Sultan papağanımın tüy dökülmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muammer dişikırık
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 22
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
muammer dişikırık
Meslek
kasap
İlgi Alanı
Kediler
Erkek sultan papağanıma geçen ay bir dişi aldım. İlk zamanlar aralarında ara ara küçük tartışmalar oluyordu. Erkek kuş, dişinin kafasını kaşırlarken tüylerini yolmaya başladı.

Son iki haftadır kanatlarındaki tüyler de dökülüyor ve artık uçamıyor. Sadece kavgaların sonucu olduğunu düşünmüyorum. Onları ayırmaya çalıştığımda ise birbirlerinden ayrı kalmak istemiyorlar.

Kuşlarım birbirlerine çok bağlı. Acaba bu tüy dökülmesinin altında yatan başka bir neden olabilir mi? Veterinere götürmeyi düşünüyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bu durum hakkında deneyimli kişilerin görüşlerini öğrenmek istiyorum.

Birbirlerine olan bağlılıkları çok güzel ama bu durumun erkek kuşun sağlığını olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Tüy dökülmesinin sebebini bulup, en kısa sürede çözüm bulmamız gerekiyor. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sultan papağanınızın tüy dökmesi hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Tüy dökülmesinin yoğunluğu, süresi ve herhangi bir başka belirti (iştahsızlık, halsizlik, deri problemi gibi) neler? Yaşını ve beslenme düzenini de bilmek yardımcı olur. Bu bilgiler, olası nedenleri belirlemek ve size yardımcı olmak için önemli. 🦜

Veterinere götürmekte haklısın bence. Tüy dökülmesi sadece kavgalardan kaynaklanmıyor olabilir. Beslenmeleri nasıl? Yeterince vitamin alıyorlar mı? Parazit olabilir mi acaba? Bunları veterinere mutlaka danış.

Diğer bir olasılık da stres. Yeni bir dişi gelmesi ve uyum süreci erkek kuşu oldukça strese sokmuş olabilir. Veteriner, gerekli kontrolleri yapıp, tüy dökülmesinin nedenini belirledikten sonra bir tedavi planı oluşturabilir.

Kuşların birbirine olan bağlılığı güzel, ama sağlığı riske atmamak önemli. Birlikte olmalarını engellemeden önce veterinerin önerilerini beklemekte fayda var. Umarım kısa sürede çözüm bulursun. 🙏

Geri