SALLABAŞ OLAN KUŞA BAŞLICA HANGİ İLAÇLAR VERİLMELİDİR??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ayberk_age
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 61
  • Görüntüleme Görüntüleme 50K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ÖNEMLİ OLAN KÜMESTE TAŞIYICI KUŞ OLMAMASI .BENCE

taşıyıcı kuş olmasa bile bu hastalık zamanı gelince kümeste hortlar bizim yapmamız gereken sadece önlem almak bunlar nedir dersen kuşlar sağlıklı olmalı güneşini almalı uçmalı taş,toprak,ot yemeli o yeni büyüyen otlar varya en iyi ilaç onlar arkadaşlar kuşlar neşeli olmalı haftalık banyolarını yapmalı yoksa sen istediğin kadar taşıyıcı kuş olmasın kümesinde
ihaleye gidiyonmu ?
pazara gidiyonmu ?
ilgini çeken kuşlara alıp elinde bakıyonmu ?
kuşlarınaı izletmeye başka kuşçuları getiriyonmu ?
en basitinden bunlar iş bitmiştir o virüs öyle hızlı yayılıyorki neye uğradığını şaşırıyosun
bide bu salmonella en çok tüğ döneminde bide kış aylarında hortlamakta bununda sebebi kuşun bünyesinin bu aylarda zayıf kalması bu aylarda kuşlara vitamin ilaçları verilebilir ben sularında sarımsak bulunduruyorum bide kuşların yemine suyuna kuş pisliği bulaşırsa o kümesten hastalık eksik olmaz ben geçen sene boludaydım orta tavuk ekipmanı satan bi dükkan var oradan sifonlu suluk aldım kümes içerisine ağzı kapalı büyük bi bidon koydum hortumla bağlantı kurdum kuşlarım artık sularını tertemiz içiyor eksildikçe bidondan temiz suları gelmekte hepinize tavsiye ederim arkadaşlar yemlikleride yine silo yemlik tarzı var 2 tane aldım doldurunca 20 gün rahat gidiyo suları 1 ay gidiyo hem ben yorulmuyorum hemde kuşlarım tertemiz yiyolar hepnize tavsiye ederim

GÜZEL PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKÜRLER TOLGA..

TEMİZLİK, GIDALAR, HİJYEN, BESLENME..HERŞEY KÜÇÜK AYRINTILARDA GİZLİ..

selam arkadaşlar kimse burda hikaye anlatmasın kimsenin birşey bildiği yok hiç bir ilaç hiçbir işe yaramıyor sadece eceli gelmeyen kuş iyileşiyor gerisi hikaye saygılar.....

dardo' Alıntı:
selam arkadaşlar kimse burda hikaye anlatmasın kimsenin birşey bildiği yok hiç bir ilaç hiçbir işe yaramıyor sadece eceli gelmeyen kuş iyileşiyor gerisi hikaye saygılar.....

GÜZEL HİKAYE N İÇİN TEŞEKKÜRLER ERDEM..ARAMIZA HOŞ GELDİN.

tolga40' Alıntı:
arkadaşlar bırakın ya ben böyle saçmalık görmedim ya :sinirli: neymiş sallabaş olmuş kuşlar imha edilmeliymiş hastalığı yenmiş canlıyı sen kim oluyosunda imha ediyosun 1 değil 2 değil buralarda bu işe yeni başlayan arkadaşlarıda yanlış bilgilendirip binlerce hayvanın katili oluyosun farkındamısın. sözüm bu lafı kim kullanıyosa ona ozaman sallabaş olmuş kuşlarınızı bana getirin ben beslerim
ben kendimden bi örnek vererim yaklaşık 10 yıldır aynı kuşlara hizmet etmekteyim bu sene şehir dışından geldiğimde o güzelim hayvanlarımın yavrudan yetişenlerin 10 tanesi, ekelerimin 4 tanesi, ölmüş diğer kuşlarında 10 kadarı kafayı çevirmiş 4,5 kuşumdada hiç bi hastalık belirtisi yoktu kuşlarımı o halde görünce kafamdan kaynar sular döküldü yıllarca emek vermişim ve kuşlarım telef olmuş geriye kalanların yaşayıp yaşamayacağı belirsizdi gittim baytril aldım vitamin ilacı aldım kuşları kısa sürede toparladım kafası dönenleri çoğu düzeldi 1,2 tanesinde hafif eser kaldı şu an kuşlarım hepsi yavru yumurtada ne yani ben bu kuşları kesmemmi gerekir
neden kesmem onuda anlatayım salmonella denilen hastalığı yenmeye bütün insanlık bir araya gelse yine yenemez doğada okadar yabani hayvan varki bu hayvanların hemen hemen her apartmanda çatısında yuvası var çatılar dışkı dolu bu hastalık kuşun pisliğinin düştüğü her yerde olur yeterki rutubet görmesim hemen hortlar o yüzden kümesinize güneş değmeli tavuklarda aynı hastalık bulunmakta
bide ben bu hastalığın aslında kuşlar için faydalı olduğunu düşünüyorum çünkü bu hastalık kümese gerince ilk hedefi yavruyken zayıf büyümüş kuşlar ve yaşlanmış damızlıklardır kümesimde etli büyüyen yavru ekesinin büzüttüğünü bile görmedim kuşun bakımı iyiyse kuşu etkilemiyor çok uçmuş çok oynamış kuşlarıda etkilemiyor şimdi benim kuşlarımın tamamı bağışıklık kazandı bundan 4 ay önce gittim benim araplardan bi arkadaşımda vardı kuş eserliydi 10 cm bile uçamıyordu o halde getirdim eşledim kendi araplarıma yavrusunu aldım yavrusu sapa sağlam
ilaç firmaları para kazanmak için bu yollara baş vuruyor kuşlara vurdukları aşılarda salmonella yokmu sanki sadece kuşun o bünyesine yenilmiş salmonella virüsünü enjekte ediyollar aynı grip aşısındaki sistem anlayacağınız sen kuşunu bu şekilde istediğin kadar ilaçla 1 sene dayanır 1 sene sonra salmonellanın gerçeği gelir kuşunu bitirir karar sizin

kafasını dönmüş kuşunuzu imha etmeye kararlıysanız günaha girmeyin bana gönderin :ckmk:

saçmalık dediğin nedir arkadaşım senin çıkan yavrularının eninde sonunda sallbaş olacağı kaçınılmaz peki yeme düşmemiş yavrun bu hastalığa yakalandığında sen imha etmeyip ne yapacaksın bu kuşu onu çok merak ediyorum.O yüzden sallabaş kuştan yavru yumurta alırsın ama tekrar diyorum taşıyıcı oldukları için yavruları eninde sonunda bu hastalığa mahkumlar.

senin taşıyıcı olmayan kümesine sallabaş gelmiyeceğini garanti ediyormusun geldiğine kuşların ne hale gelecek tahmin etmesi zor değil fakat benim kuşlarım şu an bu hastalığı yenmiş durumda bünyeleri bağışıklık kazanmış durumda hastalığı yenmiş kuşları neden imha edeyim saçmalık burada işte bu salmonella öyle bi mikropki insanda bile var antibiyotiklerin içeriğini aç oku salmonellaya etki eder yazar çoğunda belkide sana başka insandan geçen salmonella kuşlarına senden geçecek belkide sen taşıyıcısın farkında değilsin ozaman taşıyıcı insanlarıda imha edelim ne dersin :ckmk:

dardo' Alıntı:

anca bukadar saçma bi yorum yapabilirdim seni tebrik ederim :heyo: burada kimse hastalığın kesin ilacını yazmadı zaten kadere ecele hepimiz inanırız eceli gelmedi diye kuşun feylerini yol uçurumdan aşağı at ozaman gelmişmi gelmemiş görelim sen kümesin temiz olmazsa güneş görmezse kuşların ot,toprak,kum yemezse sağlıklı kuşların olmayınca kuşum var diye sevinme bi hastalık gelir 1 tane bırakmaz hastalanınca kuşlarınıza baytril tedavisi,vitamin tedavisi,bide baytrili kesip panteramisin kullanmanızı tavsiye ederim.kuşunuz salmonellanın devamında sallabaş olursa sara hastalarının hapı var (eptantoin)o ve her gün 2 diş sarımsak şekline tedavi edebilirsiniz.

yabani kuşların içindede milyonlarca kuş bu virüsü taşıyıcı olarak barındırıyo peki neden bu kuşlara bişey olmuyo toplu ölümler neden yabanilerde olmuyor ben ilaç kullanmayım demiyorum.sadece bu kuşların imha edilmesine karşıyım.
insanlarda yeri geliyo girpden ölüyo grip kalp damarlarını tıkıyor adam kalpten gidiyor ne olacak yani grip taşıyanları öldürmekmi gerekir doğanın kanunu bu zayıf kuşlar ölür vahşi doğadan örnek verelim aslanlar çıtalar daha yeni doğmuş bir ceylanı kovalıyor,yada yaşlanmış bir zebrayı ,yada yaşlı zürafayı,fili yiyor. aslanlar çıtalar olmasa vahşi hayat ne hale gelirdi düşündünüzmü en basidinden bitki örtüsünün tamamını yiğen bi hayvan sürüsü olurdu yaşlanan hayvanlar ortalıkta can çekiştirip her yeri hayvan ölüleri salardı salgın hastalıklar asıl ozaman artardı.daha derine inersek neler neler fakat şimdi vahşi doğa okadar güzelki vahşi hayvanlar çok sağlıklı,kuştada aynı olay var bu hastalık olmasaydı kümeslerimiz kuş almazdı oyun kuşunun kıymeti kalmazdı 5 yaşında bebede bile bi dünya kuş olurdu o yüzden bu hastalığın faydası var zararı yok varsın temzlesin sağlıksız kuşları az olsun temiz olsun

Hileli bal, salam, sosis ve sucuğun ardından yumurtanın da masum olmadığı ortaya çıktı. Genellikle et ve et ürünlerinden geçen ve tedavi edilmediği takdirde ölüme kadar götüren Salmonella bakterisi, yumurtada da tespit edildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı; yumurtalara tek tek test yapmanın mümkün olmaması nedeniyle tavuk çiftliklerini denetleyerek halk sağlığını korumaya çalışıyor.

SEN DE Mİ YUMURTA!

Sahte bal ve yüzde 100 dana Eti yerine içinde her türlü sakatat ve kanatlı et barındıran sucukların ardından Türkiye'nin en çok tükettiği yumurtanın da ölümcül bakteri barındırdığı anlaşıldı.

Sağlık eski Müsteşarı ve Gazi Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Sefer Aycan, hileli ve halk sağlığını tehdit eden gıdalarla ilgili Takvim gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

Hileli bal ve et ürünlerinden sonra halkın tüm gıdalara korkuyla yaklaştığını belirten Prof. Aycan, üreticilerin ucuza mal edip pahalıya satmak için yaptığı hilelerle halk sağlığının tehlikeye girdiğini kaydetti. Prof. Aycan, et ve et ürünlerinde ortaya çıkan, tedavi edilmediği takdirde ölüme neden olan Salmonella bakterisinin, yumurtada bulunduğunu söyledi.

Bakterinin, yumurtaya hem tavuktan hem de bulunduğu ortamın kirliliğinden geçtiğini anlatan Prof. Aycan; bakterinin, yumurtanın kabuğundan içine ulaştığını vurguladı. Salmonella'lı yumurtanın insana bulaşma riskine dikkat çeken Prof. Aycan, bakterinin organik ya da organik olmayan ayrımı yapılmadan tüm yumurtalarda olabileceğini ifade etti. Özellikle çiğ yumurtadan yapılan pasta ve krema gibi gıdalarla Salmonella bakterisinin insana geçme olasılığının yüksek olduğunu bildiren Prof. Aycan, "Salmonella insana geçmesi durumunda şiddetli bir enfeksiyona neden oluyor. İshal, kabızlık ve yüksek ateşle seyreden hastalık, iyi tedavi edilmemesi halinde ölüme neden oluyor" dedi.

merhaba bu konu hiç bitmez ,sallabaş kuşun strese girmesi ve bağışıklığının kaybolduğu an ortaya çıkıyor ,B vitamini eksikliğide tetikliyor yani az ve eşli kuş,güzel bir yuva ,BEROVİT B12 İLACI ,ŞART HER YAVRULAMA ZAMANI VE YENİ KUŞ GELDİĞİNDE İÇME SUYUNA KATIN ,KESİNLİKLE SALABAŞ YUVANIZDAN GİTSİN,SEZON AÇILIYOR ATMACASIZ SAĞLIKLI UÇUMLAR VE BOL YAVRULAR DİLERİM :slm:

sallabaş hastalıgı beyine giden bazı damarları tıkadıgı için ne ilaç kullanırsan kullan düzeltemezsin yine bişeler kalır.düzeldi dersin takla atarken yere düşer yana doğru uçar yere inerken dönerek iner vs.vs.
ben sallabaş yavru kusu hemen hemen Evigen amp kullanarak düzelltim. ilk 4 gün sabah ve akşamları 3.1
mg, son 4 gün ise sadece sabahları 3.1 mg iğneyle göğüs altından (insülin iğnesi çekmiyor ilaç kalın geliyor) yaptım 12-15 gün arasında bayaa bi düzelir 3.gününde fark ediceksin.göğüs altından kanat altından ve boynundan biraz tüy çerek hayvanın kan dolaşımının rahat hareket etmesine yardımcı olursun. hayvana marul temiz su verebilirsin...

SALLABAŞ HASTALIGININ İLAÇLARININ ÇOGU E VİTAMİNİDİR .SALLABAŞIDA ZATEN O DÜZELTİYO NE KADAR UĞRASIRSAN UGRAS HEM TASIYICI HEMDE BEYNİNDE BİŞEYLER KALIYO

şimdi arkadaşlar önemli olan kuş hasta olduktan sonra nasıl iyileştiririm acaba diye kara kara düşünmek değil önemli olan hastalığın oluşmasındaki yardımcı faktorleri ortadan kaldırmak,kuşlarımızı ve kümesimizi hastalıklara karşı korumaktır,bunun için yapılması gerekenleri nacizane şöyle sıralayabilirim .Kümes havalandırması,düzenli kümes temizliği ,kümesin aşırı soğuk,sıcak,ve rutubet gibi olumsuz hava şartlarından korunması,ucuz ve kötü yemlerden kaçınılması ,özellikle ucuza satılan buğdaylar ilaçlandığı için oldukça zararlıdır,bit,pire,at sineği gibi dış parazitlerin kuşlardan uzak tutulması,kümese dışarıdan yeni getirilen kuşun bir müddet ayrı bir salamada tutulup gözlemlenmesi,dezenfekte suluklarda temiz ve taze su verilmesi,kuşlara yemin,temiz yemliklerde ve zeminde verilmesi,su içerisine gerektiğinde sıvı ve toz halde satılan vitamin takvileri,yine gerektiğinde antibakteriyel ilaç takviyeleri(belirtilen miktar ve sürelerde) evet bu koşuların olmadığı kümeslerde malesef hastalık kaçınılmaz ve sıradan hale gelebilir.siz birisini düzelttim derken bi diğeri hastalanır.saygılar...

son olarak şunuda ilave etmek istiyorum bazı sallabaş hastalıklar öyle zannedildiği bakteri ve virüs kökenli hastalıklarda değildir kuşlara verdiğimiz şehir suyunun içindeki arsenik gibi bazı zehirli maddeler ve ucuza satılan kurtlanmasın diye defalaraca ilaçlanmış kötü buğdaydaki zehir kuşlarımızın sinir sistemi üzerine harabiyete neden olur ve bunun sonucu olarak sisnir sisitemi bozulmuş olan hayvanın tuhaf hareketler yaptığını konsantre olmakta güçlendiğini görebilirz bunlara dikkaet edilmesi gerek artı kümezlerimizde çok sayıda kuş beslemek yerine daha az ve bakımlı kuş beslemeyi tercih edersek böyleliklede hastalığa neden olan başlıca olumsuz koşullardan birini daha elemiş oluruz

amino asit içeren omega 3 lerin balık yağı kapsullerinin sinir sistemi üzerindeki olumlu etkilerini bildiğim için böyle hasta bir kuş üzerinde uzun bi tedavi yöntemi olarak denemeyi düşünüyorum henüz denemedim çünki ole bi kuşum yok şimdilik inşalahda omaz

merhaba
imkanınız varsa kanatlı uzmanı veterinerden yardım alabilirsiniz. mutlaka önceden dışkıya tahlil yaptırabilirseniz, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre kısa sürede iyleşmesini sağlarsınız, böylece hayvanı ilaçlarla fazla yormamış olursunuz! geç kalmayınız. hayvanı korunaklı rahat bir revirde karantinaya alınız. Hastalık bakteri kaynaklıysa, duyarlı olduğu etken madde kullanıldığı zaman faydası farkedilecektir. Hastalığı virüs veya psikolojik kökenli olabilecekler için yapılabileceklere de ilgili dökümanda yer verilmiştir. zaman ve şefkat gerekir. Salmonella Belirtileri ve Detaylı Tedavi Yöntemleri için siteden arama yapabilir veya güncellenebilen dökümandan http://goo.gl/m61z6 faydalanabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. geçmiş olsun.

NEOMİVET ORAL TOZ
Endikasyonları
Kanatlılarda E. coli, Salmonella, Pasteurella, koriza, koli septisemi, bakteriyel nedenli enteritisler, enfeksiyöz sinovitis ve sinüzitis, erken civciv ve piliç ölümlerinde tedavi ve korunma amacı ile kullanılır. Sığır, at, koyun, keçi, buzağı, kuzu ve oğlaklarda dizanteri, beyaz ishal, E. coli ve Vibrio gibi mikroorganizmaların neden olduğu bakteriyel enteritislerin tedavisinde ve koruma amacı ile kullanılır.

vitamin ve minerallerin kullanimi hastalikta kusun direncini arttirir iyilesme suresiniri kısaltir.
kullanilan su ve kap onemlidir temiz olmadigina tam emin olmadiginiz sulari kaynatip 24 saat dinlendirip kullanabilirsiniz

Ya ben AnLamıyorum Arkdasım Birisi Cıkıp diorki sallabaş olduysa Kuşunuz Kesin Gömün Ya o Kadar Kolaymi Can almak ? düşünün titrek Kafa kusum vardı titre başa girdi kus yem yemiordu Ama mücadele Ediordu Yaşamak için Yem yemek için ben Mücadele eden hayvanın hangi hakla kafasını Kesicem Parasini verip aldığım Haklami ? ama Canını ben Vermedim Sonucta kimisnin Yaşı 50 kimisinin 40 yazıolar kafasını kesin göümün vs vs bide yılların kuscuları Yakıstıramıyorum Gerkceten... sizin Cocğunuz allah vermesin de Sölesemi Olsa Kafasını kesip gömüyormusunuz ?

arkdaslar Uzun Lafın kısası Sallabaş Olan Kuş iyileşmez Diye bi kayde yok geniş kümes olması lazım ve zaman lazım 2 ay içinde gerekli antibiyotik tedavisi yapılması lazım sarımsakla destek sonrasında EPDANTOİN ile kuşa uygulayın yok efendim yavrusuna o hastalığı verimomus falan filan inanmayın efendim yavrusuna hastalık filan vermior bu sinir sistemi bozukluğundan dolayı olan bişe ben sallabaş kusun altından kac ağız yavru aldım sallabaş olan olmadi ? burda millet veteriner gibi konusuyor. tıpmı okumuslar ne okumuslar bilmiyorumda **21. yüz yıldayız arkdaslar. burda kafasını kesin atın demeyin burda insanlar iyileeştirmenin yollarını arıyor. birisi cıkıp dior yol kat edemedik vs vs bunu diyenler bastan kaybetmiştir. saten hiç bu konu başlığına olumsuz yazılarını yazmasın

Bu konuyu herkes farklı yorumluyor. Kimi bakteri kökenli hastalık tedavisini öneriyor, kimi virüs kökenli hastalık hakkında görüş bildiriyor, kimi de ne nedenle ortaya öıkmış olan marazanın iiyileştirilmesi tavsiyelerinde bulunuyor.
Yani elmalar, armutlar, şeftaliler karışmış.

Rahmi Bey (sağolsun eline ve bilgisine sağlık) tam olarak konunun ne olduğunu yazmış. Değerlendirmeler bu bilgiler doğrultusunda olmalıdır. Boyun dönmesi bir hastalığın (Bakteri nedenli ve virüs nedenli olabilir) kuşta meydana getirdiği marazadır. Bu marazanın tedavi edilmesi ile ilgili ilaç ve diğer yöntemler bu başlık altında belirtilmiştir.

Bu marazaya neden olan eğer bakteri kökenli hastalıklar ise kullanılacak yöntem kümesdeki tüm kuşlara çeşitli antibiyotik ve vitamin uygulamalarıdır. Ancak virüs kökenli bir hastalıktan meydana çıkan bir sonuç ise bu maraza iyileştirilse bile kuş virüs taşıyıcısı olarak kalacaktır.

Yapmamız gereken: Kümes şartlarının iyi olmasını sağlamak ve bakteri kökenli hastalıkların önüne geçmek;
Virüslere karşı kuşlarımızı aşılamaktır. Eğer kümesimizde bu virüsü taşıyan kuşumuz var ise aşıları yapılmamış kuşlarımızın bu virüsle er geç tanışması kaçınılmazdır.

Virüs taşıyıcı kuşların imha edilmesi bence çözüm değildir. Yeni alınacak kuşların da bu virüsü taşımadığını nasıl bileceğiz? O nedenle tek çare aşı yapılmasıdır.

Herkese hastalıksız kümesler dilerim...

hener' Alıntı:
Bu konuyu herkes farklı yorumluyor. Kimi bakteri kökenli hastalık tedavisini öneriyor, kimi virüs kökenli hastalık hakkında görüş bildiriyor, kimi de ne nedenle ortaya öıkmış olan marazanın iiyileştirilmesi tavsiyelerinde bulunuyor.
Yani elmalar, armutlar, şeftaliler karışmış.

Rahmi Bey (sağolsun eline ve bilgisine sağlık) tam olarak konunun ne olduğunu yazmış. Değerlendirmeler bu bilgiler doğrultusunda olmalıdır. Boyun dönmesi bir hastalığın (Bakteri nedenli ve virüs nedenli olabilir) kuşta meydana getirdiği marazadır. Bu marazanın tedavi edilmesi ile ilgili ilaç ve diğer yöntemler bu başlık altında belirtilmiştir.

Bu marazaya neden olan eğer bakteri kökenli hastalıklar ise kullanılacak yöntem kümesdeki tüm kuşlara çeşitli antibiyotik ve vitamin uygulamalarıdır. Ancak virüs kökenli bir hastalıktan meydana çıkan bir sonuç ise bu maraza iyileştirilse bile kuş virüs taşıyıcısı olarak kalacaktır.

Yapmamız gereken: Kümes şartlarının iyi olmasını sağlamak ve bakteri kökenli hastalıkların önüne geçmek;
Virüslere karşı kuşlarımızı aşılamaktır. Eğer kümesimizde bu virüsü taşıyan kuşumuz var ise aşıları yapılmamış kuşlarımızın bu virüsle er geç tanışması kaçınılmazdır.

Virüs taşıyıcı kuşların imha edilmesi bence çözüm değildir. Yeni alınacak kuşların da bu virüsü taşımadığını nasıl bileceğiz? O nedenle tek çare aşı yapılmasıdır.

Herkese hastalıksız kümesler dilerim...

KATILIYORUM.. AYNI KANAATTEYIM

merhaba benim tavuğum sallabaş olduydu 3 ay uğraştım. netten hep araştırma yaptım bunun ilacı panterramycin 15 günde iyileşti 5 aydır hiç bir şeyi yok, ayrıca başının dönmemesi için eptantoin verdim

benım oyunlu limon kuşlardan bir tanesi erkek olan soğukda kalmışdı birden sıcağa alınca ertesi gün dönmeye basladı (sallabaş ) oldu ben boynundan tüy çektim ve ağzına günde sabah akşam 4-5 damla limon damlattım güneşde beklettdim 1.5 ay böyle yaptım ve geçmişdi ne yazzıkki iyileştikden 2 gün sonra yer cücesi yedi :banane:

Önemli bir konu kesinlikle faydalı olması açısından takip edilmesi gereken konu :evet: :evet:

balciki' Alıntı:
merhaba benim tavuğum sallabaş olduydu 3 ay uğraştım. netten hep araştırma yaptım bunun ilacı panterramycin 15 günde iyileşti 5 aydır hiç bir şeyi yok, ayrıca başının dönmemesi için eptantoin verdim

Sevdigim abilerimin önerisi ve katılıyorum... şuanda uygulama aşamasındayım...boynun sağ ve solundan 0.5cc +0.5cc 1. Gün vuruyorsun bir gün ara verim bir daha ve yine bir gün ara verip birdaha yani pazartesi çarşamba cuma gibi....farkı görürsunüz... ben ilk dozu bugün yaptım ve yapmamla kuşta kafa dönmesi durdu ne hikmetse :) saygılar

Panteramisin bayadır kullanıyorum yanlız tecrübelerime dayanarak söylüyorum mesela bir kuşta kafa dönmesi başlangıç aşamasındayken kullandığınızda işe yarıyor... artık nasıl oluyorda hastaığı süspanse ediyorsa bilemiyorum ama yaklaşık 4 kuşta başarı elde ettim bir kuşta kafa dönmesi çok ilerlemişti onu bile büyük ölçüde düzellti hatta yavru bile bakıcak hale getirdi..... kafa döndürecek kuşu baştan tespit edip vurursanız gerçekten işe yarıyor..

Saygılarımla

SLM ARKADAŞLAR
SALLABAŞ OLAN KUŞA VİTABOLİ B-COMPLEX HAPINI GÜNDE BİR ADET YUTTURUN BUNU EN FAZLA 3 HAFTA UYGULADIĞINIZDA 10 TANE KUŞUN EN AZ 6-7 TANESİ ESKİ HALİNE DÖNER..GERİSİ TEFERRUATTIR...

Canım kardeşlerim sallabaş ile ilgili birçok kardeşim yazı yazmış yazmaya da devam ediyor hep okuyorum ve okumaya da devam ediçem yanlız dikkatimi çeken konuları dile getirmek istedim 1-Kümes temizliğine dikkat edilmeli 2-Kümes iyi havalandırılmalı ve güneş görmeli 3- Kuşları zamanlı zamansız uçurup rüzgara çarptırmamalı ve ateş ile birlikte ishal yapmamalı ishal varsa koca karı ilaçı ile değil tıbbı ilaç ile ishali önlemeliyiz 4-Yeni doğan yavruları 19 günde aşılamlıyız 5-B kompleyt ve E-Selenyum veya E-Sevil iğne veya hapları ile (İğne 2cc) hap 1 adet gün aşırı !0 gün müddetle ve yem takviyesi ile yaşamını devam ettir bağzen tamamen düzelir bağzen ufak bir eser bırakır selamlar.

ağzı olan konuşur !
Önemli olan BİLGİSİ OLANIN * PAYLAŞMASIDIR *
HEP SÖYLERİM '' HER AĞAÇTAN KAVAL OLMAZ ! ''

sallabas_guvercin_hastalık.webp
SALLABAŞ TEDAVİSİ.webp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri