SAVURMALI,TABANLI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 50
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Ekelık hedef sürat ayaksız omzuna 4 5 takla 15 mt, daha ne ıstenır kenan hocam memnunıyetle gelırım davet edersen,bu kus buyuk kus ıste,ne taban ararım ne 30 metre,selamlar,,,

Bahadirihtiyar' Alıntı:
Konu çok güzel Elimizden geldi kadar takip etmekteyiz.

Kuşun ekelik olarak anlayışlari heralde kuşların ismi gibi yöreden yöreye değişmekte. Tabanlı Oynadığını idaa eden arkadaşların Ekelik olarak tam nasıl bir evrede olduğunu söylerlerse bizde en azından tecrube kazanırız.

saygılar

hemen hemen tüm yöre kupalarında kanat kuyruk değiştirmiş kuş eke sayılır. istanbulda genelde yumurta görmüş yavru bakmış kuşu eke denir. benim bildiğimse kuşun kanat kuyruk cekilmeden kendinden yeniledikten sonra yavruluk evresini düzgün bir şekilde bitirmiştir bundan sonra yavru ve yumurta gördüğünde eke olmuştur.

Merhaba,

Arkadaşlar bırakın bu eke muhabbetini artık iyi kuş varmı var. bunun iyisini uçurabilmen için ekede olsa yavruda olsa paran olacak paran. yoksa bunların hiçbiri olmaz burda birbirimize düşeriz bu iş tamamen zengin işi oldu. kuş besleyen arkadaşlarımızın yarıdan fazla çalışmak zorunda bilakis ankara memur kenti olmasından dolayıda yazın yavru uçururlar o yüzden eke uçurma şansları pek olmaz çünkü bu iş tamamen boş adam işi yada çok canlı paran olacak ozaman budediklerimizin hepsi olur. ekede oynar çünkü parası olan insan yer tutar yanına bekçisini seyisinide alır keyf yapar bunuda 3 veya 5 dostuyla paylaşır. kuş işi yapan yani vakti olan insandada zaten geçim sıkınsı başlar ne ekesi havayi başa düşürdüğü kuşunu hemen satar. çünkü cebine 3, 5, kuruş para girsindiye yoksa iyi kuş olmazmıya birin kuşu 10 metre oynar diğerinin kuşu 50 metre oynar ben burdanda biliyorum çok değerli kuşçu abilerimiz ve kuşçular var vallahi korkudan yazamıyorlar. çok sevdiğim saydığım büyük bir abimiz ankarada ve türkiyedede sayılır sevilir abi bir roportaj yapalım dedik yazılanları görüyorum ve okuyorum dedi bana terbiyesiz konuşurlar diye kabul etmedi. oyüzden alttarafı kuş birbirimizi lütfen üzmeyelim dostluklar paylaştıkça güzelleşir kusura bakmayın kafanızı ağrıttım.
Saygılarımla.

RAMAZAN ABA' Alıntı:
Merhaba,

Arkadaşlar bırakın bu eke muhabbetini artık iyi kuş varmı var. bunun iyisini uçurabilmen için ekede olsa yavruda olsa paran olacak paran. yoksa bunların hiçbiri olmaz burda birbirimize düşeriz bu iş tamamen zengin işi oldu. kuş besleyen arkadaşlarımızın yarıdan fazla çalışmak zorunda bilakis ankara memur kenti olmasından dolayıda yazın yavru uçururlar o yüzden eke uçurma şansları pek olmaz çünkü bu iş tamamen boş adam işi yada çok canlı paran olacak ozaman budediklerimizin hepsi olur. ekede oynar çünkü parası olan insan yer tutar yanına bekçisini seyisinide alır keyf yapar bunuda 3 veya 5 dostuyla paylaşır. kuş işi yapan yani vakti olan insandada zaten geçim sıkınsı başlar ne ekesi havayi başa düşürdüğü kuşunu hemen satar. çünkü cebine 3, 5, kuruş para girsindiye yoksa iyi kuş olmazmıya birin kuşu 10 metre oynar diğerinin kuşu 50 metre oynar ben burdanda biliyorum çok değerli kuşçu abilerimiz ve kuşçular var vallahi korkudan yazamıyorlar. çok sevdiğim saydığım büyük bir abimiz ankarada ve türkiyedede sayılır sevilir abi bir roportaj yapalım dedik yazılanları görüyorum ve okuyorum dedi bana terbiyesiz konuşurlar diye kabul etmedi. oyüzden alttarafı kuş birbirimizi lütfen üzmeyelim dostluklar paylaştıkça güzelleşir kusura bakmayın kafanızı ağrıttım.
Saygılarımla.

birebir katılıyorum...

RAMAZAN ABA' Alıntı:
Merhaba,

Saygılarımla.
ramazan abi ağzına sağlık o kadar güzel açıkladınki büyük şehirlerde yaşayan insanların hallerini
bide benim gibi kiracı olunca nasıl beslersin oyunkuşunu
vallahi 5 senedir güvercin besleyemiyorum yer ve zaman sorunu yüzünden hasret kaldım kuşculuğa
önceleri ne güzeldi samsunda tarlada beslerdik dert yok sıkıntı yok
şimdi ise geçim sıkıntısı o bu şu derken kuş besleyemiyorum
allah ,inşallah bi gün bana güzel bi mekan verirde kuş uçururum
saygılar

RAMAZAN ABA' Alıntı:
Merhaba,

Saygılarımla.

ramazan hocam iyi kuşun kıymetini yavru da olsa eke de olsa çok iyi bilenlerdenim şahsen o konuda sıkıntı yok, yavrudur ekedir bilmem onlar ayrı konular, bizim burda savunduğumuz yavrunun vurduğu muteber değildir ekenin vurduğu taban makbuldür, ha eke de yavru bakmış anaç kuştur , demek istediğimiz bu , yoksa tabiki yavruda da oynayacak ekede de, ama taban vuruyor dediğimiz kuş yavru bakmış anaç değilse kandan ırsdana değil hırstandır usta, dedik vesselam :) oynayan her kuşa 3 aylıktan 10 yaşına dek saygımız sonsuzdur... selamlar

alidemirsmm' Alıntı:
RAMAZAN ABA' Alıntı:
Merhaba,

Saygılarımla.

ramazan hocam iyi kuşun kıymetini yavru da olsa eke de olsa çok iyi bilenlerdenim şahsen o konuda sıkıntı yok, yavrudur ekedir bilmem onlar ayrı konular, bizim burda savunduğumuz yavrunun vurduğu muteber değildir ekenin vurduğu taban makbuldür, ha eke de yavru bakmış anaç kuştur , demek istediğimiz bu , yoksa tabiki yavruda da oynayacak ekede de, ama taban vuruyor dediğimiz kuş yavru bakmış anaç değilse kandan ırsdana değil hırstandır usta, dedik vesselam :) oynayan her kuşa 3 aylıktan 10 yaşına dek saygımız sonsuzdur... selamlar

Eyvalah Ali oynayan kuşa herkesin saygısı var ilk önce emeğe saygısı görüşürüz.

Saygılarımla.

ooo ramazan hocam ben ne anlatmaya çalışıyorum siz neden bahsediyorsunuz, emeğe saygı duyulmasını ilk isteyecek adam benim merak etme sen, benim kadar ilgi alaka gösterip zaman ayıran az yetiştirici vardır kuşa, ben farklı birşey söylüyorum sen şimdide emeğe çektin işi, e benimde bugüne kadar attığım videoların teki hariç henüz yavruya kusan yok bunda gocunacak da bişey yok , ama ben kuşumun vurduğuna tabanlı oyun demiyorum anlatmak istediğim bu, konumuz senin kuşun benim kuşum onun kuşu değil , kavramları karıştırmayalım ki yanlış anlaşılmalara mahal vermeyelim, 5. 6. defadır yazıyorum ben burda bi türlü anlatmak istediğimi anlatamadım ya da arkadaşlar ağız birliği etmiş sarıyorlar beni ! abii senin kuşun benim kuşum değil mevzu kuşun özelliği , taban de atma de kalma de gitme de ne dersen de , kişiliği oturmamış bir kuşun yaptığı yazdıgım bu seylerden herkhangı biri muteber değildir, yavruya kusmadan önce % 90 taban vuran eski kuşlarımdan çok kuş yavru gördükten sonra turna gibi uctu uctu geldi kondu ! yani bir kuşun oyun özelliğinden bahsedeceksek bu kuş yavruya kusmuş eke olmalıdır ki kuşa yüklediğimiz özellik doğru ve kalıcı olsun, yoksa yavrudur kuşum ben derimki kuşum tabanlı oynuyor, e doğru mu bu şimdi ? belki bırakacak tabanı, belki oyunu da bırakıcak ! ben nereden bileyim yavrudan sonraki halini ? anlatmak istediğim bu, mükemmeli aradığımı kuş beğenmediğimi eke eke diyip manyak gibi dolandığımı falan sanmayın, ama kendi kuşum dahil bi kuşun oyun özelliği şudur budur dememiz için kuşun yavru görmesi şart, çünkü bahsettiğimiz özellik kuşa pamuk ipliğiyle bağlıdır kuşun yavruya üflemesiyle üfürük olur gider... saygılar

Madem öyle cumartesi geliyorsun demi ankaraya 2 tane eke var 2 yasındalar biri dişi biri erkek ben kuşta mana aramam atarım havaya kuş konuşur şu an ankrada yağmur yağıyor hafta sonuda bakarız hava durumuna havada güzel olursa kameranla bekliyorum alicim gelde gör nasıl bir emek harcandığını sana özelden yazdım bana dönmedin ben kuş konusunda boş konuşmam sana yavru demiyorum eke misafirim olmanı istiyorum taban vururmu vurmazmı gel o güzel gözlerinle gör.

Saygılarımla.

gelip gelemeyeceğim akşam belli olacaktı o yüzden yazmamıştım akşam yazarım diye ama... davetinde bi adabı olur atar mı yapıyorsun davet mi belli değil ! kuşa hasret olduğumuzu falan sanıyorsun heralde ! sen o güzel gözlerinle uçur izle 2 yaşında taban vuran kuşunu arkadaşım biz mahrum kalalım , Allah razı olsun...

alidemirsmm' Alıntı:
gelip gelemeyeceğim akşam belli olacaktı o yüzden yazmamıştım akşam yazarım diye ama... davetinde bi adabı olur atar mı yapıyorsun davet mi belli değil ! kuşa hasret olduğumuzu falan sanıyorsun heralde ! sen o güzel gözlerinle uçur izle 2 yaşında taban vuran kuşunu arkadaşım biz mahrum kalalım , Allah razı olsun...

Ali hayırdır ne atarı neden yanlış algılıyorsun ben sana yazdım ben bozulmuyorumda emekten bahsediyorsun bizim verdiğimiz emeği kim veriyor bu kuşa verdiğim emeği bir duvara verseydim ya çiçek yada yaprak açardı hani diyorlarya ankarada eke çıkmaz konar yapışır ben burda kuşumuda övmem sen yok dedin ben var dedim hepsi bu benim misafir perverliğim çok farklıdır alicim kusura bakma ?

Saygılar.

benim ekeleriminde ikisi hariç hepsi ankara kuşu ! ben eke çıkmaz demedim işte bunu bi türlü anlatamıyorum, ya da sen işi polemiğe çekmek istiyorsun eke hazır kuş var biyerde ! kusura bakma ben bunu anlarım, çünkü ben eke yok demedim ekede oynamaz demedim , ekede tabanlı oynuyor demek doğru değil çünkü geneli düz gider % 10 20 taban vurur dedim , sen hala eke yok diyorlar deyip deyip duruyorsun ! yok diyenlere görmeyenlere iddia edenlere uçur baba ben biliyorum ankara kuşunun eke oyununu da yavru oyununu da...

alidemirsmm' Alıntı:
benim ekeleriminde ikisi hariç hepsi ankara kuşu ! ben eke çıkmaz demedim işte bunu bi türlü anlatamıyorum, ya da sen işi polemiğe çekmek istiyorsun eke hazır kuş var biyerde ! kusura bakma ben bunu anlarım, çünkü ben eke yok demedim ekede oynamaz demedim , ekede tabanlı oynuyor demek doğru değil çünkü geneli düz gider % 10 20 taban vurur dedim , sen hala eke yok diyorlar deyip deyip duruyorsun ! yok diyenlere görmeyenlere iddia edenlere uçur baba ben biliyorum ankara kuşunun eke oyununu da yavru oyununu da...

Tamam ali boş ver uzatmanında bir anlamı yok elde bulunan beyde bulunmaz diye bir ata sözü var oynayanı buldukta sıra tabana geldi şurda birseyler yazalım hemen bir birimize düşecegiz allttarafı 2 kanat 1 kuyruk oda havaya çıkınca başına buyruk allt tarafı 1 çift yumurta kusura bakma sadece 2miz yazışıyoruz başka kimsede yazmıyor bizim ilaççı muratıda tanıyorsan benide bir sormanı isterim çünkü burda çok kaynatıyordunuz .

saygılarımla.

eyvallah...

ramazan abi, ali abi şimdi okuma şansım oldu yazdıklarınızı da aslında aşağı yukarı aynı şeyi anlatmaya çalışıyosuz gibi geldi tabi net başında olunca anlatmak ve algılamak daha zor oluyor.. ikinizde bence saygı değer abilerimizsiniz..bize akıl vermek tavsiyede bulunmak düşmez üstadlara ama birbirinizi veye birbirimizi kırmaya değmez. bendeki kuşları görseniz inanın ikinizde ağlarsınız, ne taban, ne takla ne ekede ne yavruda :)) ki buna rağmen ilaccı murata sezonluk aşılarını yaptırırım, vitaminlerini veririm. elimdekinin kıymetinide bilirim. her ikinize de saygılarımla.. formda ne saçma sapan adamlar gördük ama siz üstadlara yakışmaz olayı tatsız bi hale dönüştürmek...

ekran20009' Alıntı:
ramazan abi, ali abi şimdi okuma şansım oldu yazdıklarınızı da aslında aşağı yukarı aynı şeyi anlatmaya çalışıyosuz gibi geldi tabi net başında olunca anlatmak ve algılamak daha zor oluyor.. ikinizde bence saygı değer abilerimizsiniz..bize akıl vermek tavsiyede bulunmak düşmez üstadlara ama birbirinizi veye birbirimizi kırmaya değmez. bendeki kuşları görseniz inanın ikinizde ağlarsınız, ne taban, ne takla ne ekede ne yavruda :)) ki buna rağmen ilaccı murata sezonluk aşılarını yaptırırım, vitaminlerini veririm. elimdekinin kıymetinide bilirim. her ikinize de saygılarımla.. formda ne saçma sapan adamlar gördük ama siz üstadlara yakışmaz olayı tatsız bi hale dönüştürmek...

Eyvallah emreciğim yalnız biz burda güzel ateşli tartışıyoruz illaki bu işin tuzu biberi bunlar olmassa olmazlardan valla beni derneklerde görseniz bir kaç muhabbete marik abide şahit olmuştur burda kesinlikle abi kardeşiz ben aliye özelden mesaj attım bana dönmedi hararet ordan başladı sadece bu yoksa kesinlikle tartışma söz konusu deyil illaki burda hepimizin yazdığı 3 aşşağı 5 yukarı aynı maksat burda konu içinde tartışmak doğru yolu bulmak epeyden berri işlerim çok yoğundu giremiyordum biraz benimde dilim şişti galiba.

Saygılar.

abi samimiyetinize güvendiğim ve yanlış anlamayacağınızı düşündüğüm için yazma gereği duydum... dediğin gibi bunlar aslında tuzu biberi.. her noktada birebir anlaşabilsek formun gereği ne diye sorarlar adama.. saygılarımla,

ya şimdi taban taban diye tartışıldıda SAVURMALI nasıl oluyor kuş fişekte bı oyana bı buyanamı gıdıyor ?

Merhaba,

olay şu sadece kuş hedefe girdi taban vurdu diyelim bu hayvan dik gider yani şakül çekmiş gibi savrulan kuşta hemen hemen hepsi deyil çoğu hedefini tutturamaz hedefe girdi diyelim savruldu genelde kupalardan bahsedeyim 3 metre sıkıntısı yaşar geneldede ilk başta dik gitmez taklayı vurmaya başlayınca kendi dikmeye başlar oyüzdende savrulan kuş çok hızlı uçar hedef sıkıntısı çeker birde şöyle kuş var savrulmayan taban vurmayan sakin uçar hedefe yaklaştığı zaman cilveli pikeli gelir 1metreye kadar düşürür fişeğinide onnumara yapan hayvanlarda var.
Saygılarımla.

Selamlar ,Taban taklası bana göre bir kuşta büyük bir artıdır bazı kuşçular taban taklasını kuş fişeğe başladıktan sonra yani savurduktan sonra ilk vurulan takla olarak değerlendiyor o kuşların yaptığı hareket taban taklası değildir Taban taklası kuş hedefe kısarak geldiğinde yada atış yaptığında fişekleme hareketine hiç başlamadan önceki takladır böyle bir kuş özellikle orta yukseklikte uzaktan kısarak hedefine birazdaha yaklaştığında ise iyice kapanarak gökten taş gibi hedefine atış yapıp taklayı çevirip anında fişekleme yaparsa seri şekilde işte o kuş has oyun kuşudur bana göre savurmalı oynayan kuşlar yani ilk taklayı fişekten sonra atan kuşlar genelde daha seri çıkabilir fakat atışlı ve tabanlı kuşla kıyaslaması dahi yapılamaz tabanlı kuş herzaman daha düzgün dik fişek yapar bu kuşlar özel kuşlardır izleyenler genelde başka şekilde oyun yapan kuştan artık zevk almaz şahsen ben bunu yaşadım.

Taban taklasi derken yine yanlış anlaşılmamalı bazı kuşlar hedefine konacak gibi gelir yani süratsız ve de atışssız tabanı vurur fişekleyip oynar buda taban taklasıdır ama bir anlamı yoktur benim için kuş dediğin uzaktan kitledimi hedefine yaklaştığında kanatlarını iyice vucuda yapıştırır beşik gibi sallanır atışı yaptımı tabanı nasıl çevirdiğini anlayamaz insan yani okadar seri hızlı çevirir taban taklasını ardından fişek sürati -takla adedi -bağlama taklası -sefer sayısı- inerken finali nasıl yaptığı gibi unsurlar değerlendirmeye alınır Taban taklası bana göre oyun kuşunun olmazsa olmazıdır tabiki hedefine gelis stiliylede olumlu bir butunluk kazanirsa guzeldir.

Fikirlerim kendime aittir yinede herkesin zevki ve kusu kendine guzeldir ,herkese Hayırlı Bayramlar!!! :tamam:

AKSARAYLI_RAMAZAN' Alıntı:
Selamlar ,Taban taklası bana göre bir kuşta büyük bir artıdır bazı kuşçular taban taklasını kuş fişeğe başladıktan sonra yani savurduktan sonra ilk vurulan takla olarak değerlendiyor o kuşların yaptığı hareket taban taklası değildir Taban taklası kuş hedefe kısarak geldiğinde yada atış yaptığında fişekleme hareketine hiç başlamadan önceki takladır böyle bir kuş özellikle orta yukseklikte uzaktan kısarak hedefine birazdaha yaklaştığında ise iyice kapanarak gökten taş gibi hedefine atış yapıp taklayı çevirip anında fişekleme yaparsa seri şekilde işte o kuş has oyun kuşudur bana göre savurmalı oynayan kuşlar yani ilk taklayı fişekten sonra atan kuşlar genelde daha seri çıkabilir fakat atışlı ve tabanlı kuşla kıyaslaması dahi yapılamaz tabanlı kuş herzaman daha düzgün dik fişek yapar bu kuşlar özel kuşlardır izleyenler genelde başka şekilde oyun yapan kuştan artık zevk almaz şahsen ben bunu yaşadım.

Taban taklasi derken yine yanlış anlaşılmamalı bazı kuşlar hedefine konacak gibi gelir yani süratsız ve de atışssız tabanı vurur fişekleyip oynar buda taban taklasıdır ama bir anlamı yoktur benim için kuş dediğin uzaktan kitledimi hedefine yaklaştığında kanatlarını iyice vucuda yapıştırır beşik gibi sallanır atışı yaptımı tabanı nasıl çevirdiğini anlayamaz insan yani okadar seri hızlı çevirir taban taklasını ardından fişek sürati -takla adedi -bağlama taklası -sefer sayısı- inerken finali nasıl yaptığı gibi unsurlar değerlendirmeye alınır Taban taklası bana göre oyun kuşunun olmazsa olmazıdır tabiki hedefine gelis stiliylede olumlu bir butunluk kazanirsa guzeldir.

Fikirlerim kendime aittir yinede herkesin zevki ve kusu kendine guzeldir ,herkese Hayırlı Bayramlar!!! :tamam:
:tamam: :tamam:

Geri