Soru-Cevap

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 40
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Sevgili Yetiştiricilerimiz..

Bu Bölümde Diğer Güvercin Yetiştiricilerine Tecrübelerinizi Anlatabilir,Onların Tecrübelerine Ortak olabilir,Cevabını bilemediğiniz Soruları Beraberce Çözüme Ulaşmak İçin Sorabilirsiniz.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Hüseyin beyöncelikle böylebir çalışma yaptıgıniz için teşekkür ederim.Ben bir hünkari meraklısıyım,fakat bu ırk hakkında gerçekçi bilgilere ulaşamadım ,umarım bana buhususta bir sonuca ulaştırırsanız memnun olacağım.teşekkürler,selamlar.BURSA\Karacabey

movchen' Alıntı:
Hüseyin beyöncelikle böylebir çalışma yaptıgıniz için teşekkür ederim.Ben bir hünkari meraklısıyım,fakat bu ırk hakkında gerçekçi bilgilere ulaşamadım ,umarım bana buhususta bir sonuca ulaştırırsanız memnun olacağım.teşekkürler,selamlar.BURSA\Karacabey
Ne Gibi Bilgiler Istediginizi Yazin EN Kısa Surede Cevaplanacaktır.

abiler benim 1 cift selcuk turu guvercinim vardı. 1.5 aydır kanaklarını yolmustum ve onlar uzuyordu.
dun disi kactı. ama erkek hala yuvasına sadık. erkegin kanatlarını tekrar yoldum ucmaması icin disiyi nasıl getireblirim yuvaya simdiden tesekkur ederim

ilhamicengiz' Alıntı:
abiler benim 1 cift selcuk turu guvercinim vardı. 1.5 aydır kanaklarını yolmustum ve onlar uzuyordu.
dun disi kactı. ama erkek hala yuvasına sadık. erkegin kanatlarını tekrar yoldum ucmaması icin disiyi nasıl getireblirim yuvaya simdiden tesekkur ederim
selamunaleykum
oncelikle kacirdigin kus icin uzuldum ama yaptiklarini okuyuncada keske yapmasan dedim kus kanadi cekmek yolmak kusa aci verir cok mecbur kalinmadikca yapilmamasi gerekir heleki anladigim kadari ile kacmayan kusun kanatlari tam buyumeden yarim eksik kanadi tekrar yoldum demissiniz bu cok daha kotu kusu kacmadigi icin cezalandirmisiniz yarimkanat kanli olur ve bu kanadin tekrar yolunmasi cok cok buyuk acilar verir kusa ve saglik sorunu yasaya bilir kus kanadindan
kacan kusa gelince geri gelmesi kusun istegine baglidir once kus kumesi sevecekki alissin oraya bence kuslariniza kumesinizi sevmesini saglayin buda ii bakim ve canini yakmadan olur umarim boyle seyler yapmaz siniz birdaha takildiginiz birset oldukca buraya yazarsaniz hata yapmaniz azalir bence tecrubeli arkadaslar ve abiler oneri vereceklerdir
saygilarla ferhat

bilgi icin tesekkurler.
ama ben yarım kanadı yolmadım. disi kacınca dieride kacmasın die yaptım yani mecburen

Serdar bey öncelikle özürdilerim.Ben fiziki özelliklerde istenen sıtandandart ne olmalıdır.mesela kısa ayaklı,paralı,güllü,vs.İlginiz için teşekkürler,selamlar.

bırakın şu kanat yolmayı allahaşkına .giderse gitsin .senin saçlarını yolsalar razı olurmusun.

1)Kısa Gaga makbüldür.Gaga ne kadar kısa olursa o kadar fiyatlı bir kuş olur.
2)Göğsü Güllü olmalıdır.
3)Gözleri siyah veya gri olursa takımı 100 TL olur.Kırmızı gözlü ise fiyatı çok olmaz 30-40 TL olur.
4)Kanatlarında en az 3 renk tonu olması lazım.

Sizi Bilgilendirebildiysem Memmnun Oldum

S.a Arkadaşlar benimde bir Sorum Olacak Güvercinlere Enerji verecek bir yem Türü Varmı Teşekkürler Saygılarımla Mert . . .

A.s kenevir kuşlara enerji verir.. Özellikle eşe atılacak kuşlara kenevir yedirilir..

CubeLube' Alıntı:
Hocam nasıl yedırcez? birde çedene ne ıse yarar?

Çedene ve kenevir aynı şeyin farklı isimleri ;) Anadolu taraflarında genelde çedene denir ist da kenevir deniyor.. Bu zaten normal yem yeme karıştırarak yada sade bir şekilde verebilirsiniz..

çok fazla vermemenin yararı var yarım avuç yeterli 1 çift kuşa kızgınlaştırır ve enerji verir...
ayrıca kendinizde yiyebilirsiniz çekirdek tadı vardır..1 kilonun yarısını kendim yerim :)

Dogukan cetin' Alıntı:
çok fazla vermemenin yararı var yarım avuç yeterli 1 çift kuşa kızgınlaştırır ve enerji verir...
ayrıca kendinizde yiyebilirsiniz çekirdek tadı vardır..1 kilonun yarısını kendim yerim :)
:p :p :p

met doğan soruyu tam alamadım eger kuşlar uçmuyor yatan kuşlarsa enerjiye ihtiyaçları yok güneş görsünler yeter ama yok uçan kuşlardan performans alamıyorsan şartlar değişebilir en önemli etken kuşçu eğitmendir yani yarı yarıya iyi kuş iyi eğitmen şartlar uyarsa 40 gram budayla yeterli performans alabilirsin ama yok extra performas istersen vitamin minareller kullanacaksın kuşun cinsine göre performans değişiklik gösterebilir.benim tavsiyem protein acısın yüksek yemler kullan özel yemler bulabilirsin .yeşil mercimek ve bezelye en iyi yem kuşun uçuşunu etkiliyor yavruların gelişimindede çok etkili

kuşlar çeteneye bayılır ama ayarı biraz kaçırırsak isal eder aynı zamanda afrodizyak etkiside vardır

her soruya bir konu acmak yerine lutven sorulari bu konuya yazalim cevap almaniz daha kolay olacaktir
saygilarla

merhabalar 1 çift miski var bnde alalı tamı tamına 1 ay oldu uçurmadım balkondayım ama hala yumurtlamadılar ne zmn yumurtlarlar yavruları uçurmak istiyorum önlrine ot koyuyorum otlar kayboluo bi yerede taşımıolar yrdmcı olursanız sevinirim SAYGILARIMLA

özkan nazilli' Alıntı:
merhabalar 1 çift miski var bnde alalı tamı tamına 1 ay oldu uçurmadım balkondayım ama hala yumurtlamadılar ne zmn yumurtlarlar yavruları uçurmak istiyorum önlrine ot koyuyorum otlar kayboluo bi yerede taşımıolar yrdmcı olursanız sevinirim SAYGILARIMLA

Böyle yazmaya devam edersen üyeliğin silinecek.

ne yazmışım anlamadımda

özkan nazilli' Alıntı:
ne yazmışım anlamadım da

Kelimeleri Tükçemiz'e uygun yazmaya dikkat et kardeş..

Merhaba arkadaşlar Bursada yaklaşık 4 senedir taklacı besliyordum.Sıkıldım daha pratik , aktif kuşlar bakmaya karar verdim ve kelebek kuşuna gönül kaptırdım.Yaklaşık 20 tane kuşum var hepsi dönüş gösteriyor allaha şükür daha 4-5 ay oldu kelebek kuşuna gönül vereli , halen kuşu elime aldığımda yaptığım tahminleri tutturamıyorum.Benden daha iyi olan arkadaşlarıma abilerime sorum olucak.Kelebek kuşunun dönüçeğini elinize aldığınızda nasıl anlarsınız.Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim...

SELAMÜNALEYKÜM arkadaslar bi arkadasımda 1 adet miski var eş arıyor iyi bir miskinin kafa göz gaga ayak vs vs.. gibi özellikleri nasıl olmalıdır ben bilmiyorum nasıl olması gerektiğini tam olarak oynar bakıyorum simdiden teşekkürler...

arkadaslar miskiden iyi anlayan arkadaslar yazsın ben alıcam arkadasıma hediye mahcup olmak istemiyorum elinizde varsa örnek fotoda verirseniz sevinirim....

kuşların suyuna birazcık çamaşır suyu damlatırsam sorun olurmu yararı varmış sanırsam

Dogukan cetin' Alıntı:

insanlarıda kızgınlastırıyomu xD

tunahan' Alıntı:
kuşların suyuna birazcık çamaşır suyu damlatırsam sorun olurmu yararı varmış sanırsam

hastalıkalr için bir önlem ölcüsüde camasır suyunun kapagı kadar atıcaksın 1 suluga xd

Geri