ŞANLIURFA'DAN VELLO DAYININ KUŞLARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cenker45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 31
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K
guncel

s.a vello dayının arapları diye bir konu açılmış ve kapatılmış her nedense ve bazı konulara açıklık getirmek istedim dün sabah vello dayının evine kısas köyüne değerli abim ali hoca ile gittik sabah 5 te bize bir gök uçurdu 25 sefer yapan güvercin 15-25 metre arası fıçkırıp 5-11 takla ile seri ve çok hareketli çıktı açıkcası çoktandır böyle güvercin izlememiştim.Ayrıca pikeleri süperdi 1,5 metreden taban taklalıydı ve dik çıkıyordu ve veli amca sağolsun çok iyi niyetli 70 yıldır güvercin uçuran deneyimli bir insan sabah kahvaltımızı edip güvercini zevkle izledik ve güvercin 2 yavru vermiş olup eke bir kuş vello dayı 90 yaşında hemen hemen ve kendisine araplarını sordum bana o araplardan kalmadı nerde dedi özden düştüğünü ve hata yapıp sattığını söyledi ve onlar gibisini bulamadığını söyledi pişman olduğunu söyledi sattığı için haklıydı tabiki bize tecrübelerinden başından geçen olaylarını anlattı.Yani arapları yok bu kesin ama güzel sefer yapan 7-8 tane güvercini var onlarıda kırpık yerde gördük sonbahara doğru kanadını çekip uçurup aynı performanslarının yarısını gösterirlerse besleyeceğini söyledi çünkü bu sıcakta bunlara hergün antreman yaptıramayacağını söyledi herbiri 3 saat uçsa vakit yetmeyeceğini söyledi tabiki haklı bir tane çok beğendiğini sabah 5 te uçuruyor sağolsun bizi kırmadı kabul etti gittik izledik ve bahçesinden elma incir ikram etti sağolsun. İnşallah araplarınada açıklık getirmişizdir. saygılarımla urfadan ferhat.
Kısası Veli dayı sağım

Geri