Selamlar Arkadaslar,
Baska bir Sitede, Yonetici oldugumdan dolayi, Siteler ve Uyeler arasinda yanlis anlasilma oluyor, bu yuzden mumkun oldugunca, bana ait eski konularim haricinde yazmamaya ozen gosteriyorum.
Uzulerek sunu belirtmek isterimki benim yoklugumda, bu konuyla alakali hic bir bilgisi olmayan ve arastirma yapma ozurlu kendini bilmezler, kendilerince bilinclik taslamislar.
Yoklugumda beni ve konuyu savunan Arkadaslara cok cok Tesekkur ediyorum.
Parlak, pirilti nedir:
Ucurdugunuz kusu geri yerine indirmek icin kullanilan cisime parlak, pirilti denir.
Parlak, piriltida kullanilan denenmis eylemler ve cisimler nelerdir:
Kumes acma, aniden kumes onunde gorunmek, genelde beyaz tercih edilen acik renkte canli kus, motorlu motorsuz yapay beyaz kus , beyaz kapak, yem kutusu, el hareketi, carsaf, mendil, bayrak, islik, bozuk para, vs, vs,
Tasima ve ucurma sandigi nedir:
Adindanda anlasildigi gibi, kuslarinizi evden uzaga goturmeye ve gittiginiz herhangi bir yerde ucurup, parlak, pirilti yontemiyle kusunuzu geri indirerek sandiga kapatmaniza yani kusunuzu tasimaya ve ucurmaya yarayan bir sandiktir.
Hangi irklar parlak, piriltiya duyarlidir:
Egitimi verildikten sonra sandiga ve piriltiya alismayan irk yok gibidir.
Sizlere ornek olarak, Almanyada yasanmis olan bir olayi anlatayim.
Tasima ucurma sandigina ve parlak, piriltiya, hangi irklarin daha kolay alistigi arastirmasini, uygulalamali olarak ugrasirken, egitim verilen her irkin sandiga ve parlak, piriltiya cok kolay alisabildigini goren bir Alman Arkadas, posta guvercini besleyen Arkadaslarla muhabbet esnasinda, zor olabilecegini dusundugunuz posta guvercinini dahi alistirabilecegini soyler, bunun uzerine hep ters tepkiyle karsilasir, alayci bir tavirla, ugrasma bos yere emegine yazik, posta guvercini ne sandiga nede parlak, piriltiya alisir, ustelik degisik yerlerde diye gulerler, bunun uzerine bu Alman Arkadas kendisine verilen alayci cevaplara cok sinirlenir ve kendine hirs eder, edindigi tecrubelere guvenerek birakin yavru postayla egitime baslamayi, inat edip, 2 yasini gecmis yarislarda basari gostermis evine alisik kart bir posta guvercinine egitim vererek, degisik yerlerde ucurmayi, parlak, piriltiyla geri indirmeyi ve sandiga girmesini alistirmayi basarmistir.
Saygılarımla,
Ali Gülçer.
Ustalarımın, bana vermis olduğu, benim için cok önem taşıyan, unutamadığım, Nasihattır;
İYİ KUŞ PARAYLA DEĞİL, DOSTLA OLUR, PARAYI DÜŞÜNENDE, DOSTUNDAN OLUR.
DÜNYA GÜZELLİKLERİ, BİZE GELECEK NESİLİN EMANETİDİR, EMANETLER SATILMAZ, SAHİBİNE VERİLİR.