sık takla

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar bende 1 tane arap taklacı var.Kuş sık taklaya girdi.YAş olarak da bayağı yaşlı yani öyle genç kuş değil.Kuşun kuyruğunun ortasını çektim düzelmedi.Kuyruğunun hepsini çektim düzelmedi.Sonra kanatlarını çektim yine düzelmedi.Kanatları geldi kuyruğunu bidaha çaktim düzelmedi.Ben artık ne yapabilirim.Kuş uçmak istiyo ama nafile.Yeter artık bende canını yakmak istemiyorum zaten bi işede yaramıyo.
Lütfen yardım edin.........

Ekli dosyalar

• IMG0019A.webp
    IMG0019A.webp
    31.4 KB · Görüntüleme: 1,717
kardeş kuyruklarına para lastiği koy biraz önler sık taklayı

Kuyruk hayvanın dengesini bozup düz uçmasını sağlamak için yani sıkı takladan çıkması için çekilebilir, ancak kanadını neden çektiniz onu anlamadım . Kuşunuzu akşam saatlerine kalmadan aç karına kovalayın uçurmaya çalışın rüzgarlı zamanlarda uçurmayın kaybolur, uçurunca sıkı takip edin düştüğü yeri iyi görün kaybolmasın, emek vermeye değer diyorsanız sabırla zorlayın, yeriniz açıkdeğil etrafı kapalı ise geniş yerde bakan bir arkadaşınıza verin, o kuşu uçurmaya çalışsın , yok değmez diyorsanız siz bilirsiniz .. selamlar.ŞEREF

kanadin alt kismindaki gövdeye birlestigi yerdeki tüyler cek. cikardin cikaramdin ozaman kalir sik taklada.

selam değerli dostlar..bakın bir takım yöntemler denenmiş kuş uçamamış yani havada kalamıyor sık takla durumun dan düşüyor..şimdi bırakın tüy yolmayı yazık hayvana..kümesiniz yerdemi yok sa terastamı bilemiyorum ama iki yönteminiz var bunlar açar kuşu sadece
1- aşağı doğru meğilli bayır bir arazi den açık alan olması gerekli tabii aşağı doğru kovalayın kuşunuzu gerekirse havaya fırlatın kuşun kendisini düzelte bilmesi için havada kalması gerekir yani yere düşmesi sık taklada ne kadar geç olursa o kadar şansı olacaktır kendini havada düzeltmesi için..
2- yüksek bir yerden salmak gereklidir ki bu bir bina yada ne bileyim bir yar kenarı olabilir..yine beklenti aynıdır kuşun fazla süre havada kalmasını sağlamak yani kendini düzeltmesi için..
değerli dostlarım bu yöntemler de sizlere yardım edecek arkadaşlarınız olmalı yani hayvanın düşeceğini düşünün ve etraftaki kedi gibi hayvanların saldırısına maruz kalabilirler..
bunlarda olmuyorsa benim kanımca yapacak bişey yoktur..kuş havada açılır yoksa olmaz yani vahi gibi olmaz açılma işi..şunuda söyleyeyim sıkı ne kadar sert geçerse bence o hayvan açılırsa iyi bir performans sergiler..

Kanat yolmak ve kuşun sık takladan çıkması arasında ne gibi bir alaka var açıklayabilir misiniz? Kuşlara eziyet etmekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Bir kuş anlattığınız durumdan kuyruk yolunmuş olmasına rağmen çıkamıyorsa ya elden çıkaracaksınız veya iyi kuş olduğunu biliyorsanız yavru alacaksınız.

123_123' Alıntı:

kardeş çekme daha etkili dediler o bile etki etmediyse para bandı veya lastiği bi işe yaramaz heralde ama ilgilendiğin için çok saol...

şeref' Alıntı:
Kuyruk hayvanın dengesini bozup düz uçmasını sağlamak için yani sıkı takladan çıkması için çekilebilir, ancak kanadını neden çektiniz onu anlamadım . Kuşunuzu akşam saatlerine kalmadan aç karına kovalayın uçurmaya çalışın rüzgarlı zamanlarda uçurmayın kaybolur, uçurunca sıkı takip edin düştüğü yeri iyi görün kaybolmasın, emek vermeye değer diyorsanız sabırla zorlayın, yeriniz açıkdeğil etrafı kapalı ise geniş yerde bakan bir arkadaşınıza verin, o kuşu uçurmaya çalışsın , yok değmez diyorsanız siz bilirsiniz .. selamlar.ŞEREF

kuş gerçekten çok değerli yani bana göre.Ama bazen sizin dediğiniz gibi kovalıyorum zorla falan işte bir çatıya iniyo çatıda düz çatı değilse ben gidip alamıyorum kuş da çok takla attığı için korkuyor uçmaya o gün orada kalıyo yani 2-3 kere öyle çtılarda yattı diğer gün açlıktan falan atladı ancak..Valla ne yapacağımı hiç bilmiyorum...

ali-g' Alıntı:
kanadin alt kismindaki gövdeye birlestigi yerdeki tüyler cek. cikardin cikaramdin ozaman kalir sik taklada.

Abi valla bu tekniği ilk defa duyuyorum...
KUşun çanı acımaz mı? Yazık yha uçsun diyede işkence etmeye gerek yok.Yapamam abi ben onu... :hayir:

Bence sen onu ucurma , yavrularini al ucur .Yoksa buyuk ihtimal ya kaybolur yada biryere duser kedi felan kapar.
Veya elinden cikartacaksin , ama cok deger verdigin guvercin ise ozaman yavrularini alacaksin..tum yontemleri denediysen ve hala ucmuyorsa baska caren yok.SIk taklaya her kus acilmaz buda onlardan birtanesidir.

ali hakan' Alıntı:
selam değerli dostlar..bakın bir takım yöntemler denenmiş kuş uçamamış yani havada kalamıyor sık takla durumun dan düşüyor..şimdi bırakın tüy yolmayı yazık hayvana..kümesiniz yerdemi yok sa terastamı bilemiyorum ama iki yönteminiz var bunlar açar kuşu sadece
1- aşağı doğru meğilli bayır bir arazi den açık alan olması gerekli tabii aşağı doğru kovalayın kuşunuzu gerekirse havaya fırlatın kuşun kendisini düzelte bilmesi için havada kalması gerekir yani yere düşmesi sık taklada ne kadar geç olursa o kadar şansı olacaktır kendini havada düzeltmesi için..
2- yüksek bir yerden salmak gereklidir ki bu bir bina yada ne bileyim bir yar kenarı olabilir..yine beklenti aynıdır kuşun fazla süre havada kalmasını sağlamak yani kendini düzeltmesi için..
değerli dostlarım bu yöntemler de sizlere yardım edecek arkadaşlarınız olmalı yani hayvanın düşeceğini düşünün ve etraftaki kedi gibi hayvanların saldırısına maruz kalabilirler..
bunlarda olmuyorsa benim kanımca yapacak bişey yoktur..kuş havada açılır yoksa olmaz yani vahi gibi olmaz açılma işi..şunuda söyleyeyim sıkı ne kadar sert geçerse bence o hayvan açılırsa iyi bir performans sergiler..

teşekkür edrim abi.Sizinle diğer bi konuda bayağı tartışmıştık ama kusura bakma.Aslında dediğiniz banada çok mantıklı geldi ama kuş biraz ileride bir binaya konarsa napıcam.Yani uzakta bir yere konarsa kavalama ihtimalim yok.Ama yinede dedeyeceğim bunu kuş 2-3 aydır sık taklada valla geçmedi gitti...
Gerçekten iyi uçan saatlik kuştu.Kayseri'den getirmiştim...

Hoca' Alıntı:
Kanat yolmak ve kuşun sık takladan çıkması arasında ne gibi bir alaka var açıklayabilir misiniz? Kuşlara eziyet etmekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Bir kuş anlattığınız durumdan kuyruk yolunmuş olmasına rağmen çıkamıyorsa ya elden çıkaracaksınız veya iyi kuş olduğunu biliyorsanız yavru alacaksınız.

gerçekten haklısınız hocam ama ben kuş kaybolmasın diye çekmiştim.Biliyorum yinede saçma ama kuş uçmak istiyo sonra biyerlere düşüyo napıyım... :hayir:

selam değerli kardeşim...şimdi bak yazdıklarımı dikkatlice oku..dedim ki nerede baktığını bilmiyorum..eğer baktığın yer uygun değil ve bahsettiğin gibi iyi bir kuş ise etrafı acık bina falan olmayan bir yerde kuş bakan arkadaşına (bir köy yeri olabilir bu)götür onun kümesin de açın..

ali hakan' Alıntı:
selam değerli kardeşim...şimdi bak yazdıklarımı dikkatlice oku..dedim ki nerede baktığını bilmiyorum..eğer baktığın yer uygun değil ve bahsettiğin gibi iyi bir kuş ise etrafı acık bina falan olmayan bir yerde kuş bakan arkadaşına (bir köy yeri olabilir bu)götür onun kümesin de açın..

teşekkürler abi.
Ben terasta besliyorum etrafımda çok fazla bina var ama bizim binadan uzunu pek yok çok az yani...
Zaten kuşu açamazsam Kayseri'ye geri göndereceğim orası müsait orada açılır.o deil eşide kısır çıktı yumurtlamıyo kümesi büyüteceğim bu aralar büyütüyümde eşini değiştireceğim bi yumurtasını alıyım öyle gönderiyim çünkü kuş çok iyi bi yumurtasını almam lazım.. :hhh:

bendede vardı boz bi güvercinim sık taklaya girdi aynı şekilde bende kanat ve kuyruk çektim ama bi fiydasını göremedim 1 saati gecik uçuyordu evin ustunde çatır çatır oynuyordu ama sonradan sık taklaya girdi bende düzelmeyince götürüp verdim birisine

benimde buna benziyen arap bi taklacım sıka girmişti kuşlu havaya attım hızlıca yukarıya doğru evin çatısından uzak olcak bi yere kuş evin çatısına geri geldi konmaya çalıştı konamadı yere düştü . üzerine kedi atlayınca hayvan korktu kalktı o kadar sıktaki hayvan 1 takla atmadan arkasına bile bakmadan kaçtı:)

polllat' Alıntı:
123_123' Alıntı:

kardeş çekme daha etkili dediler o bile etki etmediyse para bandı veya lastiği bi işe yaramaz heralde ama ilgilendiğin için çok saol...

kardes birak kus kendine gelsin ondan sonra benim dedgimi yap fazla deyil az bisey cek yeterli olur. ordaki cektigin tüyler kusa sonra acimaya basliyor. kusun icgücüsü ondan sonra fazla kanat vurdutmamaya calisiyor. dene ve gör.

bnm anlamadım keşke bnmde öle bi kuşum olsa çok güsel olur :D
KUBİLAY saygılarımla......

kuscuyum_45' Alıntı:
bnm anlamadım keşke bnmde öle bi kuşum olsa çok güsel olur :D
KUBİLAY saygılarımla......

:=))))
Emin ol ki sonra öyle demiyosun Kuşunun sadece takla atması seni üzmeye başlıyo...
Çünkü kuş uçamıyo sadece takla....

kardeş sık taklayı önlemek için kuyruklarını çekmek belki işe yarayabilir ama kanatlarını çekmek yanlış birşey hangi hayvan olursa olsun sık taklada olup olmaması gerekmiyo kuşa yazıktır kanat çekmek madem işine yaramıyo sat yada ver birisine hediye olarak yada ne bilim ona bir tane eş al yavrusunu al hayvanı bir uçur sonra yatır o hayvanın sıktakladan çıkmasını sağlamaz kanadı olmayan hayvan saten uçmakda zorlanır

saygılar

emre kalender

sarıkır4141' Alıntı:
kardeş sık taklayı önlemek için kuyruklarını çekmek belki işe yarayabilir ama kanatlarını çekmek yanlış birşey hangi hayvan olursa olsun sık taklada olup olmaması gerekmiyo kuşa yazıktır kanat çekmek madem işine yaramıyo sat yada ver birisine hediye olarak yada ne bilim ona bir tane eş al yavrusunu al hayvanı bir uçur sonra yatır o hayvanın sıktakladan çıkmasını sağlamaz kanadı olmayan hayvan saten uçmakda zorlanır

saygılar

emre kalender

eywallah kardeş bende farkına vardım...

s.a arkadaşlar sık takladaki kuş nasıl cıkar biliyormusunuz ?
1. kşun kanadı yada kuyrugu cekilmez
2 .kuş sıkıdır
3 sıkıhayvan ne zaman boşalır
4 yavruya kusunca boşalır işte o zaman kuş ucar okey saygılarımla

çubuklu_baron' Alıntı:
s.a arkadaşlar sık takladaki kuş nasıl cıkar biliyormusunuz ?
1. kşun kanadı yada kuyrugu cekilmez
2 .kuş sıkıdır
3 sıkıhayvan ne zaman boşalır
4 yavruya kusunca boşalır işte o zaman kuş ucar okey saygılarımla

sanırım eşi kısır ama yumurta arıyorum. Ama bulabileceğimi hiç sanmıyorum.....

a.s

kardeş sıradan bir kuşa eş at dene bende sık taklalı kuşları yavruya kusunca ucururum acılır ucan kuşla birlikte 3 veya 4 kuşla salla ucar mutlaka yavruya mayayı kussun 7 ila 8 gün de kaldır tamam mutlaka ucacaktır saygılar

çubuklu_baron' Alıntı:
kardeş sıradan bir kuşa eş at dene bende sık taklalı kuşları yavruya kusunca ucururum acılır ucan kuşla birlikte 3 veya 4 kuşla salla ucar mutlaka yavruya mayayı kussun 7 ila 8 gün de kaldır tamam mutlaka ucacaktır saygılar

saolun bubuda deniyeceğim zaten son şans. buda olmassa doooğru köye...

pert olmuş yada diğer tabirle dolama olmuş kuşlar ne yavruya kusmakla ne de başka yöntemlerle açılması garanti değil. bence bu hastalık kuşun iç sinir sistemindeki sorunlardan kaynaklanıyor. kuşunun vücut yapısından oyun kuşu olduğu belli. ben ona yakışan güzel bir dişi alır 2 3 çift yavru alırdım. perte çıkmış kuşun açılmasındaki en etkili yöntem açık bir alanda sürekli uçmaya zorlamaktır ama garantisi yok.

Bende de bi beyaz var ve ben açık alanda besliyorum.. Açık alanda kovalamasıda zor gidio 100 m ileriye düşüo ordan kaldırıyon geri kümesin oraya.. Açamadım ben şimdi yavrusunu aldım uçurup deniycem bi.. Bendeki hiç oyuna başlamadan sık taklaya girdi bide.. Bu tarz kuşlar nasıl kuşa vurulur acaba..? Bir bilgisi olan var mı

uçmadan perte çıkan kuşların taklası geniş olur derler ben de de yeni uçurduğum bir yavruda olmuştu. aynı soya vurma da perte çıkma özelliği göstermeyen renk olarakta uyumlu güzel oyun kuşu seç vur. bu iş deneyim işi kimse sana şuna vurursan garanti şöle kuş olur diyemez, derse de inanma.

Geri