SİZCE BU KUS ADAM OLUR MU ?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uumuut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

uumuut

Üye
Katılım
22 Kas 2010
Mesajlar
97
Tepkime puanı
0
Yaş
38
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Umut KIR
Meslek
Bilgisayar
Şehir
İstanbul-II (Anadolu)
İlgi Alanı
Kediler
Herkese Merhaba.
Arkadaşlar şuan askerde olan kardeşim askere gitmeden önce bana bir kuş getirdi. Bir petshoptan almış. Kuş erkek bir dumanlı. Bende onun gönlü olsun diye kabul ettim. Kuşun önü ardı belli değil. Neyse ben kuşu uçurmaya başladım. Kuş ufak ufak fişekleyip taklasını atmaya başladı ama benim iş yoğunluğum mevsim şartları ile birleşince kuşu 1 ay falan yatırmam gerekti ve kus serte girdi. Yürürken takla atar hale geldi. Bende ısrarla kusu ucurdum ucurdum ve kus normale döndü. 2 Aydır düzenli uçuruyorum fakat kuşun oyununda bir anormallik var. Kuş dama oynamıyor. Yere göğe her yere oynuyor. Bazen takla ata ata alçalıyor aha şimdi yere düştü diyorum ama toprarlıyor bazen çapraz fişek yapıyor. Bazen ip gibi dim dik çıkıyor. Ne yaptığı belli değil yani. Kalktığı zaman 1 saat falan ucuyor tek basına baya bir yükseliyor. Fişekleri kısa ama 5-6 taklalı. Takla ve kanat sesi sinekteyken bile duyuluyor bence gayet tatmin edici ama bu anlamsız oyunu kuşu kötü kılıyor. Kuş yaklasık 6 aydır bende. Hiç eşe vurmamıştım gecen hafta eşe vurdum. Belki yavruya kustuktan sonra düzelebilir yada kuyruklarını ceksem bir faydası olabilir diye düşünüyorum. Bu arada kuş 16 kuyruk. Kuşun fotograflarını ve videosunu ekliyorum. Hava cok güneşli olduğundan videodan tam anlayamayabilirsiniz ama en azından fikir edinmenizde yardımcı olacağını düşünüyorum. Siz değerli ustalardan bir yorum rica ediyorum. Herkeze hastalıksız güzel bir yaz diliyorum.
Saygılarımla

Video Link : [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xwrVfV_vOcA[/youtube]
 

Ekli dosyalar

  • Dumanlı-1.webp
    Dumanlı-1.webp
    160 KB · Görüntüleme: 1,243
  • Dumanlı-2.JPG
    Dumanlı-2.JPG
    255.1 KB · Görüntüleme: 1,342
  • Dumanlı-3.JPG
    Dumanlı-3.JPG
    151.2 KB · Görüntüleme: 1,294
  • Dumanlı-4.webp
    Dumanlı-4.webp
    101.8 KB · Görüntüleme: 1,341
Kuş oldukça pratik ve taklalarıda aynı oranda seri. Yavruya kusmasını beklemeni ve uçurmaya devam etmeni öneririm. Renk ve tip olarakta oldukça güzel bir kuş. İleriki aşamalarda kuşla ilgili paylaşımlarda bulunursan sevinirim. Kolay gelsin.
 
Tabi Mehmet Hocam tşk ederim.
 
Kuşa öncelikle resimden yorum yapmak gerekirse;
Duruşu , vücut yapısı , şekli , şemali çok hoş. Maşallah.

Videoya gelice;
Video çok kısa kuşun nereden nasıl geldiği tam belli değil.Oyun kuşlarında tam alttan değilde ileriden video çekmek kuşun ne yaptığını daha çok ortaya koyar.Video da seri bir kuş ve aynı şekil seri taklalar gördüm.Kuşun eğitimine devam edip kuşa zaman ayırıp uçurmanızı öneririm.Zamanla kendini geliştirebilme çok ihtimali yüksek bence.

Saygılarımla...
 
Valla usta sorun şu ki kuşun nerde ne yapacağı belli değil :) O sebepten ötürü uzun video çekme şansım olmadı. Bu kuşun üzerine biraz gidicez bakalım ne çıkıcak. İyi akşamlar
 
Bu kuş bana göre daha genç kuş, yani sen eşe vurunca ilk yavruları olmuş olacak, sonrasında büyük bir ihtimalle, ağır abi moduna girer, uçuş ve fişek çizgileri netleşir..
 
Şekli Çok fena :)
 
valla bence kuş zaten adam kendini belli ediyor satılık ise talip olabilirim birde hangi petshop bu böyle kuşlar petshopa kadar indi ise ya anlamayan birinin eline geçmiştir yada damda yakalanmıştır ki ztn orası beni fazla ilgilendirmiyor ama kuş güzel ona uyacak bir kuş ile eş yapıldığ zaman yavruları kendini izlettirir

allah can pekliği versin
 
Geri
Üst