STRAFOR veTELDEN PARLAKLIK (PİRİLTİ) YAPİMİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asilhector
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 61
  • Görüntüleme Görüntüleme 24K

asilhector

Üye
Siteyi ziyaret et
img2113qk6.jpg

img2116lw9.jpg

img2117pw2.jpg

img2120fy0.jpg

img2121ui9.jpg

img2122ue2.jpg

img2124ld9.jpg

img2125cx1.jpg

img2128tc7.jpg

img2130up2.jpg

img2131yb9.jpg

img2132xa0.jpg

img2136kv1.jpg

img2135xc5.jpg

img2139wu9.jpg

img2140vd0.jpg

img2144us1.jpg

img2145sx1.jpg

img2147df7.jpg

img2148ly5.jpg

img2149gr7.jpg

Selamlar,

Buna yapay parlaklik (pirilti) denir, gercek kus yerine bunu kullanarak, dalici ve donucu kuslari havadayken yere indirmeye yarar.

Saygilarimla.

abi yine sen ve yine süper bir çalışma biz güvercinsevenler olarak sana ne kadar teşekkür etsek az.

Kuşlara kırık (pırıltı) Vermede kullanılır lord kardeşim. Tam olarak şöyle anlatayım döneklerden örnek vereyim sana bir döneği havadan yere indirmede yani kuş uçarken ona kırık vermek için kullanılır. Dönekler bilindiği gibi hava performansını bitirecekleri zaman genelde alttan kuş gösterilerek indirilirler. İşte kuş yerine Abimizin yaptığı sistem ile kuşları kırıklayabilirsiniz. (yere indirebilirsiniz)

bunlardan kaç tane lazım

Selamlar Arkadaslar,

84525956xr4.png

bir şey aklımda kaldı bu yöntem hangi kuşlar için geçerli acaba

Selam Arkadaslar,

Lord Kardesim, kusura bakma ama, ya yazilanlari okumuyorsun yada sirf yazim bulunsun diye herseye yazmaya calisiyorsun.
Konulari iyi okuyup takip etmeni, ondan sonra anlamadigini ve bilmek istedigini yazmani Rica edicem Senden.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

kelebekler için de pirilti lazım mı acaba ??

Kuş maketini alimünyum folya ile kaplamak daha faydalı sonuçlar verir mi?

Eline ,emeğine sağlık guzel çalışma olmuş , ilk kez sizde böle bişey göruyorum ,bu pırıltıyla dönek iyi iner yerde hiç kuş olmasada,

lord' Alıntı:
kelebekler için de pirilti lazım mı acaba ??

kelebeklerde dönücü ve dalıcı ırk gibi parıltıya duyarlı ırktır. parıltı görür görmez dalıcı ve dönücü ırk kadar olmasada çok seri yere iner

Şimdi çok zekice bir buluş falan yazmak isterdim de bu sefer zekaya hakaret olacak. Yani şimdi bulutların arasında uçan bir kuş, kümesin üzerinde onlarca kuş arasında duran bir kuşun kendi eşi olup olmadığını görüp anlayabilecek ama yerdeki strafonun kuş olup olmadığını anlayamayacak. :ckmk: Tebrikler

şimdi bulutların arasında uçan kuş yani sinekte o kadar yüksekten uçan kuş, kümesin üstündeki onlarca kuşun arasından kendi eşini görüp tanıyorlarmıymış bunu mu diyorsunuz?

ayrıca kumrudan bile parlak alıyor dönekler biliyorsunuzdur.

Hoca' Alıntı:
Şimdi çok zekice bir buluş falan yazmak isterdim de bu sefer zekaya hakaret olacak. Yani şimdi bulutların arasında uçan bir kuş, kümesin üzerinde onlarca kuş arasında duran bir kuşun kendi eşi olup olmadığını görüp anlayabilecek ama yerdeki strafonun kuş olup olmadığını anlayamayacak. :ckmk: Tebrikler
pırıltı olayı bambaşka bi olaydır. bu kuşlar aşağıda hareket eden kuşu gördüklerinde dalarlar. eşi için geçerli bi olay değildir. örneğin bi adana kuşu besleyen bi arkadaşın çok işine yarayabilir. çünkü adana kuşları pırıltı kanat kıpırdamasına dalarlar. adana dalıcı kuşları pırıltı verecek kuş gibi kullanılmaz. pırıltı kuşu (parlak) kuşu ayrıdır.

Feyzi bey benim ne yazdığımı dikkatli okur musunuz?

ben yazıyı iyi okudum belki ben yankış anladım belki siz anlatamadınız. ama yerdeki cismi kuş olarak görecektir.

Kuşların gözleri dünyada yaratılan canlılar arasında en iyi olanlardan biridir. İnsanlardan kat kat daha iyi görürler. Öyleki çok yüksekte uçarken bile yerdeki bir böceğin hareketini farkedebilirler. Durum böyleyken bir strafordan hem de hiç ustalıksız bir şekilde yontulan kuş figürünün gerçek olmadığını tabiki anlayacaklardır. :hhh:

bence bu düşünce yanlış dalıcı ırklar bunu yerler. o kadar iyi gördüklerini söylüyorsunuz. bir çok avlarda maket kuşların kullanıldığı ve başarılı sonuçlar alındığı bi gerçek. kağıttan ve ya başka malzemeden yapılan mühreler (maketler) işe yarıyor. üveyik,tahtalı, ördek ve bunun gibi birçok hayvanda işe yarıyor. kuşun beyni ne kadar ki straforu kağıdı ayırt edebilsin. :ckmk:

Hoca' Alıntı:
Kuşların gözleri dünyada yaratılan canlılar arasında en iyi olanlardan biridir. İnsanlardan kat kat daha iyi görürler. Öyleki çok yüksekte uçarken bile yerdeki bir böceğin hareketini farkedebilirler. Durum böyleyken bir strafordan hem de hiç ustalıksız bir şekilde yontulan kuş figürünün gerçek olmadığını tabiki anlayacaklardır. :hhh:

Dönekler ve dolapçılar altından serçe, kumru gibi kuşlar geçse bile kırığa gelir. Yani önemli olan kırık değil. Ona bakarsanız adana dalıcı bir ırk ama bozuk paradan kırık alıyor.
Sanırım asilhectorda bunu adana ırkı güvercinlerde kullanıyordu.

feyzikaya' Alıntı:
bence bu düşünce yanlış dalıcı ırklar bunu yerler. o kadar iyi gördüklerini söylüyorsunuz. bir çok avlarda maket kuşların kullanıldığı ve başarılı sonuçlar alındığı bi gerçek. kağıttan ve ya başka malzemeden yapılan mühreler (maketler) işe yarıyor. üveyik,tahtalı, ördek ve bunun gibi birçok hayvanda işe yarıyor. kuşun beyni ne kadar ki straforu kağıdı ayırt edebilsin. :ckmk:

Senden benden iyi beyinleri var. :hhh: :haha:

Ellerinize sağlık güzel bir çalışma olmuş.Devamını bekleriz.

ben kuşun o kadar da zeki olduğuna inanmıyorum.ve o kadar yüksekten eşinide onlarca kuşun arasından ayırt edemez.

Ömer bey benim yazdığım konular bizzat defalarca şahit olduğum olaylardır. Burada birileri gibi laf olsun torba dolsun diye veya mesaj sayımızı artıralımda guya kıdemli üye olalım hesabında değiliz. Ben bir kuşun çıplak gözle görülemeyecek yükseklikte uçarken her ne zaman eşini kümes dışına çıkarsak bir dakikadan daha kısa bir sürede yere indiğini bilirim. Bu olay çok sıra dışı değildir. Eğer kuşların ne kadar iyi gördüklerini bilmiyorsanız biraz belgesel seyredin veya tıp kitapları karıştırın. Saygılar..

Hoca' Alıntı:
Ömer bey benim yazdığım konular bizzat defalarca şahit olduğum olaylardır. Burada birileri gibi laf olsun torba dolsun diye veya mesaj sayımızı artıralımda guya kıdemli üye olalım hesabında değiliz. Ben bir kuşun çıplak gözle görülemeyecek yükseklikte uçarken her ne zaman eşini kümes dışına çıkarsak bir dakikadan daha kısa bir sürede yere indiğini bilirim. Bu olay çok sıra dışı değildir. Eğer kuşların ne kadar iyi gördüklerini bilmiyorsanız biraz belgesel seyredin veya tıp kitapları karıştırın. Saygılar..

Güvercinlerin gözle görme dereceleri hakkında tartışmıyoruz.
Örnek verdim üstteki mesajımda adana dalıcı bir ırktır madem güvercin eşini bilir görür neden bozuk para atılınca iniyor. Neden alttan başka kuş gösterildiğinde dönekler ve dolapçılar dönüp geliyor.
Yani burada asilhectorun yaptığı sadece güvercine benzetip kırık verme olayıdır.

Geri