SALLABAŞ OLAN KUŞA BAŞLICA HANGİ İLAÇLAR VERİLMELİDİR??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ayberk_age
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 61
  • Görüntüleme Görüntüleme 50K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ayberk_age

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cafi cengiz
Meslek
aynasız
İlgi Alanı
Kediler
sorum herkese ama özelliklede hüseyin beye çünkü onun bu konuda açtığı bir forum var fakat net bir ilaç belirtmemiş,dozajda belirtmemiş eğer bu hastalığın tedavisini bilen varsa cevap yazsın bu hastalığın tedavisi için ilacı olan var mı? satıyormu?satan varmı? :hayir:

Selamlar. Burda bana aözel soru sorulmasını hoş karşılamıyorum. Sonuçta burası güvercinler için açılmış olup bu konuda herkesin görüş ve düşüncelerini bildirmesi için yapılmış bir sitedir. Sallabaş hakkında net bir tedavi şekli bilmiyorum halen daha öğrenmeye çalışıyorum. Foruma eklediğim bir çok makalede alıntıdır. Alıntı olmayan makaleler bana aittir. Alıntı olanlarda ise alıntı oldğunu belirten kaynaklar verilmiştir. Sallabaş konusunda birçok yetiştiricinin bu konuya cevap yazacağına eminim. Umarım kesin sonuçlar yazılır.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

benim sorum zaten sadece hüseyin beye değil bütün saygıdeğer kuscularadır eğer yanlış anlasılan bir şey varsa kusura bakmayın
cevaplarınızı bekliyorum
saygılar

sallabaş (salmonella)
Ayberk bey daha önce 2 sallabaş kuşumu ileştirmiştim, birtanesini panteremasin le , ötekinide baytrille;
panteramasini gunde2 cc. damlattım 1o gun(bu ilaç cam şişede olup şırınga ile 2 cc. cekilecek)
baytril i gunde 2 damla 1o gün
Daha önceki araştırmalarımda eğer sallabaş virus kaynaklı ise uzun sürer, bakteri kaynaklıysa bu ilaçlar işini görür.

peki gökay bey sizde bu ilaçlar var mı?bana temin edip gönderebilirmisiniz(satabilirmisiniz)?ben istanbulda oturuyom ve ya temin eeceğim bir adres verirmisiniz???

Güvercin yemi, kuş malzemesi satan yerlerde var, istanbuldasınız edirnekapı kuş pazarındada satıyolar fiyatıda 7 ytl. civarı her iki ilacında.

S.Aayberk çifçı kardeşim site içindeki konuları gezersen bu konu ile ilgili bizzat uygulayıpta 25-30 adet kuşu iyileştirdiğim bir ilacı ve uygulama şeklini göreceksin.tarif ettiğim şekilde uygularsan neticesini görürsün.ayrıca kümesimde damızlık olarak kullandığım kuşların hepsi sallabaş oldu ve kurtuldu.saygılarımla
ÖMÜR DENİZ

KARDEŞ BENDE İSTANBULDA OTURUYORUM EDİRNE KAPIDA SATILIYOR BİRDE SİRKECİDE Kİ HAYVAN PAZARINDA VE SİRKECİDE GAR ECZANESİ VAR ORDADA VAR PAN TERAMİSİN İKİ TANE SALLABAŞTA BEN DÜZELTTİM AMA PAN TERAMİSİNDEN SONRA VİTAVİN TAKVİYESİ YAPMAN LAZIM SAYGILAR

hastalığı değil arkadaşlar oluşumunu engellemeniz lazım :asla: hastalık temiz olmayan yuva,suluk ve yeni kuştan bulaşıyor temizlik sadece yarı saatimizi alır,hasta kuşa beravit B12 ilacı verdim kurtuldu ama önce isali kesin okadar para veripte koyduğun yuva ve kuşlarını merak ettim :heyo:

Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek istiyorum sallabaş diye bir hastalık yoktur saqllabaş dediğimiz kuşun boyununu çevirmesi (sisnirsel tikler) bazı hastalıkların septomu yani belirtisidir.Sallabaşa yol açan 2 tür hastalık etkeni vardır.Salmonela vb gibi bakteri kökenli olanlar paramaksi virüs vb gibi virüs kökenli olanlar.Bakterşi kökenli olanları arkadaşlarımın tavsiye ettiği baytril,panterramycin vb gibi ilaçlarla iyileştirme imkanı vardır.Çünkü antibiyotikler bakterilere karşı önemlidir.Ancak burada dahi kuşta hangi hastalığın seyrettiğinin yani teşhisin buna mukabilde hangi tedavi yönteminin uygulanması gerektiğinin çok önemi vardır.Şayet problem virüs kökenli ise o zaman geçmiş olsun yapabileceğiniz hiçbirşey yoktur çünkü antibiyotikler virüs kökenli hastalıklarda sadece ikincil bakteriyel enfeksiyonlara karlı yardımcı olabilir ama viürüse karşı etkili olamaz.Dolayısyla bu durumda muhtemelen kuşlarınızı kaybedersiniz.Çok nadir olarakta olsa iyileşen kuşlar gerçekten bağışıklık sistemi kuvvetli olanlardır.
Gelelim tedavi konusuna;Virüs kökenli hastalıkları önlemenin yegane yolu koruyucu AŞIDIR.Şayet kuşlarınıza her sene PMV1 şısı yapacak olursanız ayrıca yeme düşen her yavrunuza bu aşıyı uygularsanız bu virüs kökenli hastalığı önlemiş olursunuz.ikinci olarak düzenli kümes temizliği ve kümes güvenliği (kümese sokak ayakabısyla girmeme vb gibi)yabancı kuş sokmama .dengeli beslenme ,aşırı kalabalıktan kaçınma vb gibi basit önlemlerle kuşlarınız hastalıklara karşı korurusunuz.Sallabaş olmuş kuşunuzu mümkünse karanlık bir ırtamda tutun ve kuş karanlık ortamda daha a stres yapacağı için zamanla boyunda düzelme olacaktır.Ayrıca yemi geniş kaplarda verinki kuş yemi rahat alabilsin.gerekirse elle doyurmakta fayda var.Özellikle B ve E vitamini kullamanızda fayda var.Bu anlamada berovit B12 ve E selenyum kullanılabilir.Bunun dışında kuşta sallabaş dışında salmaonella şüphesi uyandıran bir durum varsa örnek kanat tutulması veya eklem yerlerinde şişlik vs gibi o zaman derhal baytril veya benzeri bir salmonella ilacı kullanmakta fayda vardır.Arkadaşlar bir güverinin ihtiyacı olan yegane faktör temiz hava,temiz yem ve temiz sudur.Temiz hava ve ve bol oksijen kuşların sağlıklı yaşamı için son derece gereklidir.Üst solunum problemi olana kümeslerde yegane neden az oksijen ,kalabalık kümes ortamı ve yetersi veya olmayan havalandırmadır.Bu nedenle güvercin besliyen arkadaşlar mutlaka standartlara uygun bir kümese sahip olmalıdır.Bu standartlara uygun kümeslerde uygun sayıda kuş beslemelidir.Şayet bunları yapamıyorsa lüftfen kuş beslemesin ve boşu boşuna canlara kıymasın.Kuşun hastalanması asla bir mukadderat değildir tamamen yetiştiricinin hatası veya yetersizliğidir.Şayet her sen kümesimizde sorun çıkıyorsa bunun tek sorumlusu o kümesin sahibidir.Arkadaşlar bu eleştirlerimi lütfen yanlış anlamayın asla öğrenmenin yaşı yoktur merak edin,araştırın herşeyden önemlisi bol bol okuyun.50 senelik kuşçu olsa dahi o kişinin bilgisini tartmadan asla güvenmeyin.Çünkü 50 sene kuş bakıp kuşçuluğu öğrenemeyen nice insanlar mevcut.İnternet ortamı bu anlamda sizler için bir nimettir.Bir kişinin uzun yıllar kuş besleyip ulaşamıyacağı veya öğrenemiyeceği bilgilere sizler bir tıkla ulaşabilirsiniz bunun kıymetini bilin.

Saygılar
Rahmi Bozkır

Rahmi bey merhabalar, benim için veli nimet ve çok değerli bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürederim.Salmonella aşısını nasıl temin edebiliriz?Bildiğim kadarıyla ülkemize bu aşı getirtilemiyor!Birde Bu aşı colombovac ile sürekli karıştırılıyor sanırım!Varsa tedaviler açısında iki aşının farklılığından bahsedermisiniz?

Bilgilerinizin bağımlısıyım güvercin yetiştiriciliğinizde ki çok önemli bilgi tecrube aktarımlarınız çok teşekkürederim saygılarımla esenkalın.

Selamlar hüseyin bey SAlmonella aşısı sadece salmonella(paratifo) hastalığına karşı etkilidir.Bu aşı yapılıp yapılmaması konusunda çok çeşitli görüşler hakimdir.Tıpkı grip aşısında olduğu gibi bir kısım uzmanlar bu aşının yapılması gerektiği görüşünü savunurken diğer bir kısım gereksiz olduğu görüşündedir.Benim şahsi fikrim bir şayet kümeste damızlık bölümü ayrı ise 1 yaş üstü damızılığa 1 sefere mahsus hem salmonella aşısıs hemde çiçek (pox) aşısı vurulmalıdır.Bildiğiniz gibi pox aşısı ömür boyu koruma sağlar salmonella aşısını yapma nedenim ise şaye aşıdan sonra rahatsızlana kuşlar olursa bunlar kesinlikle taşıyıcı problemli kuşlardır.Hem bu kuşların tespiti hemde kümeste özellikle damızlıkta salmonellayı baskı altına almak için aşının 1 defaya mahsus yapılmasında fayda var.Tabiki bu yazdıklarım harici kuş girmiyen koruma altındaki damızlık kümesleri için geçerlidir.Bildiğim kadarıyla Colombovac firmasının Pmv 1aşısının dışında salmonella aşısıda mevcut.Bize bu aşıyı bir arkadaşımız yurt dışından getiriyor yanlız bu aşı için veteriner reçetesi gerektiği için biraz prosedür gerektiriyor.Hüseyin bey bence kuşlarınıza sadece colombovac firmasının PMV1 (paramaksi virüs) aşısını vurun.Bu aşıda yurt dışından geliyor İstanbulda temin edebilirsiniz.Şayet bu aşıları bulamazsanız veteriner ilaçları satan ecza deposundan tavuklariçin kullanılan intervet firmasının New Castle (yalancı veba) aşınıda güvercinlere vurabilirsiniz.Gerçi bu aşınında gerçek paramaksi vürüs hastalığına karşı % 100 oranında koruma sağlayıp sağlamadığı tartışılıyor ancak bu aşıyı bizzat bende kuşlarımda denedim (1 sene colombovac,ertesi sene new castle vurdum) her hangi bir sorunla karşılaşmadım.
Not:Bütün aşılar güvercinlerde belli oranda stres yaratır ve şayet gizli seyreden bir hastalık varsa bu açığa çıkabilir bu nedenlede yetiştirici mutlaka sağlıklı kuşlara aşı vurmalıdır.Bu nedenle bizler aşıları kuşlarımızı EŞE ATMADAN ÖNCE yani yavru ve yumurtaya yatmadan önce yaparız.Çünkü bu yuva pozisyonunda güvercin daha az stresli olur.Ayrıca vurulan bu aşı özellikle ilk dönem (1.ağız) yuva yavrularınada belli oranda koruma sağlar.
Şayet salmonella vuracaksanız mutlaka kuşlara aşıyı vurmadan önce 5 gün süreyle Baytril vb gibi bir salmonella ilacı ile ön tedavi yapıp mikrobu baskı altına almalıyız 5.günde aşıyı vurup daha sonra 5 gün daha tedaviye devam edip (toplam 10 gün tedavi)daha sonra kuşlara 2 gün süreyle multivitamin vermeliyiz.Ancak bu sayede salmonella belasında kurtuluruz.

Saygılar
Rahmi Bozkır

Baytril, aşının etkisini azaltırmı diye kafamda hep soru işareti vardı, sonuçta vucuda verilen salmonella virüsü, baytrilde bakterilere karşı kullanılan bir ilaç.

Arkadaslar ben daha bir haftalık güvercin besleyicisiyim bu gün köpeğimi aşı için veterinere götürdüğümde güvercinlerle ilgili sorular yönelttim kuruma,sallabaş,titrebaş,çok sulu ishal,yumurta içi ölümler,yavrularda zayıf büyüme,şekil olarak bozuk yumurta,her türlü görme bozukluğu,halsizlik ,kilo kaybı,ayak ve kanat tutulması,ur ve yeşil ishale yol açan salmonella mikrobu ve en tehlikeliolanı Paratifos ( Güvercin Tifosu) bu hastalıkların tümünü Salmomix 6 gr toz isminde ki bir ilaçla 4 ayda bir 6 gün 2 lt taze içme sularına karıştırarak 4 ay boyunca bu hastalıkların kümese uramasını kesin olarak engelliosunuz ancak yeni aldınız kuşların da hasta olmadından emin olup kümesinize alıosunuz arkadaslar Ben hukuk fakültesi öğrenciyim hayvanlara ondan bundan duyulan doruluğundan emin olmadınız yöntemleri uygulamaktan vaz geçin ( ki bence bu yöntem hayvan haklarını ihlaldir bir diğer adı eziyettir) veteriner hekimlerin talimatları dorultusundan hareket ediniz benim bu sölediğimide sorgulayın ve direk uygulamayın veteriner hekime danışın

selam kardes baytril al eczaneden 5 lite suya bir mililitre enjektörle bak fazla verme ok her hastaliga iyi gelyior dene

selam sallabas güvercini arkadas doktora götürdü hastaligi cözmek icin en iyi baytril ama hakikisi sahte deyil eczanelerde doktor recetesiyle veriyorlar almanyada yanliz kullanirken 5 litre suya 1 mililitre siringayla koy tr de nasil olur sorman lazim ama bir ilac daha var wurmtablette almancasi kurt ilaci inekler icin aslinda yesil hap yanliz bunu kullanirken ac karnina üc gün üst üste bogazina bir tane atacan odaha sala bas olmaz yani diyecegim beynine kurt giriyor 100de 99 ölüyor o yüzden önlemini öncenden alacan ki ölmesin benim kuslarda var hep salla bas oluyordu kumrulara dikkat et onlardanda geciyor ama 250 tane var bende bir tane yok salla bas suan azalttim ama vaktim az oldugu icin urasamiyom

uğrasamıosan besleme hayvanlara eziyet etme :sinirli:

Sn . Rahmi BOZKIR' a katılımları için ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. BURSA'DAN SEVGİLER/SAYGILAR
:slm:

slm lar
veterınerden selenyum toz al arkadasım onuu sulandırıp sırıngayla hasta olana kusa 10 gun uygula ve yanında balık yagı hapı vermelısın kesınlıkle kus eskı saglıgına kavusurr .yarım cay kasıgı selenyum toz sulandır sıranga ıleee

dişi sepet kuyruk sallabaş oldu bende tedavi yöntemi arıyorum bakalım bulabilecekmiyiz

sarımsak ta etkili oluyor deniyo bir kac yerde okudum ilaclara ek olarak sarımsakta verirsek hap büyüklügünde kesip oda iyi geliyormus gecmiş olsun hepimize....
:((

selam arkadaslar muhabet kuşum war kafası 180 derece donuyor ayakda duramıyor yemiyor icmiyor takla atio ters donuo dengede duramıo ne yapmam lazım acil solermisiniz.... güvercin deil muahbet kuşu

Benim tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki Baytrill ve Panteramisin harika.. Ama kuşlarınıza hasta olmadan önce nasıl insanlarda grip değilken grip aşısı oluyosak, bu şekilde aşı vurdurun.. ne oldu diye değil ne olacak şeklinde yaklaşınız.. ayrıca kuşlara hasta olsun ya da olmasın, sarımsak takviyesi daima yapılmalı diye düşünüyorum.. özellikle de salmonella hastalığındalar iken.. ama tek başına sarımsak bu hastalığa kesinlikle çare değildir.

ARKADAŞLAR BUDA BENİM TARİFİM. yüzde yüz sonuç aldığım bir sistem. bu hastalık ya mikrobik bir hastalık sonucu yada e vitamini eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle tedaviye giderken iki yolu da denemek lazım.
1- kuşunuza 1 sabah 1 akşam olmak üzere evicap (e vitamini eczanelerde satılır) günde 2 defa 8 gün boyunca yutturun
2- her gün öğlen kuşunuza 1 adet (öğlen vakti) salmo tab ilacı verin (sarı bir hap) 5 gün boyunca
3- kuşların sularına evit-se (yine e vitamini) 2 lt 5 gram 7 gün boyunca kullanın (beyaz bir toz kuş ilaçları satanlarda mevcuttur.)
4- aynı zamanda kuşun boyun tüylerinden fazla acıtmadan bir miktar alın
bu sırada kuşun yem yediğine mutlaka dikkat edin. yemiyorsa az da olsa elle besleyin. Bu karma tedavi ile başı yerde gezen şebap yavrum muhteşem duruyor. kısa zaman bir fotoğrafta eklerim inşallah

arkadaslar benimde kümesimde salmonelle salgını oldu. yeşil ishal ve kusma oldu. hastalıkta tedaviye çok hızlı bir şekilde başlama önemli. ben hasta kuşlara 6 aylık çocuklara başlanan bebek mamasına metpamid surup + baytril surup + kemicetine flakon tozu karıştırıp verdim.şırıngayla verdim mamayı. çok ileri derece hastalanmayanlara da sularına kemicetine ve baytril kattım. ben faydasını gördüm. metpamid surup , kemicetine ve bayrtil eczanede var. 6 saatte bir verince gözle görülür iyileşme oldu.

merhaba ben yaklaşık 5 gün önce sokakta hasta sanırım yavru olan bir güvercin buldum.üşümüş ve aç olacağını düşünerek onu besledim ısıttım.kendine geldi ancak forumunuzdan takip ettiğime göre bu hayvan sallabaş hastalığına yakalanmış sanırım.hep kendi etrafında dönüyor uçamıyor yem yiyemiyor başını arkaya kadar çevirip duruyor.sorum ise sitenizde yazan ilaçları alıp versem iileşip uçup gidermi ona bu şekilde evde fazla bakamam çünkü.ikincisi bu hastalığın internette yaptığım araştırmalardan salmonella adında olduğunu ve insana bulaşabileceğini okudum.bu hastalık bana ve evde beslediğim muhabbet kuşuma bulaşırmı?yardımlarınız için çok teşekkürler...

Tedavisi olmadigini dusunmuyorum bu hastalik sadece güvercin hastaligi deildir.Piyasada cogu satilan ilaclar yurtdisindan gelmektedir sitelerine girerek kedi ve koperklerede verildigini goreceksinizdir.tabi siteleri turkce dildir size onerim google chrome kullanarak bu bilgileri rahatlikca okuyabilirsiniz.her yabanci siteye girdiginizde size sayfanin turkceye cevrilip cevrilmeyecegini sorar rahatlikla bu ilaclarin direk ureten kişilerden ilac hakkinda bilgi edinebilirsiniz.kimsenin gunahini almak istemiyorm ama satildigi fiyatlarida yaziyor bizim ulkemizde bu ilaclari ureten firmalardan daha cok ucuza satan kişiler var artik ne kadar güvenilir yada deildir bilmiyorm.(http://www.pantex.net/ en cok satılan ilac firmasinin kendi sitesidir.)

Eger kusunuzu gercekten tedavi etirmek istiyorsaniz istanbul avcilar veterinerlik fakultesinde tedavi edilebilecegini dusunuyorm...

Hayvan Hastanemiz hafta içi mesai saatleri içerisinde tüm klinik branşlarda, saat 16:30'dan sonra, hafta sonları ve resmi tatillerde sadece acil klinik olmak üzere 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.( http://veteriner.istanbul.edu.tr/ SİTESİNDEN ALİNTIDIR)
Santral - (0212) 473 70 70

0.2 cc Panterramycin 15günde 1 45 günde 3 kez

Rahmi Bozkır' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek istiyorum sallabaş diye bir hastalık yoktur saqllabaş dediğimiz kuşun boyununu çevirmesi (sisnirsel tikler) bazı hastalıkların septomu yani belirtisidir.Sallabaşa yol açan 2 tür hastalık etkeni vardır.Salmonela vb gibi bakteri kökenli olanlar paramaksi virüs vb gibi virüs kökenli olanlar.Bakterşi kökenli olanları arkadaşlarımın tavsiye ettiği baytril,panterramycin vb gibi ilaçlarla iyileştirme imkanı vardır.Çünkü antibiyotikler bakterilere karşı önemlidir.Ancak burada dahi kuşta hangi hastalığın seyrettiğinin yani teşhisin buna mukabilde hangi tedavi yönteminin uygulanması gerektiğinin çok önemi vardır.Şayet problem virüs kökenli ise o zaman geçmiş olsun yapabileceğiniz hiçbirşey yoktur çünkü antibiyotikler virüs kökenli hastalıklarda sadece ikincil bakteriyel enfeksiyonlara karlı yardımcı olabilir ama viürüse karşı etkili olamaz.Dolayısyla bu durumda muhtemelen kuşlarınızı kaybedersiniz.Çok nadir olarakta olsa iyileşen kuşlar gerçekten bağışıklık sistemi kuvvetli olanlardır.
Gelelim tedavi konusuna;Virüs kökenli hastalıkları önlemenin yegane yolu koruyucu AŞIDIR.Şayet kuşlarınıza her sene PMV1 şısı yapacak olursanız ayrıca yeme düşen her yavrunuza bu aşıyı uygularsanız bu virüs kökenli hastalığı önlemiş olursunuz.ikinci olarak düzenli kümes temizliği ve kümes güvenliği (kümese sokak ayakabısyla girmeme vb gibi)yabancı kuş sokmama .dengeli beslenme ,aşırı kalabalıktan kaçınma vb gibi basit önlemlerle kuşlarınız hastalıklara karşı korurusunuz.Sallabaş olmuş kuşunuzu mümkünse karanlık bir ırtamda tutun ve kuş karanlık ortamda daha a stres yapacağı için zamanla boyunda düzelme olacaktır.Ayrıca yemi geniş kaplarda verinki kuş yemi rahat alabilsin.gerekirse elle doyurmakta fayda var.Özellikle B ve E vitamini kullamanızda fayda var.Bu anlamada berovit B12 ve E selenyum kullanılabilir.Bunun dışında kuşta sallabaş dışında salmaonella şüphesi uyandıran bir durum varsa örnek kanat tutulması veya eklem yerlerinde şişlik vs gibi o zaman derhal baytril veya benzeri bir salmonella ilacı kullanmakta fayda vardır.Arkadaşlar bir güverinin ihtiyacı olan yegane faktör temiz hava,temiz yem ve temiz sudur.Temiz hava ve ve bol oksijen kuşların sağlıklı yaşamı için son derece gereklidir.Üst solunum problemi olana kümeslerde yegane neden az oksijen ,kalabalık kümes ortamı ve yetersi veya olmayan havalandırmadır.Bu nedenle güvercin besliyen arkadaşlar mutlaka standartlara uygun bir kümese sahip olmalıdır.Bu standartlara uygun kümeslerde uygun sayıda kuş beslemelidir.Şayet bunları yapamıyorsa lüftfen kuş beslemesin ve boşu boşuna canlara kıymasın.Kuşun hastalanması asla bir mukadderat değildir tamamen yetiştiricinin hatası veya yetersizliğidir.Şayet her sen kümesimizde sorun çıkıyorsa bunun tek sorumlusu o kümesin sahibidir.Arkadaşlar bu eleştirlerimi lütfen yanlış anlamayın asla öğrenmenin yaşı yoktur merak edin,araştırın herşeyden önemlisi bol bol okuyun.50 senelik kuşçu olsa dahi o kişinin bilgisini tartmadan asla güvenmeyin.Çünkü 50 sene kuş bakıp kuşçuluğu öğrenemeyen nice insanlar mevcut.İnternet ortamı bu anlamda sizler için bir nimettir.Bir kişinin uzun yıllar kuş besleyip ulaşamıyacağı veya öğrenemiyeceği bilgilere sizler bir tıkla ulaşabilirsiniz bunun kıymetini bilin.

Saygılar
Rahmi Bozkır

Cok guzel acıklama yapmıssınız.Elınıze yuregınıze saglık.

arkadaşlar bırakın ya ben böyle saçmalık görmedim ya :sinirli: neymiş sallabaş olmuş kuşlar imha edilmeliymiş hastalığı yenmiş canlıyı sen kim oluyosunda imha ediyosun 1 değil 2 değil buralarda bu işe yeni başlayan arkadaşlarıda yanlış bilgilendirip binlerce hayvanın katili oluyosun farkındamısın. sözüm bu lafı kim kullanıyosa ona ozaman sallabaş olmuş kuşlarınızı bana getirin ben beslerim
ben kendimden bi örnek vererim yaklaşık 10 yıldır aynı kuşlara hizmet etmekteyim bu sene şehir dışından geldiğimde o güzelim hayvanlarımın yavrudan yetişenlerin 10 tanesi, ekelerimin 4 tanesi, ölmüş diğer kuşlarında 10 kadarı kafayı çevirmiş 4,5 kuşumdada hiç bi hastalık belirtisi yoktu kuşlarımı o halde görünce kafamdan kaynar sular döküldü yıllarca emek vermişim ve kuşlarım telef olmuş geriye kalanların yaşayıp yaşamayacağı belirsizdi gittim baytril aldım vitamin ilacı aldım kuşları kısa sürede toparladım kafası dönenleri çoğu düzeldi 1,2 tanesinde hafif eser kaldı şu an kuşlarım hepsi yavru yumurtada ne yani ben bu kuşları kesmemmi gerekir
neden kesmem onuda anlatayım salmonella denilen hastalığı yenmeye bütün insanlık bir araya gelse yine yenemez doğada okadar yabani hayvan varki bu hayvanların hemen hemen her apartmanda çatısında yuvası var çatılar dışkı dolu bu hastalık kuşun pisliğinin düştüğü her yerde olur yeterki rutubet görmesim hemen hortlar o yüzden kümesinize güneş değmeli tavuklarda aynı hastalık bulunmakta
bide ben bu hastalığın aslında kuşlar için faydalı olduğunu düşünüyorum çünkü bu hastalık kümese gerince ilk hedefi yavruyken zayıf büyümüş kuşlar ve yaşlanmış damızlıklardır kümesimde etli büyüyen yavru ekesinin büzüttüğünü bile görmedim kuşun bakımı iyiyse kuşu etkilemiyor çok uçmuş çok oynamış kuşlarıda etkilemiyor şimdi benim kuşlarımın tamamı bağışıklık kazandı bundan 4 ay önce gittim benim araplardan bi arkadaşımda vardı kuş eserliydi 10 cm bile uçamıyordu o halde getirdim eşledim kendi araplarıma yavrusunu aldım yavrusu sapa sağlam
ilaç firmaları para kazanmak için bu yollara baş vuruyor kuşlara vurdukları aşılarda salmonella yokmu sanki sadece kuşun o bünyesine yenilmiş salmonella virüsünü enjekte ediyollar aynı grip aşısındaki sistem anlayacağınız sen kuşunu bu şekilde istediğin kadar ilaçla 1 sene dayanır 1 sene sonra salmonellanın gerçeği gelir kuşunu bitirir karar sizin

kafasını dönmüş kuşunuzu imha etmeye kararlıysanız günaha girmeyin bana gönderin :ckmk:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri