düz kuş sevdası işlemiş yüreğine farkında değil demek yani. bu seneki tüm yarışların sonuçlarına bakın bu kadar iyi kuş belki ucurulamayacak bile. bu tür kuşu olup beğenmeyen varmı ???

sevgili arkadaşlar bende mehmet amca gibi aynı kupada hakemim herkes yorum yapıyor bikere kuşun ankarası istanbulu kütağyası yok her ilde buişi profösyönel yapmaya çalışan arkadaşlar var kendim adıma onları tebrike diyorum bu tür yarışmalara iyi kuşlarda uçuyor kuş uçurmak bunları yazmak kadar kolay değil kuşun tarifini herkes yapar bi oynatalım oyle yorum yapalım kimsenin kuşunu kötülemiyelim iyinin iyisi herzaman çıukar selamlar

SA
MERHABA ARKADAŞLAR

SAKARYALI MEHMET AMCAMIN KUŞÇULUK CAMİASINDA ADI

AKŞEMSEDDİNDİR.

KENDİSİNE SAYGI VE HÜRMETİM HERZAMAN OLACAKTIR. KUŞ NERDE MEHMET AMCAM İMKANI OLDUKÇA ORDADIR. BU SOYDAN TÜRKİYEMİZDE AZ KALDI. DEĞERİNİ BİLELİM. SIKI BİR HAKEMDİR. LAFA BAKMAZ KUŞA BAKAR. TEK DÜNYASI KUŞ OLAN ÇOK DEĞERLİ BÜYÜĞÜMÜZE HAYIRLI ÖMÜR DİLİYORUM.

s.a Allah bağişlamadan afetmeden canımızı almasın…..yıllar süren meşaketli calışmalarımızın sonucunda istenilen oyun özelliklerini bir kuşta topladık alt taklalı en az 5 ile 12 takla arası ve takla araları enaz 3 ile 10 metre arası 30 ile 80 metre arası 15 ile 20 sefer arası yapmaktadır.izleyenler mesut 05368707009,erkan 05354929083,emrah 05352115526,ergin 05349292961,özgür 05316618400,zeki 05053917519,hasan 0535367711,metin 05372433033,şahin 05323917292,samet 05396941642,motorcu metin 05434972303,sanayiciler 05327921114 kuş bu kişiler tarafından izlenilmiştir.dahasıda varda neyse …..SARİKİRCİ.COM…Sitemiz

huseyinkorfez' Alıntı:
s.a Allah bağişlamadan afetmeden canımızı almasın…..yıllar süren meşaketli calışmalarımızın sonucunda istenilen oyun özelliklerini bir kuşta topladık alt taklalı en az 5 ile 12 takla arası ve takla araları enaz 3 ile 10 metre arası 30 ile 80 metre arası 15 ile 20 sefer arası yapmaktadır.izleyenler mesut 05368707009,erkan 05354929083,emrah 05352115526,ergin 05349292961,özgür 05316618400,zeki 05053917519,hasan 0535367711,metin 05372433033,şahin 05323917292,samet 05396941642,motorcu metin 05434972303,sanayiciler 05327921114 kuş bu kişiler tarafından izlenilmiştir.dahasıda varda neyse …..SARİKİRCİ.COM…Sitemiz

MAŞALLAH! MAŞALLAH!!! kimseyi aramamıza gerek yok.Emeğinizin karşılığını almışsınız sizide tatmin ediyorsa güle güle besleyiniz.Başarılarınızın devamını dilerim.Sakaryada yarışlarımız var.Hakemlerimiz puanlamak için türkiyenin heryerine gidiyorlar.Birdahaki sene yazılırsınız inşallah iyi derecelerde yaparsınız bu başarınızıda kupayla taçlandırmış olursunuz...
SAYGILARIMLA...

huseyinkorfez' Alıntı:

sitede ne resimler nede videolar acmıyor videosu var mı ? eğer yoksa en kısa zamanda ceker bizlerle paylaşırsanız sevinirim.

s.a
ey güzellikeri aşikar edip çirkinlikleri örten.rabbim
SİTEYİ GENÇLER UĞRAŞİYORLAR...inşallah cuma bitirecekler.video çekimi çok denedik yapamadık....3 ..4...başta kuş görülmüyor.20 tane yavru kaldırmaya başladık.hazır oldum.izleriz.allaha emanet

huseyinkorfez' Alıntı:

Site reklamımı?
Kuş Reklamımı?
Bir tür ilanmı?

Bunların yeri burası değil. Ayrıca diğer bölümlerde değil. Devam etmeniz halinde üyeliğiniz sonlandırılacaktır.

SA
MERHABA ARKADAŞLAR

MEHMET AMCAM İSTANBULA GEZMEĞE GİTMİŞ YİNE BİRŞEYLER PEŞİNDE GALİBA. YAHUT TEYZEYLE KAVGA ETTİ HERZAMANKİGİBİ GALİBA.

Sakarayalı dostlar ,abiler ile bu sene ankara metin abinin derneginde tanışma fırsatım oldu.
Mehmet amcamız da ordaydı çok hoş muhabbet bir abimiz kendisine saygılar.

merhaba arkadaşlar ben hüseyin bakan her kes kuşu internette tarif ediyor bunun uygulaması yokmu iyi bir kuş seyredip almak istiyorumda kuş erkek olsun 2 yaşında olsun 20 25metre oynasın 4-7takla arası sesli oynasın güzel gezsin 15 sayı yapsın 2-2.30saat arası uçsun taklalı yerine konsun böyle kuşu olan arkadaş varsa ölmeden seyredelim satarsa paramız yeterse alırız türkiyenin neresi olursa gelirim

ah be mehmet amcacım sende biliyorsun!.. insan bu işte anladıgı kadar ugraşıyor. tecrübesi bu kadar, sen anlatamadın, ben anlatamadım her kes bildiği gibi besliyor.şimdi pazarın bi ucundan bir erkek.diger ucundan bir dişi alsak. ortaya seyredebilecegimiz bir kuş çıkar ,her şey kuşu eşlemede bitiyor hangi kuşu,hangi kuşa eş edecegini bilmek çok önemli bu işte .fakat şu var yeni başlayan arkadaşlar rengi rengine uysun istiyor. elinde oyun kuşu bir çakmaklı dişi var,buna erkek arıyor bi ton açık ,bir ton koyu fark edermi bizim için etmez ama çogu bunu dert ediyor.eski zamanlarda kuş bu kadar bol degil bir birinden eşlemek için kuş emanet alırlardı.çünki kuş yoktu.limonu göke.çakmaklıyı arapa,arapı beyaza,vs.eşlemek dedim bu çok önemli.fiziki özellikleri bilmek lazım kanı her zaman erkek taşır bu degişmez . fakat dişi çok önemli, uçan dişilerden'de anlıyoruz zaten yarışa veya uçmaya hep dişi atılır . şimdi artık kimse kimseyi dinlemiyor ögrenmekte istemiyor çünki kendi bildigi en dogru yapacak bi şey yok öyle ögrenmiş.binlerce kuş bir elimden girdi digerinden çıktı. kuşlar kanını arar bulursa sizde bulursunuz,sabır bu işin temeli sabırlı olmayan bulamaz her şeyde öyledir.

öncelikle amcamızın azına sağlık sağolsun, ama ben de yarışma tüzüğünün eksik olduğu ve düzeltimesi gerektiğini düşünenlerdenim, benim görüşüm de oyun kuşunda akrobasi olması gerekliliği ! yani kuş uzaktan kapatıp sert gelip ser dikilmedikten sonra sakin gelip uzun kaçması ve bunu çok yapması bişey ifade etmez, kuş hırssız bol taklalı bol sefer yapacağına, hırslı az takla az sefer yapsın arkadaşlar. uzaktan atış , taban ve sert dikilme oyun ve performans güvercinlerinde aranılan en önemli özellik olmalı bence !

gençosman^^' Alıntı:
mehmet hocamızın ağzına sağlık, hasan kardeş seninde emeğine sağlık güzel sohbet olmuş sohbetlerinizin devamınıda bekliyoruz

mehmet hocanın dediklerine katılmakla beraber eklemek istediğim

iyikuş diye tabir edilen kuş 20 sayı çıkartırsa kupalarda 120 üzeri puan alır(farklı puanlamarda var farklı tüzüklerde) bence iyi kuş diye tabir edilen kuş 10sayının altında yapamaz bence kuşun performansından ziyade tertibide önemlidir,kuşun seferzamanını ayarlaması, kuşun gelirken dikkat çekmesi(atması kapaması), taban taklası,kanadına yüklenerek fişek yapması,fişek hızı,dikliği, ses tonu,nizami takla arası ve bağlaması bunlar seyire güzellik katacağı gibi puanlamadada önemli faktörlerdir

şimdi insanlarda bi yanılgı var kupada hangi kuş çok sayı yaparsa kupayıda o kuş alır diye bu doğru deyildir

örnek vermek gerekirse;
eğer sefer zamanlamasını ayarlamadan belirsiz zamanlarda fişeğe gelen kuşlarda fişekleri ve taklaları düzensizdir,
kuş performanslı dahi olsa bu kuşun günü gününü tutmaz,
tutsa dahi taklaları çoğu fişeğinde 1veya 2 takla olacak veya kimisinde taklasız olacaktır
böyle olmasıda kuşun puanlarına yansır
bu kuşta tabantakla olasılığıda zayıftır
ve zaman doldurmadan erkende inebilir diskalifiyede olabilir
bu kuşun hedefide kaçık olabilir veya fişeğe 3metre üstündende başlayabilir bunlarda fişeklerin geçerli olmamasını sağlar
böylebir kuşun 40 sayı yaptığını düşünürsek;
sadece 5 sayısındada 3metre altına girmese
sadece 5 sayısında hedeften kaçık oynasa
sadece 5 sayısındada taklasız çıksa veya 10 metreyi tamamlıyamasa
yaptığı fişeklerin 25 sayısı geçerli fişektir
25 sayının;
5 sayı 25 m yapsa 5 takla atsa fişekler normal olsa enfazla 5puan alır 6 x 6 = 30
5 sayı 20 m yapsa 3 takla atsa fişekler normal olsa enfazla 4puan alır 5 x 4 = 20
7 sayı 15 m yapsa 2 takla atsa fişekler vasat olsa en fazla 2,5puan alır7 x 2,5 = 17,5
8 sayıda 10 m fişek yapsa 1takla ile fasat çıkarsa en fazla 1,5 puan alır 8 x 1,5 = 12
bu kuşun artislik puanlarıda 7 yi geçmez fişek puanları toplamı 79,5 +7 = 86,5 yapar

şimdi bana itiraz edenler olabilir herşeyden kırmışsın diye
zaten fişekleri dolu olsa, her fişeği geçerli olsa 20-30m herfişeğini yazdırsa 4 taklanın altına düşmese
zaten böyle bir kuşada kötü kuş demek yada iyi kuş dememek yakışık almaz ve doğru olmaz

diyelimki tertibi iyi olan kaliteli istikrarlı birkuş 20 sefer yapsa her fişeğinide 4 taklanın altına düşürmese kaliteli olma nedeniyle hedefci olduğu için 3m üstü olmaz ve hedef dışıda olmaz istikrarlı olması nedeniylede 10m altı fişeğide olmayacaktır yani hemen hemen bütün fişekleri geçerli olacaktır

bu kuş 5 sayısını 30m 7-8 taklalı ve dolu fişek yapsa en az 7 puan alır 5 x 7 = 35
5 sayısını 25m 5-6 takla atsa dolu fişek yapsa en az 6 puan alır 5 x 6 = 30
5 sayısını 20m 4-5 takla atsa normal fişek yapsa en az 4 puan alır 5 x 4 = 20
5 sayısınıda 10 metre 3-4 taklalı normal fişek yapsa her fişekte en az 3 puan alır 5x3= 15

bu kuşun sefer zamanlamasından,hedefe gelişten,taklasayısından,uçuş tertibinden ve kanat sesi gibi artistik özelliklerinden de en az 15 aldığını düşünürsek ve herfişekte atmasada 2fişekte 1taban vursa 10 puanda taban takladan yapar geçerli fişek toplamı 110 puan yapar artistik ve taban taklalarınıda ilave edersek 135 gibi korkunç bi puan yapar
diyelimki geçerli fişek toplamı 110 yapar yani herfişekte ortalama 5,5 yapar
yanlızca 14 sayı geçerli fişek yapsa dahi artislik ve tabanla toplam puanı 77 + 15 + 7 = 99 puan yapar ve bence çok iyi bir puandır, aynı zamandada 25 sayısı geçerli olan vasat kuştan daha iyi derece yapacaktır

ankaradaki bir yarışta ve sakaryadaki iki yarıştaki tüzüklerde yukardaki hesap hemen hemen geçerlidir
ve bütün yarışmalarda hesaplasınlar sonuç deyişmeyecektir herkez kendi tüzüğüne göre hesaplayabilir

yanlış hatırlamıyorsam 2008 ist fedarasyon kupasında 1.olan kuş 17sayı geçerli 2.olan kuş 35sayı geçerli fişek yapmıştır yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin

bence kupa alan kuş büyük kuştur çünkü kupada kuşun bütün özelliklerine puan verilmektedir
kuşun çok sayı yapmasından ziyade hedefli ve tertipli oynaması kuşun bütün performansının sayıya dökmesi iyi kuş olmasındandır

insanlar kupa alan kuşlara ulaşamadıklarından dolayı kötüleye biliyor, veyahut bilgileri olmadığı için yanlışa sapabiliyorlar.
ben; iyi kuşum var diyen herkezin yarışmalara katılması taraftarıyım
yarışmalarla, derneklerle, toplantılarla,birlik ve beraberliklerle kuşçuluğu daha iyi yerlere getirebiliriz
yada masa muhabbeti dinler kuş simsarlarının söylediklerine inanır ve olduğumuz yerde saymaya devam ederiz

söylediklerime katılmayanda olabilir herkese saygı duyarım mantık çerçevesinde

okuyan arkadaşlara teşekkür ederim meşkul ettiysem hakkınızı helal edin
ALLAHA emanet olunuz

Abi agzına eline sağlık.

__BaDBoY__' Alıntı:
cok guzel konusmus mehmet amca agzına saglık

yalovaguvercin' Alıntı:
merhabalar;
Mehmet amcaya teşekkür ederim, özellikle 2.bölüm çok güzel kendisine katılıyorum,sağlıklar diliyorum ,dilerim daha çok seneler istediği kuşları uçurur...

mavigalaca76' Alıntı:
SELAMLAR
MEHMET AMCA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR .VİDEO İKİ BÖLÜMDÜR İYİ SEYİRLER.[dailymotion]xc4wti[/dailymotion][dailymotion]xc4azt[/dailymotion]

genç kusaklar kuscu olacaklar bılgelenebılırler :tamam:

Geri