Kenan Bey selamlar, mesajınızı biraz geç gördüm.Kusura bakmayın. Siteye hergün düzenli giremiyorum. Ama ara ara bakmaya çalışıyorum.
Yukarıda Murat Koç arkadaşımızın da belirttiği gibi biraz daha zamanları var. Birde her uçuşlarında ne kadar süre uçuyorlar? Sizin çektiğiniz video kısa bir uçuşun hemen sonrası mı? yoksa mesela 1 saat uçutuktan sonraki iniş halleri mi o önemli.
Aslında bu dönemde hızla oyun açmaları değil, esas daha uzun ve istikrarlı uçarak kanatlarını güçlendirmeleri önemlidir. Bu dönemde kısa uçup ve fakat hızla oyun açan kuşlar genelde uçan değil fazla oynayan kuşlar olurlar, ama bunun sonucuda kısa bir süre sonra ''serseme düşme'' diye tabir edilen yerden bile kalkamayan ve adeta olduğu yerde takla atan kuşlar haline gelebilme ihtimalleri çoğalır. Özellikle tam bu esnada birazda antremansız kalırlarsa bu durum kolayca meydana gelir. Sonrada elimizde bol takla atan ama esasında gerçek uçuş ve oyununun ne olduğunu belkide ömür boyu öğrenemeyeceğimiz bir kuş durumuna gelebilir.
Benim nacizane tavsiyem; eğitim vermek istediğiniz kuşu uçuş stilini beğendiğiniz bir rehber kuşla birlikte uçurmanız. Taklası önemli değil, esasen uçarken nereye kadar açılarak uçacak, ne kadar yüksekten uçacak, yerinize göre hangi aralıkları kullanarak sefere gelecek, ne kadar zaman uçacak gibi konuları kuşlar genellikle bu sıralarda geliştirirler. Her kuş tamamen aynı karakterde olmasa da ve kendi ırkının özellikleri her zaman baskın olup hareketlerine yön verecek olsada yine de bu dönemde rehber kuşu takip ederek bir uçuş sitili geliştirecektir.
Bu dönemde sadece yavruları uçurmak hareketlerde kargaşaya neden olur. Kim nereden yaklaşacak, nereye oynacacak, ne zaman inilecek? bunlar hep bir düzensizlik şeklinde gerçekleşir. Her kuş yaşı aynı olsa da aynı zamanda, aynı miktarda oyun açmayacağı için oynayışlar hep karışır, yavrular birbirlerini taklit etmeye çalışırlar. Sizde kim ne yaptı anlayamassınız.
Bence en temizi bir rehber kuş ve bir tane yavru şeklinde uçumlara devam etmeye çalışın.Biraz daha fazla zaman alma ihtimali var ama birer gün ara ile uçurursunuz, yada sabah birini akşam birini şeklinde yaparsınız. Sizde daha rahat takip edersiniz.
Bu arada yavrunun birisinin ayağında bir problem var demişsiniz galiba ama sonra geçti mi? İnşallah geçmiştir! Ayaklarındaki halkalar sıkmasın sakın. Buna dikkatli olmak gerekir.
Her türlü uçum videosunu özlemle bekliyoruz. Yavru kuşların oyun açmalarını izlemek kadar zevkli birşey yoktur. Kendi yavrularımız gibi heyecanla izliyoruz. Maaşallah diyelim yine! Sağlıkla uçurmanız dileğiyle, selamlar.