turkeroden
Moderatör
- Ad Soyad
- TÜRKER ÖDEN
- Meslek
- GÜVENLİK
ÖNEMLİ OLAN KÜMESTE TAŞIYICI KUŞ OLMAMASI .BENCE
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
dardo' Alıntı:selam arkadaşlar kimse burda hikaye anlatmasın kimsenin birşey bildiği yok hiç bir ilaç hiçbir işe yaramıyor sadece eceli gelmeyen kuş iyileşiyor gerisi hikaye saygılar.....
tolga40' Alıntı:arkadaşlar bırakın ya ben böyle saçmalık görmedim ya :sinirli: neymiş sallabaş olmuş kuşlar imha edilmeliymiş hastalığı yenmiş canlıyı sen kim oluyosunda imha ediyosun 1 değil 2 değil buralarda bu işe yeni başlayan arkadaşlarıda yanlış bilgilendirip binlerce hayvanın katili oluyosun farkındamısın. sözüm bu lafı kim kullanıyosa ona ozaman sallabaş olmuş kuşlarınızı bana getirin ben beslerim
ben kendimden bi örnek vererim yaklaşık 10 yıldır aynı kuşlara hizmet etmekteyim bu sene şehir dışından geldiğimde o güzelim hayvanlarımın yavrudan yetişenlerin 10 tanesi, ekelerimin 4 tanesi, ölmüş diğer kuşlarında 10 kadarı kafayı çevirmiş 4,5 kuşumdada hiç bi hastalık belirtisi yoktu kuşlarımı o halde görünce kafamdan kaynar sular döküldü yıllarca emek vermişim ve kuşlarım telef olmuş geriye kalanların yaşayıp yaşamayacağı belirsizdi gittim baytril aldım vitamin ilacı aldım kuşları kısa sürede toparladım kafası dönenleri çoğu düzeldi 1,2 tanesinde hafif eser kaldı şu an kuşlarım hepsi yavru yumurtada ne yani ben bu kuşları kesmemmi gerekir
neden kesmem onuda anlatayım salmonella denilen hastalığı yenmeye bütün insanlık bir araya gelse yine yenemez doğada okadar yabani hayvan varki bu hayvanların hemen hemen her apartmanda çatısında yuvası var çatılar dışkı dolu bu hastalık kuşun pisliğinin düştüğü her yerde olur yeterki rutubet görmesim hemen hortlar o yüzden kümesinize güneş değmeli tavuklarda aynı hastalık bulunmakta
bide ben bu hastalığın aslında kuşlar için faydalı olduğunu düşünüyorum çünkü bu hastalık kümese gerince ilk hedefi yavruyken zayıf büyümüş kuşlar ve yaşlanmış damızlıklardır kümesimde etli büyüyen yavru ekesinin büzüttüğünü bile görmedim kuşun bakımı iyiyse kuşu etkilemiyor çok uçmuş çok oynamış kuşlarıda etkilemiyor şimdi benim kuşlarımın tamamı bağışıklık kazandı bundan 4 ay önce gittim benim araplardan bi arkadaşımda vardı kuş eserliydi 10 cm bile uçamıyordu o halde getirdim eşledim kendi araplarıma yavrusunu aldım yavrusu sapa sağlam
ilaç firmaları para kazanmak için bu yollara baş vuruyor kuşlara vurdukları aşılarda salmonella yokmu sanki sadece kuşun o bünyesine yenilmiş salmonella virüsünü enjekte ediyollar aynı grip aşısındaki sistem anlayacağınız sen kuşunu bu şekilde istediğin kadar ilaçla 1 sene dayanır 1 sene sonra salmonellanın gerçeği gelir kuşunu bitirir karar sizin
kafasını dönmüş kuşunuzu imha etmeye kararlıysanız günaha girmeyin bana gönderin :ckmk:
dardo' Alıntı:selam arkadaşlar kimse burda hikaye anlatmasın kimsenin birşey bildiği yok hiç bir ilaç hiçbir işe yaramıyor sadece eceli gelmeyen kuş iyileşiyor gerisi hikaye saygılar.....
hener' Alıntı:Bu konuyu herkes farklı yorumluyor. Kimi bakteri kökenli hastalık tedavisini öneriyor, kimi virüs kökenli hastalık hakkında görüş bildiriyor, kimi de ne nedenle ortaya öıkmış olan marazanın iiyileştirilmesi tavsiyelerinde bulunuyor.
Yani elmalar, armutlar, şeftaliler karışmış.
Rahmi Bey (sağolsun eline ve bilgisine sağlık) tam olarak konunun ne olduğunu yazmış. Değerlendirmeler bu bilgiler doğrultusunda olmalıdır. Boyun dönmesi bir hastalığın (Bakteri nedenli ve virüs nedenli olabilir) kuşta meydana getirdiği marazadır. Bu marazanın tedavi edilmesi ile ilgili ilaç ve diğer yöntemler bu başlık altında belirtilmiştir.
Bu marazaya neden olan eğer bakteri kökenli hastalıklar ise kullanılacak yöntem kümesdeki tüm kuşlara çeşitli antibiyotik ve vitamin uygulamalarıdır. Ancak virüs kökenli bir hastalıktan meydana çıkan bir sonuç ise bu maraza iyileştirilse bile kuş virüs taşıyıcısı olarak kalacaktır.
Yapmamız gereken: Kümes şartlarının iyi olmasını sağlamak ve bakteri kökenli hastalıkların önüne geçmek;
Virüslere karşı kuşlarımızı aşılamaktır. Eğer kümesimizde bu virüsü taşıyan kuşumuz var ise aşıları yapılmamış kuşlarımızın bu virüsle er geç tanışması kaçınılmazdır.
Virüs taşıyıcı kuşların imha edilmesi bence çözüm değildir. Yeni alınacak kuşların da bu virüsü taşımadığını nasıl bileceğiz? O nedenle tek çare aşı yapılmasıdır.
Herkese hastalıksız kümesler dilerim...
balciki' Alıntı:merhaba benim tavuğum sallabaş olduydu 3 ay uğraştım. netten hep araştırma yaptım bunun ilacı panterramycin 15 günde iyileşti 5 aydır hiç bir şeyi yok, ayrıca başının dönmemesi için eptantoin verdim