Sık Takla ve Düşme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 21K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
BU KUŞUM ÇOK FAZLA TAKLA ATIYO BAZEN ÇATILARA DÜŞÜYO ZATEN EŞLENMİYORDA KAYBOLMASINDAN KORKUYORUM

Ekli dosyalar

• IMG0023A.webp
    IMG0023A.webp
    24.8 KB · Görüntüleme: 4,902
Re: YARDIM EDİN!!!

kuyrugunu para lastigiyle bagla ögle uçur takla atmasını önler fazlada uçmaz alışır ben hep ögel yapıorum şimdi damımda 1 tana sarılım war...

Re: YARDIM EDİN!!!

Kritik dönemdesin.Kuş ya kendini açacak sende zevkle izleyeceksin yada kaybedeceksin başkaları izleyecek.Bunun başka alternatifi yok.Sıka girmiş fakat çıkamadan kaybettiğimiz kuşlar bugün başka arkadaşların kümesinde.Sana tavsiyem kuşu uçur kendini çözsün yatırıpta civciv gibi yerde gezdirme.İnşaallah sende kalır.

Abi zaten dewamlı uçuruyorum bu kuşta giderek açılıyo ilk uçurduğumda hiç takla atmamıştı ama giderek artıyo ve artık azıcık rüzgarlı havada bile uçamıyor

Benim bildiğim kadarıyla sıka giren kuşların kuyruklarının ortası çekilir takla atması azalsın daha sağlıklı olsun diye . Yine daha tecrübeli birileri varsa yardımcı olurlar diye düşünüyorum..

kuyruğuna makas vur veya bağla uçurmaya başla zaman geçtikce farkı göreceksin zamanla sık takla dan cıkar

Geç saatlere kalmadan sakin havalarda bol bol uçurun açılır umarım .selamlar.ŞEREF

polllat' Alıntı:
Abi zaten dewamlı uçuruyorum bu kuşta giderek açılıyo ilk uçurduğumda hiç takla atmamıştı ama giderek artıyo ve artık azıcık rüzgarlı havada bile uçamıyor

değerli kardeşim sıkta diyorsunuz ve devamlı uçurıyorum diyorsunuz..şimdi hangisin de kuş..sıka girmesi demek kuşun takladan uçamayıp yere düşmesi demektir..çekin orata kuyrukları kovalayın yüksekten salın ..baktınız olmadı kuyruk bırakmayın ve kuşa acımayın açar kendini..sıka girmesi normaldir seyisliğin başladığı zaman dır..eğer çatıda bakıyor iseniz kovalayacağınız zaman aşağıda bir arkadaşınız olsun en az düşen kuşu kediden önce kapmalı..

yha kuşun genel yapısı böyle yani anne-baba sıda aynı böyle çok takla atıyo
kuş dolamada değil yani
bu kuş böyle çok takla atıyo

bu kuşun kelep olduğunu yani kapandığını gösterir bu ya kuşun uzun süreli uçmamasından yada çok sık oyuna düşmesinden olabilir bu kuşu devamlı kaldırmanı zorla uçurmanı öneririm

Bu kuşu rüzgarsız havanın normal olduğu saatlerde uçur hep uçur ama zorla biraz

Selam arkadaşlar benim başımdada suan böyle bir sorun var 2 haftadır ucurdugum yavrum 20-30 dk uçup taklalar atıyordu geziyordu dolaşıyordu çok güzel uçuyordu ama dun sabah saldığımda kuş birden evrim geçirdi ve oldugu yerde havalanıp takla atmaya başladı hiç düz uçamıyor hep takla atarak yükseliyor ve takla atarak alçalıyor kendini başka damlara atıyor orda tekrar uctuğu zamanda hemen takla atmaya başlıyor yükseliyor inene kadar yaklasık 60-70 takla atıyor indiği zamanda çok halsiz bir şekilde iniyor.

Üstün tecrübelerinize ihtiyacım var arkadaşlar ben bu kuşu nasıl düzeltebilirim çok ümit beklediğim kuşlardan biriydi yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Kuş daha 2.5 aylık ve takla çevirmeye başlıyalı 7-8 gün oldu şimdi durduramıyorum.

Şimdiden teşekkür ediyorum yardı ve bilgileriniz için.

Ses seda yok :)

Konu açsanız daha iyi olur gibi :)

Konu olduğu için açmadım bilerek görüntü kirliliği yaratmamak için.

Cunku konu daha önce açılmıs ama tam cevabı bulunmamış belki yeni cevaplar gelir diye burdan devam etmek istedim. [/i

Sipikopat' Alıntı:
Selam arkadaşlar benim başımdada suan böyle bir sorun var 2 haftadır ucurdugum yavrum 20-30 dk uçup taklalar atıyordu geziyordu dolaşıyordu çok güzel uçuyordu ama dun sabah saldığımda kuş birden evrim geçirdi ve oldugu yerde havalanıp takla atmaya başladı hiç düz uçamıyor hep takla atarak yükseliyor ve takla atarak alçalıyor kendini başka damlara atıyor orda tekrar uctuğu zamanda hemen takla atmaya başlıyor yükseliyor inene kadar yaklasık 60-70 takla atıyor indiği zamanda çok halsiz bir şekilde iniyor.

Üstün tecrübelerinize ihtiyacım var arkadaşlar ben bu kuşu nasıl düzeltebilirim çok ümit beklediğim kuşlardan biriydi yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Kuş daha 2.5 aylık ve takla çevirmeye başlıyalı 7-8 gün oldu şimdi durduramıyorum.

Şimdiden teşekkür ediyorum yardı ve bilgileriniz için.

Halil abim kuşun sağlık sorunu falan yoksa devamlı uçur zamanla düzelecektir taklası ve uçuşu.. Yanlız bakarsın sokağa falan düşecek olursa kuyruklarını çekip uçur.. Kuyruk çekmek çoğu zaman işe yarıyor..

Teşekkür ederim polat kardesim ucuruyorum ama 2 dk sonra konuyor karsı dama ordan da gec gelıyor veya gelmeye kalkısıyor tekrar takla atarak oldugu yere veya baska yere konuyor. Bol bol ucuracaz o zaman 2 dk 2 dk coğalacak ucması normalde 30 dk ucan bir yavru.

Sipikopat' Alıntı:
Teşekkür ederim polat kardesim ucuruyorum ama 2 dk sonra konuyor karsı dama ordan da gec gelıyor veya gelmeye kalkısıyor tekrar takla atarak oldugu yere veya baska yere konuyor. Bol bol ucuracaz o zaman 2 dk 2 dk coğalacak ucması normalde 30 dk ucan bir yavru.

aynen öyle abim.. Eğer kuş kaliteliyse zaten zor düzelir.. Dikkat etmen gereken şey sokağa falan düşmesin kedi kapar falan.. baktın bocalıyor düşecek sokağa sen hemen in aşşa..

Deneme yanılma yöntemi yapıcaz artık zor bir durumla karşı karşıyayım :) :) merakla uçuracağım.

bak güzel insan yavru kızması sıkıya girer ama ne tür sıkı.bu konuda yüzlerce binlerce kuşçu arasından ayrılıyorum.oyun kuşu iki türlü sıkıya girer cücük yeni başlamıştır yukarı orta seviyede sıkı bol takla yapar ve aşağı düştükçe ara acar takla azaltır sefer yapar.ikincisi eke yatan kuş için geçerlidir kuş aylarca yatmıştır uçar taklalara boğulur kısa zamanda bol taklayı uçumla gevşetir.senin sorun sende değil kuçdadadır kuşun mayası olmamamıştır yada genetiği budur kuş eşleme ayrı bir sanat dalıdır bunu unutma kuş eşlerken bol takla arama iyi kumaş ara takla en sonraki kolay iştir.

Takla aramıyorum zaten kuşu açmaya calısırken sıka girdi kus daha tas catlasın 3 aylık bugun ucurdum 15 dakıka uctu turlar attı dunkune göre çok iyi uctu noktaya kadar cıktı dolandı rahat bir ucus sergiledi bol takla attı duzelecek sanırım.

Sipikopat' Alıntı:
Takla aramıyorum zaten kuşu açmaya calısırken sıka girdi kus daha tas catlasın 3 aylık bugun ucurdum 15 dakıka uctu turlar attı dunkune göre çok iyi uctu noktaya kadar cıktı dolandı rahat bir ucus sergiledi bol takla attı duzelecek sanırım.

kuşun yavaş yavaş da olsa düzelmesine çok sevindim Halil abi.. Bence aynı şekilde uçurmaya devam et düzelecektir inşallah..Yani biz hep öyle düzeltirdik kuşları..

Saol ben teşekkür ederim bugun kuyrugunu makasladım sağ ve solsa 2 ser telek bıraktım ortasını kestım baya düzeldi noktaya kadar cıktı nerdeyse rahat rahat uctu iyice düzeldiği zaman kestiğim kuyrugunu cekıcem kesmeden de düzeltebilirdim ama biraz zaman alıcak diye böyle bir yola başvurdum işede yaradı

arkadaşlar tamam kuyruk alma takla hafifletir ama tam oyuna düşme teke düşme sefer yapma görevlerini yaklaşık iki ay kadar geciktirir.kuyruk kuşun terazisidir kuyruk yoksa oyunda yok ileriki zamanlarda aynı sorunu tekrar etmesi çok büyük olası.o yüzden kumaş seçerken bu husus dikkate alınmalı.burda ben sizlere bilgi paylaşımı sunuyorum yanlış anlaşılmasın seyislik dahada önemlidir buda zaman ve tecrübe ile gelen bir beceridir.bende bu sorunlarla cok karşılaştım acemiliklerimiz oldu.zaman olacak sizlerde bir haftalık uçan kuşa not verebilecek duruma geleceksiniz.bizlerden daha şanlısınız seçenekleriniz çok eski ustalarımız çok katı en iyisini ben bilirim adamlardı.umuyor ve diliyorumki sizler zalım kuşçular olacaksınız yeterki bilgiye açık olun.herneyse kuşun kuyruk alınmaz yoğun takla varsa kuş 2 3 gün dinlendirilir aynı sorun devam ederse ya kuş elden çıkarılır yada takla hafifletmek için eşlenir cücüklere bakılır gerisi ise zaman kaybıdır.bire sorum olacak geçen sezon antalya kupasını alan kimdi birde yozgatlı efendiler petrola kuş çıkartmışlarmı öğrenirsen sevinirim

Kimse yanlış anlamasın her kafadan bir ses çıkıyor birisi orta kuyruklarını makasla birisi makaslama bazısı o kustan hayır gelmez elden çıkar bazısı benım genelde yavru kuslarımın hepsı sıka girer bol bol ucur düzelir bazısı yatır 2 hafta düzelir bazısı o kuşu uçur iyi bir kuş olacak insan şaşırıyor ne yapacağını herkezin kendisine göre bir dogrusu var sanırım ama bu kuşlarınında düzelmesi mümkündür bence..

Bende suan sağ ve soldan 2 ser kuyruk bıraktım gerisini makasladım sanki biraz düzelir gibi oldu uçusu 1 gün düzeliyorsa ertesi gün yine bol takla atıyor ve konuyor hemen bazen nokta oluyor gezeliyor.. Uçura Uçura deniyecem baktım olmadı 2-3 gun yatıracam. Bende kendi doğrumu bulayım bari.

Herkeze teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için.

arkadaşlar aynı sorun bended var 1 yıla yakındır beslediğim şebabım önceden uçar ara ara takla atardı ama evden taşındık kuşları terasta beslemeye başladım alışsınlar diyede kanatlarını bantladım 1 haftadadır saldım uçuruyorum önceden yerden kalkmıyordu zorla kaldırıyorum yerden 10 12 takla atıp yere iniyor ama hiç uçamıyor bugün konmasına izin vermedim karşı apartmana gitti o gidince o bür kuşlarda gitti hepsi geldi şebab gelmedi akşama kadar bekledim sonunda gittim karşı apartmandan tutup getirdim benim için sorun değil taklası ama başka yere konunca geri gelmiyor kendi terasımda bile zorla kalkıyor karşıya gidince hiç gelmiyor inşallah düzelir

merhabalar

öncelikle mardin kuşunun sürekli taklaya düşmesi gayet normaldir yawru kızması bir kuş eğer 1 2 hafta içinde bu tür hareketleri yapması doğasında var sanırım ben genelde şoyle yapıyorum kuş baktım sürekli takla atıyor ve takladan uçamıyor ise kuyruğunun tam ortasından 4 kuruk felan çekiyorum belli bir süre sonra oyundan düşüyor uçumu felan normale dönüyor hatta ilk günlerdeki hazı alamıyorsunuz :) tabi üzülmeyin belli bir süre sonra kendine tekrardan gelmeye başlıyor kuruğu tekrar geldi mi kendini tekrardan buluyor kuş

Arkadaşım kuş serte girmiş, ilk olarak sabah erken durgun saatlerde uçur, kuyruklarının ortasını al ikinci gün serbeslemez ise tümünü al daha da olmassa kuyruk üst tüylerinin arasında meme şeklinde çıkıntı var bulabilirsen onu sık, yani patlat, ama muhakkak üzerine git kuşun baktın hiç biri olmuyo en son çare ya benim ol ya başkasının ol de ve ayağına balon bağla uçur dönerse senindir dönmesse nasipten çıkmıştır nasıl olsa anası babası sende bi sonraki yavruları daha yükseklerde uçan yani sinekte uçan kuşlarla uçurursun ki bu sert dönemlerini sinekte atarlar sende bu sorunları fazla yaşamassın ama kuşta takla var anladığım kadarı ile o yüzden taklası bol olan kuşun altı sağlamdır o yüzden korkma kuşundan besle hayırlı olsun.

ya ben ileti tarihine bakmadan bu yorumu yaptım ama serte giren kuşa bunlar yapılır kısacası bu.

Geri