sırp yüksek uçucularım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan loutremonty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
eroleskici
Meslek
ressam
İlgi Alanı

erkek 2 yaşında olduğunu tahmin eciyorum 2008 markalı..

bu ik yavru kardeş bir kaç ay önceki fotoğraf diğer fotoğraflarda yetişkin halleri var ve şu anda iki adet yumurtaları mevcut.

dişi. 6 aylık..eşi yok..

annemiz.iki yavru aldıktan sonra öldü.

erkek 6 aylık.

yukarıdaki yavrular.

en yukarıdaki follukta şu an bir haftalık yavrular var..fotoğraflar da 10 gün önce çekildi.

yavruların yumurtaları.tahminen 15 gün sonra çatlayacak.

dişi en baştaki erkek kuş ile mavinin yavrusu.6 aylık şu an yavru bakıyor

kümes çok yüksek olduğu için elimde makine ile yukarıya ulaşamadım.

kümesin kapısı

Erol Bey selamlar... Kuşlarınız da kümesiniz de gayet güzel. Sağlıkla-huzurla besleyip uçurmanızı dilerim.

Ben de çoka radım ama bir türlü bulamadım sırplardan erol abi.Siz Özel olarak getirtiniz galiba :)

teşekkürler ...özel olarak getirtmedim değerli bir insanın hediyeleriydi

Erol maşallah kuşları çoğaltmışsın, yuvaları da çok güzel ferah , uçurmaya fırsat bulabiliyormusun ?
saygılar

havalardan dolu uçurma sezonunu kapattım.neredeyse 1 aydır çıkarmadım.ama şöyle kuşlardan çok memnununm nedenide şu:6 katlı bir apartmanın 3. katında oturuyorum yani uçuramayacak gibi görünen bir yer..ama her uçurduğumda çıkarlar-uçar-yükselir-gözden kaybolur sonra gelim hiçbir yere konmadan sadece bir kereliğine bizim çatıya konup ordanda kümese inerler..çok bağlılar kesinlikle yabancı bir kuşla uçmuyorlar.aynı şekilde birbirlerinede öyle..tabiki şunu yadsımıyorum terasta olsa performansları iki katına çıkardı..zaten yakında budapeşteleride paylaştığım da öteki kümesin neredeyse kuşlar için ,kuş yetiştirmek için tasarlandığını sanacaksınız...bir aralar kafam karışıktı ama sonra anladımki yaşadığım yerde hemen dibimde olmalarından keyif alıyorum..benim sevgimin kaynağı onlarla aynı mekanı paylaşmak.bazen yavruları odama alırdım gece orada kalırlardı..buda benim keyif alma biçimim.

Öncelikle kazasız belasız beslemeni umuyorum...
Erol ben o siyah sırplardan istiyorum siyah kuşlara bayılıyorum :) budapeştelerde siyah yok hiç biliyorsun.
Şaka bir yana şu kuşların resimlerini biraz daha iyi kalitede çeksen hiç fena olmayacak yeni sitede falan bu görselleere yer veririz.. neyse şimdi zamanım yok görüşürüz msnden ileti gönderecegim sana online olamam bir kaç gün sonra görüşürüz

nikon d70 ile çektim kötüler ama bende kabul ediyorum..hava kötüydü birde çok ödlekler içeri girdiğim anda kaçacak delik arıyorlar..sabit bir anlarını yakalayamadım..site için dikkat ederim tabiki

üretmiştim 15 falan kadar olmuştu sayıları fakat atmaca hastalık derken 4 e düştü. yazın 5 saat falan uçuyorlardı. 4-4,5-5 kış gelince uçurmadım ama. bitti bendekiler neredeyse dişi arıyorum şimdi.

benimde erkek fazlalığım nadir bulunan bir ırk uçurmamanızı tavsiye ederim bende çok hevesliyim sırp uçurmak için ama amatörce davranıp atmacaya yedirmek istemiyorum kartların aldından ikişer çift yavru büyütüp eş yapana kadar uçuş yasak benimkilere yavruların yavrularını uçururum ancak Kümesin görünen bir yerine büyük hafrlerle SABIR kelimesi yaz benden sana bir abi tavsiyesi

bunun amatörce davranmakla ilgisi yok bence. yavrularım vardı bayağı. 8 yavrum içerdeydi. bir yerde uçurmak için ideal koşullar vardı. atmaca her daim olacaktır.asıl büyük kayıp hastalıktan. dışardan hastalık geldi. çoğu öldü. hepsini aşıtlatsam daha iyi olacaktı aslında. burda aşı yapan bir yer bulmam 1 yıl aldı. veterinerler biz yapmıyoruz dediler. bir tanesi fatihte bir yer tarif etti. buldum orayı üstelik kuş başına bir buçuk tl gibi çok cüzi bir rakama. herkese tavsiye ederim. hastalandıktan sonra salmonix, neo teramisin ,colimix bence bunlarla hiç uğraşmadan herkes aşılatsın kuşlarını. hastalık geldikten sonra aşı yaptırdım ben. bulaşmamış bir çift yavru iranım vardı onlara hiçbir şey olmadı aşıdan dolayı. fakat hastalığı alanlar için geç oldu tabi. nadir kuşlar olduğu doğru, burası için öyle evet. ama eskisine nazaran şimdi daha fazla insanda var bu ırktan .olmadı yazın bir sırbistan seferi yapar ordan getiririm.

Merhaba Erol,

Arkadaşım bırak byu yu, iranı... Sen bu sırpları muhafaza et, çok güzeller Maşallah. Bulursun İstanbul'da bence, Sırbistan'a gerek kalmaz heralde...

byu ile işim yok zaten bendede yok. sırp bulunca hepsini arkadaşıma verdim. aslında hastalık benim kümeste de olmadı. ben her hafta pazar günleri kümesi bir güzel temizliyordum. ızgaraları tazikli sıcak suyla yıkıyordum. bütün yemlik suluklarıda keza öyle. elektirikli süpürgeyle bütün tozları alıyorum falan filan. ama bizim deli bir ev sahibemiz var balkonları kışın ortasında tadile etmek istedi. kiracısın hayır yapamazsın diyemezsin. birde dökülüyordu zaten. kuşları komşuma bıraktım mecburen . orda hasta oldular. tadilat bittiğindeyse kuşlar hastalanmıştı bile. iranlara gelince biliyorsun 10 günlükken babaları gitti ben baktım yavrulara. bıraksam öleceklerdi. bende eve getirip baktım.sıprlarsa zor iş. burda bulmak zor. gidip almak en iyisi sanırım. benim bayağı kuşum öldü ya az buz değil. bir sürü sıp çoğaltmıştım. emekler bir deli yüzünden heba oldu ona üzülüyorum.

Elimdeki azsayıda damızlık kuşu sırf uçurma zevkini alıcam diye salıp şahinin ne zaman alacagını tahmin etmeye çalışmak bana göre amatörlüktür sizce olmaya bilir.
Ben sırp uçurmadım ama ucuran arkadaşları biliyorum Tolga akgöz ve Tyyar beyle aynı şehirdeyiz
Sırp aheste aheste uçan bir kuştur sırp uçurtmak tıpkı uçurtma uçurmaya benzer bu yüzden şahin için çok kolay bir avdır budapeştelerden şu tecrübeyi edindim bir kuş 2 gözdür 7 kuş 14 göz demektir bence en az 4 sırp uçurmalı iki gözün göremediğini 8 göz çok rahat görür ve şahine yakalanma riski azalır
Uçurduğm budapeştelerden biri şahin görse aşağı doğru pike yapar yada uçuş hızını değiştirir buda diğer kuşların
bir tehlike olduğunu anlamasını sağlar şahine hiç budapeşte yakalatmadım şimdiye kadar inş sırpta yakalatmam :)

''Elimdeki azsayıda damızlık kuşu sırf uçurma zevkini alıcam diye salıp şahinin ne zaman alacagını tahmin etmeye çalışmak bana göre amatörlüktür sizce olmaya bilir.''
'' ya dostum böyle polemiklere girmeyelim ne olursun. benim söylediğim bu değildi zaten.. neyse kendinize iyi bakın

Arkadaşlar zaten bir avuç sırp bakıcısıyız.birbirimize kızıp büyütmeyelim. Bilgi ve tecrübelerimizi paylaşalım.bizden sonrada meraklanan arkadaşlara yol göstemiş oluruz.Herkezin uçurma merağı,üretim,merağı,paylaşım merağı farklılık gösterebilir.Buda herkezin doğal hakkıdır.Selamlar.

tolga sen burda gösterdiğin ''itidalli'' durumu keşke benim sana attığım onca mesajın sadece bir tanesine -bile- '''hayır teşekkür ederim '' diyerek orada da gösterseydin. yani bunları söylemek çok güzel ve uzlaştırmacı duruyor ama ben pekte böyle düşünmüyorum. polemik gibi duran yazışmalarada bir kez daha bakarsanız bunun altında bir tahakküm bir iktidar kurma çabasını görürsününz. bütün bu abilik smülakraları hep bu davranışın göstergeliridir. sizin anlayacağınız saman alevinden libidinal ateşler fitillemeye çalışma durumu. ben aptal biri değilimdir o nedenle konuşurken ölçülü olunmasını tavsiye edrim. haydi sabır lar :)

Erol arkadaşım nerde yanlış yaptığımı anlayamadım bilgilendirirsen özür dilemesinide bilirim.birşeylere kasıt yapıpta üstünlük taslamadım.yazdığın o şeylerden o kadarda net birşeyle çıkaramadım.senin yazdığın gibi temiz lügatlı türkçem yok.mesaj muhabbetindede 8 martta bir mesajın vardı onada pek cevaplık bir şey yoktu.kuşlarının hastalığıyla bir bilgiydi yanılmıyorsam.amacım küstahlık yapmak değil.eğer özellikle vurguladığın ben isem özür dilerim.Bence bukadar uzatmayalım.şurda ne güzel tatlı tatlı muhabbetimizi yapıyoruz.Saygılar.Selamlar.

tolga senin iyi biri olduğunu duymuştum. seni tanıyan iki arkadaşım var. kalbini kırdıysam asıl ben özür dilerim. yanlış anlaşılmış olabileceğimi varsayarakda biraz: seninle ilgili olan kısım şuydu, bana kuşların fotolarını sordun. fotoğraflar sitede var zaten-bende böyle söyledim biliyorsun. sen sonra bana senin bunu sormanın nedenini mesajla yollamıştın. bende sana ''evet buna ihtiyacım var ne olursun'' diyeceğime bunu daha dolaylı yada şöyle söyleyeyim senin anlayacağını düşünerek bir cevap yazdım.. herşeyide buraya yazmaya gerek yok sanırım. senden bir yanıt bekledim açıkçası. gelmedi. sonra şunu düşündüm neden bu teklifi verip te sonradan ses soluk çıkarmadı. bunda tuhaf bir durum yokmu sence? bence var ama uzatmaya gerek yok. birbirimizin kalbini kırmaya değecek şeyler değil bunlar. kuşlar falan filan. ama senin mesajından sonra birşeyler söylemeni bekledim böyle bir beklentim oldu yani. neyse gerekte kalmadı. nokta. bu konu kapansın başka konular açılsın . bu arada ben bir kitap yazıyorum şu an 150 sayfa yazdım. bence kuşları seven herkesin çok keyifle okuyacağı bir şey olacak.. adı 108 numara. bir kuşumun şu anda tesadüfe bakki ilk gelen kuşumdu ve bu hastalıktan kurtulanda tek kuşum. onun hikayesini onun ağzından anlattım. maceralarını çocukluğunu kısacası keyifli bir şey oldu. hadi bakalım.

Benim niyetim tartışmaktı ama sen polemik algılamışsın ayrıca amatör dememede sanırım alınmışsın :)
Ben bir amatörüm Ve sen kesinlikle bir amatörsün :)
Neyse madem tartışmayı bilmiyoruz bende uzatmıyorum bu başlıktaki son yazımdı.

tartışma ? mı hah . bence sen ne söylediğini hakketen bilmiyorsun. çünki birincisi sen bana amatör demedin. ben de hayır amatör DEĞİLİM demedim. önce bunu açıklığa kavuşturalım. bu, bir sözden ortaya çıkarılmış abuk sabuk bir tezdi. neredeyse yamuk bakmak gibi. eğer ben şunu söylemiş olsaydım haklı olurdun -ki sen onunda tam tersini anlardın- eminim.. şöyle: Bence elimdeki az sayıda damızlık kuşu sırf uçurma zevkini alacağım diye salıp şahinin ne zaman alacağını tahmin etmeye çalışmak( en komiği buydu bravo nasıl kurdun bu cümleyi tez konusu gibi olmuş - bence saat 5.35.01 de kuşu alacaaaak:)) bana göre profesyönelliktir..'' desem haklı olabilirdin. ama sevgili dostum ben ne bunu nede bunun tam tersini söyledim. bunun benim söylediğimle hiçbir alakası yoktu. amatörlüğe gelirsek benim hayatımda ilgilenmem gereken o kadar çok şey varki bu konuda hobinin ötesine geçmeyi aklımın ucundan bile geçirmedim. bunda haklısın. ben ingilterede profesyonel kuşçular gördükten sonra burda bence bir elin parmağını geçecek kadar yetiştirici profesyöneldir. eğer bir tartışma yapmak istiyorsak bunu birbirimizin söylediği şeyleri eğip büküp yamultarak bahane etmek yerine konu belirleyerek yapalım. ben hazır ve açığım. elimden geldiğince konuşurum. bir yerde fikir varsa çarpışmaya hazır olmak gerek. değilmi

Kusbaz' Alıntı:
Benim niyetim tartışmaktı ama sen polemik algılamışsın ayrıca amatör dememede sanırım alınmışsın :)
Ben bir amatörüm Ve sen kesinlikle bir amatörsün :)
Neyse madem tartışmayı bilmiyoruz bende uzatmıyorum bu başlıktaki son yazımdı.

Selam Erol, güzel açıklamalar yapmışsın.

Arkadaşın yazısını bende kısaca özetleyeyim;

---Taş atayım, izi kalsın.

---Son sözü söyledim, cevap hakkın yok.

Sonuç: Tartışmanın "t"sinden anlamayan, aynı zamanda performans kuşçuluğunun da "p"sinden anlamayan amatör bir kuşçuyum.

Geri