Seferli Oyun Kuşu Nasıl Seyredilir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cevdet özbayer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K
şeref' Alıntı:
gençosman^^' Alıntı:
cevdet özbayer' Alıntı:
Ayrıntılı ve tatmin edici açıklamalarınızdan dolayı çok teşekkürler Genç Osman YİĞİT bey ; Bende bu paylaşımınızdan kendi adıma çok istifade ettim ..
Yaşanarak öğrenilebilecek pek çok şeyi anlamaları açısın dan genç meraklı kardeşimize kılavuzluk edecek bir paylaşım bu ..
Bizlere ışık tutması bakımından size ve sizingibi deneyimli dostlarımızın Herzaman tecrübe ve fikirlerini paylaşmalarını ümüt ediyorum . Tekrar sağolun .. selamlarŞEREF

beğendiğiniz için ben teşekkür ederim şeref bey

genç meraklı kardeşlerimize sayenizde bir nasihat vermek isterim; kuşçulukta duyduklarının hiçbirine inanmasınlar ama hiç birinide es geçmesinler, duyduklarını kendileride uygulama yaparak kendileri geliştirsinler, hangisi doğrudur hangisi yanlıştır kendileri karar versinler

önemli gördüğüm konulara değinmeye çalışıyorum bu sıraları biraz meşkulüm şuan elimde bir konu var açıldıkça açılıyor ama nasip olursa yakında bitirmeyi umut ediyorum

tecrübeli arkadaşların ve abilerimizin bilgilerinden bizde faydalanmak isteriz

CEVDET ÖZBAYER ağbimize bu konuyu açtığı için teşekkür ederim
kendiside bu konuda en azından bizim kadar tecrübe sahibidir
yalnız kendilerini kırdıkmı bilemiyorum pek göremiyorum sitemizde
onun muhabbetleride sitemize renk katıyordu kanaatindeyim ve şahsım adına tekrar aramızda görmek isterim

Genç Osman yeğenim;eline klavyene ve emeğine sağlık,çok güzel yazmışsın.
Bu soruların cevebını ben zamanında yazacaktım ama bir takım kendini bilmezler benimle dalga geçmeye çalıştılar,bende çocuğum yaşındaki bu şahıslarla muatab olmamak için birdaha bu siteye girmemeye karar vermiştim,taki sen dün beni telefonla arayıp yazdığın yazıları okumam için benden ricada bulunana kadar,senin rican üzerine siteye tekrar girip yazdıklarını okumaya çalıştım,inanki kimin yanında yetişmişsen ve bu bilgileri kimden öğrenmişsen,sana ve bu bilgileri sana öğreten ustana teşekkür ederim.
Belki ustanıda tanıyor olabilirim,kendisine selamlarımı ileti ver,eski Ankara'lı ise illaki ben onu oda beni tanıyordur.
Allah (cc) emanet ol,işin rast gelsin.

cevdet özbayer' Alıntı:
Bu soruların cevebını ben zamanında yazacaktım ama bir takım kendini bilmezler benimle dalga geçmeye çalıştılar,bende çocuğum yaşındaki bu şahıslarla muatab olmamak için birdaha bu siteye girmemeye karar vermiştim,taki sen dün beni telefonla arayıp yazdığın yazıları okumam için benden ricada bulunana kadar,senin rican üzerine siteye tekrar girip yazdıklarını okumaya çalıştım,inanki kimin yanında yetişmişsen ve bu bilgileri kimden öğrenmişsen,sana ve bu bilgileri sana öğreten ustana teşekkür ederim.
Belki ustanıda tanıyor olabilirim,kendisine selamlarımı ileti ver,eski Ankara'lı ise illaki ben onu oda beni tanıyordur.
selamunaleykum cevdet bey
bu konuyu ilk actiginizda bende dahil olmak uzere birkac kisi yorum yapti hatta sizdende yorum almak istiyen arkadaslar oldu.siz siteye ilk yazmaya basladinizda malum kuslar hakkinda yazdiniz.hatirlarsaniz ozaman herkes birseyler yaziyodu, kimse kimsenin kim oldugunu bilmiyodu.o kendini bilmez deginiz arkadasimizda bu yuzden size yazdi.ama yazdiklarinda kendini bilmemezlik yoktu cunku bir siz kendizi tanikmadiniz sadece profil bilgileriyle size cevap verdi ama biliyosunuzki sadece bu sitede degil butun sitelerde herkes istedigi herseyleri yzabiliyor profiline.ozamanlar butur olaylar cok oluyodu. size karsi bir saygisizlik yapildigini dusunmuyorum.bahsi gecen kisiyi 2 seneden fazladir tanirim buyugune kucugune gayet saygilidir ve uzun zaman bu sitede yalan dolan olmasin diye ugrasmis bir arkadasimizdir.
tekrar hosgeldiniz saygilarimla ferhat

Artik eski mevzulari birakip ciddi seylerle ugrasalim derim,maksat paylasim ve muhabbet kirici olmanin anlami yok.O bunu dedi bu bunu söyledi gecelim artik bunlari bakin piknigimizde yaklasti bu güzel atmosferde sizin gibi büyüklerimizi de aramizda görmekten son derece memnun oluruz.

Insallah Bünyamin abimizide alin buyurun gelin piknigimize nasipse Cevdet bey...

Sevgilerimle..

cevdet özbayer' Alıntı:

TEKRAR SİTEMİZE HOŞ GELDİNİZ CEVDET AMCA

nete şimdi girebildim sizin yazınızı görünce hem heycanlandım hemde sevindim, insan insanın fikirlerine saygı duymayabilir ama emeğine ve özellikle yaşına saygı duyması gerekir, saygı duymayan olursa onada kimse saygı göstermez onun babasınada göstermez,

geçmişte böyle saygısızlıklar olmuştur, gelecektede olmayacak garantisi malesef yoktur, ama sitemizde saygısız insanlar var diye doğrularıda saklıyacak değiliz, bilgilerimizide saklıyacak değiliz, illaki 1-2 tane saygısız, seviyesiz okuyorsa , muhakkak en azından 10 tanede, doğrulara ve gerçek bilgilere ihtiyacı olanlar okuyordur, o yüzden pireye kızıpta yorgan yakacak değilim. ALLAH ömür verdikçe sağlık verdikçe doğru yaşamanın gereklerini yerine getirmeye çalışacağım

Sizin sorularınıza cevaben yazdıklarımı beğendiğinize sevindem, sizin kadar olmasada tecrübelerimi, bilgilerimi yazmaya çalıştım, siz zaten bu cevapları fazlasıyla bilmeseydiniz zaten sorularını soramazdınız

....ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN SİZDE ALLAHA EMANET OLUNUZ..........................tekrar hoşgeldiniz..

gençosman^^' Alıntı:
insan insanın fikirlerine saygı duymayabilir ama emeğine ve özellikle yaşına saygı duyması gerekir, saygı duymayan olursa onada kimse saygı göstermez onun babasınada göstermez,geçmişte böyle saygısızlıklar olmuştur, gelecektede olmayacak garantisi malesef yoktur, ama sitemizde saygısız insanlar var diye doğrularıda saklıyacak değiliz, bilgilerimizide saklıyacak değiliz, illaki 1-2 tane saygısız, seviyesiz okuyorsa , muhakkak en azından 10 tanede, doğrulara ve gerçek bilgilere ihtiyacı olanlar okuyordur, o yüzden pireye kızıpta yorgan yakacak değilim. ALLAH ömür verdikçe sağlık verdikçe doğru yaşamanın gereklerini yerine getirmeye çalışacağım

Merhaba Osman Bey.

Sitemizde bu konu hakkinda kimse kimsenin kalbini kirmak icin ugrasmiyor,sadece yanlis anlasilmalar nedeniyle ortam geriliyor buda okadar abartilcak birsey degil.Yanliz sunu belirtmek isterim,kisinin yasi veya büyüklügü hic önemli degil adam olmasi kendi saydirmasi daha önemlidir,kisi yasli olupta etrafina zarar veriyor karsindaki insanlari kiriyorsa bence o adam hayatini arti ve eksileriyle gözden gecirip olan biteni degerlendirmesi gerekir diye düsünüyorum.Cünki kendisine saygisi olmiyan,baskasindan saygi göremez.

Tabiikide hatasiz kul olmaz,genclerin ögrenmesi gereken cok seyler var,bunu uslubunca anlattigimiz taktirde sanmiyorum ki kisiler haddi assin ukala konusmalar icinde bulunsun.Sitemizin devamli üyeleri icinde bu konuda saygisizlik yapilcagina inanmiyor,böyle seyleride ortaya atanlari kiniyorum.,cünki az cok bir birimizi taniriz.

Yoksa biz kimizki insanlara bu saatten sonra edeb ve adabi ögretelim.

Sevgilerimle....

NOT : Sözlerim sahis baz alarak degil genel olarak yazilmistir.

CEVDET BEY bu sitede işi biraz daha ciddiyete bindirdi.belliki iyi ustalardan.ben kendisinin yazılarını yeni okudum ama bu sitede sürekli bulunması bizim için büyük kazanç olacak belli.
kuşun nasıl uçurulup seyredileceği konusuna girmeyeceğim çünkü bunu çoğumuz biliyoruz artık.ben mesafe tespiti için birşey söylemek istiyorum.matemmatikte bunun kolay bir yolu var.kuşun oyun oynadığı yerle sizin seyrettiğiniz yer arasındaki mesafeden oyunu bitirdiği noktadaki açıdan kuşun kaçmetre oynadığın bulmak mümkündür.
saygılar.....

hüseyin turan' Alıntı:
ben mesafe tespiti için birşey söylemek istiyorum.matemmatikte bunun kolay bir yolu var.kuşun oyun oynadığı yerle sizin seyrettiğiniz yer arasındaki mesafeden oyunu bitirdiği noktadaki açıdan kuşun kaçmetre oynadığın bulmak mümkündür.
saygılar.....

Birçok kuşçu gibi çok kafama takılan bir konuydu çözümünüz çok mantıklı ve pratik Hüseyin Bey aydınlattığınız için teşekkürler

kanatsesi' Alıntı:
hüseyin turan' Alıntı:
ben mesafe tespiti için birşey söylemek istiyorum.matemmatikte bunun kolay bir yolu var.kuşun oyun oynadığı yerle sizin seyrettiğiniz yer arasındaki mesafeden oyunu bitirdiği noktadaki açıdan kuşun kaçmetre oynadığın bulmak mümkündür.
saygılar.....

Birçok kuşçu gibi çok kafama takılan bir konuydu çözümünüz çok mantıklı ve pratik Hüseyin Bey aydınlattığınız için teşekkürler

Öncelikle bu konu üzerinde çok geniş kapsamlı bilgiler veren dostlarımıza bizleri aydınlattığı için teşekkürlerimi sunuyorum.Kendi adıma konuşmak gerekirse bu başlık altında çok faydalı bilgiler öğrendim ve bu site sayesindede öğrenmeye devam ediyorum.

Daha sonrada bu konuyu arkalardan bulup çıkaran ve bizlerin bilgilenmemizi sağlayan Muharrem agabeyimize teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.

Kerim TÜRK' Alıntı:
Öncelikle bu konu üzerinde çok geniş kapsamlı bilgiler veren dostlarımıza bizleri aydınlattığı için teşekkürlerimi sunuyorum.Kendi adıma konuşmak gerekirse bu başlık altında çok faydalı bilgiler öğrendim ve bu site sayesindede öğrenmeye devam ediyorum.

Daha sonrada bu konuyu arkalardan bulup çıkaran ve bizlerin bilgilenmemizi sağlayan Muharrem agabeyimize teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.

Osman Bey kardeşim bende daha yeni okumuş olmakla birlikte deneyimlerinizi bizimle paylaştığınız ve aydınlattığınız için kendi adıma teşekkür ederim. Kuşçuluğun çok sabır ve emek isteyen bir uğraş olduğunu yazınızdan daha iyi anladım. Biz kuşçu değiliz bu yazdıklarınıza bakarak :) Gerçi ben kişisel anlamda kendi kümesimde yeni yeni beslemeye başladım. Yazdıklarınızdan fikir sahibi oldum. Gerçi az çok bildiğimiz şeyler de var ama uygulamada sıkıntı oluyor. Bu sayede uygulamada da başarılı olmak için güzel ip uçlarıda edindim. Önemsiz bir şeymiş gibi görünen bazı şeylerin aslında ne kadar önemli olduğunu bir kez daha sayenizde farkına vardım. Burada yazılanlar bir ömür harcatabilir insana :) İnşallah az buçuk iyi bir kuşçu olabilirim bende... Yazdıklarınızdan kendi kuşum hakkında az bir düşünce sahibi oldum ama daha yolun çok başında uçurduğum kuş. Kuşun tam performansa gelmesi için sizce ne kadar süre geçmesi gerekli? Kuş kaç yaşında daha verimli olur. Bir kuşu bu seviyeye getirmek için yavruluktan başlayarak hangi aşamalardan geçirmeli ve dediğim gibi süre olarak bir süre var mı. Yavruya kusup sonrasında mı bu seviyeye gelir. Buna benzer sizinde aklınızda olan soru veya cevaplar varsa paylaşırsanız sevinirim.

Geri