Taklaci kus ve seyis sevgisinden bir örnek :-)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kenan.P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Kenan bey bayağıdır yoktum kusura bakmayın .....

Hocam şöyle başlayalım bu iş uzun iş anlatsak buralara sığmaz ama kısaca anlatayım evet kuşlar ağustosta güzel tüye girerler bu mevsimdede dikkatli olamk gerekir artı vitamin takviyesi iyi olur kuşun saplıklı bir şekilde tüye girip çıkması çok önemlidir malum ancak yavru kuş ekeleşmeye doğru adım adım ilerlerken önce hafif ir ince tüy geçirir özellikle boğazı yanar döner kuşlarınızın boyun renklerinden gözle bunu görebilirsiniz daha sonra kuş kanat feklerine girer bu dönemde iç (kanat sap tüyü) feklere başlar özellikle son 3-4 feklerinde kanat diplerini daha rahat görürsünüz sap fekleri olan bu tüylerde yakından incelerseniz kılcal damarlar dahada belirginleşir çünkü yeni çıkan tüylerin beslenmeye ihtiyacı vardır işte ben burada kendi kuşlarımı makaslıyorum neden dirsek açma veya kanat patlatma denen olay da tam bu zamanda oluyor kuş kanatlarını sert vurdukça ki yavrudan çıkma oyuna binme zamanında iyi kuş hırslı olur daha çok alçağa gelir daha sesli ve bol takla ile çıkmaya başlar burada seyis dikkatli olmazsa kuş kanat patlatır ve bu acıyıda bu hatayıda hem kuş hem seyisi ömür boyu çeker .... hata diyorum çünkü bir çok ve hatta tamamı oyun kuşu besleyenler böyle kuşları kümesinde beslemez neyse makas olayına dönelim

Neden makas ? Bir ben kuşu kaldırmam yerde gezer deseniz bile öyle böyle kuş havalanır bu olay meydana gelme riski artar iki acı hisseden kuş başka damlara rahat rahat kendini atar (kuş yerine inmeye zorlayacağına rahatlamak için kendine daha basit gelen yerlere atabilir) ..... uzar gider bu mesele , ben makaslamayı müteakip kanat feklerinin tamamlanması ile eşe atarak tekrar antremanlara başlarım ki eğer yeteri olgunluğa ulaşırsa yumurta kuluçka evresi yavruya kusma derken kuş ne olup olmadığını ortaya çıkarır kuş burada kendini belli eder malum memuruz ancak mesai sonrası eve varıp kuş uçurabiliyorum bende şu an iki kümes ve üç cins kuş var taklacılar şebablar ve bakıcılar hepsi ilgi ve alaka istiyor akşam 20:00-20:30 kadar kümesteyim eve bile uğramıyorum dört yavrum vardı birinde kanat açma problemi yaşadım (ki kardeşi daha bir ik takla ile havada baş kaldırırken bu 5-6 ile kısa ama sert fışkırmaya başlamıştı) hemen makasladım ki sonu kötü olacak şimdi dumanlı veya donuk tabir edilen bir yavruyu kovalıyorum her geçen gün iyiye gidiyor 45-60 dakika havada kalıyor üç takla ile 6-8 metre arası gidiyor devamı gelecek inşallah onun yüzünden diğer iki yavruya gerekli iligi alakayı gösteremez oldum ama makasa doğru oda yanaşıyor ...

Çok uzattım başınızı ağrıttım kusura bakmayın elbette buradan daha değişik fikir ve bilgileri olan abilerimiz kardeşlerimiz olacaktır varsa bir hatam affola onlarında tecrübelerini bekliyoruz saygılar diliyorum Allah can pekiği versin

Estagfirullah Emrem, bilkis yazmis oldugunuz bilgileri zevkle okudum. Önceki iletilerimde yavrulari ucurup "teke düsürme zamani geldimi" diye konu acip video ekleyecegimi yazmistim. Asagidaki linke tiklayip sende bir bakip hazir olup olmadiklari hakkida düsüncelerini yazarsan sevinirim Emrem. Seyredecegin videodaki Gök yavru bayagi hosuma gitmeye basladi, kus cok hevesli oynuyor. Neden "kuscu iyi kusunu vermez" dendigini simdi daha iyi anliyorum, okadar ucurup emek verip sonra satmak gercektende seyis icin zor bir sey. Videodaki cakmakli akkanat yavruda en az gök kadar bas kaldirip takla atiyordu, bugün sabah pek keyifli ucmadi ve hatta bel kirmaya basladi. Kusu kümese aldiktan sonra bir baktimki sag kanadi yara olmus, yani dirsek acmis, demekki kus sizladigindan takladan kaciyor. Kanatlarini saydim en bastaki kanattan sayacak olursak yedinci telek nerdeyse tamamlanmis altinci telegi atmis. Yani kus ince tüyde degil ve dördüncü telege kadar daha zaman var, acaba irsi bir olaymi yoksa kusu cok fazlami ucurdum?. Yavrulari hava iyi olursa günde bir sabah bir aksam olmak üzere iki sefer ucuruyorum. Akkanat yavruyu yarasi iyilesene kadar ucurmayayimmi yoksa devammi?
Selamlar Kenan
taklaci-guvercinler-taklaci-oyun-kuslari/yavrulari-teke-dusurme-zamani-geldimi-almanyadan-kenan-t14311.html

Ağca kanat yara yaptığına göre daha bu fekte bence makaslayın yara yerlerine zeytinyağı ile pansuman (ovalama) yapın ve videodaki hayvanı tek uçurun zamanı gelmiş derim ha çoğu adam bu tür kanat açan kuşları elden çıkarır siz yinede sabırlı olsun bende de aynı durumda bir çikolata var hayırlısı

cok guzel huzur verıcı .tam istedigim gibi allah banada nasip eder inşallah

Allah nazardan saklasın üstadım kuşlarını, mükemmel bir ilişki kurmuşsunuz hayvanlarla.

İnsanın en büyük özelliklerinden biridir iletişim kurmak, ama yeri geliyor insan bunu yapamıyor.İletişimin ,sevginin yaptığımız uğraşla bütünleşmenin en güzel örneği burda......

merhaba ...sanirim kuslari almanyada besliyorsunuz.bende polonyada yasiyorum size bir sorum olacak istanbulda sebap kuslarim war polonya ya nasil getirecegimi bilmiyorum .polonya ya bir cift kusumu nasil getire bilirim bilgi werirseniz cok mutlu olacagim ..saygilar

imrenerek baktım nazar deymez inşallah:) cok güzel kuşlarınız var ve kuşlaırnız yere iniyor ve ardından gelip elinize konuyor cok sasırdm inanın

aynen benim kuşlarda böyle yerdeyken hep üzerime konuyorlar . :p

aynen benim kuşlarda böyle yerdeyken hep üzerime konuyorlar . :p

maşallah maşallah herkese nasip olur inşallah

Geri