Soru-Cevap

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 40
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
tunahan' Alıntı:
kuşların suyuna birazcık çamaşır suyu damlatırsam sorun olurmu yararı varmış sanırsam
bu soruya defalarca cevap verildi nerelerden duyuyorsunuz bu tur seyleri anlamiyorum kuslarin suyuna bir sey koymak icin bir sebeb bir gereklilik olmali duydum diye niye guzelim suya birseyler konuyor bende onu almamiyorum gerekmedikce suya birseyler koymak isyeyenler gunluk suyu deyistirsinler taze temiz su koymus olursunuz
saygilarla

ferro18' Alıntı:
tunahan' Alıntı:
kuşların suyuna birazcık çamaşır suyu damlatırsam sorun olurmu yararı varmış sanırsam
bu soruya defalarca cevap verildi nerelerden duyuyorsunuz bu tur seyleri anlamiyorum kuslarin suyuna bir sey koymak icin bir sebeb bir gereklilik olmali duydum diye niye guzelim suya birseyler konuyor bende onu almamiyorum gerekmedikce suya birseyler koymak isyeyenler gunluk suyu deyistirsinler taze temiz su koymus olursunuz
saygilarla

hergu nsuyu degıstırmek aslıdna bıraz yararlı ama bırazda zararalı suda kırec varr bırde su dınlendırılmemıs oalrak konuluyorr. camasır suyu sudakı bakterılerı oldurur ve ayda bır yapılması ıyi bende yada suya bir aspirin agrı kesıcı tetra gıb ıılac atılmalıı kus hasta olsun ayad olmasın.

zaten ksu hasta oldukdan sonra ugrasılsada kus ıcı nfayda etmıye bılır kucuck narın bır hayvan nekadar dayanabılıcek canı var hayvanın hayvana yazık etmemek ıcın hastalık gelemsı ndı ye tetbır almak gereksızlıkde kumeslere kırec vurmak gıbı onceden alınan buyuk onlemler buyuk gereksızlı koalrak nıtelendırılmıs olunur...

kusbaz123' Alıntı:
ferro18' Alıntı:
tunahan' Alıntı:
saygilarla

hergu nsuyu degıstırmek aslıdna bıraz yararlı ama bırazda zararalı suda kırec varr bırde su dınlendırılmemıs oalrak konuluyorr. camasır suyu sudakı bakterılerı oldurur ve ayda bır yapılması ıyi bende yada suya bir aspirin agrı kesıcı tetra gıb ıılac atılmalıı kus hasta olsun ayad olmasın.

zaten ksu hasta oldukdan sonra ugrasılsada kus ıcı nfayda etmıye bılır kucuck narın bır hayvan nekadar dayanabılıcek canı var hayvanın hayvana yazık etmemek ıcın hastalık gelemsı ndı ye tetbır almak gereksızlıkde kumeslere kırec vurmak gıbı onceden alınan buyuk onlemler buyuk gereksızlı koalrak nıtelendırılmıs olunur...
evet hastaliktan once alinacak onlem onemli su daki kireci mikrob baktari turu seyleri camasir suyu gibi seylerle deyil yararli olan seylerlede gidere bilirsiniz ayda bir kez camasir suyu ile sudaki bakterileri temizlemeniz faydalidahi olsa gecmisidemi temizliyor onu anlamadim mantigima ters geliyor bence hic bir canliya verilmemeli bildigim kadari ile uzerinde cocuklardan uzak tutun yaziyor bir ilve yapilmali cocuklardan ve kuslardan uzak tutulmali yazilmali

cocukalrdan uzak tutulması cunku cocuk ölcülü oranda ıcmez onu bir dıkıste cıgerlerı yaana kadar ıcer.ve mıdesıne zarar verir ama eski topraklara sorucak olursanız camasır suyu kuslara yararı avr ama beelii bir ölcüde oalcak sekilde.ve herhastalıkda kusa ilac tedavısı uygulanırsa kus artık ılac bagımlıs ıolur ve bunyesı bazı hastalıkalrda ılaclara karsı tepkı vermez zorunluk alınmadıgı surece ılac tedavısıne basvurulmamalı bence ufak bir göz sulanmasına karsın bıle 2-3 tane ılac kullanan arklarımız var bence yapılmamalı.ha o kus cok guzeldır elınde tekdır ozaman derdınızı anlarız ama bırazda dogadan yararlanılmalı bu ısler ıcın...

Meraba arkadaşlarım abilerim sizlere sorum olacak, benim 1 çift dolapçım var 1.5 aydır bendeler eş aldım hatta ben hic çiftleşirken görmedim sadece biyerlerini temizliyolar birbirlerinin bide kümese koydugumda vug vuggg diye bağrıyo yumurtlamıyo kenevirde verdim yok gene çiftleşirken görmedim acaba ben görmedigim zamanlarda kümeste çiftleşiyorlarmıdır ve Ne zaman YumurtLarlar ? :/

kuşlar takımsa yer beyenmemeış olabılırler ama kelebek kusalrı kendını fazla kasmaz az daha sabret bu zamanalr kusalrı ntuy zamanı hem ondan olabılır bu tuyden cıksınalr yumurtlarlar elbet.

lutven sorularinizi bu bolume sorun ozel mesaj yoluyla sorular sorulmasin hicbir kimseye. ozel mesaj bolumu sadece adi uzere ozel konularda kullanilsin
daha hizli ve daha cok cevap alacaksinizdir
saygilarimla

brtysl' Alıntı:
kuşların tüy dönemi kuştan kuşa degişir mi yoksa tüm güvercinler yılın belirli tarihlerinde mi tüy değiştirirler.şimdiden teşekkürler
tuy donemi kusun sagligina ve havalarin durumuna baglidir direk olarak saglikli bir kus en az bir kez olmak uzre tuy deyistirir ilk baharda ve son baharda girerler genel de saglikli kuslar tuye

sorular icin lutven konu acmayalim bu konu da sorular sora biliriz daha cabuk cevaplar alacaksinizdir
saygilarimla

Geri