Sebep Ne Olabilir.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sertan Genis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
SertaN Geniş
Meslek
Turuzim
İlgi Alanı
Kediler
Herkese merhabalar.

yaklasık altı ay oldu güvercin beslemeye baslayalı. ve cok konuda burdakı ustadların yorumları sayesın kendimi ve kümesimi gelıstırdım. havalandırma sıstemınden ısıtma sıstemıne kadar. bu baslıgı acmadan once uzun uzun arastırdım ama ya ben denk gelmedım yada olan konulardan benzer bır duruma denk gelmedım. benım aslında bır olan ama ıkı sorunum var.

birincisi hemen hemen tum kusklarım yumurta yapıyo ve yavrular cıkıyo fakat nedense yavrunun tekı hep kucuk ve bakımsız kalıyo sonunda öluyo ne yaptımsa sorunu cozemedım. anne babaya yem verıp buyuk yavruyu baska yavruluga aldım fakat yıne o ufak yavruya kusmadılar.

ikincisi ise yavru tüyleniyor tam yeme düsecek dedıgım an öluyor.

bunların nedenı sızce ne olabılır. kuslarımın genel görünüs ve yem yemelerınde hareketlerınde bir tuhaflık yok. dışkılrı normal gozukuyo. katı ve koyu renkte. ama ara ara yesıl ve sulu oluyo bır ıkı gune gerı duzelmekte. ayrıca son ölen yavrum ölmeden önce kursagındakı yemı kustugunu gördum sizce bunların nedenı ne yada neler olabilir. çok arastırdım ama ustadların anlattıklarına benzer bır durum yok kumesımde. soguk desem deıl ısııtıcım var asırı sıcak desem havalandırmam ıyı bence gözle gorunur bı hastalık yok sizlerin yardımlarını beklıyorum...

bendede hep olan bişey genellikle yavruların biri ölüyor ama nedenini bende anlayamıyorum 2.sine gelirsek yavru kuşlar yeme düşmeden önce yere inerler anneleri biraz daha yerde kusar sonra yeme düşerler senin kuşlar acaba yere inemediğinden felan mı ölüyor benim de olmuştu bi kere foluk yüksekteydi yere inmişti zar zor sonra ben onu geri koydum sonra yine indi ve ben yine geri koydum sonra öldu senin foluklarda yerden yüksekse kuş inemediğinden ölebilir onun dışında dediklerine göre yuvanda güzel kuşların ölmesi için hiçbi sebep yok

dün ölen beyaz yavruya erkek aksam ustu yemledıgımde ksutugunu gördum neredeyse kursakları dolu öluyolar.

Şuanda Kuşlarımın dışkıları bu sekilde. bunun icin önerileriniz nelerdir. eczane ve veterinerden bulabildigim ilaclar.

Neo-terramycın+vitamin
Sulphamezathine (şurup olarak tablet bulamadım )
Ercefuryl 200 mg/5 ml ( şurup olarak tablet bulamadım )
tatra 250 mg tablet
avi-vit multivitamin 50g

bunlardan hangilerini ve ne dozda kullanmam gereklidir.

şuana kadar 10 gune yakındır 1 litre suya bırgun elma sirkesi ilave ediyorum sularına 4 gunde bir 1 litre suya avi-vit vitamin bir gunde sularına bir 1 litre suya diş sarımsak yarım limon ve elma sirkesi ekliyorum bir corba kaşıgı

b.JPG

c.JPG

d.JPG

e.JPG

f.JPG

ERCEFURYL KAPSUL 3 GÜN 1,5 LİTREYE BOŞALTIP KARIŞTIRIN HERGÜN TAZE HAZIRLAYIN..ECZANEDEN ALIN..

YA DA COLIMIX ALIP 3 GÜN İÇİRİN..20 GÜN SONRA TEKRAR İÇİRİN..İLK ETAP YAPACAĞINIZ BU DURUM..KUŞLARIMIZA VEBA,ÇİÇEK,SALMONELLA AŞISI GEREKLİ..

NİLVERM KURT İLACI 1 GÜN İÇİRİN.

KAKA FOROLARINI HERGÜN YÜKLEYİN..''GENÇ KUŞ HASTALIĞI (ADENOVİRUS ... ) E-COLI HAKKINDA BİLGİLERE ULAŞIN..

abi bilgilendirme icin tesekkurler ama kapsul olarak bulamadım surup seklınde var onu ne dozda vermem gerek.

2 ŞİŞEYİ 3 GÜNDE BİTİR.. 1 LİTREYE 1/2 ŞİŞEDEN FAZLA DÖK.. :evet:

1/2 ŞİŞEDEN AZ KOYARSAK ETKİSİNİ GÖREMEYİZ.. KAYNAMIŞ SOĞUMUŞ YA DA EN KÖTÜSÜ KLORSUZ SU TERCİH EDELİM..SEVGİLERİMLE..2 GÜN SONRA TEKRAR FOTO BEKLERİM..

Geri