Taklaci kus ve seyis sevgisinden bir örnek :-)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kenan.P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

Kenan.P

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kenan Pekbas
Meslek
Bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
Kuslarla aramizdaki sevgiyi siz dostlarla paylasmak istedik :heyo:
Selamlar Kenan
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ckTp4IHJ2z8[/youtube]

Maşallah, kuşlarınızda, ortamınızda, onlarla kurduğunuz ilişkide güzel. Saygılar.

zogoz' Alıntı:
Maşallah, kuşlarınızda, ortamınızda, onlarla kurduğunuz ilişkide güzel. Saygılar.
Allah sizinde gönlünüze göre versin, tesekkür ederim, Selamlar Kenan

Bu arada bazi bilgiler yazmak istedim: Kuslarin bircogu bu senenin yavrusu, videoda 58. ci saniyede kalkan kus benim avatarimdaki sökülmüs oyunlu kus, ayagima konan beyaz ön percem malesef her ucurdugumda cok takla atiyor ve kanadi kanli geliyor ne yapacagimi bilemiyorum. Kirmizi benekli, 55.ci saniyede yerde yatan gök yavru ve diger görünen 2 yavrular su anda sık takladalar ve bas kaldimaya basladilar, insaalah yakinda oyun acinca videosunu sizlerle paylasirim. Selamlar Kenan

Maaşallah! Gerçektende tüm şartlar elverişli. Allah ağzınızın tadını bozmasın.

Bereketli bir yıl olmuş anlaşılan. Ama daha uzun uçuş videoları da bekliyoruz. Güzel günlerede uçurmak nasip olsun inşallah! Selamlar.

RaSTaN' Alıntı:
Maaşallah! Gerçektende tüm şartlar elverişli. Allah ağzınızın tadını bozmasın.

Bereketli bir yıl olmuş anlaşılan. Ama daha uzun uçuş videoları da bekliyoruz. Güzel günlerede uçurmak nasip olsun inşallah! Selamlar.
Ustam size yavrular sık takladan ciktintan sonra videosunu izleticem diye söz vermistim zaten. Bugün sabah hava cok sakindi, 4 yavruyu birden kaldirdim ve ilk defa bu kadar yüksek uctuklarini gördüm, tarif etmek gerekirse, kanat cirpislarini göremeyecek kadar nokta oldular diyebilirim. Yavrularin ikisi artik daha olgun ucmaya ve yükseklerde fiseklemeye (bas kaldirmaya) basladilar, artik yavas yavas sık takladan kurtuluyorlar galiba. Böyle giderse bu hafta sonu hava sartlarida iyi olursa insaallah kalkis ucus ve inislerini cekip siteye yüklerim. Bu arada bir sorum olacak size, bu hafta sonu tekmi ucurayim yavrulari sizce?
Selamlar Kenan

KUŞLARINIZ VE BAHÇENİZ ÇOK GÜZEL.. ESEN KALIN..

masallah kuslarda mekanda cok guzel.paylasım ıcınde tesekkurler

filo' Alıntı:
KUŞLARINIZ VE BAHÇENİZ ÇOK GÜZEL.. ESEN KALIN..
Haftasonu insaallah daha iyi görüntüler eklemeye calisacagim, yorumlar icin tesekkür ederim.

DELIYUREK41' Alıntı:
masallah kuslarda mekanda cok guzel.paylasım ıcınde tesekkurler
Haftasonu mekanida yavrularida daha ayrintili cekmeye calisacagim, Almanyadan tüm Kuscu dostlara Selamlar.

gercekten kuşlarınız sizi çok seviyor :) güle güle besleyin

emreert' Alıntı:
gercekten kuşlarınız sizi çok seviyor :) güle güle besleyin
Bu sevdayi ancak kuscu doslar anlar, eksik olmayin, Allah herkesin gönlüne göre versin. Selamlar Kenan

RadiKEL' Alıntı:
Maşallah kuşlarınız çok güzel , görüntü de çok güzel, güle güle uçurmanız dileğiyle. :)
Allah daha iyisini siz dostlarima versin, eyvallah sagolun. Selamlar Kenan

güle güle besleyiniz kenan kardesim masallah her sey gönlünce olsun
SAYGILAR

abi maşallah kuşlarını ne güzel alıştırmışsın inşalllah yavrular dilediğiniz gibi oynar

kuscu_marik' Alıntı:
güle güle besleyiniz kenan kardesim masallah her sey gönlünce olsun
SAYGILAR
Tesekkür ederim Muharrem abi. Bizimki ustalik degil en iyi kusu ben besleyecegim diye bir iddamizda yok, sadece onlara karsi bir sevgi ve muhabbet, insanin Kalbinde bir yer aldilarmi artik atamiyorsun. Eh arada iyi oynayanlarida ciktimi daha bir keyifli oluyor. Iyi aksamlar Kenan

Maşallah kuşlar çok sadık benimkiler gibi nankör değil ne kanat atmadıgı kalıyor ne gagalamadıgı kalıyor elime alırken :) allah dilediğince versin oyunlarını..

mazidenbiri' Alıntı:
abi maşallah kuşlarını ne güzel alıştırmışsın inşalllah yavrular dilediğiniz gibi oynar
Oynamasada onlar benim canlarim Dursun kardes, yinede beslerim. 3 tane bas kadirip fiseklemeye yeni baslayan yavrulardan biri (resimdeki Duman yavru) aksam birseyi yoktu sabah topallamaya basladi birde kuyrugunu yelpaze gibi acamiyor bu yüzden biraz üzgünüm, sebebi ne olabilir acaba???. Herkese iyi aksamlar

Ekli dosyalar

• duman_8.webp
    duman_8.webp
    810.9 KB · Görüntüleme: 1,332
Bahsettigim yukardaki Duman, bu resimdeki gök ve alttaki vidodaki cakmakli akkanat yavru bas kaldirip fiseklemeye basladilar fakat acemi oldugum icin bilemiyorum, sizce tekmi ucurayim bu yavrulari??? Lütfen bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NgbaPF2jBs0[/youtube]

Ekli dosyalar

• Gök_yavru3.webp
    Gök_yavru3.webp
    826.6 KB · Görüntüleme: 1,336
selamlar kenan bey.kuslarınızı teke dusurmek ıcın acele etmeyın.sadece ucum grubunu ıkıserlı yaparak ucurmaya devam edın.yere ınme zorlugu cekmeye basladıgında yanındakı kusdan ayrı ucmaya gezmeye baslayana kadar bu sıstemle devam edın.bu kusların daha zamanı var.saygılarımla

DELIYUREK41' Alıntı:
selamlar kenan bey.kuslarınızı teke dusurmek ıcın acele etmeyın.sadece ucum grubunu ıkıserlı yaparak ucurmaya devam edın.yere ınme zorlugu cekmeye basladıgında yanındakı kusdan ayrı ucmaya gezmeye baslayana kadar bu sıstemle devam edın.bu kusların daha zamanı var.saygılarımla

Murat kardes tam ögrenmek istedigimde buydu, Allah senden razi olsun. Haftasonu bu 3 yavruyu tek ucurup videosunu ekleyecektim, o halde daha erken. Yavrular ikili ucunca cok yükseliyorlar, bende gidecekler diye korkudan 4 lü 5 li gruplarla ucuruyordum. Sizin yazdiginiz belirtiler olunca tek ucurup sizlerle paylasacagim insaallah. Tekrar tesekkür ederim. Selamlar Kenan

icessberg' Alıntı:
Maşallah kuşlar çok sadık benimkiler gibi nankör değil ne kanat atmadıgı kalıyor ne gagalamadıgı kalıyor elime alırken :) allah dilediğince versin oyunlarını..
Kuslari videodaki gibi alistirmak isteyen genclere!!!
Kuslarinizi kesinlikle kümeste yakalamak icin veya disarida ucurmak icin ürkütmeyin, kuslar kümes ve hedeflerinde huzurlu ve mutlu olmalari gerekir, bilhassa seyisinden hicbir zarar gelmeyecegine kanaat etmeleri gerekir. Yem verirken hep ayni sesi cikarin ve hatta birgün ac olduklarinda yemi elinizde kuslara uzatin, birgü onlar yemi elinizden yemeye baslayacaktir, bu arada ani hareket etmekten sakinin. Birgün artik yemleme zamani olmasa bile sizi gördüklerinde sevincten kafaniza kolunuza konmaya baslayacaklardir :ckmk: . Selamlar Kenan

Aklima cok komik birsey geldi onuda paylasmak istedim;

Hani yari saka yari ciddi derlerya, kuslari kaldirdiktan sonra ben saklanmak zorunda kaliyorum, yoksa kuslar tepeme konmak icin sefere geliyorlar :-)). Buda yere kus serme ihtiyacina bir cözüm olabilir.
Esen kalin

Kenan Bey selamlar, mesajınızı biraz geç gördüm.Kusura bakmayın. Siteye hergün düzenli giremiyorum. Ama ara ara bakmaya çalışıyorum.

Yukarıda Murat Koç arkadaşımızın da belirttiği gibi biraz daha zamanları var. Birde her uçuşlarında ne kadar süre uçuyorlar? Sizin çektiğiniz video kısa bir uçuşun hemen sonrası mı? yoksa mesela 1 saat uçutuktan sonraki iniş halleri mi o önemli.

Aslında bu dönemde hızla oyun açmaları değil, esas daha uzun ve istikrarlı uçarak kanatlarını güçlendirmeleri önemlidir. Bu dönemde kısa uçup ve fakat hızla oyun açan kuşlar genelde uçan değil fazla oynayan kuşlar olurlar, ama bunun sonucuda kısa bir süre sonra ''serseme düşme'' diye tabir edilen yerden bile kalkamayan ve adeta olduğu yerde takla atan kuşlar haline gelebilme ihtimalleri çoğalır. Özellikle tam bu esnada birazda antremansız kalırlarsa bu durum kolayca meydana gelir. Sonrada elimizde bol takla atan ama esasında gerçek uçuş ve oyununun ne olduğunu belkide ömür boyu öğrenemeyeceğimiz bir kuş durumuna gelebilir.

Benim nacizane tavsiyem; eğitim vermek istediğiniz kuşu uçuş stilini beğendiğiniz bir rehber kuşla birlikte uçurmanız. Taklası önemli değil, esasen uçarken nereye kadar açılarak uçacak, ne kadar yüksekten uçacak, yerinize göre hangi aralıkları kullanarak sefere gelecek, ne kadar zaman uçacak gibi konuları kuşlar genellikle bu sıralarda geliştirirler. Her kuş tamamen aynı karakterde olmasa da ve kendi ırkının özellikleri her zaman baskın olup hareketlerine yön verecek olsada yine de bu dönemde rehber kuşu takip ederek bir uçuş sitili geliştirecektir.

Bu dönemde sadece yavruları uçurmak hareketlerde kargaşaya neden olur. Kim nereden yaklaşacak, nereye oynacacak, ne zaman inilecek? bunlar hep bir düzensizlik şeklinde gerçekleşir. Her kuş yaşı aynı olsa da aynı zamanda, aynı miktarda oyun açmayacağı için oynayışlar hep karışır, yavrular birbirlerini taklit etmeye çalışırlar. Sizde kim ne yaptı anlayamassınız.

Bence en temizi bir rehber kuş ve bir tane yavru şeklinde uçumlara devam etmeye çalışın.Biraz daha fazla zaman alma ihtimali var ama birer gün ara ile uçurursunuz, yada sabah birini akşam birini şeklinde yaparsınız. Sizde daha rahat takip edersiniz.

Bu arada yavrunun birisinin ayağında bir problem var demişsiniz galiba ama sonra geçti mi? İnşallah geçmiştir! Ayaklarındaki halkalar sıkmasın sakın. Buna dikkatli olmak gerekir.

Her türlü uçum videosunu özlemle bekliyoruz. Yavru kuşların oyun açmalarını izlemek kadar zevkli birşey yoktur. Kendi yavrularımız gibi heyecanla izliyoruz. Maaşallah diyelim yine! Sağlıkla uçurmanız dileğiyle, selamlar.

RaSTaN' Alıntı:
Kenan Bey selamlar, mesajınızı biraz geç gördüm.Kusura bakmayın. Siteye hergün düzenli giremiyorum. Ama ara ara bakmaya çalışıyorum.

Yukarıda Murat Koç arkadaşımızın da belirttiği gibi biraz daha zamanları var. Birde her uçuşlarında ne kadar süre uçuyorlar? Sizin çektiğiniz video kısa bir uçuşun hemen sonrası mı? yoksa mesela 1 saat uçutuktan sonraki iniş halleri mi o önemli.

Aslında bu dönemde hızla oyun açmaları değil, esas daha uzun ve istikrarlı uçarak kanatlarını güçlendirmeleri önemlidir. Bu dönemde kısa uçup ve fakat hızla oyun açan kuşlar genelde uçan değil fazla oynayan kuşlar olurlar, ama bunun sonucuda kısa bir süre sonra ''serseme düşme'' diye tabir edilen yerden bile kalkamayan ve adeta olduğu yerde takla atan kuşlar haline gelebilme ihtimalleri çoğalır. Özellikle tam bu esnada birazda antremansız kalırlarsa bu durum kolayca meydana gelir. Sonrada elimizde bol takla atan ama esasında gerçek uçuş ve oyununun ne olduğunu belkide ömür boyu öğrenemeyeceğimiz bir kuş durumuna gelebilir.

Benim nacizane tavsiyem; eğitim vermek istediğiniz kuşu uçuş stilini beğendiğiniz bir rehber kuşla birlikte uçurmanız. Taklası önemli değil, esasen uçarken nereye kadar açılarak uçacak, ne kadar yüksekten uçacak, yerinize göre hangi aralıkları kullanarak sefere gelecek, ne kadar zaman uçacak gibi konuları kuşlar genellikle bu sıralarda geliştirirler. Her kuş tamamen aynı karakterde olmasa da ve kendi ırkının özellikleri her zaman baskın olup hareketlerine yön verecek olsada yine de bu dönemde rehber kuşu takip ederek bir uçuş sitili geliştirecektir.

Bu dönemde sadece yavruları uçurmak hareketlerde kargaşaya neden olur. Kim nereden yaklaşacak, nereye oynacacak, ne zaman inilecek? bunlar hep bir düzensizlik şeklinde gerçekleşir. Her kuş yaşı aynı olsa da aynı zamanda, aynı miktarda oyun açmayacağı için oynayışlar hep karışır, yavrular birbirlerini taklit etmeye çalışırlar. Sizde kim ne yaptı anlayamassınız.

Bence en temizi bir rehber kuş ve bir tane yavru şeklinde uçumlara devam etmeye çalışın.Biraz daha fazla zaman alma ihtimali var ama birer gün ara ile uçurursunuz, yada sabah birini akşam birini şeklinde yaparsınız. Sizde daha rahat takip edersiniz.

Bu arada yavrunun birisinin ayağında bir problem var demişsiniz galiba ama sonra geçti mi? İnşallah geçmiştir! Ayaklarındaki halkalar sıkmasın sakın. Buna dikkatli olmak gerekir.

Her türlü uçum videosunu özlemle bekliyoruz. Yavru kuşların oyun açmalarını izlemek kadar zevkli birşey yoktur. Kendi yavrularımız gibi heyecanla izliyoruz. Maaşallah diyelim yine! Sağlıkla uçurmanız dileğiyle, selamlar.
Ustam isminizi yazmamisiniz, bende size isminizle hitap etmek isterdim.
Yavrulara gelince: 1.ci resimdeki Dumanli ile kirmizi, 2 resimdeki gök ve videodaki en son inen cakmakli akkanat toplam 4 yavru bas kaldirarak düzgün takla atiyorlar. Gök ve akkanat yavru ikisi beraber cok güzel ve yüksek uctuklari icin önce o ikisini kaldirdim, onlar 20 dakika uctuktan sonra diger yavrularida kaldirdim. 10 dakikada hep beraber uctular, yani videodaki görüntü toplam yarim saat uctuktan sonraki inis halleri. Dumanli yavru hala biraz topalliyor ama bugün bayagi neseliydi onuda 10 dakika kadar ucurdum, iyilesiyor cok sükür. Rehber kusla ucur diye yazmissiniz malesef oyunlu rehber kusum yok, bu konu hakkinda daha ayrintili bilgiler yazmak isterim fakat konu disina cikmamak icin yarin insaallah yine yavrulari videoya cekip " YAVRULARI TEKE DÜSÜRME ZAMANI GELDIMI? " diye yeni konu acmayi düsünüyorum, ve bilhassa sizinde yorumlarinizi bekliyorum. Selamlar Kenan

valla sana çok imrendim arkadaşım :tamam: yerinde kuşlarında çok güzel ALLAH bozmasın .topallama için berovit B12 vitaminini kullanmanı öneririm topallama ,kanat düşürme, boyun dönme olayını keser .ama havalandırmana ve kuş sayına dikkat edersen ,ilaç 5-10 lira bişeydi yavru alımından sonra ,yeni kuş girdiğinde ayda bir şeker hastalarının küçük şırıngasıyla 1,2 cc sana kalmış sıkıyorsun kolay kolay hastalanmazlar.sende kuşlarında sağlıcakla kal :slm:

göksal balcı' Alıntı:
valla sana çok imrendim arkadaşım :tamam: yerinde kuşlarında çok güzel ALLAH bozmasın .topallama için berovit B12 vitaminini kullanmanı öneririm topallama ,kanat düşürme, boyun dönme olayını keser .ama havalandırmana ve kuş sayına dikkat edersen ,ilaç 5-10 lira bişeydi yavru alımından sonra ,yeni kuş girdiğinde ayda bir şeker hastalarının küçük şırıngasıyla 1,2 cc sana kalmış sıkıyorsun kolay kolay hastalanmazlar.sende kuşlarında sağlıcakla kal :slm:
Eksik olmayin Göksal bey, Allah daha iyisini siz dostlarima versin. Ilac konusuna gelince: ben Almanyada kaliyorum bahsettiginiz ilac anladigim kadariyla vitamin icerikli, kuslarin hastaliklara karsi direncini güclendiren bir ilac, bu ilaci burdan temin etmem biraz zor fakat bu ilaca benzer Posta güvercinlerine verilen multivitaminlerden kullaniyorum. Bahsettigim kusun topallamasi cok sükür azaldi ve kuyrugunuda biraz daha yelpaze gibi acabiliyor, hatta dün 10 dakika kadar uctu, insaallah düzelecek gibi. Kümesin havalandirmasinin iyi oldugunu düsünüyorum, insaalah yakinda kümesimdende resimler ekliyecegim. Kuslarin sayisina gelince, kümesim önceden araba garaji idi kümes yaptim, su anda yavrularla bereber 22 adet. Selamlar Kenan

Kenan bey tek kelime ile bravo helal olsun size mekleriniz inşallah boşa çıkmaz buradan bende bir iki şey yazayım müsadenizle bence en az 10 gün daha grup uçurun ve uçuş sürelerini not alın 1 saatten az olmamalı daha sonra birbirine yakın olan kuşlarınızı çift şekilde ve yanlarında kart bir kuş olacak şekilde uçurun aman tüylere dikkat eğer ince tüye girerlerse ince tüy çıkışı batması hayvanı rahatsız eder üzer dikkat edin sizde kovalayıp üzmeyin vitamin takviyesi yapın tüyden çabuk çıkmalarını sağlar, ama telek atmaya başlarlarsa o zaman daha daha dikkat telek atma esnasında yani sap kanat tüy kökleri tazelenmesi ekeliğe doğru başlar bu esnada tüy kökleri zayıflar yeni tüy gelmesiyle yeni gelen tüyün beslenmesi ile artan kılcal damarlar deriye daha yakın hale gelir dolayısıyla kuşun kanat çırpması sonucu kanat açma dirsek açma denen olay meydana gelir ki bu olay benim görüşüm (%40) seyis hatasıdır sonuç olarak...
Oyuna başlamış veya kafa kaldıran ancak bu esnada kanat feklerini atan yavru kuşu makaslayın yerden kaldırmam desenizde ürker ne biliyim yani bir bahane ile kalkıp kuş kendine zarar verebilir bu nedenle makas diyorum neyse devam edelim daha sonra feklerini tamamlamayla beraber dişi erkek eş yapmaya çalışarak tekrar uçurmanızı tavsiye ederim bu esnada kuş gerekli olgunluğa ulaşıp yavru yumurta yapma ve sürekli ve devamlı antreamnla yavruya kusmanın da avantajı ile tam olarak ne yapması gerekiyorsa yapar oyun kuş sabır işi benim bilgi görgüm şimdilik bu kadar kanat patlatan hava oyunlu çıkan atmaca vuran kaçan göçen hastalanan olacak sabır sabır emekleriniz boşa çıkmza inşalah

thundereblue' Alıntı:
Kenan bey tek kelime ile bravo helal olsun size mekleriniz inşallah boşa çıkmaz buradan bende bir iki şey yazayım müsadenizle bence en az 10 gün daha grup uçurun ve uçuş sürelerini not alın 1 saatten az olmamalı daha sonra birbirine yakın olan kuşlarınızı çift şekilde ve yanlarında kart bir kuş olacak şekilde uçurun aman tüylere dikkat eğer ince tüye girerlerse ince tüy çıkışı batması hayvanı rahatsız eder üzer dikkat edin sizde kovalayıp üzmeyin vitamin takviyesi yapın tüyden çabuk çıkmalarını sağlar, ama telek atmaya başlarlarsa o zaman daha daha dikkat telek atma esnasında yani sap kanat tüy kökleri tazelenmesi ekeliğe doğru başlar bu esnada tüy kökleri zayıflar yeni tüy gelmesiyle yeni gelen tüyün beslenmesi ile artan kılcal damarlar deriye daha yakın hale gelir dolayısıyla kuşun kanat çırpması sonucu kanat açma dirsek açma denen olay meydana gelir ki bu olay benim görüşüm (%40) seyis hatasıdır sonuç olarak...
Oyuna başlamış veya kafa kaldıran ancak bu esnada kanat feklerini atan yavru kuşu makaslayın yerden kaldırmam desenizde ürker ne biliyim yani bir bahane ile kalkıp kuş kendine zarar verebilir bu nedenle makas diyorum neyse devam edelim daha sonra feklerini tamamlamayla beraber dişi erkek eş yapmaya çalışarak tekrar uçurmanızı tavsiye ederim bu esnada kuş gerekli olgunluğa ulaşıp yavru yumurta yapma ve sürekli ve devamlı antreamnla yavruya kusmanın da avantajı ile tam olarak ne yapması gerekiyorsa yapar oyun kuş sabır işi benim bilgi görgüm şimdilik bu kadar kanat patlatan hava oyunlu çıkan atmaca vuran kaçan göçen hastalanan olacak sabır sabır emekleriniz boşa çıkmza inşalah
Eyvallah Emrem sagolasin, sayende yine yeni yeni seyler ögrendim. Yavrular masallah canavar gibi, hergün dahada cok ve keyifli takla atiyorlar keratalar :haha: . Yalniz su ince tüy olayini biraz daha detayli anlatirsan sevinirim. Ben kus beslemeye baslayali daha 2 yil oldu, kücükkende 2-3 ay beslemisligim oldumustu fakat hala acemiyim acikcasi, bütün bildiklerimi Kuscular org sitesinde ögrendim diyebilirim. Yavrular hangi aylarda ince tüy degistirirler ve ne kadar zaman alir? Ince tüy degistirme demekle agustosta baslayan tülege girmeyimi kastediyorsun? Yavrularin kanat teleklerini saydim hepsininde ilk bas telekten sayacak olursak 7.ci telekleri yarim, bu yavrulari kacinci teleklerini atinca ucurmamak gerekir? Simdiden tesekkür ederim, iyi aksamlar Kenan

Geri